SM_M4E5TRO 524 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 2 minuty temu, ryba napisał(a): Nie wiem Moj post byl skierowany do PiSiorow, ktorzy teraz kozakuja, bo pojawily sie zauwazalne anomalie w liczbach. Ale jak byly wyimaginowane autobusy to cicho siedzieliscie pod kamieniem. Bog Cie opuscil prawaku, wpierw jedziesz ciagle o pekajacych tylkach, to teraz sobie googluj. Jak widać z wyznawcami tuska jak zwykle rozmowa na poziomie Ale widzę, że kolegę też bardzo piecze Edytowane 5 Czerwca przez SM_M4E5TRO
hubio 1 174 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Godzinę temu, skypan napisał(a): Jedyny sensowny rzecznik koalicji rządzącej. Został zawieszony na 3 miesiące i ma zakaz udzielania wypowiedzi medialnych. Na marginesie dodam, że wiecie, że KO ma jeszcze jedną opcję formalną? Ważność wyborów stwierdza Izba Nadzwyczajna Sądu Najwyższego, która wg prawomocnego orzeczenia TSUE nie jest sądem i jej orzeczenia nie mają mocy. W związku z powyższym nie ma kto tak naprawdę stwierdzić ważności wyborów. Ponadto wcześniej już nie uznano orzeczenia tej Izby w sprawie odebrania subwencji PiS. Więc cóż szkodzi znów nie uznać? Dodam jeszcze, że PiS w razie przegranej ostro chciał iść tą drogą co już syngalizowali w czasie 2godzinnej "prezydentury" Trzaskowskiego
ryba 1 246 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 8 minut temu, trepek napisał(a): Na dziś dzień to grubo ponad 1000. 951 zdrowych urodzeń było do końca kwietnia 2025r i są to oficjalne dane MZ. In vitro Tym lepiej pierwsze wyniki jakie mi google wyrzucalo, to z marca. Za pol roku mozna wrocic do tematu i dane powinny byc mega okazale. Ja pamietam jak 2 dekady temu to byl jeden wielki ludzki dramat tysiecy par - drogo, niedostepnosc, oburzenie spoleczne. 1
ryba 1 246 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 4 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a): Jak widać z wyznawcami tuska jak zwykle rozmowa na poziomie Ale widzę, że kolegę też bardzo piecze Nie jestem wyznawca Tuska, lubie hejtowac nawiedzonych katopatoli. I sie zdecydujcie, bo nie moge byc jednoczesnie wyznawca Tuska i Stanowskiego (wg Was czopka pisu). Moze najzwyklej w swiecie jestem obiektywny i pozbawiony ideologii jednej i drugiej strony?
trepek 1 345 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 4 minuty temu, Kris194 napisał(a): Powiedz nam, czy przy każdym etapie od liczenia głosów po wysłanie protokołu biorą udział wszyscy członkowie komisji i podpisują się pod tym na różnych etapach? Muszę pamięcią wrócić do tamtych lat Bo ostatnio byłem jeszcze przed COVIDem. Przy liczeniu głosów obligatoryjnie jest cała komisja. Przy sporządzaniu analogowego protokołu też (i chyba wszyscy się pod tym podpisują wraz z mężami zaufania ale nie jestem pewien). Jak protokół jest wklepywany do komputera to generalnie robi to przewodniczący z zastępcą i z człowiekiem z gminy, który ma hasło. Później w gminie jest odbiór protokołu papierowego i porównanie z danymi w systemie. Podpisuje się przewodniczący, człowiek z gminy, który był w komisji oraz uprawniona osoba w gminie. Generalnie pomylić się można wszak robią to ludzie o późnej porze stąd polskie prawo przewiduje możliwość ponownego przeliczenia głosów.
Lypton 953 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 12 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a): Tutaj to już odklejka Nie do końca, prostuje też komisje z dziwnymi wynikami Trzaska. Podobno ktoś już tam obliczył, że jest 115 komisji w których Nawrocki wykręcił dziwne wyniki i 114 komisji, w których Trzasku wykręcił dziwne wyniki. Edytowane 5 Czerwca przez Lypton 1
SM_M4E5TRO 524 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 21 minut temu, ryba napisał(a): Nie jestem wyznawca Tuska, lubie hejtowac nawiedzonych katopatoli. I sie zdecydujcie, bo nie moge byc jednoczesnie wyznawca Tuska i Stanowskiego (wg Was czopka pisu). Moze najzwyklej w swiecie jestem obiektywny i pozbawiony ideologii jednej i drugiej strony? Ja tam lubię podłubać sobie przy autach, ale każdy hobby jakie ma takie ma Chyba mnie z kimś mylisz 19 minut temu, Lypton napisał(a): Nie do końca, prostuje też komisje z dziwnymi wynikami Trzaska. Podobno ktoś już tam obliczył, że jest 115 komisji w których Nawrocki wykręcił dziwne wyniki i 114 komisji, w których Trzasku wykręcił wyniki dziwne wyniki. Samo posiłkowanie się wynikami z 1 tury w celu udowodnienia jakiegoś przekrętu wyborczego jest niepoważne. Niezależnie w którą strone Edytowane 5 Czerwca przez SM_M4E5TRO 1
Lypton 953 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Jest niepoważne, jeden typ wrzucił listę 130 obwodów, w których uznał wynik za podejrzany. No niby spoko, ale wszystkie te obwody to... DPSy, szpitale, zakłady lecznicze, hospicja xd https://x.com/SlawomirZa/status/1930617889465250189?t=BlSmLoEmw5EU0ViP-AcPhQ&s=19 1
skypan 1 752 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Wcale się nie dziwię. Najpierw dali ziemniaki a potem zabrali. 1
Lypton 953 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Ale to lista na niekorzyść Nawrockiego, heh. 1
Kris194 4 716 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Akurat jak przebiega głosowanie w niektórych DPS to można się domyśleć na podstawie wyników z 2020 r.
kubikolos 1 324 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca no niektorzy wyjatkowo duzo sie domyslaja, np ze to juz drugie sfalszowane wybory XD 1
Ludojad 389 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca https://www.tysol.pl/a141647-bedzie-referendum-w-gliwicach-chca-odwolania-kuczynskiej-budki
CajraX 279 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Godzinę temu, SM_M4E5TRO napisał(a): Aż sprawdziłem raz jeszcze, bo sprawdzilem tylko pierwszy link wczesniej Ok, w tym drugim linku rzeczywiście wygląda to dziwnie, ale w dalszym ciągu to niczego nie dowodzi. W komisji są osoby zarówno z KO jak i z PISu, to jak niby mieliby to wpisać na odwrót. Przecież to musiałoby być za jakims obopólnym porozumieniem zrobione albo cała komisja miała jakiegoś zawiasa mózgowego. Do tego jest mąż stanu jeszcze Wg mnie jedynym sensownym wytłumaczeniem jest to, że jakimś cudem wpisywano wyniki na liście kandydatów, w której pierwsze miejsce miał Nawrocki, a drugie Trzaskowski, ale to pierwsze miejsce zostało omylnie zinterpretowane przez komisję jako zwycięzca, a nie tylko kolejność na liście. Tylko taka pomyłka i tak jest dla mnie niewyobrażalna, nieważne w którą stronę. To pokazuje jakiś błąd całego systemu i może budzić wątpliwości w przyszłości. Koleżanka w pracy, jako wielokrotna przewodnicząca komisji, zarzekała się, że coś takiego jest niemożliwe. Ale jak zobaczyła tą konkretną komisję, to aż zaniemówiła. Oczywiście zgadzam się, że jest za mała skala problemu, żeby miało to wpływ na końcowy wynik. 1
Kris194 4 716 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Wątpliwości wobec tych wyborów się mnożą jak grzyby po deszczu. Edytowane 5 Czerwca przez Kris194 2
SM_M4E5TRO 524 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 4 minuty temu, Kris194 napisał(a): Wątpliwości wobec tych wyborów się mnożą jak grzyby po deszczu. A ten dalej odklejka Nie wytrzymałem w słuchaniu tej peplaniny z filmiku po 20s Za chwile okaże się, ze wszyscy zostali oszukani na tych wyborach i tak naprawdę Trzaskowski to 100% powinien mieć Edytowane 5 Czerwca przez SM_M4E5TRO 1
jagular 669 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, trepek napisał(a): Ja byłem przewodniczącym komisji kilka razy (z 5, może 6?). Także znam temat od środka, jak ktoś uważa, że są nieprawidłowości to trzeba to sprawdzić i np. wytypować 5 różnych komisji, gdzie wydaje się, że są błędy. Karty wziąć do ponownego przeliczenia i będzie czarno na białym czy był wałek czy nie I tak, takie akcje się zdarzają. Wtedy zwołuje się wszystkich członków komisji do ponownego przeliczenia głosów plus do tego są zewnętrzni obserwatorzy patrzący na ręce. Bez bycia świadkiem sytuacji mogę tylko dołożyć tutaj kolejną teorię, ale dziwne dla mnie jest coś takiego: jest komisja, po głosowaniu zaczyna się liczenie głosów, podczas liczenia zaczynają wszyscy widzieć mniej więcej proporcje pomiędzy wygranym i przegranym. Kandydatów jest tylko dwóch, więc trudniej się pogubić. Jeden dostaje zauważalnie więcej od drugiego. Kończy się liczenie i nagle parę osób podpisuje bez protestu protokół, w którym kandydat A ma 70%, kandydat B 30%, mimo że podczas liczenia ludzie zauważyli że A miał znacząco mniej od B? Nikt nie zauważa zamianki? Ciekawe są też słowa szefowej komitetu Trzaskowskiego: że jeżeli ktoś widzi nieścisłości, to żeby je zgłaszać. Czy sztab Trzaskowskiego nie sprawdzał czy są jakieś nieścisłości? Skąd ta bierność? Edytowane 5 Czerwca przez jagular
Kris194 4 716 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 48 minut temu, trepek napisał(a): Muszę pamięcią wrócić do tamtych lat Bo ostatnio byłem jeszcze przed COVIDem. Przy liczeniu głosów obligatoryjnie jest cała komisja. Przy sporządzaniu analogowego protokołu też (i chyba wszyscy się pod tym podpisują wraz z mężami zaufania ale nie jestem pewien). Jak protokół jest wklepywany do komputera to generalnie robi to przewodniczący z zastępcą i z człowiekiem z gminy, który ma hasło. Później w gminie jest odbiór protokołu papierowego i porównanie z danymi w systemie. Podpisuje się przewodniczący, człowiek z gminy, który był w komisji oraz uprawniona osoba w gminie. Generalnie pomylić się można wszak robią to ludzie o późnej porze stąd polskie prawo przewiduje możliwość ponownego przeliczenia głosów. To wytłumacz mi jak to jest możliwe, że w Krakowie podpisali protokół a prawie tydzień później pamiętają, że się pomylili. Oświecenie nagłe czy jak?
hubio 1 174 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Być może powinno się zrobić drugie przeliczenie głosów
Crew 900 999 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca 12 minut temu, hubio napisał(a): Być może powinno się zrobić drugie przeliczenie głosów By tak się stało to musi wpłynąć zgłoszenie do sądu najwyższego i musi je uznać. A patrząc kto tam siedzi to wątpliwe jest.
Kris194 4 716 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Musieliby być naprawdę głupi żeby chronić pisiorów przy takiej skali wątpliwości.
skypan 1 752 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Coś dziwnie cicho propagandowe media siedzą. Tylko wróżbici z Onetu podjęli rękawicę.
Rekomendowane odpowiedzi