Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

@MasterBlaster yhm, nie zgadzam się z Twoją opinią, to znaczy że to tylko wymysły, jestem propagandystą i można mnie obrażać :E 

Napisz wprost, że chcesz dywagacji wyłącznie o zgodności z Twoimi poglądami i jakakolwiek merytoryka i w ogóle dyskusja Cię nie interesuje. 

Zapytałeś w jaki sposób Korwin nie szanuje kobiet, dostałeś konkretny cytat jego słów. Dopytałeś zatem w jaki sposób opisywanie rzeczywistości sprawia że jest przeciwnikiem kobiet. Dostałeś odpowiedź, która przedstawia mój pogląd, jak jak odbieram jego słowa i co ja o tym sądzę. W odpowiedzi potrafisz tylko obrazić. No super dyskusja...

20 minut temu, Umpero napisał(a):

Lewostronne i stalinowskie standardy.
Nie zgadzałeś się z kimś to lecieli po moderatora i dostawałeś bana. Moderacja też była na modłę poprawności politycznej więc wątek polityczny był oblegany przez wielbicieli uśmiechniętych.
Tutaj jest trochę inaczej więc duża część z nich dodała do ignorowanych pozostałych. Niektórzy próbowali po prostu dyskutować to dostawali od Kamilków od razu przekaz "Z pisiorami/konforuskimi nie rozmawiam. Ignoruję."

Mnie tam nikt od dłuższego czasu na labie nie upominał, a Doniowi do pupy nie wchodzę :E

Też uważam, że zwłaszcza w takim temacie jakieś blokowanie osób, z którymi się nie zgadzam wypacza całkowicie sens dyskusji. 

Wiadomo, że jak ktoś się rozpędzi i zacznie jakąś wulgarną osobista krucjatę, to na takiego wariata nie ma co zwracać uwagi, a moderacja pewno go szybko pozamiata ale obrażać się na cały świat , że ktoś napisze wolę konfe od KO ? 

Dla tych co chcą się taplać we własnym sosiku i nie ściągać klapek z oczu proponuję założyć osobny wątek. Nawet tematy wam podpowiem: "Król Donald", " O rządzie jak o zmarłym- tylko dobrze", "tylko pis kradnie" To tylko propozycje- na pewno coś sami wymyślicie ;)

Edytowane przez Klakier1984

@TheMr.

Masz na myśli giełdę energetyczną i czynnikami związanymi z nią czyli: prawa do emisji , import/eksport , koszt wytworzenia/emisji energii OZE/węgiel/gaz , kopalne/górnicy (utrzymanie) , napaść Rosji na Ukrainę (gaz) , wyłączenie/remont elektrowni atomowych (Niemcy/Francja) , czynniki atmosferyczne (wodne/wiatrowe/fotowoltaiczne) , itd.... .

W Polsce od czasów Żarnowca elektrowni ciągle nie ma , nasze rządy przez cały czas opierały się na energii z węgla , sieci przesyłowe/stacje zlikwidowane/przestarzałe/nowe są budowane/modernizowane na styk nie myśląc o przyszłości (wiem co piszę ponieważ się tym zajmuję - śląsk).

Już dawno temu powinniśmy odchodzić od węgla na rzecz atomu lub gazu (nie z Rosji tylko USA/Katar/Iran/Australia - może i droższy ale stabilny) , dodatkowo OZE wraz z magazynami (np. szczytowo-pompowe) i najważniejsze oczywiście sieci/stacje z ogromną rezerwą na przyszłość.

Przy okazji elektrownie gazowe mogą być momentalnie wyłączone/zdławione/włączone , węglowe pomiędzy za atomowymi.

Darmozjady przy korycie od 40 lat niewiele zmieniły w tej kwestii , elektrownia atomowa w Polsce - uwierzę jak zobaczę uruchomioną/działająca na własne oczy , jeśli dożyję.

6 minut temu, kubikolos napisał(a):

Mi to zbytnio nie przeszkadza ale osoby broniące praw kobiet na ogół nie mają problemu z szerzeniem islamu w EU.

Dlatego ekstremizmy są złe, co pokazuje Twój przykład. Innym przykładem są ekstremizmy prawicowe, które pod przykrywką tradycji i patriarchatu mówią treści, które nie są zgodne z nauką KK tylko szariatu. Stąd islam pada na tak podatni grunt bo Europa jest wewnętrznie i mentalnie rozdarta.

Godzinę temu, MasterBlaster napisał(a):

@Lebomb Ale to jest w interesie kobiet żeby nie głosowały. Chyba nikt normalny nie powie mi, że kobiety w takim samym stopniu interesuje sie polityka, ekonomia jak mezczyzni. To serio trzeba tlumaczyc. Hormony sprawiaja, ze nasze mozgi inaczej dzialaja. Po menopauzie kobiety mysla logiczniej, sa tez bardziej asertywne (wtedy mamy też fale rozwodów inicjowanych przez kobiety bo kobiety wtedy bardzo mocno się zmieniają) No moze nie kazdy 15 latek, ale ja w tym wieku nie raz myslalem sobie o swojej matce "co ta kobieta pierniczy za glupoty" i pomimo tego, ze jest wyksztalcona to nie ogarnia tak wielu rzeczy, ze az mnie to przeraża xD I dalej nie odpowiedziałeś na pytanie tylko sobie dopowiadasz. Opisywanie rzeczywistości to wg ciebie atakowanie kogos?
P.S Korwin nigdy nie mówił, że kobiety mają siedzieć w domu z dziećmi tylko, że ewolucyjnie lepiej się do tego nadają. ja to bym odebrał prawa wyborcze o wiele większej grupie niż tylko kobiety, ale jakby był wybór to albo nic to jednak lepiej żeby chociaż kobiety nie głosowały.

Szczerze, to psycholog powinien na dobry początek się Tobą zająć, bo wiadomo że nie odbędziesz żadnej poważnej rozmowy ze środowiskiem naukowym, który powie Ci, że opowiadasz totalne brednie rodem z XVIII wieku. Takie posty mnie przerażają, bo pokazują jakie nieuki funkcjonują w społeczeństwie i te nieuki kierują się chłopskim rozumem, a jednocześnie stawiają siebie jako prawdę objawioną, gdzie jego opinie to niby opinie powszechnie funkcjonujące.

Godzinę temu, Umpero napisał(a):

Lewostronne i stalinowskie standardy.
Nie zgadzałeś się z kimś to lecieli po moderatora i dostawałeś bana. Moderacja też była na modłę poprawności politycznej więc wątek polityczny był oblegany przez wielbicieli uśmiechniętych.
Tutaj jest trochę inaczej więc duża część z nich dodała do ignorowanych pozostałych. Niektórzy próbowali po prostu dyskutować to dostawali od Kamilków od razu przekaz "Z pisiorami/konforuskimi nie rozmawiam. Ignoruję."

Ale bzdury.

Urojenia prawakoidalne były wyjaśniane i wyśmiewane przez co prawaki dostawali szału i nie potrafili normalnie dyskutować przez co dostawali po łapach.

1 minutę temu, Digger napisał(a):

Ale bzdury.

Urojenia prawakoidalne były wyjaśniane i wyśmiewane przez co prawaki dostawali szału i nie potrafili normalnie dyskutować przez co dostawali po łapach.

Sam jesteś bzdura. Dostałem bana za rzekomy antysemityzm bo napisałem "ale niedobra o tym mówić jest".
Były wyśmiewane przez kółko klakierów co to siebie adorowali. Reszta była na banicji albo trzymała się od tego lewackiego ściekowątku z dala.

Lewskrętni opanowali tam temat bo szczególnie ślepy miał tam alergie na Korwina itp Wpadał i rozdawał bany nawet bez żadnych raportów, to samo Zhao. No i oni działali dosyć zorganizowanie i zgłaszali naprawde żałosne wpisy na zasadzie im więcej zgłoszeń to w końcu dostanie bana. 

Edytowane przez MasterBlaster

15 minut temu, crush napisał(a):

I tak oto się obracamy wśród konserwatystów którzy twierdzą, że 13 latka może być dojrzała bo ma miesiączkę i liberałów którzy walczą z islamofobią... oraz o prawa kobiet.

pepe-peepo.gif

Z perspektywy biologicznej dojrzała aby urodzić dziecko. Z perspektywy psychicznej niedojrzała.
Natomiast ta wypowiedź Korwina to był jeden z tych punktów, które go dyskwalifikowało w sferze publicznej.
Nawet konserwatywni politycy (w tym z Konfederacji) krytykowali te jego bzdury.

6 minut temu, Umpero napisał(a):

Z perspektywy biologicznej dojrzała aby urodzić dziecko. Z perspektywy psychicznej niedojrzała.

Ten argument jest kiepski. Znam 20+ latki, które zachowują się jak dzieci, a są już przecież dojrzałe. Można też być na coś chorym i dojrzewanie zacząć zdecydowanie wcześniej albo póżniej. Żadna sztywna data zapisana w kodeksie tego nie zmieni. Najlepiej wie rodzic.

Edytowane przez MasterBlaster