@jankooo Arkham City to jedyny Batman jakiego zrobiłemi coś mi się kojarzy, że tam było jakieś DLC z kobietą kot, w które nie grałem. W sumie mam dwie pierwsze części na Steam i chyba 3 na Epic (z darmowego rozdawnictwa).
Nawiązując do tytułu wątku to skończyłem ostatnio Clair Obscur Expedition 33. Nie powiem przyjemna gierka. Jeśli miałbym ją ocenić to takie solidne 8/10.
@Pan Mateoo rozważam Dual Frame z uwagi na to iż mój sprzęt jest budżetowy i gdybym chciał w coś pograć to zapewne w 1080P i raczej nie w 320Hz tylko jak "Buk" da to bliżej 100. Nie mam preferencji co do matrycy. Na ten moment mam chyba PVA, u bratanka widziałem taniego IPS 1080p 180Hz i jeśli chodzi o jakość obrazu to dla mnie jest spoko.
@Lameismyname zdaję sobie sprawę z "optymalnego stosunku rozdzielczości do wielkości matrycy" i to jest chyba jedyne co wiem o nowych monitorach. Czyli granie w FHD na 32 calach to lipa tak jak podejrzewałem. Chciałbym 31,5/32 cale (ponieważ docelowo będę rezygnował z TV) więc zaproponowany przez Ciebie Gigabyte niestety w grę nie wchodzi. Co do budżetu to mogę 5 stówek dołożyć jeśli warto no ale 4 czy 5 tysi na monitor nie chciałbym jednak wydawać. Nie chciałbym również zmieniać sprzętu (no chyba, że coś padnie). Do grania w 4K zgaduję, że i 5090 to za mało a 12 koła plus na grafę to ja na 99 procent nie wydam, zwłaszcza, że CPU/mobo/ram/PSU też byłoby wtedy do wymiany.
Jednym słowem lipa.
Rekomendowane odpowiedzi