Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Używasz, tylko o tym nie wiesz. Ale mąż rację, tylko za mało. Cukier, fajki i flaszka powinny być po 200, a najlepiej po 2000 zł za "sztukę".

Mądry post , to jak z paliwem oni myślą że tu chodzi o czyste paliwo ale to wszystko to jest jak pajęczyna jak jedno podrożeje to drożeje wszystko 

27 minut temu, Badalamann napisał(a):

Tak jest! Dżem powinien kosztować 200 zł! 

A alkohol tylko swojej produkcji lub z przemytu!

I fajki też, każdy parę roślin tytoniu w piwnicy ma uprawiać!

Jeszcze jakieś genialne propozycje by obrzydzic ludziom życie? 

Przecież to robi rząd któremu udzielacie wsparcia i tłumaczycie ich każde głupoty @Badalamann @Badalaman @Radziuwilk @VRman @Spl97@Kris194 jeszcze niedawno @Camis chociaż troszkę otrzeźwiał i kilku innych

Zresztą PiS nie lepszy to samo będzie robił albo gorzej

10 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie zauważyłem wcześniej, więc dopiero teraz na to odpisuje. 

Nie popieram wchodzenia nikomu w tyłek. Anestezjolożka z Ukrainy która znieczulała mnie podczas operacji dość dobrze mówiła po polsku i znieczuliła mnie na tyle dobrze, że mogłem mieć ciętą rękę bez narkozy. Dentysta z Ukrainy do którego chodzę też nie wygląda na znachora. Jeśli gdzieś idzie im się na rękę do tego stopnia, że może to szkodzić pacjentom to oczywiście jestem przeciwko, a jeśli może to działać na korzyść pacjenta to proszę tak robić. 

Poza tym o czym piszesz nie widzę żadnego wchodzenia w tyłek Ukraińcom. Z tego co widzę, to duża ich część wykonuje najgorsze, najcięższe i najgorzej płatne prace - sprzątanie, ubery, produkcja, magazyny itp. Przecież to jest praca której Polacy nie chcą wykonywać. U mnie w firmie cały personel sprzątający jest z Ukrainy.

Niemniej jestem przeciwny wszelkim nierównościom zarówno na korzyść jak i na niekorzyść Ukraińców. 

Przecież tu chodzi o zasady ,  a nie o Ukraińców , od 2022 roku pojawił się problem wcześniej go nie było 

Lekarz z Ukrainy musi nostryfikować dyplom lub zdać Lekarski Egzamin Weryfikacyjny (LEW), aby uzyskać bezterminowe prawo do wykonywania zawodu lekarza w Polsce po okresie warunkowego prawa do pracy. Uproszczone zasady zatrudniania medyków z Ukrainy, obejmujące możliwość pracy bez natychmiastowej nostryfikacji, obowiązują od 2022 roku i zostały wprowadzone w związku z brakiem personelu medycznego. 

https://www.money.pl/gospodarka/rzad-chce-podniesc-podatki-prezydent-nawrocki-stawia-sprawe-jasno-bedzie-weto-7192803193408096a.html

12 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Bardzo nieładnie. 

Inni wyzywają ,  łamią regulamin notorycznie i nic się nie dzieję 

Ja napisałem do innego użytkownika żeby oblał się wodą odrazu ban 

https://wiadomosci.onet.pl/nauka/dziwne-zgony-i-skutki-uboczne-pacjentow-testujacych-szczepionke-pfizera-na-covid/7lj0w87

https://dorzeczy.pl/zdrowie/769731/szczepionki-mrna-pfizerbiontech-ukrywal-informacje.html#google_vignette

Zatajone informacje o zgonach i skutkach ubocznych

Z materiałów wynika, że część danych o skutkach ubocznych i zgonach uczestników mogła zostać zatajona lub przedstawiona w sposób, który minimalizował potencjalne ryzyko. Budzi to poważne wątpliwości co do rzetelności procesu

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

@Ludojad
Wiem, że jesteś tylko propagandowym botem, ale... kandydat PiS (Borówka) odpadł z kretesem w pierwszej turze. Więc nic PiS nie odbił. No, ale tego nie zrozumiesz, bo w skrypcie tego nie ma :) 

A co do tego "podatku", to stary temat. Powstał wskutek pisemnej interpretacji zawartej w piśmie z dnia 21 marca 2022 r. Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej 0113-KDIPT2-2.4011.1201.2021.2.ACZ.

Wiesz jaka administracja rządziła w 2022 roku? Twoi mocododawcy z PiS, trollu. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
26 minut temu, tomcug napisał(a):

Mimo wszystko proponowałbym przeliczyć głosy, tylko 150 różnicy.

%-)

W Zabrzu są 3 DPS-y. Ich głosy mogły przeważyć :E 

22 minuty temu, huudyy napisał(a):

a Ty Gordą się pilnuj lepiej, bo już po cienkim lodzie stąpasz :E 

Hmm? Bot nie robi nic poza skryptem :E 

Opublikowano
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Tak jest! Dżem powinien kosztować 200 zł! 

A alkohol tylko swojej produkcji lub z przemytu!

I fajki też, każdy parę roślin tytoniu w piwnicy ma uprawiać!

Jeszcze jakieś genialne propozycje by obrzydzic ludziom życie? 

A która z tych rzeczy ma pozytywny wpływ na Ciebie?

Opublikowano
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Mimo wszystko proponowałbym przeliczyć głosy, tylko 150 różnicy.

%-)

wg onetu różnica jest jeszcze mniejsza

Uprawnionych do głosowania w 140-tysięcznym Zabrzu było prawie 116,7 tys. mieszkańców. W sumie utworzono 89 obwodowych komisji wyborczych. Na Żbikowskiego zagłosowało 16 031 osób (50,17 proc.), a na Weber – 15 925 osób (49,83 proc.). Różnica wyniosła zatem zaledwie 106 głosów

https://wiadomosci.onet.pl/slask/wybory-prezydenckie-w-zabrzu-przesadzilo-okolo-100-glosow/5l03rj0

Opublikowano
23 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Z 31 Abramsów mają jeszcze podobno 4 w całości, ale nie wiadomo czy na chodzie, reszta została zniszczona w walce.

Stracili 20 z 31 (łącznie z uszkodzonymi). Chyba, że doszły jakieś nowe, o których nie wiem.

Tak BTW - Polska kupuje 250 Abramsów. Czuję lekki niepokój patrząc po stratach na Ukrainie tego typu czołgów.

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A to jak coś nie ma pozytywnego wpływu to ma być drakońsko opodatkowane? 

No ta wiem że niektórzy uznają hasło Na coś trzeba umrzeć ale akurat to w perspektywie czasu wyjdzie na dobre.

Opublikowano
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Używasz, tylko o tym nie wiesz. Ale mąż rację, tylko za mało. Cukier, fajki i flaszka powinny być po 200, a najlepiej po 2000 zł za "sztukę".

Ta bekę sobie kręcę.

Herbaty czy kawy nie słodzę, ciast nie jem, słodyczy niewiele, ale cukru używam jako przyprawy/dodatku do różnych dań, czy jadam produkty sklepowe go zawierające w jakimś mniejszym lub większym stopniu.

Ogólnie nie pijam za wielu np. napojów gazowanych, ale jak kiedyś lubiłem sobie trzasnąć np. Fantę, albo Pepsi to dzisiaj tego nie przełknę, w ostatnich latach skład tych napojów został zmieniony, obniżyli zawartość cukru i zmiksowali ze słodzikiem. No i dla mnie taka dzisiejsza Pepsi czy Fanta jest obrzydliwa. Jedynie Coca-cola okazjonalnie sobie walnę, bo jako jeden z nielicznych tego typu napojów ma jeszcze jakiś smak :E 

Tu ciekawa tabelka jaka zawartość cukru w Fancie jest w określonych krajach. Wszystkie, które mają mniej cukru dodatkowo mają napakowane słodzików i już mi nie smakują :E 

a-cool-guide-about-how-much-sugar-is-in-

Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

to wcale nie zły pomysł przy tak małej różnicy...

a Ty Gordą się pilnuj lepiej, bo już po cienkim lodzie stąpasz :E 

to może zmienić prawo ? po każdych wyborach głosy przelicza się dwa razy

Opublikowano
40 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A która z tych rzeczy ma pozytywny wpływ na Ciebie?

Przetwory lubię. W tym te domowej roboty.

Alkohol również. Ma bardzo dobry wpływ! Byle nie przekraczać dawki krytycznej ;) 

A i tytoń sporadycznie, jak już siedzimy ze znajomymi przy alko.

Wszystko to rzeczy które lubię i wręcz niezbędne do przyjemnego życia.

A w życiu ważne jest by było możliwie przyjemne.

Polecam zacząć korzystać z życia. Bo patrząc po wylewanej tu frustracji, to wielu użytkownikom tego bardzo brakuje ;) 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

To weto Batyra interesujące. Plus dla niego :) 

Akcyza za alkohol to 14 mld zł wpływów. Koszt społeczny nawet do 91 mld. Również mamy prawie najtańszy alkohol w EU. PiS wprowadził 5% co roku na alko, PO chciało szybszych zmian - koniec końców wyjdzie na to samo ale czasowo się rozgałęzi. Jak dla mnie weto na minus. 

Czekamy na niższe ceny prądu i pomysł Batyra na wojsko bez zwiększenia podatków :) 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
52 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Przetwory lubię. W tym te domowej roboty.

Alkohol również. Ma bardzo dobry wpływ! Byle nie przekraczać dawki krytycznej ;) 

A i tytoń sporadycznie, jak już siedzimy ze znajomymi przy alko.

Wszystko to rzeczy które lubię i wręcz niezbędne do przyjemnego życia.

A w życiu ważne jest by było możliwie przyjemne.

Polecam zacząć korzystać z życia. Bo patrząc po wylewanej tu frustracji, to wielu użytkownikom tego bardzo brakuje ;) 

Lepiej w podróże zainwestować niż ten syf.

Opublikowano
38 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A co jak ktoś powie to samo o grach komputerowych? :) 

To poczekam na promocje;)

9 minut temu, Badalamann napisał(a):

@ODIN85 Nie pisałem o inwestowaniu tylko korzystaniu z życia.

Podczas podróż turystycznych używki to dopiero koszt ;) 

Owoce i warzywa tańsze i lepsze niż u nas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...