Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

I co w tym kontrowersyjnego?

No faktycznie nic kontrowersyjnego przedstawiciel obcego kraju szantażuje nas wstrzymaniem wypłat funduszy na które sami się składamy w ramach Unii Europejskiej bo wybraliśmy polityka którego on nie akceptuje.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, michaelius33 napisał(a):

No faktycznie nic kontrowersyjnego przedstawiciel obcego kraju szantażuje nas wstrzymaniem wypłat funduszy na które sami się składamy w ramach Unii Europejskiej bo wybraliśmy polityka którego on nie akceptuje.

Żaden demokratyczny kraj a w szczególności tak duży organizm jak UE nie może poprawnie funkcjonować bez niezależnego sądownictwa i rządów prawa. Skoro tego nie ma to trzeba zakręcić kurek z pieniędzmi i umieścić tego członka na cenzurowanym.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

ale kupiles juz ten bilet?

45 minut temu, Szambo napisał(a):

Jakoś nie chce mi się wierzyć w te informacje.

to jest material najnizszych lotow dla najtwardszego elektoratu o ktory trzeba zadbac w trudnych chwilach po porazce, az sie za glowe lapie ze forumowa elita postuje takich szurow

54 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Spoko, zaraz się cofniemy do ujemnych roczników, bo oni nic a nic nie rozumieją xD

oni wszystko rozumieja tylko ludzie sobie ubzdurali ze to jest walka "dobra ze zlem" a tam po prostu kazda partia walczy o wladze i wplywy, dlatego wybrano trudniejsza sciezke z trzakowskim a nie Sikorskim, dlatego wewnatrz koalicji sa tarcia, dlatego nie moga sie dogadac z glupim rzecznikiem bo ktos musialby sie symbolicznie poddac

to jest proste u podstaw ale wszystko zaslepia wizja idealow

Edytowane przez kubikolos
  • Upvote 2
Opublikowano
56 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nie żeby to nie było oczywiste dla kogoś myślącego ale najważniejsze, że lewaków dupa boli 🤦‍♂️

Hiena wykorzystująca ludzką tragedię do bieżącej walki politycznej to dla ciebie źródło informacji ?

obraz.png.ef0de62edef2875a70865510cd796d24.png

• Upvote 1
Opublikowano

jak chodzi o Tuwima, to jednak wiersz w którym autor grzecznie, ale stanowczo uprasza liczne zastępy bliźnich, aby go w dupę pocałowali do mnie trafia najbardziej.

Tymczasem w kuluarach mówi się już kto mógłby objąć główne stanowiska po zmianie władzy - Czarnek premierem...

o tempora, o mores.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sensacyjny-scenariusz-krazy-w-pis-przed-nami-decyzja/93g7cr7,79cfc278

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, kubikolos napisał(a):

ale kupiles juz ten bilet?

O mnie się nie martw, wszystko we właściwym czasie. Osoby inteligentne sobie poradzą podczas gdy ty będziesz siedział w tym zaścianku i się zastanawiał dlaczego nagle jest tak źle.

20 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Hiena wykorzystująca ludzką tragedię do bieżącej walki politycznej to dla ciebie źródło informacji ?

Cztery, dosłownie cztery linijki tekstu przerosły Twoją zdolność do czytania ze zrozumieniem.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Kris194 napisał(a):

O mnie się nie martw, wszystko we właściwym czasie. Osoby inteligentne sobie poradzą podczas gdy ty będziesz siedział w tym zaścianku i się zastanawiał dlaczego nagle jest tak źle.

I to jest niestety myślenie elektoratu PO, przez które przegrają też kolejne wybory.

Dziś znów jakaś córka doradcy Kosiniaka została wiceprezesem KGHM, ale to pis kradnie!

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zmiany-w-zarzadzie-panstwowego-giganta-corka-polityka-psl-wiceprezesem/vcgjg5v

• Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

I to jest niestety myślenie elektoratu PO, przez które przegrają też kolejne wybory.

Ile można się kopać z koniem? To co mieliśmy teraz to nawet nie był wybór polityczny tylko moralny.

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ile można się kopać z koniem? To co mieliśmy teraz to nawet nie był wybór polityczny tylko moralny.

Powiedz to paniom w piekarni, od których warszawscy posłowie PO mają wyższe dopłaty do mieszkania niż one swoje zarobki na kasie.

Ja mam wrażenie, że największym problemem PO jest to, że ich elektorat jest ciut bardziej kumaty.

Wybór moralny był taki, że postanowili odmrozić sobie uszy i pokazać faka Tuskowi, których znów ich oszukał. Koryciarstwo trwa w najlepsze.

7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie rozumiem Twojego toku myślowego - czy skoro PSL kradnie to PiS nie kradnie?

Po prostu uważam, że ten elektorat "demokratyczny" ma trochę wyższe wymagania niż pisowski, a ci idioci najwyraźniej tego nie rozumieją.

Niższa frekwencja to nie przypadek. Aborcji też nie dowieźli. Oszukali kobiety, oszukali przedsiębiorców, oszukali ludzi w kolejkach do NFZ.

No to pokazali im ludzie FAK JU.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Thanks 1
  • Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Powiedz to paniom w piekarni, od których warszawscy posłowie PO mają wyższe dopłaty do mieszkania niż one swoje zarobki na kasie.

A to moralność jest jakoś zależna od wynagrodzenia za pracę? Ciekawe rzeczy prawisz. Znam wiele osób, które nie zarabiają jakoś bardzo dobrze tylko bardziej na poziomie zbliżonym do minimalnej a na alfonsa nie zagłosowały.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
28 minut temu, Kris194 napisał(a):

widzac jakie fejki trolli politycznych postujesz to ja sie nie martwie bo wiem ze jest za pozno ;)

cieszy mnie ze taka "inteligencja" wyjezdza, no i ze trzaska dalej

:dj:

Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja mam wrażenie, że największym problemem PO jest to, że ich elektorat jest ciut bardziej kumaty.

Wybór moralny był taki, że postanowili odmrozić sobie uszy i pokazać faka Tuskowi, których znów ich oszukał. Koryciarstwo trwa w najlepsze.

Po prostu uważam, że ten elektorat "demokratyczny" ma trochę wyższe wymagania niż pisowski, a ci idioci najwyraźniej tego nie rozumieją.

Niższa frekwencja to nie przypadek.

Masz rację, ale nie zmienia to faktu, że Twoja poprzednia wypowiedź w tym kontekście była pozbawiona sensu, dlatego się przyczepiłem. 

Cytat

nie rozumieją.

Koalicja niczego nie rozumie. https://www.rp.pl/polityka/art42465371-nieoficjalnie-donald-tusk-nie-chce-powolywac-rzecznika-rzadu

Poza tym nie wiadomo co z rekonstrukcją rządu, za to wiadomo, że już gryzą się o ministerstwa. Mi tak bardzo ich nie żal, że nie będą mieć mojego głosu za 2 lata bo na niego nie zasługują. Oni są totalnie oderwani od rzeczywistości, pokazała to Gajewska z workiem pyrów, pokazuje to Tusk i reszta świty w tym momencie, kiedy zamiast iść do przodu (cała polska naprzód! :E) i rozsądnie zagospodarować te 10 milionów głosów Trzaska, oni wolą się żreć, odwlekają rekonstrukcję niby na Lipiec a na pewno nie robią niczego sensownego.

Oprócz oczywistej indolencji i impotencji razi mnie coś jeszcze - gówniane przywództwo. PiS trwa, bo mają liderów, którzy potrafią spoić partię, potrafią nadać przekaz dnia i nadać kierunek działaniom. Koalicja powinna teraz przekuwać porażkę w sukces, nie udało się z prezydentem? Demokracja najważniejsza, Trzask dostał 10 milionów głosów i dlatego będzie premierem, Wasze głosy nie idą na marne. Tuska powinni schować a zamiast tego na eksponowane stanowiska wrzucić ludzi z bardziej centrowym przekazem. Zamiast tego wyborcy Trzaska odczuwają porażkę, bo koalicja nie robi niczego, żeby było inaczej. Z takim gównianym liderem jak tusk ten okręt roztrzaska się o głosy wyborców (a dokładniej ich brak) za dwa lata a później rozleci się na kawałki. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Wiesz o tym, że można mieć własne poglądy i szanować inne, prawda? A nie, przepraszam, w prawackich, ciasnych łbach się to nie mieści. Powiem więc to samo co lewakom - won. Przestańcie w końcu próbować ludziom życie układać.

Spójrz na poniższy artykuł, potem na mapę na polandelects i powiedz mi kto tu ma jakieś kompleksy.

https://forsal.pl/gospodarka/pkb/artykuly/8729663,to-wielkie-miasta-ciagna-polske-gospodarczo-w-stolicach-wojewodztw-po.html

19 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jakie znowu programowanie? Prawaki mają problem bo jak się okazuje kobiety nie chcą być niczym pies na łańcuchu. Zamiast samemu nad sobą popracować to próbują zniżyć innych, nie tylko kobiety do swojego poziomu.

18 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jak widzę tego gościa i całą ich partyjkę to mi się na wymioty zbiera. Wieczni recenzenci z poziomu wygodnej kanapy.

14 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Dość mam tych wymówek odnośnie podzielenia narodu przez polityków. Połowa, zaznaczam połowa właśnie zagłosowała na kibola i sutenera. Kolejny raz powtórzę, nas dzieli przepaść cywilizacyjna, nie politycy. Jesteśmy jak dwa kompletnie różne narody, jedynie język mamy wspólny.

A nas ktoś uczył? Powtórzę to co powiedziałem już w innym poście - owce. To zresztą nie tylko propaganda, wysoki poziom odmów sondażowniom idealnie pokazuje, że bardzo duża grupa doskonale wiedziała na kogo głosuje. To samo nawet widać w tym wątku.

Brzmi jak typowy "prawy patriota". Musi być przekaz, jak nie z ambony to ze szczujni bo inaczej owieczka się gubi i co więcej musi to być przekaz zgodny z oczekiwaniami.

11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Podstawowym celem czarnej mafii zwanej dla niepoznaki kościołem jest utrzymywanie owieczek w biedzie i niewiedzy, że "ciężką pracą ludzie się bogacą". Wtedy wierni czy może raczej w takim wypadku fanatycy mogliby przejrzeć na oczy i dostrzec gdzie jest prawdziwy wróg i dopiero by było. Hipokryzja kościoła jest wręcz pięknie przedstawiona chociażby w W3.

36 minut temu, Kris194 napisał(a):

Cztery, dosłownie cztery linijki tekstu przerosły Twoją zdolność do czytania ze zrozumieniem.

Tobie nawet nie trzeba nic odpowiadać, bo regularnie sam sobie zaprzeczasz i sie orasz w swoich wypowiedziach. Hipokryzja lvl40000 :)

+ dalej tego widze fanatyczną obrone swojego guru tuska i jego tuskostanu, gdzie nawet już wszyscy koalicjanci go cisną jak burą suke. Odklejka lvl50000 :rotfl2:

Gdyby ich spytać co Tusk takiego złego zrobił to by nie przetrwali walki na argumenty, ba, nawet by ich nie przyjęli do wiadomości. Czysty fanatyzm i tyle a samodzielne myślenie zbędne bo po co się przemęczać.

19 godzin temu, Kris194 napisał(a):

A skąd pewność, że Rafał cokolwiek o tym wiedział a sztab uczestniczył? Kiedyś środki mógł wydawać tylko sztab kandydata, kto zmienił przepisy to chyba mówić nie muszę.

13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Takie ustawy to można kupić w każdym sklepie z ustawami. Papier przyjmie wszystko ale rzeczywistość już niekoniecznie.

11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

A te bla bla bla analizy zapewne zrobiło PL2050 i dlatego ich kandydat (Hołownia) zgarnął 4,99%. Litości, nie róbmy panny lekkich obyczajów z logiki.

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Ludzie jeszcze nie zdają sobie sprawy na jakie bagno zagłosowali. Wiersz "Patriota" Tetmajera dalej aktualny...

Fanatyk zarzuca innym fanatyzm :balon:

Moze weź ty juz wyjedź i daj nam mieszkać w tym zaścianku jak to nazwałeś. I nie wracaj :) 

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tobie nawet nie trzeba nic odpowiadać, bo regularnie sam sobie zaprzeczasz i sie orasz w swoich wypowiedziach. Hipokryzja lvl40000 :)

+ dalej tego widze fanatyczną obrone swojego guru tuska i jego tuskostanu, gdzie nawet już wszyscy koalicjanci go cisną jak burą suke. Odklejka lvl50000 :rotfl2:

3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Fanatyk zarzuca innym fanatyzm :balon:

Moze weź ty juz wyjedź i daj nam mieszkać w tym zaścianku jak to nazwałeś. I nie wracaj :) 

Nie ja szukam sobie wrogów wokół i zamykam się we własnej bańce ale jak powiedziałem, ile można się kopać z koniem.