Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ty tak serio?

Popatrz:

Krytykując prawicę, krytykuję też Trumpa, ponieważ Trump zawiera się w zbiorze "prawica".

Pisząc to co napisałem skrytykowałem Trumpa personalnie, Trumpa jako prawicowca, prawicę za wybór Trumpa, Trumpa i prawicę za kłamstwa, Trumpa i prawicę za wprowadzanie idiokracji. 

Prościej się chyba nie da.

To co, czas na fazę trzecią, w której zaczynasz stwierdzać, że się mylę i prawica/Trump robią dobrze? :E 

Czy cała prawica jest pomarańczowymi idiotami?

Czy cała prawica zwolniła 1,5 tysiąca osób z więzienia?

To co tam sobie zaznaczyłeś na pomarańczowo to nie jest krytyka tylko stwierdzenie/opinia. 

Opublikowano
7 minut temu, blabla123 napisał(a):

A nie macie specjalnych kontenerów na osiedlu od tego? U mnie stoją... pck :E

Pisałem gdzieś tam pomiędzy, że kontenery pck są na odzież używaną a nie stare dziurawe gacie. U mnie stoją takie 3.

Opublikowano
33 minuty temu, Kris194 napisał(a):

No właśnie nie, nie tylko PSZOK.

W sumie u mnie też jest niedaleko taki punkt "zrzutu" gabarytów. Nie wiem czy co tydzień czy do dwa jest to zabierane. Pewnie nawet jest tego więcej na mieście ale nie przyglądałem się na innych osiedlach.

@Pentium D To, że są na starą nie oznacza, że nie możesz tam wrzucić wszystkiego :E

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, blabla123 napisał(a):

@Pentium D To, że są na starą nie oznacza, że nie możesz tam wrzucić wszystkiego :E

Dlatego pck rozważa usunięcie kontenerów ogólnie w kraju bo już teraz ludzie wrzucają tam zniszczoną odzież, zwykłe śmieci, gruz budowlany itp a po zmianie przepisów może być jeszcze gorzej.

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
12 minut temu, Pentium D napisał(a):

Czy cała prawica jest pomarańczowymi idiotami?

W jakiej liczbie napisałem "pomarańczowy idiota"? Mnogiej czy pojedynczej?

Czy cała prawica zwolniła 1,5 tysiąca osób z więzienia?

W jakiej liczbie użyłem czasownika "ułaskawił"? Pojedynczej czy mnogiej?

To co tam sobie zaznaczyłeś na pomarańczowo to nie jest krytyka tylko stwierdzenie/opinia. 

Stwierdzenia i opinie są krytyką! Pentium, ogarnij się. 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Pentium D napisał(a):

Dlatego pck r

Jakie PCK - te kontenery z "krzyżykiem PCK: należą do jednego z najbogatszych Polaków /pierwsza dziesiątka kiedyś, nie wiem jak obecnie/ - wszystko co tam wrzucicie(z ubrań) idzie na czyściwa dla warsztatów. Krzyżyk tam trafił tylko dlatego, że gościu twierdzi, że 1% ZYSKU (nie sprzedaży - więc jeśli dobrze "optymalizuje" to nic nie płaci) przekazuje na PCK.

Jak chcecie przekazać ubrania biednym/bezdomnym - połóżcie obok kosza na śmieci - jak wrzucicie do tych pojemników to zostanie to potem sprzedane po około 60-70 zł za paczkę /10kg mechanikowi.

• Upvote 4
Opublikowano
22 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

A mnie się wydaje, że to nie dotyczy aktywistów, tylko głównie tego typu ludzi, którzy są bardzo mało liczni i czują się ignorowani.

To tak jakbyś był gejem te 20 lat temu. Z drugiej strony w Polsce do dziś geje nie mają żadnych praw.

Chodzi Ci o brak możliwości ślubu?

Bo dostęp do informacji medycznej można załatwić.

Proszę Cię... podejrzewam, że większość homoseksualistów ma podobny problem co heteroseksualista... samotność.

Opublikowano
10 minut temu, bergercs napisał(a):

jak wrzucicie do tych pojemników to zostanie to potem sprzedane po około 60-70 zł za paczkę /10kg mechanikowi.

Albo tak jak @AndrzejTrg napisał, wyciągnięte przez cygankę z małymi cyganiątkami.

11 minut temu, Szambo napisał(a):

Chodzi Ci o brak możliwości ślubu?

między innymi. Albo prawo spadkowe.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, huudyy napisał(a):

między innymi. Albo prawo spadkowe.

O prawo spadkowe można samemu zadbać na ten moment.

Nie jest to rozwiązanie, ale jak komuś zależy to może podjąć odpowiednie środki.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, bergercs napisał(a):

Jak chcecie przekazać ubrania biednym/bezdomnym - połóżcie obok kosza na śmieci - jak wrzucicie do tych pojemników to zostanie to potem sprzedane po około 60-70 zł za paczkę /10kg mechanikowi.

Dobre ubrania od lata mama zostawia u siebie pod śmietnikiem. Ja raczej dobrych nie wyrzucam, najwyżej biorę do pracy albo gdzieś gdzie wiem, że się oświnię to nie będzie potem żal wyrzucić.

Ogólnie duże materiały jak koszulki, bluzy to zostawiam do mechanika swojego jak jadę zmienić olej, a że robię to 3 razy w roku to się pozbywam w miarę na bieżąco.

Z bokserkami gorzej albo skarpetami, bo ile możesz tego używać do umycia okna? :E Więc ląduje wszystko w kontenerze, a czy to jest pck czy fake taxi to mam to w pompie. Najważniejsze to problem z głowy.

Edytowane przez blabla123
Opublikowano
6 minut temu, Szambo napisał(a):

Nie jest to rozwiązanie, ale jak komuś zależy to może podjąć odpowiednie środki.

możesz mi powiedzieć, jak mojemu "teoretycznemu" partnerowi mógłbym zapisać mieszkanie, by po mojej śmierci nie płacił podatku dochodowego? 

Opublikowano
24 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Stwierdzenia i opinie są krytyką! Pentium, ogarnij się. 

Nawet AI uważa, że tam krytyki nie ma więc o czym tu z Tobą gadać. 

"Zdanie „prawica uwielbia kłamstwa” jest bardziej opinią, ponieważ:

Brak uzasadnienia: Nie zawiera żadnych argumentów ani dowodów wspierających tę tezę, co czyni ją subiektywnym osądem.

Nacechowanie emocjonalne: Użycie słowa „uwielbia” nadaje zdaniu mocny ładunek emocjonalny, co sugeruje, że autor wyraża swoje osobiste przekonanie lub uczucie, a nie analizę faktów."

Opublikowano
2 minuty temu, Pentium D napisał(a):

a Ty za to wierzysz AI i nawet nie czytasz tego co Ci to AI wypluło :E

"jest bardziej opinią" nie wyklucza bycia krytyką.

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Pentium D napisał(a):

Nawet AI? :E :E :E 

1 minutę temu, Pentium D napisał(a):

Brak uzasadnienia: Nie zawiera żadnych argumentów ani dowodów wspierających tę tezę, co czyni ją subiektywnym osądem.

Nacechowanie emocjonalne: Użycie słowa „uwielbia” nadaje zdaniu mocny ładunek emocjonalny, co sugeruje, że autor wyraża swoje osobiste przekonanie lub uczucie, a nie analizę faktów."

Ty sobie jaja ze mnie robisz?

Nie piszesz tego serio?

Nie no to są żarty jakieś.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Krytyka

Cytat

Krytyka (łac. criticus – osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia.

Może dotyczyć wielu dziedzin np. nauki (krytyka naukowa), poprawności formalnej (krytyka logiczna), poprawności merytorycznej (krytyka merytoryczna lub krytyka empiryczna) czy też metod (krytyka metodologiczna).

W mowie potocznej wyraz krytyka oznacza zwykle wystąpienie (słowne lub pisemne) przeciwko jakiemuś zjawisku, osobie, faktowi lub sposobowi rozwiązania problemu i jest powiązane z negatywną oceną tych faktów. W skrajnej postaci może też być synonimem tzw. nagonki.

Serio, zacznij polegać na swojej inteligencji, a nie na sztucznej, bo tylko się pogrążasz :) 

Opinia to krytyka. Czy pisałem elaborat? Czy ty pisałeś elaborat i dokładną analizę na temat oddawania śmieci do PSZOK? Nie. Bo jestesmy na forum, a nie na debacie oksfordzkiej.  

• Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

możesz mi powiedzieć, jak mojemu "teoretycznemu" partnerowi mógłbym zapisać mieszkanie, by po mojej śmierci nie płacił podatku dochodowego? 

A to Fundacja Rodzinna nie jest rozwiązaniem?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Zajmij się swoją dupą a nie robisz za adwokata czy kij wie kogo. 

Screenshot_2025-01-21-10-48-11-58_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg.3168ba51342943f867f4d377458ec209.jpg

Masz i przestań się kompromitować:

image.png.bedfa5e724e96dc4f0ce7eba3126bb0a.png

3 minuty temu, Szambo napisał(a):

Nie, bo już mieszają z tym. Poza tym ona służyła do biznesu przede wszystkim. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, bo już mieszają z tym. Poza tym ona służyła do biznesu przede wszystkim. 

Brudna Pała pozdrawia serdecznie :)

4 minuty temu, Szambo napisał(a):

można to jeszcze bardziej skomplikować? Czy naprawdę osoby nieheteronormatywne powinny uciekać się do takich sztuczek, by partnerowi od kilkunastu/kilkudziesięciu lat by przekazać dorobek życia na mecie? 

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

można to jeszcze bardziej skomplikować? Czy naprawdę osoby nieheteronormatywne powinny uciekać się do takich sztuczek, by partnerowi od kilkunastu/kilkudziesięciu lat by przekazać dorobek życia na mecie?

W obecnej sytuacji prawnej TAK.

A co ja mam CI powiedzieć?

Uważam, że to powinno być od dawna uregulowane, ale nie jest. Podejrzewam, że większość wojujących "prawicowców" na forum ma podobne zdanie.

Ale my wszyscy żyjemy w tym samym bagienku. Wiesz ile rzeczy jest nieuregulowanych i wszyscy za to dostajemy po pysku bez względu na to z kim się wiążemy.

Takich se polityków wybraliśmy.

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nawet AI? :E :E :E 

Ty sobie jaja ze mnie robisz?

Nie piszesz tego serio?

Nie no to są żarty jakieś.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Krytyka

Serio, zacznij polegać na swojej inteligencji, a nie na sztucznej, bo tylko się pogrążasz :) 

Opinia to krytyka. Czy pisałem elaborat? Czy ty pisałeś elaborat i dokładną analizę na temat oddawania śmieci do PSZOK? Nie. Bo jestesmy na forum, a nie na debacie oksfordzkiej.  

Miałem Cię za mądrzejszego.

AI 

"Krytyka nieuzasadniona:
Może mieć charakter emocjonalny lub opierać się na subiektywnych odczuciach, np.:
„Prawica uwielbia kłamstwa.”
Takie zdanie wyraża opinię, ale bez wskazania dowodów trudno je traktować jako konstruktywną krytykę. Może być odbierane jako osąd lub retoryczny atak."

---

"cytryna jest kwaśna" 

"cukier jest słodki"

"prawica uwielbia kłamstwa"

"Kubica uwielbia się ścigać"

"Polityk x jest głupi"

Żadne z powyższych nie jest krytyką. To opinie lub stwierdzenia.