voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Teraz, Voodoo2 napisał(a): Ja też mogę bi nie byłem na I turze, ani na drugą do tej pory się nie wybieram jeszcze Zagłosowałem , zawiodłem się , zmarnowałem głos , gdybym wiedział ze będzie taka akcja to nie zmarnował bym głosu na gościa który wykonuje poddańcze pokłony przed Sikorskim My bad przyznaje
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Teraz, Winter napisał(a): No powaga. Jprdl, jak czytam niektóre wpisy to poważnie mam wrażenie, że niektórym wypadałoby odebrać prawa wyborcze. Ja jestem przerażony, że codziennie mijam na ulicy takich troglodytów i nawet o tym nie wiem. W takich chwilach żałuję, że nie urodziłem się np w Danii bo Polacy zachowują się okropnie. 1 1 1 3
Voodoo2 960 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 2 minuty temu, voltq napisał(a): ?????????? No czego nie rozumiesz? Bosak dawno robi dobrze pisowi, czy wg. Ciebie i jego Mentzen sie sprzedał, a on nie? 1
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Teraz, Voodoo2 napisał(a): No czego nie rozumiesz? Bosak dawno robi dobrze pisowi, czy wg. Ciebie i jego Mentzen sie sprzedał, a on nie? A konkrety ?
SM_M4E5TRO 524 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 13 minut temu, voltq napisał(a): Gdyby było odwrotnie i poszedł na piwo z karolem to już widzę teksty na tym forum fanatyków Uśmiechniętej Koalicji mentzen się sprzedał PISOWI przystawka pis itd , ale ze poszedł na piwo z rafalem którego kochacie to już nasz porządny człowiek Tutaj to pikuś Na fcb mam takiego jednego znajomego, który co by sie nie działo to nieprzerwanie bije piane na pis i na konfe, typowy powski beton, główne źródło jego informacji to sokzburaka Teraz post: Mozna sie piwka napic, elegancko juz konfa zła nie jest Edytowane 24 Maja przez SM_M4E5TRO 1
Element Wojny 4 776 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Dobra ja zmykam, ale zanim zniknę zostawiam coś dla Was: To jest ważniejsze niż jakieś przepychanki kto ma rację. 2
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Tu najlepiej widać jak bije pokłony sikorskiemu
Spl97 1 293 Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja (edytowane) Nadrobiłem właśnie dzisiejszy wywiad Trzaskowskiego u Mentzena, a tu w trakcie oglądania zaczęły spływać zaskakujące informacje, że Trzaskowski po wywiadzie przybył do pubu Mentzena i zaczęli pić piwo w ramach "after party", do tego jeszcze dołączył Sikorski, a Mentzen to wręcz dosiadł do stolika, przy którym siedzieli Sikorski z Trzaskowskim. Jak na to luknąłem, to pierwsze co pomyślałem, że to się nie dzieje naprawdę . Teraz widzę, że o to piwo najbardziej się spruwają elektorat Konfy oraz PiS-u wraz z politykami tychże partii, a Bosak z Wiplerem mają już nietęgie miny na to, co się wydarzyło . Brawo, oby tak dalej Konfa, róbcie tak dalej, to być może wkrótce się całkiem rozpadniecie, a na to, to właśnie Braun, którego wyrzuciliście, bo tak bardzo uwierzyliście w warunki Kaczyńskiego odnośnie przyszłej koalicji Konfy z PiS-em, które spełnialiście wraz z przymilaniem w stronę PiS zaciera ręce i do tego może dołączyć znów ten stary Korwin. Edytowane 24 Maja przez Spl97 1
Fatality 656 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 58 minut temu, Winter napisał(a): Mówiłem od dawna, że część konfiarzy to są faszyści. Nawet piwa się nie możesz z kimś napić, jeśli nie jesteś z jego opcji politycznej. Z drugiej strony jak na to popatrzeć co by było gdyby Morawiecki/kaczyński spotkał się z Tuskiem na piwko? Podobne reakcje wśród elektoratu Ciekawostka: na urodzinach Mazurka z 2 lata temu (?) pojawili się polityce PO jak i PIS i zrobiono im zdjęcia jak wspólnie wieczorem pili wino czy tam piwo. Na drugi dzień pojawiło się oświadczenie od PO, że jest to niedopuszczalne i dostali jakąś nagane partyjną Edytowane 24 Maja przez Fatality 1
Voodoo2 960 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 1 minutę temu, Spl97 napisał(a): Brawo, oby tak dalej Konfa, róbcie tak dalej, to być może wkrótce się całkiem rozpadniecie Z tego co kojarzę jesteś zwolennikiem Trzaskowskiego, więc jak chcesz mu pomóc to lepiej nie pisz.. 1
Voodoo2 960 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Jutro niech Nawrocki, albo Trzaskowski drugiego zaprosi na piwo i beton z jednej i drugiej strony już całkiem popier**li 1 3
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) Ciekawe co z tego wyniknie na druga turę czy kompromitacja mentzena wzmocni Nawrockiego czy Trzaskowskiego Edytowane 24 Maja przez voltq
LeBomB 2 059 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Widzę że wszyscy już zapomnieli urodziny u Mazurka Ponadto to skinienie to pokłon? Biorąc pod uwagę, że to knajpa Mentzena i że w zasadzie przyjmuje gości u siebie, to po prostu grzecznościowe było. Ale po reakcji na to wszystko dzieje się coś o czym dość dawno pisałem, że skrajne ugrupowania trzeba pozostawić same sobie, to prędzej czy później pokłócą się ze sobą i same się rozpadną Dlaczego? Bo aż tak dużej ilości mającej wyłącznie jedną bezkompromisową wizję i plan polityczny nie da się zebrać, pozostaje wyłącznie dyscyplina partyjna, której ani skrajna prawica, ani skrajna lewica w szerszym ujęciu prócz głosowań, nie mają 1 1 1
huudyy 2 853 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 10 minut temu, Fatality napisał(a): Z drugiej strony jak na to popatrzeć co by było gdyby Morawiecki/kaczyński spotkał się z Tuskiem na piwko? Podobne reakcje wśród elektoratu za to też bym zapłacił, tylko dajcie relacje live. Edytowane 24 Maja przez huudyy
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Dlatego Korwin przekazał mentzenowi partie bo to jego odbicie , obaj się skompromitowali i nie nadają się do polityki
musichunter1x 1 323 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) Kompromitacja jest tylko wśród tych, co ganiają za pustą symboliką wizerunkową, jak Braun. Mentzen gra pod siebie, skorzystał z możliwości pogadania z wrogiem politycznym na swoim terenie oraz zmiękczył swój wizerunek u betonu oraz zniechęcił twardych radykałów, bo jak to z faszystą pić. Centrum od dawna marzy o polityce, gdzie strony rozmawiałyby między sobą, mimo różnic, a centrum trzeba zdobyć, aby osiągnąć coś w polityce. Z kolei radykałowie z Konfy pójdą do Brauna, nic straconego, bo lepsi posłowie od nich, niż kolejne pionki do głosowania w PIS/PO, ale i tak nie przebiją ~7.5%. Tymi wywiadami poszerzył swoją normalizację wizerunku. Edytowane 24 Maja przez musichunter1x 1 1
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 4 minuty temu, LeBomB napisał(a): Widzę że wszyscy już zapomnieli urodziny u Mazurka Ponadto to skinienie to pokłon? Biorąc pod uwagę, że to knajpa Mentzena i że w zasadzie przyjmuje gości u siebie, to po prostu grzecznościowe było. Ale po reakcji na to wszystko dzieje się coś o czym dość dawno pisałem, że skrajne ugrupowania trzeba pozostawić same sobie, to prędzej czy później pokłócą się ze sobą i same się rozpadną Dlaczego? Bo aż tak dużej ilości mającej wyłącznie jedną bezkompromisową wizję i plan polityczny nie da się zebrać, pozostaje wyłącznie dyscyplina partyjna, której ani skrajna prawica, ani skrajna lewica w szerszym ujęciu prócz głosowań, nie mają Ja pamiętam urodziny u mazurka w covid jak ludzie związani z PIS I PO bawili się na imprezce bez masek a policji kazali mandatowac tych bez masek , chociaż szumowski w przypływie szczerości powiedział ze maski nic nie dają , sam dostałem dwa mandaty od policji bo całą pandemie chodziłem bez Tak to jest pokłon , w Polsce witamy się podaniem ręki , albo jak kobiety całowaniem w policzki , dobrze ze mentzen nie klęknął przed sikorskim bo to była by dopiero afera Skrajnym ugrupowaniem jest Konfederacja Korony Polskiej , konfederacja jest umiarkowana i idzie ku centrum Edytowane 24 Maja przez voltq
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 13 minut temu, Fatality napisał(a): (...) Ciekawostka: na urodzinach Mazurka z 2 lata temu (?) pojawili się polityce PO jak i PIS i zrobiono im zdjęcia jak wspólnie wieczorem pili wino czy tam piwo. Na drugi dzień pojawiło się oświadczenie od PO, że jest to niedopuszczalne i dostali jakąś nagane partyjną Nie przekręcaj. Tam był syf o to, że był lockdown, ludzie chodzili w maseczkach a ich politycy to olali. Nie było problemu, że politycy po bawili się z politykami z PiS tylko o to jak i kiedy. 2 2
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 7 minut temu, musichunter1x napisał(a): Kompromitacja jest tylko wśród tych, co ganiają za pustą symboliką wizerunkową, jak Braun. Mentzen gra pod siebie, skorzystał z możliwości pogadania z wrogiem politycznym na swoim terenie oraz zmiękczył swój wizerunek u betonu oraz zniechęcił twardych radykałów, bo jak to z faszystą pić. Centrum od dawna marzy o polityce, gdzie strony rozmawiałyby między sobą, mimo różnic, a centrum trzeba zdobyć, aby osiągnąć coś w polityce. Z kolei radykałowie z Konfy pójdą do Brauna, nic straconego, bo lepszi posłowie od nich, niż kolejne pionki do głosowania w PIS/PO, ale i tak nie przebiją ~7.5%. A jaki jest sens tego spotkania? jakaś dobra ustawa dla polek i polakow ? https://x.com/karol_karolix/status/1926390577777500406/photo/1 Komuniści chwalą mentzena... Edytowane 24 Maja przez voltq
musichunter1x 1 323 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 9 minut temu, voltq napisał(a): Ja pamiętam urodziny u mazurka w covid jak ludzie związani z PIS I PO bawili się na imprezce bez masek a policji kazali mandatowac tych bez masek Umówiona grupowa impreza, kontra przysiądnięcie się do polityków na swoim terenie. Na dodatek ponoć Sikorki oglądał live w pubie, a Trzaskowski tam przyszedł. 9 minut temu, voltq napisał(a): Tak to jest pokłon , w Polsce witamy się podaniem ręki , albo jak kobiety całowaniem w policzki , dobrze ze mentzen nie klęknął przed sikorskim bo to była by dopiero afera Żeby z formalnego pokłonu robić symboliczny upadek... Kwintesencja tego biegania za pustym wizerunkiem. Nie znam się na savoir-vivre, ale wystarczy wygooglować "savoir-vivre pokłon w Polsce" i masz odpowiedź. Edytowane 24 Maja przez musichunter1x 1 2
SM_M4E5TRO 524 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 21 minut temu, Voodoo2 napisał(a): Jutro niech Nawrocki, albo Trzaskowski drugiego zaprosi na piwo i beton z jednej i drugiej strony już całkiem popier**li Wtedy beton z kazdej ze stron sie obrazi i solidarnie zaglosuja na maciaka
voltq 1 372 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 2 minuty temu, musichunter1x napisał(a): Umówiona grupowa impreza, kontra przysiądnięcie się do polityków na swoim terenie. Na dodatek ponoć Sikorki oglądał live w pubie, a Trzaskowski tam przyszedł. Żeby z formalnego pokłonu robić symboliczny upadek... Kwintesencja tego biegania za pustym wizerunkiem. Nie znam się na savoir-vivre, ale wystarczy wygooglować "savoir-vivre pokłon w Polsce" i masz odpowiedź. Masz swoje zdanie , ja mam takie zdanie jak 90% komentarzy na X/YT gdzie ludzie którzy głosowali na mentzena jadą po nim jak po burej su...
musichunter1x 1 323 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja 8 minut temu, voltq napisał(a): A jaki jest sens tego spotkania? jakaś dobra ustawa dla polek i polakow ? A jakie zło z tego jest dla Polek i Polaków? Pisałem co m.in. z tego wynika, choćby normalizacja wizerunku, zniechęcenie radykałów i pociecha dla sentymentu centrum. Na dodatek ciekawe czy coś ciekawego tam padnie po piwie. Może jakaś "sowa" się znajdzie. Założę się, że w sejmie nie raz jadł z kimś z innych partii, choć może nie Mentzen, bo mało czasu miał, by jeść z kimkolwiek. 1
Rekomendowane odpowiedzi