Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@KiloKush
Te krokodyle łzy hipokryzji zupełnie Wam nie pasują na prawicy :)

Za dużo fejków i kłamstw czytasz, kolego.

Tu masz fajny, celny tekst. Źródło: Piotr WIlkin/FB.

Cytat

Niewiele jest rzeczy, które tak dobitnie pokazują amoralny nihilizm współczesnej globalnej prawicy (nie będę już jej nazywał alt-prawicą, bo chyba nie ma to żadnego sensu, skoro nurt ten ostatecznie przejął i zawłaszczył prawicowe ruchy praktycznie w całym świecie szeroko pojętego Zachodu), jak reakcje na zamordowanie Charliego Kirka.

Kim był bowiem Charlie Kirk? Otóż Charlie Kirk był gościem, którego życiowa misja to było szczucie na "podludzi" - którymi, w zależności od humoru czy też dostępnej amunicji erystycznej, byli: lewicowi akademicy (jego organizacja Turning Point USA opublikowała "czarną listę" "lewackich" pracowników naukowych - możecie sobie wyobrazić, jak wyglądał przeciętny dzień osoby, która znalazła się na takiej liście, albo wejść w sekcję komentarzy praktycznie dowolnego liberalno-lewicowego komentatora, który jeszcze ostał się na X/Twitterku), Latynosi, czarnoskórzy (ostatnie dni przed śmiercią spędził organizując rasistowskie szczucie na czarnoskórych Amerykanów poprzez przypisanie im zbiorowej odpowiedzialności za zamordowanie uchodźczyni z Ukrainy, którą zabił czarnoskóry przestępca-recydywista)... słowem, facet praktycznie nie robił w życiu nic, tylko wskazywał palcem wrogów. Oczywiście, jak na prawicowego Amerykanina, był onucą (powtarzał wszystkie standardowe teksty o nazistach w Ukrainie, Zelenskim jako marionetce USA, żądał anulowania pomocy dla Ukrainy i oddania Krymu Rosji), ale też fanatycznym zwolennikiem prawa do posiadania broni - do tego stopnia, że po którejś z kolei strzelaninie w szkole w USA wypowiadał się, jak to "nie możemy pozwolić się emocjonalnie terroryzować rodzinom ofiar" oraz "druga poprawka jest warta tych paru śmierci od broni palnej rocznie".

Jaka była jego postawa wobec przemocy w polityce? Cóż, dość powiedzieć, że kiedy szaleniec wparował do domu państwa Pelosi i prawie zatłukł siekierą męża Nancy Pelosi, Paula, Charlie Kirk ogłosił wszem i wobec, że... jakiś prawdziwy patriota powinien wpłacić kaucję za napastnika - a następnie "zadać mu parę pytań" (co było aluzją do kompletnie odjechanej teorii spiskowej, jakoby Paul Pelosi był kryptogejem, a napastnik jego odrzuconym kochankiem).

No to teraz zobaczmy, co się dzieje. Nagle cała prawicowa infosfera (a jest ona przepotężna, śmiać mi się chce, jak prawica coś wygaduje o "mediach głównego nurtu", w Polsce latami największy nakładowo tygodnik, czyli "Gość Niedzielny", co tydzień przedrukowywał niemal słowo w słowo prawicową propagandę z tamtejszej "katolickiej" prasy, do dzisiaj cały ekosystem oficjalnych katolickich mediów swoją "prasówkę" rozpoczyna od EWTN i LifeSiteNews) próbuje zrobić z Charliego Kirka nowego świętego. I to próbuje to zrobić w sposób absolutnie groteskowy, robiąc z niego wzór cnót wszelakich. Trump już ogłosił narodową żałobę, spuszczanie flag z masztów i chce Kirka pośmiertnie odznaczyć.

To dlaczego teraz mówię o amoralnym nihilizmie? Spieszę poinformować. No więc cała prawica, amerykańska i nie tylko amerykańska, zapałała swiętym gniewem i oburzeniem na mordercę. Winna jest oczywiście lewica, chociaż sprawcy jeszcze nie złapano, a nawet nie zidentyfikowano. Oburzenie na przemoc leje się gęsto, amerykański Departament Stanu ogłosił oficjalnie, że będzie wydalał z USA (i zabraniał wjazdu) obcokrajowcom, którzy... ośmielili się nabijać ze śmierci Kirka. Tak, nie mylicie się, Oaza Wolności Słowa, kraj, w którym pierwsza poprawka jest świętością, będzie wydalał ludzi albo odmawiał im wjazdu za heheszki na Fejsbuczku. Jeden z kongresmenów poszedł jeszcze dalej, domagając się przyjęcia prawa, zgodnie z którym platformy cyfrowe będą zobligowane do dania dożywotnich banów osobom cieszącym się z bądź wyśmiewającym śmierć Kirka.

No to cofnijmy nieco zegar. Dosłownie 3 miesiące temu zastrzelona zostaje demokratyczna senator stanowa z Minnesoty, Melissa Hortman wraz ze swoim mężem. Morderca próbuje też zabić innego senatora, ale szczęśliwie temu udaje się ujść z życiem. Przy sprawcy znaleziono listę blisko 70 demokratycznych bądź ogólnie liberalnych polityków i działaczy.

Co robi nasza prawica? Czy się oburza i potępia? A gdzie tam. Trump ogranicza się do zapewnienia, że "nie ma miejsca na straszliwą przemoc". Żadnej żałoby narodowej ani medali nie ma. Ale to i tak Wersal przy tym, co robią inni prawicowi politycy. Senator Mike Lee przy wsparciu Donalda Trumpa Juniora i Elona Muska rozsiewa teorie spiskowe, jakoby zleceniodawcą morderstwa był gubernator Minnesoty i kandydat na wiceprezydenta Tim Walz, a całość była "kłótnią w rodzinie". Publikuje też w trakcie obławy na sprawcę prześmiewczy obrazek z portretem mordercy i podpisem "Koszmar na Walz Street".

Wcześniej to samo ma miejsce przy okazji próby morderstwa Nancy Pelosi, gdzie ciężko ranny zostaje jej mąż. O rozsiewanej teorii spiskowej już wspomniałem, znamienne jest to, że w bagatelizowaniu morderstwa brał udział właśnie osobiście Charlie Kirk.

No i tak to się właśnie kręci. Dla tych ludzi po prostu nie ma żadnych wartości. Jeśli sprawa dotyczy ich "wrogów", uderzają w hasła "wolności słowa" - co ma być po prostu wygodnym pretekstem do porzucenia wszelkiego decorum oraz propagowania kłamstw i szczucia. Ale jeśli sprawa dotyczy kogoś z "ich" - nagle włączają niewiarygodny wprost patos. Nagle wolność słowa przestaje się liczyć, nagle zaczyna liczyć się wartość życia ludzkiego, chociaż sam Kirk przecież tę wartość bagatelizował. Nagle ci sami ludzie, którzy wyrażali święte oburzenie na to, że służby w UK aresztują ludzi za podżegające do konkretnych aktów przemocy wpisy na X/Twitterku, nazywając to kompletną śmiercią wolności słowa i zamordyzmem i pouczając Europejczyków o wolności słowa (vide osławione przemówienie JD Vance'a), chcą wydalać ludzi z kraju albo odmawiać im wjazdu za... "racjonalizowanie bądź bagatelizowanie (ang. making light of) śmierci Kirka".

W gruncie rzeczy prawica po prostu doskonale odrobiła lekcje postmodernizmu. Wyzywając lewicę od "relatywistów moralnych" i "marksistów kulturowych" sami w doskonały wręcz sposób wcielili w życie zalecenia Rorty'ego o (nie)liberalnej ironii. Żadne zasady nie obowiązują, obowiązuje tylko zasada perswazji. Jeśli twoje działania przekonują innych skutecznie, to wygrałeś, jeśli nie, to przegrałeś. No więc skoro można stworzyć ekosystem medialny, który będzie przekonywać, że morderstwo lewaka to takie tam, hehe, wiecie, pewnie kłótnia w rodzinie albo kochanek go zamordował, ale morderstwo prawaka to niebywała, epokowa zbrodnia oraz oczywiście dowód skrajnego barbarzyństwa i zdziczenia lewicy, która oczywiście jest za to odpowiedzialna, skoro anulowanie wystąpień prawicowych mówców pod presją studentów to jest niedopuszczalna cancel culture, ale wyrzucanie z pracy wykładowcy, który na wykładzie o gender ośmielił się mówić o gender, bo doniosła na niego dzielna prawicowa aktywistka, która oczywiście wykład nagrała, to jest słuszna walka z demoralizacją i zepsuciem, to należy tak zrobić i po prostu wygrać plemienną wojnę.

A to, że w tej plemiennej wojnie zostały spalone wszystkie tradycyjnie prawicowe wartości i pozostały ich karykatury, to, że poza rasizmem, seksizmem i niepohamowaną pazernością nie ma tam żadnych wartości, nie ma znaczenia. Grunt, że wygrali "nasi". A, no i są przeciw aborcji. Pamiętajmy. To wszystko usprawiedliwia i wszystko zmienia.

Wylewałeś te łzy po ataku na Pelosich? Po morderstwie senator z Minnesoty? 
Nie. Więc daruj sobie tą hipokryzję. 

• Upvote 6
Opublikowano
48 minut temu, KiloKush napisał(a):

...Ktoś sponsoruje te lewicowe aktywiszcza, antify, które są bardziej fanatyczne i agresywne od faszystów i neonazistów.
...Ilu jeszcze musicie zobaczyć martwych żeby dotarło do was, że radykalna lewica to śmiertelnie poważna choroba wszczepiana w społeczeństwa Zachodu?

...Ktoś kreuje tą narracje dzięki, której fanatyczni lewicowcy usprawiedliwiają zabijanie ludzi za odmienną opinię. 

no wlasnie. czasami warto spojrzec w lustro i odpowiedziec sobie samemu, kim dokladnie jest ten "ktos". nie trzeba szukac "za oceanem", wystarczy sobie przypomniec smierc Adamowicza, aby tych "ktosi" odszukac wszedzie. bez znaczenia na poglady polityczne, czy religijne. bo tak latwo nam przychodzi obrzucac blotem, a jeszcze latwiej manipulowac i wykorzystywac.

• Upvote 7
Opublikowano
Godzinę temu, SuLac0 napisał(a):

no wlasnie. czasami warto spojrzec w lustro i odpowiedziec sobie samemu, kim dokladnie jest ten "ktos". nie trzeba szukac "za oceanem", wystarczy sobie przypomniec smierc Adamowicza, aby tych "ktosi" odszukac wszedzie. bez znaczenia na poglady polityczne, czy religijne. bo tak latwo nam przychodzi obrzucac blotem, a jeszcze latwiej manipulowac i wykorzystywac.

Nie jestem w temacie. Kto zabił Adamowicza i za co?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, KiloKush napisał(a):

Nie jestem w temacie. Kto zabił Adamowicza i za co?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Wilmont

W skrócie bandyta recydywista, psychicznie chory oszołom. Niżej wyciągnąłem co ciekawsze wątki z jego życia.

W nastoletnim wieku zaczął dopuszczać się przestępstw, tj. kradzieży, oszustw i rozbojów, miał także wykazywać się dużą agresją oraz nadużywać narkotyków[4]; według innych źródeł Wilmont miał jednak stronić od wszelkich używek. Wilmont przerwał edukację przed 13. rokiem życia, w 2005 roku przebywał przez meisiąc w szpitalu psychiatrycznym. W 2010 Wilmont otrzymał podpisany przez Pawła Adamowicza list gratulacyjny z okazji osiągnięcia pełnoletniości

Od 8 maja do 12 czerwca 2013 dokonał łącznie trzech napadów na placówki SKOK-u i jednego na oddział banku Credit Agricole na gdańskiej Zaspie[6]. W ich trakcie groził pracownikom placówek bronią, wywołując u trojga z nich długotrwały rozstrój nerwowy.

Przed opuszczeniem zakładu karnego wyraził zamiar wyjazdu z województwa pomorskiego jako rządzonego przez Platformę Obywatelską, deklarując się zwolennikiem Prawa i Sprawiedliwości[5]. Po zakończeniu wyroku Wilmont trzykrotnie wybił szyby w oknie swojego dawnego wspólnika[8], udał się taksówką na lotnisko i odleciał do Warszawy, gdzie w kasynie przegrał całą resztę pieniędzy otrzymanych z więziennego depozytu (około 2000 zł). Następnie pociągiem wrócił do Gdańska, do dnia zamachu na Pawła Adamowicza przebywał u rodziny.

Oraz motywacja do zabójstwa:

O godzinie 20:00, gdy odliczano czas do zwyczajowego pokazu zimnych ogni, nazywanego Światełkiem do nieba, znajdujący się na scenie Stefan Wilmont podbiegł do Adamowicza i pchnął go trzykrotnie nożem. Następnie napastnik przejął jeden z mikrofonów i wygłosił publicznie następujące słowa:

Halo! Halo! Nazywam się Stefan Wilmont. Siedziałem niewinny w więzieniu. Siedziałem niewinny w więzieniu. Platforma Obywatelska mnie torturowała. Dlatego właśnie zginął Adamowicz!

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

"Twierdził, że był niesłusznie skazany za rozboje i dostał za wysoki wyrok. Z jego słów wynikało, że ogólnie utożsamiał osobę prezydenta Gdańska ze sprawującymi władzę, w tym sądowniczą, w czasie, kiedy go skazano." 

https://www.rp.pl/prawo-karne/art38134961-zabojstwo-pawla-adamowicza-stefan-wilmont-skazany-na-dozywocie

A teraz komentarze po zabójstwie

obraz.thumb.png.752e882fd195eeb0aa860f1948da2aaa.png

Tymczasem Reddit po śmierci Kirka

obraz.thumb.png.11cfb5ae6057298daaa654721e4e931f.png

obraz.thumb.png.b7bac04848303e1bbaf03621b12ee320.png

obraz.png.72cd8a2827ac9aa9ab3ac8865c3469fe.png

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Wiedziałem, że jakiś debil wyskoczy z takim postem

Polecam komentarze i skowyt jego wyborców że się zawiedli.

Ukraińskie drony ktoś pisał :rotfl2:

Edytowane przez Camis
  • Haha 2
Opublikowano
29 minut temu, KiloKush napisał(a):

"Twierdził, że był niesłusznie skazany za rozboje i dostał za wysoki wyrok. Z jego słów wynikało, że ogólnie utożsamiał osobę prezydenta Gdańska ze sprawującymi władzę, w tym sądowniczą, w czasie, kiedy go skazano." 

https://www.rp.pl/prawo-karne/art38134961-zabojstwo-pawla-adamowicza-stefan-wilmont-skazany-na-dozywocie

A teraz komentarze po zabójstwie

obraz.thumb.png.752e882fd195eeb0aa860f1948da2aaa.png

Tymczasem Reddit po śmierci Kirka

Czemu pominąłeś to, że na wykopie większość obrzydliwych komentarzy została usunięta?

https://wykop.pl/link/4745789/adamowicz-zaatakowany-nozem-na-scenie-podczas-wosp

Możesz sobie zoabczyć jak dużo jest komentarzy usuniętych. 

image.png

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Czemu pominąłeś to, że na wykopie większość obrzydliwych komentarzy została usunięta?

https://wykop.pl/link/4745789/adamowicz-zaatakowany-nozem-na-scenie-podczas-wosp

Możesz sobie zoabczyć jak dużo jest komentarzy usuniętych. 

image.png

Chcesz postawić znak równości między pytaniem o bycie oszustem komuś komu prokuratura wiele razy stawiała zarzuty. Do komentarzy nawołujących do mordowania i zachwalania wprost morderstwa?

No tak ale to wszyscy inni są idiotami tylko nie wy. A zlatujecie się jak boty gdy ktoś wyrazi inną opinię od waszej.  Dlaczego jak dyskutuję z prawicowcami to szanują moje poglądy, natomiast Ci bardziej w lewo od razu mają pianę w ustach jak tylko skrytykuje się PO, poprze w jakiejś sprawie PiS lub zgłosi niechęć do sprowadzenia imigrantów?

Opublikowano
18 minut temu, KiloKush napisał(a):

Chcesz postawić znak równości między pytaniem o bycie oszustem komuś komu prokuratura wiele razy stawiała zarzuty. Do komentarzy nawołujących do mordowania i zachwalania wprost morderstwa?

Nie. Stawiam znak równości między tym co tam zostało usunięte. A były tam grube rzeczy.

18 minut temu, KiloKush napisał(a):

No tak ale to wszyscy inni są idiotami tylko nie wy. A zlatujecie się jak boty gdy ktoś wyrazi inną opinię od waszej.  Dlaczego jak dyskutuję z prawicowcami to szanują moje poglądy, natomiast Ci bardziej w lewo od razu mają pianę w ustach jak tylko skrytykuje się PO, poprze w jakiejś sprawie PiS lub zgłosi niechęć do sprowadzenia imigrantów?

Mhm, ciekawe urojenia.

Ten rant o lewicy to maiła być opinia? Mamy szanować taki bzdurny i kłamliwy atak?

Jako osoba, która tutaj chyba najczęściej ejst atakowana personalnie mam nieco inne zdanie o prawicy. Również tej lokalnej.

Nie dalej jak wczoraj wielki patriota @Winter napisał to:

Cytat

Czyli uwielbiasz ssać ukraińską propagandę. To może oddaj żonę i mamę, bo Ukraińcy tak chcą? Niesamowity pizdeusz z ciebie bez własnego zdania. W internetosferze pojawi się hasło 'Putin' a Gordą, wielki adwokat, już leci oddaje wszystko obcym, bo jest mocno przestraszony. Żałosna miernota  

Jeszcze niedawno kolejny wielki prawicowy patriota Roman aka Kamil z Brighton pisał o gwałtach na mojej żonie i córce. 

Trudno mi nie czuć pogardy do takiej prawicy. I trudno mi nie zauważać tej żałosnej hipokryzji, która jest jedyną stałą wartością na prawicy. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie. Stawiam znak równości między tym co tam zostało usunięte. A były tam grube rzeczy.

Mhm, ciekawe urojenia.

Ten rant o lewicy to maiła być opinia? Mamy szanować taki bzdurny i kłamliwy atak?

Jako osoba, która tutaj chyba najczęściej ejst atakowana personalnie mam nieco inne zdanie o prawicy. Również tej lokalnej.

Nie dalej jak wczoraj wielki patriota @Winter napisał to:

Jeszcze niedawno kolejny wielki prawicowy patriota Roman aka Kamil z Brighton pisał o gwałtach na mojej żonie i córce. 

Trudno mi nie czuć pogardy do takiej prawicy. I trudno mi nie zauważać tej żałosnej hipokryzji, która jest jedyną stałą wartością na prawicy. 

Ale ja nie popieram Kamila z Birghton ani Wintera. Też uważam, że mocno przeginają. 

Chodzi mi o to, że popieranie morderstwa czy to lewicowych czy prawicowych polityków nie powinno mieć miejsca. Usprawiedliwianie mordu na kimś tym, że dobrze mu tak bo krytykował mój światopogląd dzieje się teraz na naszych oczach. Ktoś celowo rozkręca tą huśtawkę coraz mocniej w lewo i  coraz mocniej w prawo tylko po to żeby budować większy moment licząc na okazję, że te dwie grupy zetrą się ze sobą na ulicach. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

Chodzi mi o to, że popieranie morderstwa czy to lewicowych czy prawicowych polityków nie powinno mieć miejsca.

Czy ktoś tutaj poparł morderstwa?

Bo wiesz - wylewanie do nas żali o idiotów z Reddita nei ma zabardzo sensu. 

Usprawiedliwianie mordu na kimś tym, że dobrze mu tak bo krytykował mój światopogląd dzieje się teraz na naszych oczach.

A ktoś to tutaj robił?

Ktoś celowo rozkręca tą huśtawkę coraz mocniej w lewo i  coraz mocniej w prawo tylko po to żeby budować większy moment licząc na okazję, że te dwie grupy zetrą się ze sobą na ulicach. 

Polaryzacja ułatwia rządzenie :) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Bo wiesz - wylewanie do nas żali o idiotów z Reddita nei ma zabardzo sensu. 

I tu jest sedno problemu.

Na wykopie jest obrzydliwa prawica.

Na reddicie to nie jest obrzydliwa lewica. To jest grupa idiotów. 😇

Biedni influencerzy lewicowi czują się zaszczuci. To teraz popatrz sobie co głosi taki Hasan Piker. Jeden z największych lewicowych influenserów lewicowych. Szczególnie wśród młodszych, więc analogicznie do Kirka.

A potem jakieś słodkie pierdy o obu stronach. Ja mogę napisać o obu stronach, nie Ty.

A tak jeszcze w kontekście życzeń,  takich czy innych. Ciebie szokuje fakt, że ktoś życzy sobie abyś to Ty wpisał się w statystyki które chcesz świadomie, bądź nie świadomie zaimplementować u nas?

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)

Nie wprowadzaj w błąd, miałem taką sytuację kilka lat temu z ING, kasa nadal jest twoja i przelewają na wskazane konto, u mnie cała sprawa trwała z pół roku, usunęli mi kontu za nie wypełnienie ankiety i tym samym złamałem regulamin.  

Edycja, pół roku prosili o wypełnienie ankiety, kasę oddali od razu

Edytowane przez 8V32 PcLab
  • Upvote 4
Opublikowano
Cytat

Skandal w europarlamencie. "Jesteście obrzydliwymi ludźmi bez honoru"

Parlament Europejski uczcił minutą ciszy zastrzelonego Charliego Kirka. Wydarzenie zakłócili lewica i liberałowie.

https://dorzeczy.pl/opinie/777900/charlie-kirk-zastrzelony-skandal-w-parlamencie-europejskim.html

niczego innego sie nie spodziewalem po tych smieciach, gdyby to byl murzyn to juz by zloto na trumne zbierali XD

Cytat

Trump grzmi: Kara śmierci, nie ma innej opcji

Prezydent Stanów Zjednoczonych ponownie reaguje na śmierć 23-letniej Iryny Zarutskiej. Ukrainka została zamordowana 22 sierpnia w Charlotte w Północnej Karolinie.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-trump-grzmi-kara-smierci-nie-ma-innej-opcji,nId,8019487

i mam nadzieje ze nie ma innej opcji