Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież to jest komedia. Oni nam warunki stawiają. 🤣

Opublikowano
Cytat

Mam nadzieję, że Kotuli chodzi o to, żeby znowu PiS nie robił kampanii na nienawiści.

Ale na Boga, ja ją właśnie broniłem a tutaj splunięcie prosto na mordę XDDDDD

Nie dość, że to co powiedziała to jest brak szacunku to jeszcze polityczny kretynizm (hmmm, młodzi i kobiety się demobilizują, sprawmy, żeby jeszcze chętniej zostali w domach!).

Ha tfu

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-generalnie-od-tuska-dużo-nie-oczekiwałem-ale-on-poza-wpisami-na-tt-nic-właściwie-nie-robi.2410635/post-191688987

Cytat

Gdyby oni te "kontrowersyjne" ustawy odkładali na po prezydenckich rzeczywiście tylko po to, żeby nie sprowokować jakiejś ultramobilizacji wśród konserw - to byłoby pół biedy.

Ale trzeba być naprawdę upośledzonym, żeby nie widzieć jaka jest rzeczywistość. Oni odkładają te tematy, bo przecież jasne jest, że nic z tego nie przejdzie przez sejm. Odkładają je więc nie w strachu przed reakcją "konserwatywnego polskiego społeczeństwa", a w strachu przed totalną demobilizacją swojego, progresywnego elektoratu. Oni po prostu liczą, że jeszcze ten jeden raz ludzie dadzą się nabrać, jeszcze raz uwierzą w "już tej zimy będzie ustawa..."

Zobaczymy czym im się to uda. Dobra dla nich wiadomość jest taka, że całkiem możliwe, że jednak tym razem jeszcze się uda. Zła - jeśli się uda, to nie będzie już wymówek na kolejną kampanię i bolesne "sprawdzam" przyjdzie w 2027 r.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-generalnie-od-tuska-dużo-nie-oczekiwałem-ale-on-poza-wpisami-na-tt-nic-właściwie-nie-robi.2410635/post-191689464

Cytat

O jasny gwint… To ja się jeszcze łudziłem, że ktoś tam jeszcze coś kojarzy i wykminił, żeby tę ustawę o ZP (tę, co to miała być w ciągu pierwszych stu dni, jeszcze tej, tzn. tamtej zimy) tak jakoś, żeby przegłosować krótko przed wyborami, żeby to trafiło na biórko już nowego prezydenta. Ależ bym wtedy miał motywację, żeby tam był taki prezydent, co podpisze.

Ale nie. Oni autentycznie robią wszystko, co tylko się da, żeby mnie zdemobilizować. Oni mojego głosu nie chcą, bronią się przed nim rękami i nogami. Władkowe sumienia ważniejsze.

No to niech się walą.

I jeszcze ta bezdennie głupia argumentacja: nie będzie związków partnerskich, bo nie chcemy dyskutować o osobach trans. Aborcji pewnie nie będzie z powodu koników polnych na Mazowszu. To jest nie tylko olewanie i oszukiwanie wyborców, ale jeszcze obrażanie ich inteligencji.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-generalnie-od-tuska-dużo-nie-oczekiwałem-ale-on-poza-wpisami-na-tt-nic-właściwie-nie-robi.2410635/post-191689686

zrzut-ekranu-2025-01-15-225101-png.85694

Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

To jeszcze niech usuną Mentzena i Wiplera i w sumie mógłbym na nich zagłosować :rotfl:

Jeszcze niech Bosak skończy jakiekolwiek studia. Kilkanaście lat studiowania od politechniki po humana i żadnego tytułu to trochę wstyd. 

Opublikowano
Teraz, michasm napisał(a):

Jeszcze niech Bosak skończy jakiekolwiek studia. Kilkanaście lat studiowania od politechniki po humana i żadnego tytułu to trochę wstyd. 

Mimo braku studiów jest bardziej ogarnięty niż ci ze studiami. Poza tym nawet gdyby je teraz skończył to jak miałoby to wpłynąć na jego funkcjonowanie?

Opublikowano

@Winternie potrafię brać na poważnie kogoś kto tyle czasu zmarnował na skrajnie różne studia i żadnych nie skończył. 3/4 osób w żabce ma studia. 

A Bosak dla mnie dalej jest osobą, którą couche nauczyli ładnie mówić. To mija sybiektywna opinia, ale wydaje mi się, że to czyjaś marionetka bez własnego zdania (poza tymi skrajnym, etycznymi). 

Opublikowano
38 minut temu, michasm napisał(a):

@Winternie potrafię brać na poważnie kogoś kto tyle czasu zmarnował na skrajnie różne studia i żadnych nie skończył. 3/4 osób w żabce ma studia. 

A Bosak dla mnie dalej jest osobą, którą couche nauczyli ładnie mówić. To mija sybiektywna opinia, ale wydaje mi się, że to czyjaś marionetka bez własnego zdania (poza tymi skrajnym, etycznymi). 

On ma talent do przemawiania, to nie jest wyuczone. Dlatego mimo braku wykształcenia tak daleko zaszedł w polityce. Obecnie studia to i tak taśmowa produkcja magistrów bez pojęcia, więc brak dyplomu to żadna wada.

Teraz, GordonLameman napisał(a):

Nie jest. On nigdy nie pracował.... :E 

Dorobił się wicemarszałka Sejmu. Kononowiczowi się nie udało. No ciekawe dlaczego?

Opublikowano

Cytat

Nocna akcja ludzi Sławomira Mentzena przed PKW. "Braun zostanie usunięty w stylu Korwina"

Dzień po atomowym uderzeniu Grzegorza Brauna w Konfederacji czuć dziwną mieszankę wściekłości i ulgi. Politycy z frakcji Sławomira Mentzena nie wybaczą Braunowi startu w wyborach prezydenckich i zapowiadają, że wyrzucą go z partii "w stylu Janusza Korwin-Mikkego". — Braun jest jak Korwin. Woli tylko gadać, zarabiać na filmach czy książkach. Budować swój kościół wiernych. Jeździć po Polsce i podpisywać gaśnice — ironizują. Pomiędzy zwaśnionymi braunistami i mentzenowcami trwał też swoisty wyścig, kto pierwszy zarejestruje komitet wyborczy swojego kandydata. Wygrali ci drudzy, którzy już w nocy trzymali kolejkę przed siedzibą PKW.

https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/nocna-akcja-ludzi-mentzena-przed-pkw-braun-zostanie-usuniety-w-stylu-korwina/v2bt871

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No w końcu. Tylko jakim cudem musieli cały rok zbierać materiał dowodowy, skoro wszystko było w oficjalnej dokumentacji? Ba, Morawiecki wiele razy publicznie ogłaszał co robi, dlaczego to robi i że bezprawność jego działań nie ma dla niego najmniejszego znaczenia. A tu minął ponad rok.

Teraz ciekawe jak zagłosuje Konfederacja, mamy szansę sprawdzić ile warte są ich zapewnienia, że nie są takim małym PiS.

@up.

Wydaje mi się, że Morawiecki gra o wiele wyższą stawkę. Nie wystarczy mu jedynie przestępcze ustawienie siebie i znajomych z Opus Dei, on chce przejąć całą brunatną scenę polityczną. Także dogodniej dla niego byłoby chodzić raczej w "glorii" męczennika i więźnia politycznego, niż zwiać.

Edytowane przez nemar
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, different napisał(a):

Romanowski będzie miał kolegę na "emigracji"

Akurat Morawiecki spierdzieli do USA, nie do Węgier. Po zaprzysiężeniu Trumpa, do którego dojdzie na dniach i Morawiecki został na tą uroczystość zaproszony oraz pojedzie tam, będzie "badał" w USA teren do bezpiecznej "przystani" i obierze kurs na ucieczkę do tej "przystani", jeśli na poważnie nasze służby oraz wymiar sprawiedliwości się za niego wezmą.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
16 godzin temu, Winter napisał(a):

Zelenski grał na PO już przed wyborami, bo wiedział, że PiS nie będzie rządził. Nie dziwię się, że PiS go teraz atakuje, bo przejechali się na ślepej proukraińskości.

Proukraińskość na pokaz, bo elektorat PISu słał się proukraiński.

PIS to ruska partia, przecież nawet się z tym nie kryją za bardzo.

Kaczyński przecież z dumą mówił, że przez ponad rok spotykał się z "kimś więcej niż szpiegiem" Anatolijem Wasinem. XD

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

To jest pewne na 100% że przeciw. 

Zobaczymy, na razie dwoją się i troją, żeby nie potwierdzać, że są drugim PiSem. Tu by odkryli karty, bo mówimy o premierze PiS i jawnym przestępstwie, takim właściwie przed kamerami.

1 minutę temu, Digger napisał(a):

PIS to ruska partia, przecież nawet się z tym nie kryją za bardzo.

Wg mnie PiS nie jest prorosyjski, ale jedynie z powodów historycznych. Powielają ile się da z systemu Putina i chcą taki porządek świata jak on, tyle że bez Rosji, a najlepiej z Polską w jej miejsce.