Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Alek_M napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-oficjalnie-udzielili-poparcia-nawrockiemu-to-wielki-zaszczyt,nId,21818225#parametr=bloczek_rek_zt

Już debile zapomnieli kto wpuścił miliony ton zbóż nie spełniających normy do Polski przez wschodnią granicę.

To też była wina Tuska. Taki spin się sprzedaje dzięki temu, że Republika i inne pisozależne media nazywjaą Tuska "złem", a hasło "pogonimy zło" się mocno przyjęło wśród tej części społeczeństwa.

Wystarczy pokłamać trochę o patriotyzmie i już rolnicy zapominają :) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Japonia 200 lat przed Polską:

195a42a53083a0314c1854554b63fd4351efe642

15 minut temu, huudyy napisał(a):

znany aktor na zaproszenie pisu, więc pewno Jakimowicz XD wiek się zgadza

Nie no tą walkę Jakimowicz vs Matecki bym obejrzał, kibicowałbym Jakimowiczowi  :rotfl2:

Edytowane przez Camis
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Uprzedzając spodziewane odpowiedzi: twórca telegrama to Rosjanin, kontrowersyjna postać, mieszka w Dubaju bo ucieczce z Rosji w 2022r gdzie służby rozbili mu nalot aby odszyfrował telegrama bo ukraińcy z niego korzystają jako forma komunikacji (miał z nimi już problemy od 2010-2011r i był wielokrotnie zatrzymywany), zwolennik Nawalnego. Posiada francuskie obywatelstwo od 2021r, prawdopodobnie za pomoc ich służbom, pozniej oskarzyli go o jakieś brudy we Francji, zatrzymali i wypuścili i teraz siedzi w Dubaju.

Całkiem możliwe, że jedynie mści się na francuzach - bo jego wiarygodność może być podważana jeśli nie ma dowodów. Jeśli jednak je ma, to też oznacza, że jak chce to może udostępnić każdą komunikację z Telegrama (właściwie pośrednio to potwierdził teraz). 

Tak więc teraz pada oskarżenie w drugą stronę, że tym razem francuzi ingerowali. A więc teraz czekam na fikołki elity forum, którzy wcześniej byli za tym unieważnić wybory w Rumunii za rzekomą ingerencję Rosji. Czy jeśli to się potwierdzi to też będą krytykować i będą za powtórką? Czy jednak jeśli nie wygrała prawica to wszystko jak należy? I demokracja jest tylko wtedy gdy wygrywamy "my"?

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
14 minut temu, Fatality napisał(a):

którzy wcześniej byli za tym unieważnić wybory w Rumunii za rzekomą ingerencję Rosji. Czy jeśli to się potwierdzi to też będą krytykować i będą za powtórką?

Zasadniczo jakakolwiek ingerencja powinna podważać wiarygodność, więc jeśli ma faktyczne dowody, to zapraszam Rumunów do urn po raz kolejny by pozbawić się wątpliwości.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Już pomijam fakt, że Francja to obrzydliwy naród jeśli chodzi o wtrącanie się w cudzą politykę, top 3 zaraz po USA i Rosji. Udowodniono im dużo przypadków ingerencji w suwerenność różnych krajów, głównie afrykańskich (kraje afryki środkowo-zachodniej, Libia itd). Oczywiście są po "naszej" stronie więc uchodzi im to na sucho. Do tej pory mają wpływ na politykę wielu krajów afrykański np. kontrolując im podaż pieniądza przez bank centralny - ostatni kraj kolonialny, który trzyma za mordę wiele krajów. Akurat to, że trzyma za mordę to dla tych krajów w Afryce to dobrze bo mają względnie bezpieczny kraj (jak na standardy afrykańskie) i stabilną ekonomię. Jednak nie wyklucza to, że drenują te kraje dając w zamian względną stabilność

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
15 godzin temu, Badalamann napisał(a):

A  Baszar Al Kamysz? ;)

Oni maja znacznie bardziej konserwatywną linie medialną niż KO i nieskoczenie bardziej niż Lewica.

Jeśli Hołownia o to prosił, to Kamysz pewnie już się zgodził. 

19 minut temu, huudyy napisał(a):

Zasadniczo jakakolwiek ingerencja powinna podważać wiarygodność, więc jeśli ma faktyczne dowody, to zapraszam Rumunów do urn po raz kolejny by pozbawić się wątpliwości.

Przecież to płotka. Rosjanin jest wkur**rzony na Francję bo go zakuła, a teraz niby Francja coś miała robić w wyborach w Rumunii? :E Czołg mi jedzie pod okiem. 

Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Nie no tą walkę Jakimowicz vs Matecki bym obejrzał, kibicowałbym Jakimowiczowi  :rotfl2:

jednak nie, jakiś noname Kopczyński :/

https://ludzie.fakt.pl/incydent-w-sejmie-gwiazdor-m-jak-milosc-zostal-zatrzymany-zaatakowal-poslow/0v28w81

w sumie mam inne pytanie dotyczące całej tej imby - czemu do tej pory na terenie sejmu jest sprzedawany alkohol? :hmm:

17 minut temu, TheMr. napisał(a):

Przecież to płotka. 

Dlatego napisałem - o ile są faktyczne dowody.

• Upvote 1
Opublikowano

Dziwi mnie algorytm na youtube. Jak jestem zalogowany i wchodzę na główną stronę youtube to pojawiają mi się m.in. treści Konfderacji i Brauna. Zwykle coś w stylu, że X zaorał Y, gdzie X jest z Konfy/Braunem, a Y kimś lewicowym. Dziwi mnie to o tyle, że nie wchodzę w takie treści, nie interesują mnie takie "zaorania". Może youtube ma taki algorytm, że skoro inni mężczyźni w moim wieku lubią prawicę, to mi też należy wciskać te treści?
W ogóle mam wrażenie, że prawica jest silniejsza w internecie, znacznie silniejsza. Nie tylko na youtube, też na forach. Nie wiem, na ile to wynika z preferencji narodu, a na ile to jest podgrzewane przez trollownie.

Opublikowano

@TheMr. Francja mocno się angażowała. Było widać oficjalne wsparcie dla antykacapskiego kandydata.

A po dużej dodatkowej ilości głosów z Mołdawii w II turze można podejrzewać i zaangażowanie na poziomie wywiadowczym.

Francja stara się być liderem w UE, przynajmniej pod względem obronności. I nieźle im idzie.

Dają opór ruskim, w tym na poziomie wywiadowczym.

Ciekawi mnie czy uderzą też w AfD. Oby tak i oby się udało.

P.S. Polska też tu pewnie działa. Nowe pakty z Francja i Anglią nie są przypadkowe :) 

Zresztą o tym że nasze służby i pewnie specjalsi są w akcji wiadomo od wysadzenia NS2 :D 

• Confused 2
Opublikowano
1 godzinę temu, wamak napisał(a):

Dziwi mnie algorytm na youtube. Jak jestem zalogowany i wchodzę na główną stronę youtube to pojawiają mi się m.in. treści Konfderacji i Brauna. Zwykle coś w stylu, że X zaorał Y, gdzie X jest z Konfy/Braunem, a Y kimś lewicowym. Dziwi mnie to o tyle, że nie wchodzę w takie treści, nie interesują mnie takie "zaorania". Może youtube ma taki algorytm, że skoro inni mężczyźni w moim wieku lubią prawicę, to mi też należy wciskać te treści?
W ogóle mam wrażenie, że prawica jest silniejsza w internecie, znacznie silniejsza. Nie tylko na youtube, też na forach. Nie wiem, na ile to wynika z preferencji narodu, a na ile to jest podgrzewane przez trollownie.

Musiałem w takie materiały wchodzić bo inaczej takich by ci nie podsuwało.

Opublikowano (edytowane)

Czy Donald Tusk zrobił coś w tej sprawie?

U Kaczyńskiego ludzie za coś takiego tu cytat Prezesa PiS "Natomiast ludzie, którzy popełnili przestępstwa po naszej stronie ciężko za to płacili, a w skrajnych wypadkach nawet życiem" - powiedział Kaczyński.

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Nie chcę otwierać puszki pandory, ale czy nie macie podejrzeń, że te wybory w Rumunii sfałszowano na korzyść pro-europejskiego kandydata? Że jakieś służby rumuńskie na te kilka % coś zachachmęciły? :) Bo w sondażach ten pro-ruski miał przewagę. Niewielką, ale miał. Władza wykonawcza była w rękach proeuropejskiej partii. SN wcześniej unieważnił. W I turze przewagę miał ten pro ruski. A teraz cyk i jednak przegrywa. Ja się z tego cieszę, ale coś mi się wydaje, że tam mogło być coś namieszane :) To, że jego zwolennicy nie wyszli (ponownie) na ulice to aż dziwne, ale może już sobie odpuścili po wcześniejszych protestach :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, hubio napisał(a):

W I turze przewagę miał ten pro ruski. A teraz cyk i jednak przegrywa

U nas w I turze przewagę ma ten pro europejski. A teraz cyk i jednak przegrywa 

• Like 1
Opublikowano

Tak, tak ja wiem, że sondaże to nie wszystko. Ale intuicja mi podpowiada, że tam trochę ten wynik wykręcili. W tym wypadku "trochę" zadecydowało o przyszłości Rumunii. Napisałem tylko to po to czy jeszcze ktoś ma takie podejrzenia :) 

• Like 1