Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Dimazz Na odwrót to by było jakby zaczął współpracować z koalicją ;)

Nic takiego nie nastąpi.

Natomiast masz rację co do metod. Będzie korzystał z inicjatywy ustawodawczej w celu uderzania w wizerunek i wynik wyborczy koalicji.

Skoro posiada tą inicjatywę to niech z niej korzysta, a to że przy okazji zapewne uwypukli hipokryzję obecnego rządu?? Będzie to  nauczka dla ich następców żeby nie składać obietnic bez pokrycia bo prezydent może powiedzieć -sprawdzam.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W przypadku KO to byłoby “nie zrobimy w zasadzie nic, ale za to PiS nie będzie rządził”…

Jakby nie robili nic to w sumie byłoby lepiej :E 

A tu zamiast mieszkalnictwa będą kolejne dopłaty dla deweloperów, ale przynajmniej ocena z religii się nie liczy do średniej.... 

Opublikowano
3 godziny temu, Kris194 napisał(a):

To nie jest kwestia onuc. Takie poglądy są po prostu obecne, że trzeba się ugadywać za wszelką cenę.

Tych bilionów euro, które pójdą na zbrojenia, nie będzie na przeróżne inne rzeczy. Przede wszystkim trzeba to wydawać efektywnie. Czyli być może bardziej systemy dronowe bez fymfnastu unijnych certyfikatów na bogini wie co, zamiast rakiet po 20 milionów sztuka.

Niestety te wydatki oznaczają też raczej powrót służby wojskowej w jakimś stopniu obowiązkowej. To się też bez oporów nie odbędzie.

Opublikowano

na razie Ukraińcy ładnie tępią ruskich a Koalicja nie ruszy obowiązkowego wojska.

Memcen chce wysyłać w kamasze.

Ukraińcy niszcząc strategiczne zasoby ruskich oddalają potencjalny konflikt z państwami nato. 
Szkoda że tylko tyle samolotów trafili zwłaszcza tych rpozpoznawczych. 

• Upvote 1
Opublikowano

No nie wiem. Wcześniej obowiązywała raczej narracja, że po wyborach te sprawy ruszą.

Sondaże są takie, że władzy nie utrzymują, ale ponad dwa lata to jest jednak kupa czasu. Bo ja zakładam, że się przyśrubują na maksa. Wiele może się zmienić.

Kiedy to robić jeśli nie teraz? Mamy trwale pozostać z odsłoniętym tyłkiem, bo Potenga?

Obstawianie scenariusza, że Ukrainu pokona Rosję albo będzie z nią walczyć dziesiątkami lat, nie wygląda na grę z wysokimi szansami sukcesu.

Opublikowano

sondaże 2 lata przed wyborami wiele nie mówią.

A Ukraina nie wygra z Rosją ale Rosja też nie będzie wygranym co najwyżej nie przegra.
Wygranym będzie nato. Ruskim żyje się coraz gorzej w kraju. Ci co nie mają dostępu do państwowych posad maja przesrane. 

Opublikowano
21 minut temu, Kris194 napisał(a):

Zaczyna się

Proponuję obejrzeć/wysłuchać to może niektórzy zrozumieją jaka i dlaczego może być skala problemu

Skala taka, że zamaiat 370 tys na korzyść Nawrockiego będzie 365tys. jak dobrze pójdzie. Cudów nie będzie.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, gotrunks napisał(a):

Skala taka, że zamaiat 370 tys na korzyść Nawrockiego będzie 365tys. jak dobrze pójdzie. Cudów nie będzie.

Dobiją do 340 i będą drzeć mordy o powtórzenie wyborów. xD

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Po co testować? Nie słyszałeś, że się NIE DA i hu? No przecież #niedasie xD

A tak w ogóle to Zandberg jest populista jak każdy %-)

A czy ja napisałem że się nie da? Ja napisałem, że po prostu nie widzę tego typu rozwiązań w połączeniu z kombinatorską mentalnością naszego narodu (patrząc ogółem) i wyraźnie dopisałem że to moje zdanie. Odpowiedziałeś wcześniej ok, ja niekoniecznie z tym się zgadzam i uważam to za populistyczne gadanie, bo ładnie brzmi, ale trzeba spojrzeć realnie na glinę z jakiej się chce lepić.

Po co teraz prowadzisz dodatkowe prowokacyjne stygmatyzowanie? 

Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Czyli nawet nie wysłuchałeś a już oceniłeś.

Dla tych, którym się nie chce, w skrócie 👇

Republiki też nie słucham, a wiem że kłamie i manipuluje. Tak jak Giertych. :) 

Lukasza Boka chętnie poczytam albo obejrzę :) 

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Zaczyna się

on dalej wierzy

:dj::dj:

3 godziny temu, crush napisał(a):

Uderzy w wizerunek koalicji pchając ich obietnice.

tom-senya.gif

szach mat demokracjo

proba spelniania 100 konkretow tuska to populizm :boink: