Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Nowe chłodzenie na pokładzie, że miałem 6 x P12 argb wolne, to stwierdziłem że zapodam mu push pull. Ogólnie tempy o dobre 5-6 niższe niż na alf3 360 (możliwe że jak pasta się trochę wygrzeje różnica się powiększy). Y-cruncher BBP do 90° przy 155W, gdy na Arctic od razu dobijał do 95. No i sama pompka cichutka przy 100% RPM, na czym mi zależało 😁

IMG_20260708_180349944.jpg

IMG_20260708_180442077.jpg

IMG_20260708_180509694.jpg

Widzę że kupiłeś takie jak moje hehe;)

Spodobało się ?

Opublikowano

@AudRobprzede wszystkim zdecydowały opinie o cichej pompie, bo ta w arctic mnie drażniła swoją kulturą pracy.

No i opinie się potwierdziły :) 

No jeszcze cichą ma to z ekranem jak smarfon...no ale ekrany mi nie pasują do mojej wizji kompa :D 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

przede wszystkim zdecydowały opinie o cichej pompie, bo ta w arctic mnie drażniła swoją kulturą pracy.

Bo BQ zawsze było ciche  , dlatego mam budę BQ łącznie ze wszystkimi wentylami i na AIO postawiłem tej firmy.

Ale co pompeczka cichutka , przynajmniej u mnie niesłyszalna.👍

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

No u mnie to samo, 100% i jej nie słychać...przy arctic zapomnij :E 

Ale powiem ci szczerze że 240 chłodzi idealnie 9800X3D , nic lepszego tu nie trzeba zresztą do mojej budy większe nie wejdzie, ale jest git.

Planowałem kupić takie

thermalright stream vision 240Zrzutekranu2026-07-08234913.thumb.png.9ded0e58ac433954207e321a539cc1ec.png

Ale postawiłem na BQ

6 minut temu, Krzysiak napisał(a):

No u mnie to samo, 100% i jej nie słychać...przy arctic zapomnij :E 

U mnie pompa chodzi  na maxa 2750-2850 obrotów i cisza.

Grunt że każdy zadowolony:piwko:

• Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Patrząc przez pryzmat tego co oferuje i design inny niż wszystko :)  O "piwnicznej" budzie myślałem od dawna, ale wszystko na jedno kopyto i nagle jakoś zimą chyba @ShaDow_Pro  ją wrzucił na forum i stwierdziłem "chcę bo inna!" :E 

Dalej mega mi się podoba, chętnie bym przytulił ale to lepiej będzie za jakiś czas przetestować 9070XT, a budę zostawić w spokoju xD

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

widzę że jednak flow

Tak, 100zł rożnicy a za same wentyle sporo chcą. Mam nadzieje że wentyle będą w miare ciche. Jak z czasem najdzie na wrzucenia chłodzenia powietrznego to sie dokupi dwie 180mm na top:D Jutro będe na spokojnie składał to wrzuce jakieś foty

Opublikowano (edytowane)

@Krzysiak no jest dość duża ale miałem już takie obudowy jak lian li lancool iii. Tą havn wszedzie chwalą na necie i trzeba sie przekonać. Co do push pull to mam wentyle na taka okazję bo obecnie też mam tak zamontowane. No 600 rpm to już jest sporo jak na takie wentyle. Masz te 180 i 140 wpięte do tego huba i sterujesz wszystkimi naraz czy rozdzieliłeś je? 

A co do tego bracketu na wentyle frontowe to gdzieś widziałem że niby można do nich napisać i teraz nie wiem czy tak dodadzą czy trzeba od nich kupić. Z czasem pewnie będę do nich pisał to może coś sie dowiem

Edytowane przez DarkeVo
Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Ja mam wentyle puszczone w trybie silent mobasa, kręcą wtedy ~600rpm i jest ok.

Też przy wyborze stwierdziłem, że 100 za dodatkowe wentyle to nie jest duża dopłata :thumbup:

Nie myślałeś o wentylatorach Noctua NF-A12x25 G2 PWM 120mm?

Dobrze by to wyglądało. 

Copilot_20260710_180523.thumb.png.26e769139d71d8d896d52e2a69e0bf9e.png

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Ładne ale takie jakieś zwykłe bez szału.

To jest akurat główny atut tej budy, niby zwykła "piwniczanka" ale jednak trochę inna niż wszystkie inne ;)  Do tego sprzęt ma się w niej dobrze temperaturowo :D 

Piękno tkwi w prostocie...dojrzałem do tego po przygodach z akwariami :hihot:

• Upvote 2
Opublikowano

@Krzysiak nie no buda petarda. Dziś może nie grałem w jakieś mocne gry ale dysk kc3000 41 stopni gdzie lubił nawet 50 i ram poniżej 40 gdzie nawet takie 47-48 to była norma. Wygląd to wiadomo o gustach się nie dyskutuje ale mi odpowiada

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...