Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

Czy ty masz jakieś korzyści z tego ? Czy jesteś tak zaślepiony? 

Nie, po prostu nie reaguje jak zwierzę na najprostsze instynkty.

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Z KPO zrobiono wiele, bardzo wiele dobrego. Podpisano ponad 800 tys. umów, ile jest takich, które poszły na wątpliwe cele?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Nie, po prostu nie reaguje jak zwierzę na najprostsze instynkty.

Czyli jak ktoś ukradł 10 jabłek a ktoś inny ukradł 6 jabłek to ten pierwszy jest złodziejem a drugi nie ? To jest twój tok myślenia który nie ma nic wspólnego z logiką 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano

Aha. Czyli przyjęcie smieciowych podań to nie problem. I absolutnie nie świadczy o administracyjnym burdelu. 🤗

W ogóle Tusk nic nie może, więc nie można od niego zbyt wiele wymagać. 🤗

Swoją drogą ciekawi mnie... Skoro Tusk nie może odpowiadać za ministra od Hołowni, czy to samo dotyczy Kaczyńskiego? On też nie może odpowiadać za Ziobrę? 🤔

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, voltq napisał(a):

Czyli jak ktoś ukradł 10 jabłek a ktoś inny ukradł 6 jabłek to ten pierwszy jest złodziejem a drugi nie ? To jest twój tok myślenia który nie ma nic wspólnego z logiką 

Gdzie ja coś takiego napisałem?

Podpisano 800 tys. umów, znajdziesz chociaż 800 czyli ‰ (promil) gdzie cel dotacji jest wątpliwy?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Camis napisał(a):

I ktoś za to odpowie?. 

w normalnym pastwie tak https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/chiny-byly-minister-sprawiedliwosci-skazany-na-smierc-za-lapowkarstwo/d5j5j0s

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bob-Menendez-skazany-na-11-lat-Pierwszy-senator-uznany-za-agenta-obcego-panstwa-8884280.html

W Rzeczpospolitej Przyjaciół Polin państwie teoretycznym , absolutnie nie

12 minut temu, Kris194 napisał(a):

Gdzie ja coś takiego napisałem?

Podpisano 800 tys. umów, znajdziesz chociaż 800 czyli ‰ (promil) gdzie cel dotacji jest wątpliwy?

to wynika z twojego postu , bez różnicy czy będzie PIS czy PO czy ktoś inny , system jest zły i trzeba go zmienić ale większość ludzi w Polin tego nie chce , wiec dyskusje o tym kto jest większym złodziejem nie maja sensu

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Winter napisał(a):

Podnosisz mi teraz ciśnienie. A kto awruk teraz rządzi? Czekalem 8 je****** lat na usunięcie PiSu, a ty mi z takimi tekstami wyskakujesz?!

Ale z jakimi tekstami? Pytam tylko czy ktoś znajdzie chociaż promil umów na wątpliwe cele. Niezależnie od tego ile nieprawidłowości było to należy je dogłębnie wyjaśnić.

13 minut temu, Camis napisał(a):

56 minut temu, crush napisał(a):

Aha. Czyli przyjęcie smieciowych podań to nie problem. I absolutnie nie świadczy o administracyjnym burdelu. 🤗

Śmieciowe podania w pierwszej kolejności w ogóle nie powinny się pojawić ale do tego trzeba mieć trochę godności.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
4 godziny temu, kanon7 napisał(a):

Tusk: 

- „wszystkie wnioski KPO zostaną skrupulatnie sprawdzone”

Czytaj:

- tak samo sprawdzimy, jak sprawdzono wszystkie wyniki wyborów prezydenta RP :E 

Tusk: 

- „poczekajmy na wynik kontroli z oceną legalności wypłat KPO”

Czytaj: 

- poczekajmy aż sprawa ucichnie / zamieciemy pod dywan :E 

Ja ci coś powiem. Mam trochę do czynienia z dopłatami. Ten system prawie w całości jest patologiczny i opiera się na tworzeniu sztucznych warunków, albo oklejonych warunków w celu ich dostania.

Przecież te jachty zapewne zostaną faktycznie kupione. Nawet nastąpi próba użycia ich zgodnie z deklaracja. Co jednak ostatecznie z tego wyniknie to odrębny temat. Tak samo te kursy w kebabie i tak dalej.

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Poza tym te jachty, nowatorskie ekspresy do kawy czy innowacyjne kluby dla swingersów to jest przecież cywilizacyjna szansa Polski.

Chcielibyście aby tego wszystkiego u nas nie było? No kto by się z tego najbardziej cieszył, no kto? Tak! Władimir Władimirowicz Putin!

Dzięki naszym oddanym przedsiębiorcom z wiadomej branży oraz bohaterskiemu wsparciu Unii Europejskiej on będzie teraz smutny.

W tych dotacjach nieprawidłowości są na co trzecim kroku. Poczekaj na branżę artystyczną. To zobaczysz promile.

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Jak widać dotacje mógł brać każdy, największy ból chyba mają ci, którzy nie brali.

Normalni ludzie zajmują się raca i swoim życiem a nie śledzeniem programów rozdawnictwa publicznych pieniędzy i na kredyt który będziemy spłacać przez dziesięciolecia. Ta kasa miała iść na rozwój, energetykę, naukę i szpitale a nie kurwa na jachty, catering i bitcoiny. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To może ja przez chwilę bardziej na serio.  Problem powstał dlatego, że z czegoś co powinno być czymś mocno wyjątkowym (wsparcie dla kluczowych sektorów), zrobiono alternatywny system socjalu, dla cwanych, dla znajomych itd. To bardzo zły kierunek. Wg mnie nie da się tego naprawić. Trzeba by to zlikwidować.

Edytowane przez adashi
Opublikowano
7 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Normalni ludzie zajmują się raca i swoim życiem a nie śledzeniem programów rozdawnictwa publicznych pieniędzy i na kredyt który będziemy spłacać przez dziesięciolecia.

Normalni ludzie interesują się jakie możliwości im daje państwo, biorą sprawy i swój los we własne ręce i z tych możliwości korzystają. Jak zwykle największe pretensje ma chyba motłoch, który nigdy nic nie osiągnął i nigdy nie osiągnie bo nic nie robi tylko czeka aż coś skapnie/ktoś mu da. Widzę tu typowe pisiorskie podejście "przedsiębiorca to rak".

Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Normalni ludzie interesują się jakie możliwości im daje państwo, biorą sprawy i swój los we własne ręce i z tych możliwości korzystają. Jak zwykle największe pretensje ma chyba motłoch, który nigdy nic nie osiągnął i nigdy nie osiągnie bo nic nie robi tylko czeka aż coś skapnie/ktoś mu da. Widzę tu typowe pisiorskie podejście "przedsiębiorca to rak".

Oho... To Tusk się wku***ł na tych przedsiębiorców???

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Camis napisał(a):

TO SIĘ NIE DZIEJE :boink:

Pomijam już brak wyczucia smaku i wrzucenie czegoś tak niefortunnego, ale generalnie to jest tak słabe i sztuczne...

Już od dawna widać bardzo mocny skręt teoretycznie poważnej polityki w media społecznościowe, ale patałachy robią to tak memicznie, że brak słów.

Jest to bardzo (rzekłbym) śmieciowy poziom, ale w zasadzie dorównuje on obecnej klasie politycznej 👌

Wrzucać premiera na jakimś stateczku z buńczunczym podpisem i żałosną muzyczką. Pełna profeska dramatycznie nieudolnych ludzi 👍

Edytowane przez zdunzdun
  • Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, zdunzdun napisał(a):

Wrzucać premiera na jakimś stateczku z buńczunczym podpisem i żałosną muzyczką. Pełna profeska dramatycznie nieudolnych ludzi 👍

Film faktycznie dramatycznie słaby ale osoba zorientowana domyśli się, że chodzi o wiatraki (jeden widać w tle i PDT był wczoraj w Łebie właśnie z tego powodu).

Opublikowano (edytowane)

Dlatego napisałem, że film dramatycznie słaby i że osoba zorientowana się domyśli, mogłem dodać, że "tylko". Czy można było to zrobić lepiej? Oczywiście, poziomu tego filmu nie da się wybronić, dobór podkładu muzycznego to już z kolei totalna amatorka. Nie wiem kto to premierowi robił ale wyświadczył mu wilczą przysługę.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)

mocno wtopili chociaż to jest nic przy tym co pis odwalał z datkami covidowymi głownie dla swoich.

Dziennikarz tvp który nie był pracownikiem tvp dostał 3mln dotacji na sprowadzanie drobiazgów z Chin.

PIS to dużo lepiej tuszował i gasił. 

Obecna władza sama się podłożyła

Wrzucanie Broszki to tak jak wczoraj słuchałem oburzenie Zychowicza który pewnie zapomniał ile dostały fundacje z którymi był powiązany od Ministerstwa Sprawiedliwości za czasów PiSu

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Zdzisiu napisał(a):

Normalni ludzie zajmują się raca i swoim życiem a nie śledzeniem programów rozdawnictwa publicznych pieniędzy i na kredyt który będziemy spłacać przez dziesięciolecia. Ta kasa miała iść na rozwój, energetykę, naukę i szpitale a nie kurwa na jachty, catering i bitcoiny. 

Normalni ludzie zajmują sie zarabianiem pieniędzy. Jeśli dotacje, bitcoiny i cateringi (?!) to dobra metoda, to właśnie tak.

Sam pisałem niedawno, że ze względu zmiany związane z zielonym ładem przechodzimy z zarabiania na działalności podstawowej do zarabiania na dotacjach, a co i jak produkujemy to sprawa drugorzędna. Byle pasowało pod dotacje jeśli tak da się zarobić najwięcej. Wiń system, nie ludzi którzy w nim żyją i z niego korzystają. 

Jeszcze jedno. Dotacja na dywersyfikację biznesu leży całkiem blisko dotacji na jego rozpoczęcie. Wiele biznesów zwyczajnie nigdy by nie powstało, bo ich twórcy nie mieli innego źródła kapitału początkowego. 

@Dimazz No właśnie. Jedna rzecz to dodatki dla swoich a inna rzecz dla każdego kto złozy WIARYGODNY wniosek, choćby był na kosmodrom. 

Edytowane przez Suchy211