Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Ale ta karta jest ladna. Az chcialoby sie zrobic jakis full metal build. 

No jest ładna, ale grzeje się w tej budzie. Trafiły się hynixy i szybko leci pod 90*C. Czarny Reaper i Pulse ginęły w środku a Nitro z tym swoim kolorem trochę się pokazuje. To samo miałem na 7800 XT gaming oc. Super jest ta ukryta wtyczka i pasek ledów chyba jest gęsto upakowany bo płynnie kolor przechodzi. Myślałem że ta krata od mostu jest ciulowa, ale dobrze to wygląda na żywo no i dodatkowo trochę usztywnia.

46 minut temu, Qrdello napisał(a):

Ładna, ale czyta się że pali gniazda 12vhpwr...

Nom. Chyba cały jeden przypadek był.

Opublikowano
5 godzin temu, Pentium D napisał(a):

No jest ładna, ale grzeje się w tej budzie. Trafiły się hynixy i szybko leci pod 90*C. Czarny Reaper i Pulse ginęły w środku a Nitro z tym swoim kolorem trochę się pokazuje. To samo miałem na 7800 XT gaming oc. Super jest ta ukryta wtyczka i pasek ledów chyba jest gęsto upakowany bo płynnie kolor przechodzi. Myślałem że ta krata od mostu jest ciulowa, ale dobrze to wygląda na żywo no i dodatkowo trochę usztywnia.

Nom. Chyba cały jeden przypadek był.

Ja nie mówię o naszym forum, na różnych kontach FB widziałem w sumie kilkanaście postów gdzie przewody w tych kartach były upalone. :/ Ja raczej nie z tych panikujących, spoko xD 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qrdello napisał(a):

na różnych kontach FB widziałem w sumie kilkanaście postów gdzie przewody w tych kartach były upalone. :/ Ja raczej nie z tych panikujących, spoko xD 

Pewnie jedno i to samo zdarzenie z listopada. Tu raczej nie ma się co zjarać jak karta po OC weźmie max 365W a często jest trzymana w UV na 280 - 300W. 

• Upvote 1
Opublikowano

Tymczasem u mnie taktyka the more the better:

20251207_221001.thumb.jpg.b735cbd5fb498587445e1d61db18421d.jpg

I teraz ciekawostka:

pisałem w wątku nVidia że czasami wywala mi GPU (black screen) podczas oglądania treści na Edgu z Crunchyroll czy Netflixa - ciekawostka jest taka, że wywala tylko na Iiyamie. Na MSI poniżej działa wszystko tip top :E 

Obydwa monitory ustawione na @100hz, obydwa z wyłączonym g-sync, obydwa pod display port. Ot zagwozdka :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Stała na stole, ale biurko jest z podnośnikiem na siłownikach i zaczęło się uginać w jedną stronę :D obstawiam że z 20-25 kg ta skrzynka waży. Sama obudowa coś ponad 11kg, a gdzie reszta badziewia w środku xD 

Natomiast kwestia tego typu, że pokój jest dość mały (9m2), więc nie mogę sobie pozwolić ani na głębszy ani na szerszy blat - a jak zapcham takie krowiszcze jak nv5 na biurko to go pół nie ma :> No i jest jeszcze z milion innych powodów, począwszy od tego że Lubą w oczy kole mniej na podłodze  xD 

• Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Send1N napisał(a):

Ale skrzynkę to zabierz z podłogi i postaw na biurku jak bóg przykazał

Właśnie nie komp ma stać na podłodze z biurka może spaść na biurku to laseczkę można posadzić jak żony niema 😊

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, j4z napisał(a):

Poczucia humoru nawet nie będę komentować. 

Bez przesady jak główka boli weź apap :boink:to nie pomoże.

26 minut temu, Qrdello napisał(a):

Stała na stole, ale biurko jest z podnośnikiem na siłownikach i zaczęło się uginać w jedną stronę :D obstawiam że z 20-25 kg ta skrzynka waży. Sama obudowa coś ponad 11kg, a gdzie reszta badziewia w środku

Obstawiam że nie więcej to wszystko waży niż 11-15 kilo wiesz ile to jest 25 kilo? No chyba że szkło masz pancerne grubości 10mm.

25 kilo to jest worek zaprawy cementowej albo dobry hantel.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano

:E nie wiem, dawno nie podrzucałem zaprawy. Mam inne przyjemności w życiu xD 

Wiem za to że waga obudowy - 11kg + zasilacz 3kg + aio 2kg + grafika + 1,3kg to już daje 17kg, a jeszcze nie wszedłem w dyski twarde (mam dwa duże talerzowce na dnie, każdy pewnie po kg waży), stos wentylatorów, płytę główną, raiser ważący na lekko tyle co grafika i spokojnie 20kg przekraczam :D 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Qrdello napisał(a):

nie wiem, dawno nie podrzucałem zaprawy

?🤔

12 minut temu, AudRob napisał(a):

nie wiem, dawno nie podrzucałem zaprawy

Ja też ale tyle waży każdy worek wg. przepisów każdy worek nie może przekraczać 25 kg po co ta przycinka? Książki też nie mogą przekraczać 25 kg jak kurier przywozi a to chyba wiesz😊

Nie wiem jaką ty masz tam obudowę mój cały komp tyle waży a karta jest prawie 1kg. cięższa.

7 godzin temu, AudRob napisał(a):

25 kilo to jest worek zaprawy cementowej albo dobry hantel

Podałem Ci przykładowo ale ty wyłapałeś zaprawę hantla już nie.😊

I po co ta ironia?

Edytowane przez AudRob
Opublikowano (edytowane)

Zdziwiłbyś się. Niedowierzałem jak brałem w łapy tego NV5 pierwszy raz, ale specyfikacja nie kłamie - 11kg waży ta buda. Więc buda+ zasilacz i z dwa dyski i spokojnie przebija 15kg. A gdzie reszta?

image.png.e2c90a60908809625d484c722e9e4cc6.png

Edytowane przez Qrdello