Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, muszka napisał:

A tak już pomijając kandydatów, może ktoś wytłumaczyć co to za pojebany system głosowania w USA w którym o tym kto zostaje prezydentem decyduje 7 stanów i głosy ponad 100 mlnow ludzi nie mają zadnego znaczenia i wygrać może osoba na którą mniej ludzi głosuje?

Ponieważ liczy się stan. Jeśli wygrywasz dany stan to zgarniasz wszystkie głosy.

Taki mają system. Taką wersję demokracji. Czy lepsza czy gorsza, to już zależy. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Camis napisał:

Luz, nie korzystam z powiadomień, od lat mam je wyłączone więc ich i tak nie widzę 8:E

Very:

OVXkzLB.png

I co w związku z tym ? Cieszysz się , że mamy demolkę Polski ? Ja nie bardzo. 

Nie pomyliłem się , przecież rudy nie wygrał wyborów. Dzięki przydupasowi z PSL może niszczyć Polskę dokładnie, jak to robił do 2015.

Edytowane przez Pitt_34
  • Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Umpero napisał:

Taki forumowy mim. Trzepie pierdyliard propagandowych materiałów, ale jak próbujesz wejść w dyskusję to nie odpisuje albo blokuje. Na PCL to zgłaszał każdego kto do niego coś pisał i stado modów leciało mu z pomocą i banowało.

Powiedział ten co wrzucił propagandowy filmik na temat Bodnara z jakimś łapaniem kogoś w świetle komórki. Kij wie o co chodzi :E 

2 minuty temu, Pitt_34 napisał:

Ja się cieszę. Pijesz piwo które uwarzyłeś swoim głosowaniem. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pitt_34 napisał:

Cieszę się że złodzieje już nie rządzą. 

Już możesz nie ODP bo nie dyskutuje z pisiorami. 

5 minut temu, TheMr. napisał:

Ja bez powiadomień nie mógłbym korzystać z forum :E 

Nie lubię jak mi cos wyskakuje non-stop, wszędzie prawie mam je wyłączone. Tylko w kliencie email mam je aktywne na głównej skrzynce. Wystarczy co jakiś czas odświeżyć stronę. 

Edytowane przez Camis
Opublikowano
Przed chwilą, Camis napisał:

Ciesz się że złodzieje już nie rządzą. 

Dalej żyj w matrixie, czekaj a może Ty to ten jeden z tych wielku, którym rudy wypłacił wyrównanie w kwocie 4mld , dlatego go tak bronisz. 

Opublikowano
Przed chwilą, TheMr. napisał:

Powiedział ten co wrzucił propagandowy filmik na temat Bodnara z jakimś łapaniem kogoś w świetle komórki. Kij wie o co chodzi :E 

No to już tłumaczę.
Julki lewicówki pod przyzwoleniem tęczowego Bodnara próbują stanąć w obronie subsacharyjskiego nachodźcy i wciskają mu jakieś kwity do podpisania. Straż graniczna go próbuje powstrzymać przed nielegalnym pobytem w kraju, a te dziwadła pierniczą coś, że służby przerzucały dzieci przez płot.

Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał:

Ciesz się że złodzieje już nie rządzą. 

Ty nie dyskutujesz są z ludźmi, którzy Ci prawdę piszą. Wystarczy rozejrzeć się dookoła co się dzieje w Polsce, ale po co, lepiej klapy na oczach i dalej siać tą propagandę rudego. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pitt_34 napisał:

Dalej żyj w matrixie, czekaj a może Ty to ten jeden z tych wielku, którym rudy wypłacił wyrównanie w kwocie 4mld , dlatego go tak bronisz. 

Ale to próbujemy tłumaczyć, że Ty żyjesz w matrixie :E 

1 minutę temu, Pitt_34 napisał:

Jak to szło, pieniędzy nie ma i nie będzie. 

A były? Fakty. No nie było. Morawicki sam mówił że 500+ jest na kredyt. Cała polityka PiSu była na kredyt. I teraz spłacamy ten kredyt. Nie wiem jak bardziej można wytłumaczyć. Przez 8 lat żyje Ci się lepiej? Nie. Teraz będziesz zwalał winę na Tuska? Kiedy jakiekolwiek jego decyzje na gospodarce będą miały efekt za 2-3 lata, i to minimum?

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, TheMr. napisał:

A były? Fakty. No nie było. Morawicki sam mówił że 500+ jest na kredyt. Cała polityka PiSu była na kredyt. I teraz spłacamy ten kredyt. Nie wiem jak bardziej można wytłumaczyć. Przez 8 lat żyje Ci się lepiej? Nie. Teraz będziesz zwalał winę na Tuska? Kiedy jakiekolwiek jego decyzje na gospodarce będą miały efekt za 2-3 lata, i to minimum?

Ale na Ukraińców na socjal uśmiechnięci kasę znajdą, ale dla powodzian to nie tak bardzo.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, TheMr. napisał:

Żeby nie było , fakty: 

4mld dla ubeków

Orlen straty po obsadzeniu nieudacznikami

Służba zdrowia w totalnej rozsypce,

100 konkretów, zrealizowali ledwo 7,

Siłowe przejęcie TVP

Siłowe przejęcie PK

Bezprawie 

Prowokacje

Ograniczenie kasy na zbrojenia

Procedura nadmiernego deficytu po paru miesiącach nie rządów, 

FB_IMG_1730374014980.thumb.jpg.bb3b69014efc2ffbc6f75dac021230ed.jpg

A to wisienka ma torcie.

Nie wspomnę o inflacji, o tym że Polacy mają coraz mniej kasy w portfelu, o zabranej kasie emerytom, o przymiarkach do likwidacji 800+, można jeszcze długo wymieniać. 

Dalej masz wątpliwości kto żyje w matrixie. 

Ps. Dodać trzeba o firmach, które się zamykają bądź uciekają z Polski. Oraz o tym, że miało być 600 tysięcy wolne od podatku, niższa składka dla przedsiębiorców itp.......

Edytowane przez Pitt_34
Opublikowano
5 minut temu, Pitt_34 napisał:

Jak to szło, pieniędzy nie ma i nie będzie. 

Właśnie. Problem w tym, że pieniędzy nie ma od 30 lat, a tylko kreatywna księgowość jest coraz większa. Obudzimy się z ręką w nocniku za dalsze zadłużanie kraju. Ale lud to lubi, co widać w wyborach. Każdy kto by chciał ogarnąć finanse Polski, skończy pod progiem wyborczym, bo to temat niewygodny dla przyzwyczajonych do ciągłego socjalu wyborców. I tak jesteśmy więźniami demokracji, gdzie tylko głosuje się na tych co najwięcej ci obiecają.

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, Pitt_34 napisał:

Żeby nie było , fakty: 

4mld dla ubeków

Orlen straty po obsadzeniu nieudacznikami

Służba zdrowia w totalnej rozsypce,

100 konkretów, zrealizowali ledwo 7,

Siłowe przejęcie TVP

Siłowe przejęcie PK

Bezprawie 

Prowokacje

Ograniczenie kasy na zbrojenia

Procedura nadmiernego deficytu po paru miesiącach nie rządów, 

FB_IMG_1730374014980.thumb.jpg.bb3b69014efc2ffbc6f75dac021230ed.jpg

A to wisienka ma torcie.

Nie wspomnę o inflacji, o tym że Polacy mają coraz mniej kasy w portfelu, o zabranej kasie emerytom, o przymiarkach do likwidacji 800+, można jeszcze długo wymieniać. 

Dalej masz wątpliwości kto żyje w matrixie. 

Ps. Dodać trzeba o firmach, które się zamykają bądź uciekają z Polski. Oraz o tym, że miało być 600 tysięcy wolne od podatku, niższa składka dla przedsiębiorców itp.......

Dziękuję że wymieniłeś 8 lat rządów PiSu i osób na które głosowałeś. Mam nadzieję że zrozumiałeś swój błąd. 

9 minut temu, Umpero napisał:

Ale na Ukraińców na socjal uśmiechnięci kasę znajdą, ale dla powodzian to nie tak bardzo.

Socjal jest dla każdego. Kraj pochodzenia nie ma znaczenia. Dla powodzian już zostały środki przeznaczone. Jeszcze jakieś manipulacje chcesz dodać? 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, TheMr. napisał:

Dziękuję że wymieniłeś 8 lat rządów PiSu i osób na które głosowałeś. Mam nadzieję że zrozumiałeś swój błąd. 

Ja wiem, że prawda boli i do takich jak Ty czy Camis nie dociera, dlatego reakcja jest taka a nie inna, czyli próba ośmieszenia i zrobienia z kogoś idioty. Rób z siebie dalej, mi to nie przeszkadza. 

Opublikowano (edytowane)

Delete

Przed chwilą, Digger napisał:

Same 50% skumulowanej inflacji za rządów PISS świadczy o tym jak bardzo gnom Kaczyński rozwalił gospodarkę dla swojej wizji zostania dyktatorkiem.

FB_IMG_1730374014980.thumb.jpg.4c1328c4504e8fec6f44770b95f67fa0.jpg

I to chyba tyle z Twojej teorii. 

Edytowane przez Pitt_34
Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał:

Socjal jest dla każdego. Kraj pochodzenia nie ma znaczenia. Dla powodzian już zostały środki przeznaczone. Jeszcze jakieś manipulacje chcesz dodać? 

Socjal na który składają się obywatele kraju ma być dostępny dla każdego? Skąd taka pokrętna logika?
Czemu jakiś Ukrainiec ma otrzymywać pieniądze z moich składek?
Przecież większość z nich nawet tutaj nie przebywa. Nie pracuje tutaj minimum 5 lat to żadnych socjali.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Digger napisał:

Same 50% skumulowanej inflacji za rządów PISS świadczy o tym jak bardzo gnom Kaczyński rozwalił gospodarkę dla swojej wizji zostania dyktatorkiem.

Tylko, że ekipa od prusaka Donalda głosowała razem z ekipą od gnoma za proinflacyjnymi ustawami.

Opublikowano (edytowane)

@Pitt_34

Ej ale ty naprawdę nie rozumiesz że ten deficyt zrobił PISS? Wydatki były ukryte w różnych funduszach np covidowym.

Jak to jest możliwe nie rozumieć takiej prostej sprawy?

Edytowane przez Digger
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Digger napisał:

Tak strasznie rozwalił gospodarkę , że nawet niemieckie media się na ten temat wypowiadały 😂

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/7733982,koronawirus-covid-19-gospodarka-polska-niemcy.html

No straszne po prostu.

Ps. Rozpierdziel to mam teraz i to totalny. 

Edytowane przez Pitt_34