Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No i nie napisałeś skąd założenie, że chciałem to napisać do Trumpa?

Ot, po prostu nie możesz znieść krytyki Trumpa :rotfl2:

Tylko że Ty tam żadnej krytyki nie uskuteczniłeś. Zwyzywałeś gościa od pomarańczowych idiotów i tyle. 

Edytowane przez Pentium D
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Tylko że Ty tam żadnej krytyki nie uskuteczniłeś. Zwyzywałeś gościa od pomarańczowych idiotów i tyle. 

ciężko nie nazwać idiotą kogoś, kto od strzała ułaskawia 1,5 tysiąca ludzi demolujących stolicę.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

O, pomarańczowy idiota ułaskawił 1500 osób skazanych za szturm na Kapitol. I jeszcze powiedział, że „zrujnowano” im życia.

Art. 136. § 3

Nie chce mi się tego ścieku czytać więc tak tylko przypominam żebyście się już bardziej nie rozpędzali w różnym krytykanctwie. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Mar_s napisał(a):

Art. 136. § 3

Nie chce mi się tego ścieku czytać więc tak tylko przypominam żebyście się już bardziej nie rozpędzali w różnym krytykanctwie. 

dostanę bana czy sztum jak nazwę Putina przebrzydłą szumowiną, pachołkiem moskiewskim, farbowaną świnią i marszałkiem kirewskim?

Bo jakby nie patrzeć to też głowa obcego Państwa, jak kartoflany Baćka, kolejny kretyn oderwany od pługa.

Edytowane przez huudyy
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, Pentium D napisał(a):

Nope, przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem.

Przechodzisz w fazę drugą, teraz udajesz że tam krytyki nie było :E 

8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Art. 136. § 3

Cytat

Znieważenie ma charakter niemerytoryczny i obraźliwy, niepoddający się logicznemu wartościowaniu w kategoriach prawdy lub fałszu (por. P. Kardas [w:] Kodeks..., red. W. Wróbel, A. Zoll, art. 133, nt 18). To spostrzeżenie pozwala wykluczyć z kategorii znieważeń dwie grupy zachowań. Po pierwsze, nie będziemy mieli do czynienia ze znieważeniem wówczas, gdy zachowanie potencjalnego sprawcy polega na sformułowaniu określonej, podbudowanej merytorycznie oceny. Wzgląd na przedmiot prawnokarnej ochrony, jak również na konieczność zagwarantowania szerokiej ochrony wolności słowa, nakazuje przeto przyjąć, że nie będzie znieważeniem Prezydenta  krytyczna ocena jego zachowań lub działalności, choćby nawet była niewybredna w słowach (odmiennie – jak się zdaje z uwagi na niektóre przywołane przykłady – J. Kulesza [w:] Kodeks..., red. M. Królikowski, R. Zawłocki, art. 135, nb 36; por. wyrok SN z 28.07.1993 r., WRN 91/93, OSNKW 1993/11–12, poz. 73; wyrok SA we Wrocławiu z 28.05.2013 r., II AKa 137/13, LEX nr 1331168; zob. też J. Raglewski, Wybrane zagadnienia prawnokarnej ochrony czci w Kodeksie karnym z 1997 r., CzPKiNP 2003/2, s. 63 i n.). Po drugie, zachowanie opisane w art. 135 § 2 k.k. nie obejmuje zniesławienia Prezydenta , a zatem pomówienia go o postępowanie lub właściwości, które mogą go poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania.

Krytykować można i trzeba. :) 

• Upvote 2
Opublikowano

To było tylko dla zwrócenia uwagi, bo zauważyłem, bardzo pobieżnie czytając kilka ostatnich stron, że niektórzy mocno się rozkręcili.

@huudyy To jest cytat z "Bluzgu na Generała/Jaruzela" w wykonaniu Emiliana Kamińskiego, słaby troll.

Opublikowano (edytowane)

no shit, Sherlock. Kursywa przypadkiem się włączyła przeca.

Po prostu bawi mnie, że w jednych tematach można jeździć po Putlerze jak po szmacie, a po innych dyktatorach... no, tyle to nie 

#pdk

@GordonLameman będę pamiętać, by zawsze opisywać zachowanie prezydenta debila, a nie jego osobę, dziękuję za uratowanie mnie przed grypserką.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano

@Pentium D
Może  aby spełnić zadość prawicowej tradycji, po prostu doniesiesz na mnie do Trumpa? Napisz mu na X, że taki a taki koleś nazwał go pomarańczowym idiotą na niszowym forum.

Może się przejmie, ale mało to prawdopodobne zważywszy na to jak określone są granice wolności słowa w USA - tam nazywają go pomarańczoym idiotą w TV :E 

Opublikowano

Póki co to zrobił Show i tyle.

Ale zdecydowanie zgadzam się z określeniem, że są 2 płcie.

Bo to już zaszło za daleko.

Jeśli nie jesteś Kobietą albo Mężczyzną to czym jesteś?

Uważasz, że jesteś Kobietą a masz Siurka... zmieniasz płeć.

Uważasz, że jesteś Mężczyzną a masz Bimbały... zmieniasz płeć.

Także jestem bardzo konserwatywny i poprzestaje nad LGBT.

My już tak odpłynęliśmy w tym szaleństwie, że jak JK Rowling mówi, że rodzimy się albo Mężczyzna albo Kobietą to uznajemy to za "KONTROWERESYJNY" pogląd.

Matko... a kiedyś na Księżycu lądowaliśmy... gdzie ludzkość skręciła.

Opublikowano
22 minuty temu, huudyy napisał(a):

ciężko nie nazwać idiotą kogoś, kto od strzała ułaskawia 1,5 tysiąca ludzi demolujących stolicę.

Widzisz gdzieś abym odniósł się do słuszności zwolnienia tamtych ludzi? No nie bo co mnie tamci ludzie obchodzą.

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nope, przeczytaj uważnie i ze zrozumieniem.

Przechodzisz w fazę drugą, teraz udajesz że tam krytyki nie było :E 

Krytykować można i trzeba. :) 

No tak, teraz potrzeba wejść w stan metafizyczny, doszukiwać się drugiego dna aby zrozumieć o co chodziło :rotfl2: Zwyzywanie kogoś to nie krytyka. Jak uważasz inaczej to mi podkreśl gdzie w tamtej wypowiedzi jest krytyka.

Opublikowano
7 minut temu, Pentium D napisał(a):

No tak, teraz potrzeba wejść w stan metafizyczny, doszukiwać się drugiego dna aby zrozumieć o co chodziło :rotfl2: Zwyzywanie kogoś to nie krytyka. Jak uważasz inaczej to mi podkreśl gdzie w tamtej wypowiedzi jest krytyka.

Masz, zaznaczyłem Ci na żółto co jest krytyką Trumpa i jego formacji:

image.png.d97c4f05fc4d026bb673b179132d6d90.png

Opublikowano
7 minut temu, Szambo napisał(a):

Ale zdecydowanie zgadzam się z określeniem, że są 2 płcie.

Bo to już zaszło za daleko.

No dokładnie. Może wkońcu jakaś normalność w tym temacie zapanuje bo naprawdę już po kokardę miałem całego tego wokeizmu oraz zaimkowości. Masakra, mniejszość dyktowała większości jak ma żyć i że to normalne.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jestem całym sercem za recyklingiem i segregacją (w granicach rozsądku) ale na normalnych zasadach współżycia społecznego czyli z odbiorem spod budynku ale wożeniu niejako zwyczajnych śmieci na drugi koniec miasta mówię stanowcze NIE. W obecnych czasach nawet odpady gabarytowe są odbierane kilka razy w roku a podarte ubrania mam gdzieś zawozić? Kogoś chyba fantazja poniosła.

Można zrobić przy blokach, dodatkowy kubeł pewnie się zmieści, pytanie czy ktoś znowu wbije widly do góry i nie zacznie się oburzać czemu śmieci kosztują dodatkowe 150 zł więcej. 
Chyba że raz w miesiącu sam pojedziesz do PSZoku co cię będzie kosztowało znacznie mniej. 
Akumulator, meble, sprzęt RTV i AGD, opony to też tylko PSZok, to też kogoś fantazja ponosiła że będzie trzeba się przebijać przez pół miasta? 

Od tego roku ALBA wysłała wiadomości w sprawie segregacji śmieci, bo wszyscy ładowali w zmieszane, kara to dwukrotność faktury jeśli zauważą brak segregacji - wspólnoty mieszkaniowe już poinformowały mieszkańców, bardzo szybko ludzie spokornieli bo śmieci już nie kosztują śmiesznych 30-60 zł tylko 200-300. Sam płacę 650 zł. 

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Masz, zaznaczyłem Ci na żółto co jest krytyką Trumpa i jego formacji:

My nie gadamy o całej prawicy tylko o Trumpie. Podobno gdzieś tam krytykujesz Trumpa. Chyba, że uważasz że cała prawica tam jest grupą pomarańczowych idiotów i cała prawica zwolniła tych szturmujących.

Opublikowano
2 minuty temu, Pentium D napisał(a):

My nie gadamy o całej prawicy tylko o Trumpie. Podobno gdzieś tam krytykujesz Trumpa. Chyba, że uważasz że cała prawica tam jest grupą pomarańczowych idiotów i cała prawica zwolniła tych szturmujących.

Ty tak serio?

Popatrz:

image.png.80512046d7cc541a3c6b09823da3807b.png

Krytykując prawicę, krytykuję też Trumpa, ponieważ Trump zawiera się w zbiorze "prawica".

Pisząc to co napisałem skrytykowałem Trumpa personalnie, Trumpa jako prawicowca, prawicę za wybór Trumpa, Trumpa i prawicę za kłamstwa, Trumpa i prawicę za wprowadzanie idiokracji. 

Prościej się chyba nie da.

To co, czas na fazę trzecią, w której zaczynasz stwierdzać, że się mylę i prawica/Trump robią dobrze? :E 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Gdybym dostal 1 zl za kazda istniejaca plec to mialbym 2 zl :E

a hermafrodyci to jaka płeć? bo tak, istnieje również coś pomiędzy XX i XY, czy się wam to podoba czy nie.

16 minut temu, TheMr. napisał(a):

Od tego roku ALBA wysłała wiadomości w sprawie segregacji śmieci, bo wszyscy ładowali w zmieszane, kara to dwukrotność faktury jeśli zauważą brak segregacji - wspólnoty mieszkaniowe już poinformowały mieszkańców, bardzo szybko ludzie spokornieli bo śmieci już nie kosztują śmiesznych 30-60 zł tylko 200-300. Sam płacę 650 zł. 

odpowiedzialność zbiorowa zawsze taka fajna :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

a hermafrodyci to jaka płeć? bo tak, istnieje również coś pomiędzy XX i XY, czy się wam to podoba czy nie.

No tak... jest Hermafrodytyzm i jest to stwierdzone biologicznie i są różne wyjątki.

Aczkolwiek wojujące ONO/JEMU to nie żadne biologiczne Hermafrodyty tylko ludzie o określonej biologicznej płci, którzy z różnych powodów chcą się wyróżnić pośród tłumu nudnych "cisów"

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Szambo napisał(a):

No tak... jest Hermafrodytyzm i jest to stwierdzone biologicznie i są różne wyjątki.

Aczkolwiek wojujące ONO/JEMU to nie żadne biologiczne Hermafrodyty tylko ludzie o określonej biologicznej płci, którzy z różnych powodów chcą się wyróżnić pośród tłumu nudnych "cisów"

dlatego rozróżniajmy pewne tematy - pan @hwdp43 napisał, że są tylko 2 płcie, co jest technicznie rzecz biorąc bzdurą bądź strasznym uogólnieniem (w zależności od punktu siedzenia).

Natomiast większość tych nowoczesnych "konstruktów płciowych" począwszy od niebinarnych queer-furasów, przez wszelkiej możliwości tranzycje, aż po helikoptery bojowe - to się w większości nadaje do konsultacji lekarskich (i to niekoniecznie u endokrynologa)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

dlatego rozróżniajmy pewne tematy - pan @hwdp43 napisał, że są tylko 2 płcie, co jest technicznie rzecz biorąc bzdurą bądź strasznym uogólnieniem (w zależności od punktu siedzenia).

Ale On ma racje, bo są 2 płcie.

Hermafrodytyzm jednak jest miksem tych 2 płci, które są i jest uznawany jako "odstępstwo od normy".

Mam tez świadomość, że są nawet przypadki, że ktoś był mężczyzną i stał się kobietą i na odwrót. I to zupełnie naturalnie.

Ale nadal są to odstępstwa od normy.

To współcześni aktywiści zaczęli z tego zagadnienia robić cyrk.

Opublikowano
Cytat

TV Republika ze specjalną "ofertą" po zaprzysiężeniu Donalda Trumpa

Specjalnie dla naszych widzów za Oceanem uruchomiliśmy amerykański numer konta — padło w specjalnym, ponad godzinnym wieczornym serwisie TV Republika. Bliska PiS prawicowa stacja od razu po zaprzysiężeniu zaczęła namawiać do wpłat na swoje cele osoby mieszkające w USA. — Trumpowi towarzyszyliśmy od początku — brzmiało zapewnienie.

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/tv-republika-ze-specjalna-oferta-po-zaprzysiezeniu-donalda-trumpa/4ffx400,681c1dfa

%-)

Opublikowano (edytowane)

Ale On ma racje, bo są 2 płcie.

Ale ktoś to jakoś prawnie negował? Bo sry, ale to wygląda na walkę z wyimaginowanym problemem, tj. postów na X.

Cytat

W Stanach Zjednoczonych wybór płci, który można prawnie zarejestrować, zależy od przepisów danego stanu, ponieważ kwestie dotyczące dokumentów identyfikacyjnych, takich jak akty urodzenia, prawa jazdy czy paszporty, są regulowane na poziomie stanowym lub federalnym. Obecnie możliwe opcje obejmują:

Męska (M)

Żeńska (F)

Neutralna płeć (X) – Wiele stanów i rząd federalny oferują opcję „X” dla osób niebinarnych, interseksualnych lub innych, które nie identyfikują się wyłącznie jako mężczyzna lub kobieta.

Wniosek:

W USA można formalnie wybrać jedną z trzech opcji płci: M (mężczyzna), F (kobieta) oraz X (neutralna płeć) w zależności od rodzaju dokumentu i stanu, w którym jest wydany.

To jest dokładnie to, co sam napisałeś. Więc w zasadzie co zmienia ta deklaracja Trumpa?

No naprawdę, zacznijcie rozróżniać pierdy na iksach od porządku prawnego i medycznego.

To współcześni aktywiści zaczęli z tego zagadnienia robić cyrk.

A mnie się wydaje, że to nie dotyczy aktywistów, tylko głównie tego typu ludzi, którzy są bardzo mało liczni i czują się ignorowani.

To tak jakbyś był gejem te 20 lat temu. Z drugiej strony w Polsce do dziś geje nie mają żadnych praw.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 2