Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.03.2026 o 12:03, Kadajo napisał(a):

@Krzysiak taki buchający ciepłem amplituner prosto w monitor może źle się odbić na matrycy.

Nie dawało mi to spokoju i wpadł na testy chińczyk zamiast ampli :E 

IMG_20260416_201513334.jpg

IMG-20260416-WA0055.jpg

Napędza stare 40 kilku letnie tonsile po regeneracji kilka lat temu.

IMG_20260416_194612237_HDR_AE.jpg

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Co za Chińczyk? Ja to bym wziął na posluchanie Fosi Audio BT20A Pro. 

2 minuty temu, AudRob napisał(a):

Powiedzmy że napędza

Ty to weź się tam pochwał, na czym słuchasz i w jakich warunkach. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

CD to już nie widziałem z 15 lat :D 

To jest komplet razem z Marantzem z góry wzmak napędza kolumny 110w prawdziwych wat bez problemu 200 też pociągnie.

Teraz, j4z napisał(a):

No, no... Warunki też pewnie kozak 👍

Chciałeś sprzęt to masz fakt że już z rok nie używany . Warunki to ty pilnuj u siebie pytałeś o sprzęt.:hihot:

Opublikowano (edytowane)

@AudRobja sobie zdaję sprawę z tego, że chińczyk nie napędzi tych kolumn jak choćby ampli który tu był (w sumie to 3 w ostatnim czasie), ale spełnia najważniejszy warunek - jest mały i tak czy inaczej to nawet gra, co mnie nawet zaskoczyło, może właśnie przez to, że te kolumny są mało wymagające.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@AudRobja sobie zdaję sprawę z tego, że chińczyk nie napędzi tych kolumn jak choćby ampli który tu był (w sumie to 3 w ostatnim czasie), ale spełnia najważniejszy warunek - jest mały i tak czy inaczej to nawet gra, co mnie nawet zaskoczyło, może właśnie przez to, że te kolumny są mało wymagające.

Dlatego tego nie negowałem , grać będzie tylko wiadomo jak, więc napisałem powiedzmy że napędzi.;)

Te stare kolumny są lepsze o wiele niż obecne.

Te kolumny co masz mają małą moc. Ale wzmak z prawdziwego zdarzenia nawet nie dużej mocy i tak żeby to grało by się przydał.

U mnie Yamaha napędzała swego czasu 4 te kolumny.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

dokąd nie ogarnę osobnego "gabinetu" tylko dla kompa muszą jechać na pierdku, bo po prostu nie mam tu miejsca na pełnowymiarowy wzmacniacz.

No ja też na szybkiego zrobiłem zdjęcia , obecnie mam remont dlatego tego sprzętu nie używam i widać że zakurzony . Ale spoko wyrabia, tyle że robiłem regenerację głośników wiadomo pianka 🤣 Teraz jest znowu git na lata.

Opublikowano
18 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Ja jakoś ze 3-4 lata temu wysyłałem głośniki do tonsila na regenerację, bo były w tragicznym stanie.

Mam kolegę co mieszkał w okolicach Wrześni serwis kolumn głośnikowych i zrobił mi wszystkie głośniki.

Widziałeś takie posiadam odkupiłem od kolegi mega dźwięk.

20210120_124956.jpg

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, j4z napisał(a):

@Krzysiak serio to gra (dla Ciebie) gorzej, niż najtańszy amplituner stereo Pioneera?

Ten ampli był tylko na chwilę z miesiąc temu, ostatni miesiąc jechałem na pożyczonym od kuzyna starym Sony STR-DA50ES.

Pionek nawet nie pamiętam jak z nimi grał :E 

Ogólnie chińczyk mnie mega pozytywnie zaskoczył :D 

Opublikowano
42 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Ja jakoś ze 3-4 lata temu wysyłałem głośniki do tonsila na regenerację, bo były w tragicznym stanie.

Jeszcze ze dwa komplety fajnych kolumn mam w tym dwie estradówki też z dobrych czasów stoją w garażu , kiedyś może pokażę.

Opublikowano

@AudRobswego czasu (z 25 lat temu) miałem sporo sprzętu (wzmacniacze, amplitunery, kolumny), bo dorabiałem graniem na imprezach, ale później posprzedawałem wszystko...w sumie teraz żałuję, że nie zostawiłem części z tych gratów, ale mieszkając wtedy w bloku nie miałem gdzie tego trzymać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@AudRobswego czasu (z 25 lat temu) miałem sporo sprzętu (wzmacniacze, amplitunery, kolumny), bo dorabiałem graniem na imprezach, ale później posprzedawałem wszystko...w sumie teraz żałuję, że nie zostawiłem części z tych gratów, ale mieszkając wtedy w bloku nie miałem gdzie tego trzymać.

To super , mój ojciec jak był młody też grał na imprezach gitara , klawisze . Ja nie, ale lubię posłuchać muzyki dobrze i na konkretnym sprzęcie szczególnie z lat 80-90. No kiedyś siedziałem też ostro w car audio , jeszcze wzmaki i suby się walają hehe😊

10 minut temu, AudRob napisał(a):

swego czasu (z 25 lat temu) miałem sporo sprzętu (wzmacniacze, amplitunery, kolumny),

czyli rozumiesz dlaczego tak napisałem.

Jak mam słuchać nawet dobrej muzy na ujowym sprzęcie, wolę nie słuchać , ale jak chodzi o jakość na odpowiedniej klasy wzmaku to nawet słaby kawałek dobrze brzmi.

Edytowane przez AudRob
Opublikowano (edytowane)

Tak, miałem nadzieję na jakiś vintage hiend, a tu średnio półkowa Yamaha z 80/90 lat, ale spoko, ja też teraz tanich sprzętów słucham. 

Starych heco bym posłuchał jakichś. Znam ich aleva 500 i jakieś aleva GT, Aurory (te raczej źle wspominam).

Niemcy ogólnie fajne paczki robią. Miałem troche ich konstrukcji, w tym najwyższy w swoim czasie model w katalogu Telefunkena - TL800 z lat siedemdziesiątych.

Tonsile to raczej tylko sentyment...

PS

6 godzin temu, AudRob napisał(a):

pytałeś o sprzęt

7 godzin temu, j4z napisał(a):

na czym słuchasz i w jakich warunkach

Edytowane przez j4z