Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A ja nie wiem, bo nie mam dostępu do materiału dowodowego i do akt.

Albo to jego wina, bo przez półtora roku nie ogarnął spraw oczywistych (celowo lub przez nieudacznictwo), albo to nie jego wina, a gadanie o masowych przestępstwach było tylko gadaniem, natomiast przestępstw nie było.

Obydwa przypadki niekorzystne dla tego rządu.

Edytowane przez adashi
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, crush napisał(a):

Mnie wciąż ta funkcja fascynuje - minister nadzoru nad wdrażaniem polityki rządu.

Brzmi groźnie. 

tak mi sie skojarzyło (jako ten ziomek po lewejj)

170202939-slaves-building-egyptian-pyramids-in-giza-desert-master-with-whip-managing-construction-process.thumb.jpg.754f72b0359a7058ac65682a10d25fec.jpg

a tak serio, to kolejne tworzenie stołków dla stołków. Po co to komu? Co jeśli polityka nie będzie wdrażana? Kto za to odpowie? Ziomek czy (nie)rząd? :E 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
36 minut temu, Kris194 napisał(a):

Wybacz ale tego co robił ostatnio Bodnar nie da się obronić. Do końca życia nie zapomnę kto stwierdził, że trzeba by mieć podejrzenie popełnienia przestępstwa we wszystkich OKW aby dokonać oględzin kart wyborczych we wszystkich OKW. Pod koniec swojej działalności ten facet zaczął robić dosłownie panią lekkich obyczajów z logiki a do tego stwierdził, że jego rola w temacie wyborów jest w zasadzie zakończona mimo jak się okazuje rażących nieprawidłowości.

Ale zdajesz sobie sprawę, że jakby KO zdecydowała się na przeliczenie wszystkich głosów i nic by to nie dało (a by nic nie dało :) ) to poszłyby ogromne pieniądze i wściekłość ludzi - członków OKW, że muszą dodatkowo pracować, a prawica by dekadami drwiła z KO, że nawet przegrać nie potrafią? Pisałem sam, że potrzebny jest dowód, że PiS celowo np. wydał jakąś tajną instrukcję do odwracania wyników. Zakładam, że prokuratura to ustaliła i nic nie znalazła na poparcie tej tezy. A nawet jak tak to mogło być w tak małej skali, żeby nie odwróciło wyników.

Ja myślę, że zarzut do Bodnara to można skierować głównie taki, że to nie był "Ziobro" Koalicji... Nawet nieważne co by robił, ale kilka spektakularnych aresztowań pisowców na oczach kamer. ABW w kominiarkach po Ziobrę i konferencja Bodnara. To by nasz elektorat pocieszyło... Nieważne, że za parę dni by wyszli... Po paru dniach ludzie by zapomnieli, ale zapamiętali, że pisowców "wsadzono"... Niestety albo stety prawnicy myślą trochę inaczej niż politycy...

Ja jestem bardzo ciekawy jak na pracę Bodnara zapatruje się @GordonLameman? Może było coś co można było zrobić?

Opublikowano (edytowane)

@hubio

Bodnar to nie jest MS “waleczny” 

To człowiek który był w fundacji praw człowieka, był RPO. 

Na Ziobrę i całą resztę pisowsko-prawackiego zaprzaństwa trzeba bulteriera. Kogoś kto jest przebiegły, a nie kogoś komu do głowy nie przyjdzie że można się nie stawić na wezwanie sądu/komisji.

Kogos kto będzie dwa kroki przed pisowskim łajnem, a nie jeden z tylu. Kogoś kto jak Ziobro coś będzie gadał w tv Republika to zgasi go jak brudnego peta, którym nota bene jest. 

Dodatkowo dziś Bodnar opublikował Tablice Alimentacyjne - proponowana wysokość alimentów w zależności od zarobków. Fajnie to funkcjonuje w DE. 

Ale to to co opublikowali to kuriozum. Gość zarabiający 22500 brutto ma płacić  po 5220 zł na każde z 3 dzieci. Sęk w tym, że 22500 brutto to 15667 zł netto. Czyli kolesiowi zostanie 7 zł na życie. 

Pomijając Ziobrę - najgorszy MS w historii Polski. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale to to co opublikowali to kuriozum. Gość zarabiający 22500 brutto ma płacić  po 5220 zł na każde z 3 dzieci. Sęk w tym, że 22500 brutto to 15667 zł netto. Czyli kolesiowi zostanie 7 zł na życie. 

Ktokolwiek czyta w tym rządzie to co chcą wprowadzić, czy tak po prostu na pałe postują? XD 

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
24 minuty temu, hubio napisał(a):

No właśnie się broni bo przecież mamy słynny przypadek PADa i ułaskawienia przed zapadnięciem wyroku :)  Oczywiście po długim czasie sądy stwierdziły, że nie miał do tego prawa, ale to byli "komuchy w togach". A na poważnie to jest spór konstytucjonalistów czy Prezydent ma szeroką prerogatywę i może ułaskawić nawet w trakcie toczącego się postępowania przygotowawczego czy przed uprawomocnieniem czy tylko stricte prawnie po uprawomocnieniu...

Ale racja, że idąc tą ścieżką to w przypadku aresztu i jakby sąd nie uznał takie ułaskawienia to może i pisowcy by siedzieli. Ale... przecież toczą się postępowania przygotowawcze... Jeden uciekł... Innemu sąd odwalił tymczasowe :) Tylko czy to naprawdę wina Bodnara? Miał kazać wydrukować dowody? :) 

Ciekawe na ile nasze prawo pod tym względem jest podobne do amerykańskiego. Tam Biden przed końcem kadencji ułaskawił parę osób "za zapas". 

Opublikowano

bodnar to tylko twarz, przeciez on osobiscie nie mial wsadzic do wiezienia kazdego pisowca XD

tutaj zawalila cala wladza ktora nie byla az tak bardzo zainteresowana tym tematem a po rozwiazaniu afery maseczkowej to mozna bylo sie tylko smiac

Bodnar leci bo gaszenie pozaru w takich sytuacjach polega na wskazaniu winnego i wyeliminowaniu go

ale realnie prawdopodobnie nic sie nie zmieni

26 minut temu, hubio napisał(a):

Miał kazać wydrukować dowody? :)

interesujace pytanie, cale forum przekonane jest o zbrodniach pisowcow a przez 2 lata nie znalezionow dowodow?

czy zatem mozna oskarzyc forumowiczow o pomowienia? XDDDDDDDD

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Nowy minister Balczun. Człowiek od uwalania wszystkiego, ok PKP Cargo po ukraińskie koleje. No i wlaściciel tychze słów. :rotfl:

20250723_201333.jpg

PKP Cargo uwalił PiS i Morawiecki. Czemu powtarzasz takie brednie? Wiesz co się działo w tej spółce? 

4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Ciekawe na ile nasze prawo pod tym względem jest podobne do amerykańskiego. Tam Biden przed końcem kadencji ułaskawił parę osób "za zapas". 

W ogóle nie jest.

3 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Ja tam mam wrażenie, że Bodnar za wiele nie robił ze względu na swojego braciszka przyszłego generałka. 

To raczej kwestia charakteru. Bodnar nie potrafi działać kreatywnie, a jedynie w ramach procedur. On nie jest politykiem, jest takim prawnikiem, który ładnie mówi i pisze, ale nie wykorzysta “kruczka” prawnego żeby jego klient wygrał. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Też za sprawą PiSu oczywiście, ale Ukraińcy nie bez powodu zatrudniali u siebie polskich managerów. Oni teraz lobbują za tzw odbudową Ukrainy.

A, czyli nie masz pojęcia. 

Z innej beczki: 

https://wiadomosci.wp.pl/pis-owska-spolka-widmo-jeszcze-wieksze-straty-na-koniec-2024-roku-7181051645708896a

A taki wielki koncern był. Patriotyczny. Nic nie zrobił, a 200 mln poszło. 

I jeszcze jakieś bezczelne typy napiszą, że nie ma dowodów na złodziejstwo pisu. Żałosne ameby umysłowe.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Kto tak pisze? Przecież wielokrotnie pisałem, że PiS to mafia i trzeba zdelegalizować.

To nie do ciebie - dlatego było “z innej beczki”.

a są tu tacy. Zielone awatary głównie :) 

Opublikowano
26 minut temu, Winter napisał(a):

I na to idą miliardy. Na antypolski ściek. Debil siedzi z idiotką obok i wymyśla scenariusze na poziomie fantastyki.

Jak by nazywała się Braun to wiadomo co by było .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To nie do ciebie - dlatego było “z innej beczki”.

a są tu tacy. Zielone awatary głównie :) 

To są ci co myślą, że ludzie żyli z dinozaurami i że pis jak był to dawał im pieniądze bo mają swoje :E

Opublikowano
Cytat

Polski magister głupszy niż czeski licealista? Druzgocące dane.

W badaniu OECD PIAAC Polska wypadła fatalnie, we wszystkich trzech kategoriach zajęliśmy przedostatnie miejsce. 39% Polaków nie poradziło sobie nawet z najprostszymi zadaniami mierzącymi rozumienie tekstu, 38% zawaliło zadania matematyczne, a 48% nie ogarnęło podstaw rozwiązywania problemów.

https://ibe.edu.pl/images/Badania midzynarodowe/Publikacje/Raport-PIAAC-2023.pdf

https://wykop.pl/link/7756095/polski-magister-glupszy-niz-czeski-licealista-druzgocace-dane

74dfce18ff25b6ff62208c4e7bb79544b03b928b

38a78f8c20f30a0407ab21ba0bca61fb6bfad89b

8d224db77fe13dbf5992a4f1b85e0987f1b8c51f

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Ja się tak zastanawiam, co PO robiło przez 8 lat jak byli w opozycji. Czy tak ciężko wymyślić jakiś plan na rządzenie w przypadku objęcia władzy. Tyle kasy przepalają na różnych ekspertów, think tanki i inne dziwactwa. Za 2 lata wybory a oni szukają "odpowiednich ludzi". Zero szerszego planu, jak dzieci we mgle. I jeszcze ciągnie się za nimi te "100 obietnic".

Nie pamiętasz już jak mówili, że mają już ustawy jeśli wygrają? Potem gadanie, że trzeba doszlifować, znów coś tam zmienić. No i tak minęło półtora roku i dalej są w dupie, a w zasadzie my. Trzeba niestety zmieść ich z planszy by się może któryś obudził z letargu i życia na rak toku czy innym iksie.

Z całego serca życzę im by się zero tak dobrał im do dup jak mudzyni do granicy :E Będą mieli szybką lekcję tego co sami powinni zrobić, a nie zrobili.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Camis napisał(a):

MAGA i prawaki mają ładne spięcie, lista Epsteina to hoax :rotfl2:

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Spokojnie, jak mu pokażą nagrania gdzie sam mówił, żeby się tą sprawą zająć, to po prostu powie "Did I say that? I can't believe I said that" - i po problemie.

Swoją drogą, to Ameryka patrzy właśnie na wyniki sondaży poparcia i przechodzi to co my po pierwszych aferach Pisuarii

czyli

"JAKIM CUDEM poparcie mu nadal wisi przy ok. 40%?!"

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Aż poszedłem sobie zobaczyć na kanał ruskiego wdupowłaza Tima Poola. 

I w filmiku o tym, oczywiście Tim się wije i nawija makaron jak tylko potrafi, klucząc pomiędzy krytyką Trumpa w wkur(rze)niem swoich widzów, pierdzieląc coś o ochronie osób, które ucierpiały i przekonując, że to nie jest pilna sprawa, że są ważniejsze i pilniejsze a to może poczekać i blablabla...

ale jak spojrzałem w komentarze to jadą tam niemal jednogłośnie po tych co nie chcą upublicznienia listy.

Dziwne, bo sekcja komentarzy na tym kanale na YT zawsze roi się od ruskich botów, którzy wychwalają Trumpa (w przerwach pomiędzy gadaniem o Ukrainie i Zelenksim, oczywiście) a teraz nic.

Hmmm...

ciekawe..

Nawet bardzo.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Winter napisał(a):

Dopiero pół roku, a tu jeszcze kilka lat tego cyrku. On chyba się czymś zaraził od Bidena, bo ewidentnie coś już z główką nie tak. Nawet w pierwszej kadencji nie było aż takiego narcyzmu z jego strony :E

Był, był. On robi otwarcie to, co polityczne szmaty robią za zamkniętymi drzwiami.

1 minutę temu, VRman napisał(a):

przekonując, że to nie jest pilna sprawa, że są ważniejsze i pilniejsze a to może poczekać i blablabla...

To jest prawda. Tylko, że przeciętnego wyborcę właśnie takie afery najbardziej interesują.

No i problem tkwi w tym, że Trump sam na tym kampanię prowadził.

Edytowane przez crush