Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Qrdello napisał(a):

No czyli łożysko wydaje ten sam dźwięk co w moim to czemu kłamiesz :niegrzeczny:(od 36sek to słychać) mimo to zostawiłem bo ten cienki ring i ładny odcień białego przeważyły :E tylko że ja mam tylko jeden na wyciągu, 5ciu takich bym nie wsadził do budy u siebie :P nie mogę powiedzieć o tym wentylatorze że pracuje jak po maśle właśnie z tego względu, taniej można kupić wentylator w którym w ogóle nie słychać pracy łożyska nawet na niskich obrotach no ale bez takiego eleganckiego ringu xD 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Kłamię - nie kłamię xD bo ja tam nic złego dla swojego ucha nie słyszę. Jak ktoś ma turbo czuły sluch na takie rzeczy to będzie mu to przeszkadzać. Zresztą nie siedzę w łożysku tylko w odległości 1,5m od obudowy, więc nie słychać tych wentylatorów wtedy zupełnie.

Najgłośniejszym śmigiełkiem w tym kompie jest pompa aio, jak się wkręca powyżej 2k to ją słychać wyraźnie ponad wszelkie inne wentylatory.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam tak pompę w swoim ustawioną do idle że jej nie słychać wcale jak reszta wentylatorów w budzie ma 0rpm a pod obciążeniem pracuje na tyle cicho że szum wentylatorów ją zagłusza więc takie rzeczy to od razu wyłapuje ;) usłyszałem to łożysko z głośników w TV na nagraniu z telefonu przy głośności ustawionej na 30% :E 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 2
Opublikowano

Nie no jasne, jak pomarudziłeś to sam się mocniej wsłuchałem i fakt, jest słyszalne - ale to telefon włożony w obudowę prawie czyli warunki nierealne, no i mikrofon ma wysoką czułość w telefonie więc takie rzeczy wyciąga.

Jak mnie wkurzał wiatrak w PS5 i PS5 Pro to też w ten sposób nagrywałem żeby wyizolować czy to łożysko czy coś innego.

Ale tam to było takie łułułu że z 5m słyszałem :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie, czy coś tutaj się dzieje źle?

Mam małe doświadczenie z tym konektorem....

20251106_151114.jpg

20251106_151131.jpg

Te białe kropki to jakiś odlew? Co by się w tym konkretnym miejscu miało topić... :E 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano

@Qrdello jak przy tej karcie by miało sie coś topić to ło matko🙆 już od 4070ti nie bawiłem sie w te ochydne przejściówki. Nie wiem co masz za zasilacz bo bym kupił na Twoim miejscu albo dodatkowy kabel albo poprostu zmienił zasilacz np. na ten dość taniScreenshot_20251106_172105_Allegro.thumb.jpg.fd9801fe4120fef8e296463e0538fc2c.jpg

2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Wytrzyma ciężar karty?

Panie jak trzeba to i kartę razem z płytą podniesie a i nawet chlodzenie cpu dźwignie jak bedzie potrzeba🤭😂

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 6.11.2025 o 20:20, Qrdello napisał(a):

Wziąłem nawet 2 :D nie wiedziałem że do Supremo są dedykowane przewody 12vhpwr. Oby były też odpowiedniej jakości.

Przynajmniej się to lepiej w budzie ułoży.

Mam nadzieję że pisze na tym przewodzie  zasilającym 12VHPWR (lub 12V-2x6) co kupiłeś ile mocy maksymalnej może przesłać jak np. w MSI czy Corsair?

image.webp

Opublikowano

atx3.1 czy 3.0 to praktycznie to samo na jednym i drugim dobrze będzie działał.

Różnice są marginalne Krótszy czas wstrzymania

Mierzony w milisekundach czas podtrzymania wskazuje, jak długo zasilacz może utrzymać swoje wyjście w określonych granicach napięcia po utracie lub spadku mocy wejściowej. ATX 3.1 charakteryzuje się krótszym czasem podtrzymania wynoszącym 12 ms, w porównaniu do czasu podtrzymania ATX 3.0 wynoszącego 17 ms. Skutkuje to niewielką poprawą wydajności zasilacza.

Złącze 12V-2x6

Jak widzieliśmy w wielu relacjach na temat 12VHPWR, złącze nie miało najlepszej sytuacji. Naprawiając wady, nowe złącze 12V-2x6 zostało zaprojektowane z dłuższymi końcówkami przewodów (12V i uziemienie) dla lepszej przewodności, a także krótszymi pinami czujnika.

Opublikowano

Nowy zasilacz już w budzie, natywne 12vhwpr podpięte. Zmiana konieczna, bo stwierdziłem że adaptery do zasilaczy nienatywnie wspierających ten cudaśny standard to proszenie się o problemy.

A że zasilacz też MSI to jak coś kwiknie to nikt mi nie powie, że sprzęt niedostosowany :D 

• Thanks 1