Elder 497 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Myślę ze Tadzik CM 1000 to do dziś używa wpakował w niego masę pracy i serca więc wątpliwe że się z nim rozstał. Nie wiem po co ja to wszystko trzymam, chyba dam do skupu to aluminium jak się wpienię kolejny raz przestawiając po piwnicy te graty. Ale X99 znowu żyje i miło było wrócić do starych gierek na tym rupieciu Miałem zająć się tym smokiem ale walić to... najpierw Far Cry 2004. Edytowane 12 Lutego przez Elder 4 2
aerial 228 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 14 godzin temu, MarcoSimone napisał(a): Do mnie z niemcowni jedzie klasyka od LL -> https://www.techpowerup.com/review/lian-li-pc-a16b/2.html @aerial kopalnia zaślepek 1
MarcoSimone 1 053 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego @aerial z innego ogłoszenia jadzie 7 szt. zaślepek black mesh. Buda którą kupiłem na fotkach w ładnym stanie ale brak jednej zaslepki. Będę miał 6 szt. luzem
panicz patryk 91 Opublikowano Piątek o 13:43 Opublikowano Piątek o 13:43 (edytowane) Droga jest taka zabawa aby zwodowac kompa zeby wygladal jak na zdjeciach wyzej? Ile kosztowaloby wodowanie jezeli zupelnie nie chodzi o wyglad tylko o cisze i niskie temperatuty? Edytowane Piątek o 15:10 przez panicz patryk
Elder 497 Opublikowano Piątek o 14:19 Opublikowano Piątek o 14:19 (edytowane) Kwestia jaki budżet chcesz przeznaczyć na CLC bo złączki do rurek czy węży BARROW śmiesznie tanie na Aliexpress jak w pakietach je kupujesz (po kilkanaście zł sztuka złączki wychodzi w pakiecie) chłodnice pompy węże czy rurki akrylowe też kupisz nowe i tanio u Barrow w porównaniu do cen Bitspower Watercool Aquacomputer czy EKWB. Blok wodny na CPU 9800X3D to nie wydatek lecz blok na GPU jakie masz w sigu to kilka stówek u Barrow wylecisz. Głównie mocne GPU zyskują na CLC jak 4090/5090 bo temp na dobrze dobranym układzie chłodnic spada ostro, 5090 miał na core 48-50 stopni C w Deuterium w grach AAA w 4K/5K (nie patrz na to to super wydajne CLC ogromnymi chłodnicami) Realnie 5090 ma 55-58 stopni c dojechany w full load non stop 600W poboru mocy karty w grach na nie przewymiarowanym CLC i cisza o ile nie trafiłeś karty co gra cewkami i bardzo ale to bardzo blok fullcower GPU zbija temp sekcji zasilania i kostek VRAM. Czyli masz hiper kompa co żre prąd jak głupi np 800W i jest gorący w stresie jak diabli i głośny na chłodzeniu powietrzem to ...CLC. Cisza wydajność wtedy jest ale i koszty są takiego kaprysu. Nie masz chęci czy skilla w budowie PC CLC to underwolting GPU AC plus regulacja ustawień CPU i timingów ddr5 i z bani...koszt zero, tylko czas poświęcony na UV GPU i regulacje parametrów platformy. Zamiast na CLC zdecydowana większość ludzi wywali kasę na akwarium budę i wentylatory RGB bo tak na finał komp wygląda. Zamiast tak z CLC... Sam oceń czy warto w to brnąć. Edytowane Piątek o 14:29 przez Elder 4
panicz patryk 91 Opublikowano Piątek o 15:12 Opublikowano Piątek o 15:12 Pewnie nie warto, dopiero niedawno kupilem pierwsze aio i to raczej ciekawosc niz chec samego wodowania. Dzieki.
duniek 378 Opublikowano Wtorek o 22:02 Opublikowano Wtorek o 22:02 (edytowane) jaka jest szansa aby w odstepie tygodnia kupic 2x tj07 (a raczej 1,5) obie na wodnym i na blokach full copper do tego jedna doszla paczką dzis a z drugą wlasnie wrócilem osobiscie ładna tj07 4790k 16gb z97 1080 500gb xfi titanium 480W hk3.0, eheim 4x120 za 1350 gruz tj07 (niestety bez boczków i wybrakowana) 2700k z68x ud4 16gb 1200W ss gold ekwb hf, ddcz ek top , 3x120, aquacomputer rez uwaga - za 450zł Edytowane Wtorek o 22:03 przez duniek 2 2
Send1N 5 519 Opublikowano wczoraj o 06:19 Opublikowano wczoraj o 06:19 Tego typu klasyczne metalowe grille zamiast kratki na wylocie producenci powinni w każdej budzie fabrycznie dawać zamiast kratki która stwarza spory opór i przez to wentylator na wyciągu jest znacznie głośniejszy w poprzedniej budzie wyciąłem kratkę na tyle i było o wiele lepiej, po czasie wstawiłem tam czarny grill dla lepszego wyglądu ale w obecnej szkoda mi ciąć blachę
wwyoshi 13 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Wrzucam fotki, bo przyszedł czas na zmianę aktualnego setupu Przeglądając różne zestawy na PCPartPicker, natknęło mnie na cały biały build. Wyszło chyba tak jak chciałem . Jedyne z czym się jeszcze borykam to głośna blokopompka od LianLi. Nie mogę okiełznać tego AiO, które pracując na 2000rpm jest tak upierdliwe i głośne, że zastanawiam się nad reklamacją albo zmianą na coś innego. 12
DarkeVo 500 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) @wwyoshico to za przewody ten 24 pin i od karty graficznej? Daj nazwę lub link, chociaż tak patrzę to wygląda na oryginalne przewody zasilacza. Który to taki zasilacz z fajnymi przewodami? Te wentyle to lian li zapewne? Edytowane 19 godzin temu przez DarkeVo 1
Qrdello 1 049 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu To teraz trochę staroci. Na lokalnym FB za czteropak (!) wyłapałem HAFa 912+, praktycznie kompletnego, z delikatnymi śladami użytkowania, oryginalnymi i sprawnymi wentylatorami i dołożonym hubem. Kawał ciężkiej, solidnej budy - która z dnia na dzień coraz bardziej mi podchodzi i wprawdzie obecnie włożyłem tam i7 haswella i gtxa 1070ti/rtxa 2060 - ale chodzi mi po głowie taki projekt zapakowania tam współczesnych gratów. Kabelkologia i odkurzanie jeszcze przede mną 1
Krzysiak 2 250 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) U mnie młodszy syn też złapał bakcyla i z kieszonkowego kupił budę...także w piątek przerzucam jego graty z Modecom panorama do Hyte Y60. Śmiesznie bo rok temu wybierałem między LB 900DX, Y60/70 i Evolv x2 i ostatecznie wygrała pierwsza... no i teraz 3 kompy w domu będą w nich Edytowane 13 godzin temu przez Krzysiak 2
wwyoshi 13 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 19 godzin temu, DarkeVo napisał(a): @wwyoshico to za przewody ten 24 pin i od karty graficznej? Daj nazwę lub link, chociaż tak patrzę to wygląda na oryginalne przewody zasilacza. Który to taki zasilacz z fajnymi przewodami? Te wentyle to lian li zapewne? Zasilacz to Lian Li EDGE EG. Fajne mają przewody te zasilacze, już z grzebieniami. No i rozwiązaniem z hubem USB wbudowanym w zasilacz też dobry pomysł, nie walają się kable na froncie. 1
duniek 378 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu kolejny miedziany bloczek do kolejkcji 1 1
Rekomendowane odpowiedzi