Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu nie ma mowy o walkach gangów tylko tym co robił rząd, prokuratura i służby im podległe za czasów rządów PiSu i jego koalicjantów jak Zero.

Jedna z większych afer to używanie zaawansowanych systemów do podsłuchiwania polityków opozycji, swoich też, oraz innych osób, np z mediów.

To coś niedopuszczalnego i powinny iść za tym niezwykle surowe konsekwencje.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Cappucino napisał(a):

Ciebie podsłuchują? 

Nie wiem, raczej nie.

Ale jako że nie jestem zamordystą, socjopatą, ani skrajnym egoistą to w kontekście państwowości interesują mnie również inne tematy niż tylko te, które mnei bezpośrednio albo w danym momencie dotykają.  Bo wiesz, mam mózg i sprecyzowaną wizję co państwo powinno robić, a czego nie. Dodatkowo wyznaję wolnościową zasadę równości wobec prawa. 

Ale wiesz, ja jestem prawdziwym wolnościowcem, a nie malowanym korwinistą :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, huudyy napisał(a):

pierdoły to ty wypisujesz typie, jeśli nie przeszkadza Ci takie jawne łamanie podstawowych praw obywatelskich czy demokracji.

Czyli ciebie obchodzi, że mafia się podsłuchowywuje, ale nie interesuje, że okradli społeczeństwo na grube miliony, brawo ty. Przejmujesz się tym, że ciebie mogą podsłuchać, a co, obawiasz się?

11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Nie wiem, raczej nie.

To w czym ta ***?

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, Cappucino napisał(a):

Czyli ciebie obchodzi, że mafia się podsłuchowywuje, ale nie interesuje, że okradli społeczeństwo na grube miliony, brawo ty. Przejmujesz się tym, że ciebie mogą podsłuchać, a co, obawiasz się?

Wnioski wyciągasz jak Marek Suski.

Oczywiście, że okradanie społeczeństwa nas RÓWNIEŻ interesuje. Bo jak pisałem wcześniej - możan zajmować sie więcej niż jedną rzeczą naraz. Oni tego nie sprawdzają!

A logika "Przejmujesz się tym, że ciebie mogą podsłuchać, a co, obawiasz się?" to największy pokaz indolencji umysłowej jaki można wykonać. 

Przejmuje się tym, żeby nikogo nie podsłuchiwano nielegalnie. Nawet kogoś tak nieśwaidomego demokracji jak Ciebie :) 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Tu nie ma mowy o walkach gangów tylko tym co robił rząd, prokuratura i służby im podległe za czasów rządów PiSu i jego koalicjantów jak Zero.

Jedna z większych afer to używanie zaawansowanych systemów do podsłuchiwania polityków opozycji, swoich też, oraz innych osób, np z mediów.

To coś niedopuszczalnego i powinny iść za tym niezwykle surowe konsekwencje.

Owszem, ale pisałem, przeciętny obywatel ma to gdzieś. 

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Wnioski wyciągasz jak Marek Suski.

Oczywiście, że okradanie społeczeństwa nas RÓWNIEŻ interesuje. 

No chyba nie bardzo.

A co robią w tej kwestii? Chyba niewiele, bo ciągle słychać tylko o podsłuchach.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano
1 minutę temu, Cappucino napisał(a):

To w czym ta sraczka?

W równości wobec prawa. Przestrzeganiu prawa. Przestrzeganiu konstytucji. Przestrzeganiu podstawowych praw i wolności obywatela. 

Takie tam nic nie znaczące dla zamordystów banały. Wiem, trudne rzeczy do zrozumienia. 

• Upvote 2
Opublikowano

No chyba nie bardzo.

Fajny fikołek, zrób jeszcze dwa. 

Oczywiście, że nas interesuje. Dlatego krytykujemy PO za zbyt wolne rozliczenia złodziejstwa. Oraz za złodziejstwa, których się dopuszczają. 

Ale ciebie interesuje tylko bronienie PiSu w tym momencie, co pokazuje kim jesteś :) 

Teraz, j4z napisał(a):

Dlaczego ja tu wszedłem?

żeby zobaczyć jak wyborcy PiS lubią nielegalne podsłuchy :E 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Fajny fikołek, zrób jeszcze dwa. 

To chyba ciebie dotyczy, tylko z upadkiem na główkę.

żeby zobaczyć jak wyborcy PiS lubią nielegalne podsłuchy :E 

Gdzie tu widzisz wyborcę pisu? Ta polityka chyba już całkiem berecik zryła.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Cappucino napisał(a):

To chyba ciebie dotyczy, tylko z upadkiem na główkę.

A może użyjesz argumentów sensownych a nie tylko odszczekiwania? :) 

Nie odnosisz się do argumentów, nie przedstawiasz nic sensownego, tylko piszesz bednie o gangach i mafii, które ani nie są prawdziwe, ani relweantne.

W porachunkach mafii ginęli niewinni ludzie. Czasem zupełnie przypadkowo uwikłani a czasem po prostu odmawiający płacenia haraczu czy innego rodzaj świadczenia dla gangów. 

Póki co tylko kompromitujesz się ignorowaniem poważnego naruszenia prawa i pokazujesz, że pozwoliłbyś pis-owi zrobić sobie :kupa: a głowę :) 

5 minut temu, Cappucino napisał(a):

Gdzie tu widzisz wyborcę pisu? Ta polityka chyba już całkiem berecik zryła.

Widzę płomiennego obrońcę przestępstw PiS-u. Wniosek dość logiczny, w przciwieństwie do twoich wypowiedzi. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A może użyjesz argumentów sensownych a nie tylko odszczekiwania? :) 

Póki co tylko kompromitujesz się ignorowaniem poważnego naruszenia prawa i pokazujesz, że pozwoliłbyś pis-owi zrobić sobie :kupa: a głowę :) 

Argumenty? A czego oczekujesz? Znowu czegoś nie zrozumiałeś?

Czy pis rozliczył "opozycję" ? Nie, czy PO rozliczyło pis? Kur.. kur..e łba nie urwie, a ty dalej wciskaj kit, że jest inaczej.

Poszkodowany jest zawsze przeciętny podatnik, któremu zamydla się oczy pierdołami albo tematem zastępczym.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano

Argumenty? A czego oczekujesz? Znowu czegoś nie zrozumiałeś?

A-R-G-U-M-E-N-T-Ó-W. 

masz, przeliterowałem.

Oczekuję sensownych argumentów dlaczego miałoby nas nie interesować nielegalne działania poprzedniej (i jakiejkolwiek) władzy. Ja takowych nie widzę. Ale wiesz, ja jestem wolnościowcem. I legalistą ;) 

Czy pis rozliczył "opozycję" ? Nie, czy PO rozliczyło pis? Kur.. kur..e łba nie urwie, a ty dalej wciskaj kit, że jest inaczej.

Nie, Pis nie rozliczył opozycji, tylko nakłamał o niej.

PO coś robi w kwestii rozliczania PiSu, ale to co tutaj piszesz to właśnie zaprzeczenie rozliczeń. 

To przysłowie powinno brzmieć "Cappucino k***e łba nie urwie" :) 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

A-R-G-U-M-E-N-T-Ó-W. 

Napisałem, przeciętnego obywatela bardziej interesuje rozkradanie państwa przez polityków niż podsłuchy które bezpośrednio ich nie dotyczą, przeliterować?

Oczywiście, że jest to szkodliwe, nie zaprzeczam.

Cytat

PO coś robi w kwestii rozliczania PiSu

Tak, co?

Który już siedzi?

Opublikowano
13 minut temu, Cappucino napisał(a):

Owszem, ale pisałem, przeciętny obywatel ma to gdzieś. 

Nie, chyba że przeciętny obywatel jest tłukiem akceptującym zamordystyczne i autorytarne państwo. Mam jednak nieco lepszą opinie o Polakach. 

Nadal niezależnie od tego gdzie ma to przeciętny obywatel, nie ma to znaczenia dla tego co pisałem o samej aferze i nadużyciach za które pisowcy oraz podlegli im oficerowie służb podsłuchujący polityków, ich rodziny oraz dziennikarzy i prawników, powinni ponieść niezwykle surowe konsekwencje.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Badalamann napisał(a):

Nie, chyba że przeciętny obywatel jest tłukiem akceptującym zamordystyczne i autorytarne państwo. Mam jednak nieco lepszą opinie o Polakach. 

Nie, przeciętny obywatel patrzy co włożyć do gara i nie interesują go polityczne wojenki.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/skazany-rosyjski-szpieg-na-imprezie-z-ministrami-zawiadomienie-do-abw/zfqzdm8

państwo z dykty :/

Jakim cudem ktoś skazany za współpracę ze wrogimi służbami, których kraj nam zagraża i już nas atakuje hybrydowo, ma prawo nie tylko przebywać w Polsce poza więzienną celą, ale jeszcze prowadzić firmę i spotykać się z politykami.

Bulwa mać. W tym tempie do końca kadencji ten rząd już w ogóle nie będzie w niczym lepszy od tego pisowskiego.

Z ***** *** do Ja pierd...

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Cappucino napisał(a):

Napisałem, przeciętnego obywatela bardziej interesuje rozkradanie państwa przez polityków niż podsłuchy które bezpośrednio ich nie dotyczą, przeliterować?

To jest bzdura. To jest wyłącznie Twoja, skrzywiona moim zdaniem, perspektywa. 

PRzeciętnego obywatela powinno interesować wszystko co jest przejawem zasady legalizmu władz i naruszania praw obywateli przez władzę. Jeśli takiego "przeciętnego" obywatela to nei interesuje to jest to głupi obywatel. 

Oczywiście, że jest to szkodliwe, nie zaprzeczam.

To czemu domagasz się, aby nic z tym nie robić? :) 

Tak, co?

Który już siedzi?

Poszły akty oskarżenia. Bo wiesz, w państwie prawa nie wsadza się ludzi bez wyroków. nawet polityków. Ale zamordysta tego nie zrozumie ;) 

9 minut temu, Cappucino napisał(a):

Nie, przeciętny obywatel patrzy co włożyć do gara i nie interesują go polityczne wojenki.

To wyloguj się z tego wątku. Żarcie mogę ci wysłać :) 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Cappucino napisał(a):

A tutaj już całkowicie się mylisz.

Raz że przeciętny polski obywatel od lat nie ma takich problemów jak "co włożyć do gara". Dwa to polityka jest niezwykle interesująca dla społeczeństwa, nawet gdy ludzie nie są bogaci.

A trzy to teraz nie piszemy o żadnej politycznej wojence, tylko poważnej aferze i łamaniu prawa przez rządzących polityków i podległe im służby. Całkiem inna liga problemu niż tarcia typowo polityczne.

• Upvote 3
Opublikowano

To jest bzdura. To jest wyłącznie Twoja, skrzywiona moim zdaniem, perspektywa. 

Napiszę tak, to jest Twoja teza i skrzywiona perspektywa, zważywszy na twoje polityczne zaangażowanie.

Cytat

To czemu domagasz się, aby nic z tym nie robić?

W którym miejscu to napisałem?

Cytat

To wyloguj się z tego wątku. Żarcie mogę ci wysłać

Tu już kompletny odlot, co to ma do wpisu? O moje żarcie się nie martw, radzę sobie.

8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Poszły akty oskarżenia. Bo wiesz, w państwie prawa nie wsadza się ludzi bez wyroków. nawet polityków. Ale zamordysta tego nie zrozumie ;) 

I co dalej za tym pójdzie? Odwołania, przedawnienia, nielegalne składy sędziowskie czy jeszcze coś innego? Tak właśnie działają politycy.

• Haha 1
Opublikowano

Napiszę tak, to jest Twoja teza i skrzywiona perspektywa, zważywszy na twoje polityczne zaangażowanie.

Możesz tak napisać. Ale... to nei ja domagam się porzucenia ścigania nieleglanych działań polityków, a.... Ty. 

Więc gdzie tu widać skrzywioną perspektywę i polityczne zaangażowanie? :) 

W którym miejscu to napisałem?

W tym:

image.thumb.png.0e159659ad3f6b1e3b05690554f9528c.png

"Zamiast" --> "dzieje się właśnie to, o czym mowa, chociaż nadawca chciałby, żeby działo się coś innego" --> https://wsjp.pl/haslo/podglad/28193/zamiast/4751148/poszli-zamiast-zaczekac

Dziękuję, zaorane, nie ma co zbierać. 

Tu już kompletny odlot, co to ma do wpisu? O moje żarcie się nie martw, radzę sobie.

A podobno przeciętny obywatel martwi się tylko o gar? :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Już lepiej się pomęczyć w wątku tego typu i poznać jakieś fakty z przeciwnego obozu przypadkiem, niż tylko ze swojej bańki, niż nie interesować się i potem musieć pracować 2x więcej na to samo, bo politycy wykorzystują fakt, że nikt się nie interesuje, więc kradną, oszukują i zdradzają na potęgę.

Ludzi "nie mam ochoty/czasu się interesować polityką" powinno się karać mniejszymi prawami. Jakby tak co roku były choć krótkie testy na jakąkolwiek wiedzę, to by się nam politycy i rząd dość szybko zmienił. Ale jak dziś są ludzie nieświadomi tego, że pis cokolwiek nakradł, jak są ludzie którzy są wyznawcami Tuska i nawet dziś myślą, że jest "tym dobrym, broniącym demokracji" to co się dziwić, że potem mamy uczciwość i prawdomówność kurskich, patriotyzm Braunów, skuteczność Kotłowni i ogólną prawdomówność kaczki i kaczora. 

Opublikowano

"Zamiast" --> "dzieje się właśnie to, o czym mowa, chociaż nadawca chciałby, żeby działo się coś innego" --> https://wsjp.pl/haslo/podglad/28193/zamiast/4751148/poszli-zamiast-zaczekac

Zamiast, to nie to samo co:

Cytat

To czemu domagasz się, aby nic z tym nie robić?

Domaganie się jest jak żądanie, czy coś takiego tam padło? Nie filozuj.