Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, janek25 napisał(a):

Trochę głupia sprawa ale potwierdza się słowa wielkiego buu że jest politycznym. Najpierw Tusk teraz żurek o nim. Wszystko dla gawiedzi..

Co za brednie. 

Buu nie jest polityczny - wystarczy sprawdzić zarzuty i z kiedy one są. 

Politycnzy był jego apel do jego kolegi Batyra. 

No, ale to trzeba umieć czytać. I myśleć.

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, janek25 napisał(a):

Trochę głupia sprawa ale potwierdza się słowa wielkiego buu że jest politycznym. Najpierw Tusk teraz żurek o nim. Wszystko dla gawiedzi..

Zapomniałeś dodać, że do tego spisku dołączyła sejmowa stołówka

xD

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, Dimazz napisał(a):

A to nie ty czasem pisałeś że nie będzie żadnej koalicji konfa-pis tylko konfa może zmienić stronę.

Na pewno nie ja, ja że koalicja PIS + konforuskie jest praktycznie pewna piszę od ponad 3 lat. 

Opublikowano

Najpierw wypadałoby jakiś smar kupić i przekazać nieodpłatnie kancelarii sejmu bo z drzwiami w sejmowych toaletach różnie bywa.

A później zobaczymy. Może zacznie się kształtować nowy polski rząd na emigracji w Budapeszcie

Opublikowano (edytowane)

@Dimazz

Nic z Ziobrem nie wyjdzie. Ta cała akcja z nim nie bez powodu jest przeprowadzana, kiedy realnie nie da się go zatrzymać. Pytanie kto zadbał aby był tam gdzie jest właśnie teraz. Żeby to nie była akcja typu "wiesz Zbysiu, my jednak będziemy cię dojeżdżać. Wyjedź na Węgry przed czwartkiem".  Żeby to się nie skończyło tylko i wyłącznie 2 letnią banicją. 

@Crew 900 Oj tam od razu debile. Znacznie bardziej prawdopodobne, że to z nas robią sobie debili. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Wystarczy spojrzeć na giertycha.3 lata we Włoszech a dzisiaj poseł. A pewnego dnia jak sprawa przyschnie  gawiedź mu wypłaci sowite zadośćuczynienie 😊

I 12 godzin w kolejce na SOR w ramach przemyśleń 😂

Opublikowano
13 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Jak dłużej nad tym pomyśleć, to oczekiwanie, że Konfa nie wejdzie w koalicję z PiS, jest płytkie, miałkie i niepoważne. Sami nawet z tymi swoimi 15% nic nie znaczą, a KO po prostu nigdy nie będzie opcją. 

Konfa może wejść w koalicję z PiS byle to ona decydowała i miała większość. Czy chcemy czy nie musi nastąpić zmiana pokoleniowa. Ani KO ani PiS nie stworzyły młodego lidera. Zandberg mógłby być, ale jeszcze jest za słaby. Pokoleniowo konfa lepiej odczytuje nastroje społeczne i oczekiwania ludzi niż POPiS.

Oczywiście, że objęcie władzy przez konfę to gigantyczne ryzyko, ale obecna klasa polityczna jest w takim rozkładzie, że albo chcemy dalszej choroby nowotworowej licząc na cud albo decydujemy się na bardzo ryzykowną operację.

To co wyczyniało PiS, a teraz robi KO to momentami straszne, a momentami śmieszne. Natomiast z punktu widzenia walki z korpo i działaniami na rzecz zwykłych ludzi to niestety PiS ma tytaj zasługi:

-500+

- mały ZUS

- mały ZUS+

- zablokowanie komornikom reprezentującym banksterom zniszczenie ludzi (przed PiS była DOŻYWOTNIA KWOTA 10tyś wolna od zajęcia, a potem giń człowieku, PiS wprowadził kwotę wolną od zajęcia w wysokości 75% minimalnej MIESIĘCZNIE)

- systematyczne zwiększanie kwoty minimalnego wynagrodzenia - to PiS de facto spowodował ogromny wzrost płac większości pracowników

Tymczasem KO wprowadziła jakieś babciowe, ale z ograniczeniami kwotowymi (więc jak zwykle w wykonaniu partii liberalnych - dla nielicznych) no i jedyna rzecz to wakacje od ZUS.

Prawda jest taka, że PiS pogrążył Polskę aferami, sporem z UE i niszczeniem praworządności, ale poprawił los setek tysięcy ludzi i w ciągu 10 lat dokonał (nie boję się tego słowa użyć: skoku cywilizacyjnego). Natomiast KO skłócona wewnętrznie. Z ludźmi nastawionymi tak samo na własną ambicję albo w jeszcze większym wymiarze niż PiS). Jedni źli i drudzy. Konfederacja wiadomo jakie ma poglądy na LGBT czy aborcję. Wiadomo, że jest nieogarnięta w sprawie UE, ale akurat w kwestiach związanych z drobnymi przedsiębiorcami ma dobre postulaty. Ale głównie myślę, że tam pokoleniowo są osoby ogarnięte.

Podsumowując to my jako Polacy możemy jedynie się zastanowić co zrobiliśmy nie tak, że mamy tak beznadziejnych polityków i musimy się zastanawiać nad dalszym trwaniem raka albo mega ryzykowną operacją mogącą się skończyć śmiercią. Bo tak - nie mam absolutnie pewności, że konfa może też wyprowadzić nas z UE i zbratać z putlerem, a nazbyt ryzykownymi pomysłami gospodarczymi rozwalić całą gospodarkę. Jesteśmy pomiędzy młotem, a kowadłem....

Opublikowano
15 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Pytanie kto zadbał aby był tam gdzie jest właśnie teraz. Żeby to nie była akcja typu "wiesz Zbysiu, my jednak będziemy cię dojeżdżać. Wyjedź na Węgry przed czwartkiem".  Żeby to się nie skończyło tylko i wyłącznie 2 letnią banicją. 

Nikt nie musiał, w przypadku polityków nie da się tak jak w przypadku zwykłego obywatela zrobić nagle "wejścia" o 6:00.

Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

Prawda jest taka, że PiS pogrążył Polskę aferami, sporem z UE i niszczeniem praworządności, ale poprawił los setek tysięcy ludzi i w ciągu 10 lat dokonał (nie boję się tego słowa użyć: skoku cywilizacyjnego).

Weż bo takich bzdur nie da się czytać na trzeźwo, nie wiem czy dało by się nawet po wypiciu flaszki wódki

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wielkie-ubostwo-Polakow-Tak-zle-nie-bylo-od-niemal-dekady-8830276.html

• Upvote 2
Opublikowano

Wszystko zależy jak się liczy. Jak śmieciowe żarcie z biedry po którym się raka dostaje to owszem ale idź do knajpy to połowa Polaków ma siła nabywcza o 50 procent mniejsza niż dekadę temu 

Opublikowano (edytowane)

@Kris194 ja naprawdę - nie jestem fanatykiem... A to co mnie doprowadza do mega irytacji to słowo "bzdura"... Podajesz jakiś artykuł... Ok... Z ciekawości sprawdziłem za 2015r jak PiS dochodził do władzy i też pokazywało 2,5mln osób w skrajnym ubóstwie... Hahaha - więc od dekad jest to samo... Bardzo ciekawe....

A wiesz, ze ja znam nawet jedną osobę co by się nadawała do tej statystyki? Gościu od paru lat nie ma żadnych dochodów zadeklarowanych w Polsce. Ma zablokowane konta przez komorników. A widzisz - legalnie ma pieniądze i to takie, że sobie niedawno kupił PS5... że o ciuchach w jakie się ubiera nie wspomnę.... ;D A co robi? Ano jeździ na zachód i zarabia uczciwie, a w PL jest wg statystyk w skrajnym ubóstwie... ;D Nie chcę pisać szczegółów jak to zrobiła jego partnerka w MOPsie...

Ok - idźmy dalej - przestępcy, pracownicy i pracownice seksualne, ślusarze, posadzkarze - no ok - CAŁA SZARA STREFA - to też wszystko wg. statystyk skrajne ubóstwo...

Statystyki są ok, ale nie zawsze oddadzą wszystko... Lepszym wskaźnikiem będzie tutaj wzrost wydatków na konsumpcję, a ten skoczył pomiędzy 2015 a 2023 gigantycznie. No i mamy oczy i uszy i widzimy ile zarabiają i co kupują teraz ludzie a co było w 2015...

I tak na marginesie - pisanie do kogoś, że pisze bzdury nie prowadzi do żadnej dyskusji tylko jakiegoś obrażania. Unikajmy takich zwrotów!

Edytowane przez hubio
Opublikowano

No wiadomo że kiedyś kupowali gramofon a później Blu-ray. To żaden argument. Ja tam czuje większe ubóstwo ,nie stać mnie na knajpę jak kiedyś 

Remont ,budowa domu to już kosmos jest. Każda usługa ultra droga. Może dla tych co wegetowali jest lepiej