Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 5 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez SylwesterI. · Opublikowano
kolejny chińczyk może dla osób, które całe życie na autkach z napędem na przód, być niebezpieczne, 180kucy z 350 niutami na tylnej ośce, dla innych dawać trochę frajdy. -
Przez tomcug · Opublikowano
Bo tam nie ma limitu GPU (a przynajmniej nie całkowitego). Procesor nigdy nie przyspiesza karty graficznej! Stąd brak różnicy u Ciebie, w tamtym miejscu oraz przy wybranych detalach/rozdzielczości. Poczytaj, jak działają bottlenecki, to może ogarniesz -
Który zasilacz 850W ATX 3.1? Miał być MSI MPG, miał być Seasonic GX... a zostaje Pure Prower 13M? :O
Przez Zas · Opublikowano
Jeśli sugerujesz, że te wyniki nic nie znaczą, bo pomiar odbywa się przy zasilaczu, to... nawet przyznałbym ci rację, gdyby nie pewien szczegół. Tutaj np. masz przykładowy test Venturi HP-12 z odległości 10/20/30 cm na max obrotach. https://tech-legend.com/reviews/fractal-design-venturi-hp-12-pwm-hp-14-pwm/ Taki wentylator mam na swojej Ferze... 32 dB?. No i teraz, jak to szło... każde 4 dB różnicy to subiektywnie 2x cichszy dźwięk? Czyli ten Seasanic właściwie od samego startu przy obciążeniu +/- 200W (gdy chłodzenie procka nadal będzie się nudzić, a planuję 9700X i chyba coś dwuwieżowego) będzie 2x cichszy niż Venturi na maksymalnych obrotach? To dobry wynik? To bardzo zły wynik! - bo wiem, jak brzmi Venturi na maksymalnych broach w zamkniętej obudowie stojącej na podłodze pod blatem biurka, ponad metr od moich uszu. Ach, jest jeszcze drugi szczegół. Oczywiście, Cybernetics testuje głośność w zamkniętej komorze, ale... z odległości jednego metra. Nie wiem jak mocno spada natężenie wraz z odległością, ale obawiam się, że 25 dB z jednego metra może być blisko tych 32 dB z odległości 30 cm. https://www.cybenetics.com/index.php?option=methodology Udało mi się znaleźć wreszcie wykres prędkości dla MSI MPG (był na ich stronie, a ja szukałem jakichś testów ) i okazuje się, że z wyłączonym Zero Fan startuje z 500 RPM. Jasne, przy max load to i SS, i MSI, i pewnie sporo innych zasilaczy będzie tak samo głośnych, ale nawet na 9070 z 9700X to ja raczej do max load nie dobiję. Nie dobiję też pewnie często do 400W... Czyli chyba najlepsze rozwiązanie to zakup tego MSI i wyłączenie zero fan, żeby nie mieć problemów ze stukaniem przy starcie i nie podgrzewać obudowy... (jasne, moja EVGA ma pewnie niższą sprawność, ale wiem, jak gorąca się robiła na pewno daleko od maksymalnego obciążania, z wyłączonym wentylatorem - i to w budzie bez piwnicy) No, chyba, że wyjątkowo coś przemawia za tym Pure Power 13M, albo czymś innym. -
Przez Fenrir_14 · Opublikowano
@bofff który blok na to wrzucasz? Wszystko w budzie czy jakaś Mora będzie? BTW, najlepszy Astral LC jakiego miałem trzymal 3007 Mhz przy 0.995V w Cyberpunku czy Wiedźminie 3. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
W Astrze było podobnie. W Octavii wskaźnik (elektroniczny) też długo się nie ruszał, ale zmieniał się zasięg co 10km (w trasie głównie rósł ) Z kolei Nissan pokazuje z dokładnością do 1km i ciągle się zmienia. w sumie nie wiem co wygodniejsze
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi