GordonLameman 8 459 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Teraz, Winter napisał(a): To jak u nas. Nie, bo u nas jest to w dużej mierze regulowane.
kalderon 1 092 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia I nie ma punktów, nie ma mieszania oprocentowaniem dla różnych klientów itp. 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, cichy45 napisał(a): Poczytaj swoje wypowiedzi, przemyśl jeszcze raz swoje argumenty na spokojnie bo chyba za dużo emocji w tym poście zawarłeś a konkretów zero. Mniej rzucające się w oczy frazesy dostałbym od chatu gpt, i to w darmowej wersji. Nie no! Czytam to sobie z boku, ale... no nie mogę! No zaraz mi zajady popękają za śmiechu! @GordonLameman ZASYPAŁ Cię dowodami, linkami, wykresami, liczbami i KONKRETAMI, a w zamian dostaje to... co wyżej. To, jak pierdnąć komuś w twarz. Szczyt bezczelności. @GordonLamemandobra rada. Kończ, bo to jest beton nie do skruszenia. Nie widzisz, że już któreś wiertło zmieniasz i... nic? Tego sie nie pomaluje. To je amelinowe. Edytowane 21 Stycznia przez JeRRyF3D 7
Digger 352 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Winter chyba taki zdenerwowany bo Trump jeszcze nie obalił rządu Tuska. 6
SylwesterI. 865 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) 8 godzin temu, Winter napisał(a): I dlatego każdy Europejczyk marzy dostać się do USA. Chyba tylko ty, pracując w Holandii, za żadne skarby nie pojechałbym, do pracy w US, mimo że mam takie możliwości 8 godzin temu, Winter napisał(a): A jednak nadal prą. Jak popatrzysz ilu miliarderów pojawiło się przez 30 lat to jednak USA wygrywa. W Europie zastój, bo tutaj wszystko trzeba oddawać na pontonowych i wUkraińców. Zobacz sobie ilu miliarderów pojawiło się w twojej mateczce rossiji, to musi być dopiero kraj mlekiem i miodem płynący, gigant technologiczny 6 godzin temu, Winter napisał(a): Ale przynajmniej na to zarobisz. Moja kuzynka przeniosła się z Irlandii. Sprząta i potrafi 4000 dolarów wyciągnąć. A to było z kilka lat temu. 4k $ . W Holandii zakładasz własną firmę-usługi sprzątania itp. itd. i jak wyciągniesz 4000k euro na czysto to masz słabiutki miesiąc. To jest przykład mojego kolegi, przyjechał do Holandii do pracy jak ja, jako elektryk, jest niestety jak ja wyrobnikiem, więc dla niego ważne było złapać etacik, odpukać 8h i dostać 3k euro wypłaty na rączkę, po 2 latach ściągną żonę, kobita obrotna po urzędach oblatana, założyła własną działalność, co trwało kilka dni i zaczęła sprzątać, interes się ciągle rozwijał, skończyło się tak, że mąż u niej pracuje, załatwia dowozy chemii i innych popierdółek za większą kasę niż wyciągał jako elektryk, ona siedzi w biurze i załatwia papierkową robotę i nowych klientów, a na nich pracuje 30 innych osób, 4k Euro to oni na waciki wydają miesięcznie. Jak ktoś ma głowę do interesów, to sobie poradzi zawsze i wszędzie. Z Polski też mam przykłady, znam osobiście ludzi, którzy w latach 90'tych, sprzedawali podróbki ciuchów na bazarach, albo masło wprost z "nyski" a teraz to obracają kasą taką, że przeciętny "hamerykański" przedstawiciel klasy średniej by im buty pastował. Edytowane 22 Stycznia przez SylwesterI. 1 2
Gość Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 4 godziny temu, Digger napisał(a): Winter chyba taki zdenerwowany bo Trump jeszcze nie obalił rządu Tuska. A po co miałby obalać? Jeśli komuś źle życzysz to wstawiasz tam takiego Tuska .
GordonLameman 8 459 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) 7 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Nie no! Czytam to sobie z boku, ale... no nie mogę! No zaraz mi zajady popękają za śmiechu! @GordonLameman ZASYPAŁ Cię dowodami, linkami, wykresami, liczbami i KONKRETAMI, a w zamian dostaje to... co wyżej. To, jak pierdnąć komuś w twarz. Szczyt bezczelności. @GordonLamemandobra rada. Kończ, bo to jest beton nie do skruszenia. Nie widzisz, że już któreś wiertło zmieniasz i... nic? Tego sie nie pomaluje. To je amelinowe. Przyzwyczajony jestem. Na PCL to było nagminne. Ludzie bez pojęcia o temacie np. prawa wciskali mi swoje przekonania pochodzące z seriali i tv Pamiętam asa, który twierdził że nie mogę powoływać się na kodeks cywilny, bo on jest z 1964 roku i już nie obowiązuje edit: @Ludojad Wiesz, że prawactwo miota się i frustruje gdy cytuje starego komucha nieironicznie Edytowane 22 Stycznia przez GordonLameman 1
Gość Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Trump rządzi już drugi dzień. Wprowadził już ten faszyzm, czy czeka do weekendu?
GordonLameman 8 459 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Chyba miał wojnę zakończyć w 24h. Zrobił to? 2
Klakier1984 727 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Ja tam jestem ciekaw co będzie pierwsze? Trump zakończy wojnę, czy u nas 60k wolne od podatku 🙃 ?
GordonLameman 8 459 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 19 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Ja tam jestem ciekaw co będzie pierwsze? Trump zakończy wojnę, czy u nas 60k wolne od podatku 🙃 ? Oby kwota wolna 1
Gość Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Chyba miał wojnę zakończyć w 24h. Zrobił to? Zależy. Wstrzymał na 3 miesiące pomoc dla Ukrainy, więc to już raczej koniec tej wojny.
trepek 1 357 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 7 minut temu, Winter napisał(a): Wstrzymał na 3 miesiące pomoc dla Ukrainy, więc to już raczej koniec tej wojny. Dziwne. Dalej się strzelają, dalej się zabijają, dalej się bombardują. Żadnego zakończenia wojny nie ma na horyzoncie. 3
Gość Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 11 minut temu, trepek napisał(a): Dziwne. Dalej się strzelają, dalej się zabijają, dalej się bombardują. Żadnego zakończenia wojny nie ma na horyzoncie. Spokojnie, doczekasz się. Zelenskiemu już rura zmiękła.
trepek 1 357 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Miało być 24h. A od zaprzysiężenia Trump jest znacznie więcej godzin. Oj, coś niesłowny jest. Edytowane 22 Stycznia przez trepek 3
Gość Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 3 minuty temu, trepek napisał(a): Miało być 24h. A od zaprzysiężenia Trump jest znacznie więcej godzin. Oj, coś niesłowny jest. Oj tam, u nas obiecywano drugą Japonię, potem Irlandię, a skończyło się na drugich Węgrach.
Szambo 641 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Ani w Europie nie jest tak beznadziejnie, ani w Stanach. Jak zwykle... "it depends" Odnośnie podziałów w Stanach na BOGATYCH i BIEDNYCH... czy czasami u nas nie robi się podział na TYCH co mają nieruchomości i tych co nie mają? Taki coraz bardziej wyraźny podział i rozwarstwienie? Ta kwota wolna 60k od podatku... jaki to ma sens, jak mu mamy ciągle 2 próg podatkowy 120 000 i nikt tego nie rusza... jeszcze trochę i minimalna tam doleci i każdy etatowiec będzie 32% podatku płacił. I tak... zdecydowanie mnie Stanowski przekonał. Oddaje totalnie moje samopoczucie i to jak bardzo mnie cała klasa polityczna zawodzi. W Hiszpanii prezydent chce wprowadzić podatek 100% od zakupu nieruchomości przez Obcokrajowców. A u nas? Deportują kilku Nielegalnych Imigrantów z USA i już taki Kuba Midel wieszczy wzrost cen nieruchomości o 20% I już widać, że niektórzy podnoszą. Edytowane 22 Stycznia przez Szambo
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 9 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): ZASYPAŁ Cię dowodami Dowody anegdotyczne i liczby pod tezę tak to każdy może.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Bzdura. dowody anegdotyczne to dałeś ty, kolego. A podatku nie potrafiłeś poprawnie obliczyć
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Gadu gadu stary dziadu nie potrafisz pokazać jak to EU jest krainą mlekiem i miodem płynąca mimo robienia wygibasów niczym gibon, więc skończ się publicznie kompromitować.
Szambo 641 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Ja nie wiem o czym wy dyskutujecie. Generalnie u nas jak się wpada w drugi prób podatkowy to się już szuka rozwiązań na B2B.
GordonLameman 8 459 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia 13 minut temu, cichy45 napisał(a): Gadu gadu stary dziadu nie potrafisz pokazać jak to EU jest krainą mlekiem i miodem płynąca mimo robienia wygibasów niczym gibon, więc skończ się publicznie kompromitować. Pokazałem indeks quality of life. USA na 22 miejscu, Polska na 24 miejscu. Ty nie dałeś nic, drogie dziecko. Kompromitujesz się ty swoimi infantylnymi urojeniami. 1
cichy45 607 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Sam dajesz dane które mówią że USA > PL a się dalej kłócisz. No i też tylko jeden indeks. Czyli pod tezę tak czy siak. Niczego nie jesteś w stanie udowodnić i ośmieszasz się dalej. Urojenia starczego umysłu z demencją. Pewnie tęsknisz do komuny, wtedy w ogóle państwo się opiekowało wszystkim No ale jakbym był starcem to też bym pewnie wychwalał socjalizm, żeby na innych zwalić ciężar opieki nad sobą. Zachowawcze podejście osób lękliwych. Edytowane 22 Stycznia przez cichy45 1
blabla123 838 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Tak trochę może nie "American Dream" ale o Kanadzie, też niby taki super kraj do życia. W sobotę poszedłem z kumplem na piwo i spotkaliśmy jakiś jego ziomków ze starych czasów. Gadka szmatka i wyszło, że dwóch braci z trzech mieszka w Kanadzie. Jeden sobie radzi dobrze, mimo wejścia niedawno w próg 50% dalej tam zostanie, bo przy jego zarobkach, nie pamiętam czy lekarz czy weterynarz, bo za dużo % weszło , dalej jest tam klasą średnią. Niestety drugi z braci aż tak sobie dobrze nie radzi i po 10 latach wraca do Polski, bo mimo wszystko tutaj łatwiej mu się będzie utrzymać. A puenta jest taka, że jak ten "bogatszy" ma problem z zębami to często wpada do rodziny do Polski w odwiedziny Edytowane 22 Stycznia przez blabla123 1
Rekomendowane odpowiedzi