Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@GordonLameman dotacja mogła pójść przez stowarzyszenie, które wygrało konkurs na realizację zadania publicznego, ale w wykazie wniosków też nie ma takiego działania, ani takiego stowarzyszenia, a miasto bezpośrednio nie mogło wziąć pieniędzy z KPO.

https://bip.um.wroc.pl/attachments/download/160101

Klikając na link otwiera się lub pobiera pdf z wynikiem konkursu, ale to dalej nie ma nic wspólnego z KPO.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

@GordonLameman dotacja mogła pójść przez stowarzyszenie, które wygrało konkurs na realizację zadania publicznego, ale w wykazie wniosków też nie ma takiego działania, ani takiego stowarzyszenia, a miasto bezpośrednio nie mogło wziąć pieniędzy z KPO.

https://bip.um.wroc.pl/attachments/download/160101

Klikając na link otwiera się lub pobiera pdf z wynikiem konkursu, ale to dalej nie ma nic wspólnego z KPO.

To jest dotacja samorządowa z "konkursu". No i na 100 tys. złotych, a nie na konfiarskie fantasmagorie w postaci 15 mln zł. 

No, ale konfederaci od zawsze żyją w świecie urojeń. No i jak nie ma śladów w papierach to TYM BARDZIEJ TO WZMACNIA ICH TEORIE SPISKOWE!!1!!!1!

• Upvote 4
Opublikowano

Jak fakty nie pasują do teorii fanów konfederosji, to tym gorzej dla faktów ;) 

Oni się nigdy nie uczą. Bzdety które chłoną z swoich czeluści netu były wyjaśniane wielokrotnie, a oni za tydzień albo szybciej wrócą z tymi samymi i dołożą kolejne.

Opublikowano
8 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Weryfikowanie informacji to nie jest coś co robią Konfiarze. Oni po prostu wierzą w brednie, które im pasują, a potem podwijają ogon i uciekają :0 

Czy w ogóle możliwe jest zweryfikowanie czy dana informacja jest prawdziwa na 100%. Nie raz byłem przekonany że to co czytam to jest prawdą ale okazuje się później że to bujda na resorach albo przekręcone fakty. Nawet jak się sprawdza na niby oficjalnych stronach czy coś jest prawdą czy nie to też do końca wierzyć nie można. Jedynie jak się zna temat od podstaw czyli tylko w tedy kiedy się było przy tym to może w tedy. A tak to sądzę że można 90% podawanych informacji w buty wsadzić i zapomnieć o takich tematach bo mogą być to fake newsy.

Opublikowano
8 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Czy w ogóle możliwe jest zweryfikowanie czy dana informacja jest prawdziwa na 100%. Nie raz byłem przekonany że to co czytam to jest prawdą ale okazuje się później że to bujda na resorach albo przekręcone fakty. Nawet jak się sprawdza na niby oficjalnych stronach czy coś jest prawdą czy nie to też do końca wierzyć nie można. Jedynie jak się zna temat od podstaw czyli tylko w tedy kiedy się było przy tym to może w tedy. A tak to sądzę że można 90% podawanych informacji w buty wsadzić i zapomnieć o takich tematach bo mogą być to fake newsy.

W tym wypadku wystarczyło 5 minut żeby zweryfikować informacje :) 

• Upvote 2
Opublikowano

Fiutin się załamie jak się dowie. Ale mu Polacy dowalili!

pierdzielona pokazówka dla tłuszczy. 

Żeby pokazać, że coś się zrobiło. Drugi etap "zdecydowanej reakcji" zaraz po rysowaniu kredą i wyrażaniu oburzenia na Twitterze. 

Tyle to da, że obywatele rosji będą mieć problem, a to Fiutinowi zawsze zwisało i będzie zwisać. 

W UK jednostka pływająca rusków waliła laserami w stronę pilotów helikopterów, choć to było wtargnięcie na brytyjskie wody terytorialne. 

Ja rozumiem, że ruscy mogą specjalnie chcieć prowokacji, ale no do cholery. ZA DUŻO im pozwalamy. My w sensie zachód. Białoruś też z nami pogrywa jak chce. Z tym zamknięciem i otwarciem granicy to się nasz rząd zbłaźnił zamiast pokazać środkowy palec Białorusi.

Wszyscy od lat mówią, że ruscy szanują tylko siłę. A tu po 4 latach wojny i kilku latach takich akcji ciągle widzimy podejście "oj tylko nie zdenerwujmy rosji, bo fiutin jest nieobliczalny". No jest. Za każdym takim pokazem słabości będzie tylko coraz bardziej. I nieobliczalny i chętny do kolejnych ataków. 

Powinno się od nich calkowicie odciać. Bez oglądania się na płacz niemców, którzy przez 4 lata nie zdążyli wypierdolić ze swojego terenu Lukoilu, bez oglądanie się na płączące Węgry. Albo dołączą do odcięcia, albo wypad z NATO. To samo ze Słowacją. Może by się dwa razy ludzie w Polsce, Francji i Niemczech zastanowili po tym, czy na pewno chcą głosować na Braunów, Zajączkowskie, AfD czy Lepenowców.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W tym wypadku wystarczyło 5 minut żeby zweryfikować informacje :) 

Ale jak wy te informacje weryfikujecie. Szukacie w necie czy gdzieś ktoś tak samo napisał czy może dzwonicie do Pana Prezydenta żeby sprawdzić czy dane info jest prawdą?

Edytowane przez sabaru128
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Ale jak wy te informacje weryfikujecie. Szukacie w necie czy gdzieś ktoś tak samo napisał czy może dzwonicie do Pana Prezydenta żeby sprawdzić czy dane info jest prawdą?

Ja dzwonię do prezydenta, potem do premiera i porównuje informacje!

😂😂😂

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

Po kolei.

W wypowiedzi którą weryfikowałem było kilka słów kluczowych: "KPO", "Kultura", "Turniej piłki nożnej dla bezdomnych", "Wrocław". Sprawa prosta, korzystam ze stron, które znam i które są oficjalne jak strona rządowa KPO i strona miasta Wrocławia. Jak nie znasz adresów zwykła wyszukiwarka wystarczy i szukasz stron gov i bip, żadne ejaje nie potrzebne ;) 

Na stronach Wrocławia było info że odbyło się coś takiego jak XV Międzynarodowy Turniej piłki ulicznej dla bezdomnych, więc poszukałem artykułów na ten temat, tak żeby były zdjęcia i sprawdziłem kto był organizatorem. Wiedząc kto był organizatorem na stronach KPO sprawdzasz informacje. Najpierw się dowiedziałem że były 2 tury naboru wniosków. Pierwszej wyniki ogłoszono w maju, drugiej w sierpniu. Turniej był w lipcu, więc jeżeli byłby finansowany z KPO trzeba szukać na listach wniosków z pierwszej tury. Szukałem wszystkiego co związane z Wrocławiem, w sekcji dofinansowań kultury i nie znalazłem nic. Na stronie miasta i w materiałach promujących też nie było nic o dofinansowaniu KPO. Z tych wszystkich informacji po prostu wynika, że dotacji KPO na ten turniej nie było i jest to dość pewna informacja, bo pochodzi nie dość że z kilku różnych źródeł, to jeszcze najbardziej bezpośrednich i oficjalnych.

• Like 1
Opublikowano

Trzeba obserwować jaka firma się zgłosi i czy ktoś z rządu nie ma tam powiązań %-)

Bo do tej pory nie widziałem żeby jakaś firma robiła takie kaski...

A może się okazać że przypadkowo jakaś zaraz zacznie robić albo oferować. 

image.png.156075ac6b11498e0828d28cd4a1a129.png

image.png.47acfc369d645fdf23f4bdb1b627d194.png

https://www.facebook.com/siecMiastaDlaRowerow/posts/pfbid02pLLSgQLeVX8HkeJgHpPjRLUaDv6hBLQwNNKABkYyw2fBKi8ZW8DPFuhCstkkir6sl

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

😂😂😂

Do kaczora też przyznaj się %-)