Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, kubikolos napisał(a):

Lewica to chce żeby więź z dzieckiem budował netflix, najlepiej za pomocą NIEBINARNEJ BESTII NETFLIX XD

Niektórym tak się odpala, że dają to nawet w grach:

Jak słusznie podsumował to youtuber - jaki jest sens tworzenia niebinarnej postaci w świecie pełnym smoków, orków i elfów? Jaki w ogóle jest sens w grze fantasy robić coś takiego skoro można wybrać dowolną postać. Okazuje się, że dyrektorką wykonawczą gry została właśnie osoba niebinarna. Wrzucanie wszędzie gdzie się da ideologii jest głupotą. Na netflixie była taka komedia "Małe zło" - fajna komedia ale też wrzucona osoba transpłciowa gdzie kompletnie to nie miało być ani zabawne, ani sensownie wplecione w fabułę. Po prostu baba udająca chłopa :) cały film był jak dla mnie ok, ale ta postać tak nie pasowała i tak była na siłę, że bez sensu.  Nie mam nic przeciwko zrobieniu jakiegoś filmu czy gry z takimi osobami, ale niech to ma jakiś sens, a nie wrzucanie na siłę. Tzn. rozumiem, że producenci i twórcy chcą jakby oswoić ludzi, że takie osoby są pomiędzy nami i że to normalne, ale chyba na obecnym etapie to za wcześnie.

• Confused 1
  • Sad 1

9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Informują o tym prof. Sławomir Cenckiewicz, red. Michał Rachoń oraz Mariusz Kozłowski w „Gazecie Polskiej Codziennie”.

Na tym etapie przestałem czytać, mogli jeszcze Pereirę dołożyć :E

Rozumiem, masz bardziej wiarygodne źródła. Wybacz, ale ja z nich korzystać nie będę. 

Raczej z wyborczej, TVN nie uzyskam takich informacji.

Edytowane przez Pitt_34

5 minut temu, Pitt_34 napisał(a):

Rozumiem, masz bardziej wiarygodne źródła. Wybacz, ale ja z nich korzystać nie będę. 

Sam pokazujesz w czym jest jeden z Twoich problemow: inni sprawdzaja zrodla, ktorych nie lubia, zeby miec obraz obu stron. Ty natomiast TV Russia 1 i koniec, bo wszystko inne to bolszewicy i putinowcy.

Dopytalem o zamach i argumentacje, podajac co tam sie pojawialo - zero odpowiedzi. Jak to mozna traktowac powaznie?

Edytowane przez ryba

Teraz, ryba napisał(a):

Sam pokazujesz w czym jest jeden z Twoich problemow: inni sprawdzaja zrodla, ktorych nie lubia, zeby miec obraz obu stron. Ty natomiast TV Russia 1 i koniec, bo wszystko inne to bolszewicy i putinowcy.

Znajdziesz takie  informacje o tym człowieku w TVN lub w wyborczej ? Jeśli tak podeślij link.  Tv russia nie oglądam , natomiast jak najbardziej oglądam tv republika. 

A kto Ci powiedział, że nie sprawdzam w tych źródłach ? Napisałem, że raczej nie ma szans żeby takie informacje tam uzyskać. 

1 minutę temu, Camis napisał(a):

TV Russia 1  i wiarygodne źródło  :rotfl:

Ja wiem, że dla Ciebie  źródła podające niewygodne  dla Ciebie informacje mogą być mało wiarygodne i po Twoich wrzutkach wcale mnie to nie dziwi. 

Edytowane przez Pitt_34

4 minuty temu, Pitt_34 napisał(a):

Tv republika

Tutaj nie bardzo wiem z czego można się śmiać 

No wlasnie z tego :) Jak przez 14 lat nie mozna jednoznacznie potwierdzic tej teorii zmieniajac argumentacje 20 razy na coraz bardziej absurdalne. To nalezy sie nad tym pochylic, zastanowic, wyjsc z banki. Bo jako argument ma sluzyc: w ksiazce ktos cos napisal... to nie ma sensu dalej dyskutowac.

• Like 1
  • Upvote 1

21 minut temu, ryba napisał(a):

To wrocmy do poczatku - na jakiej podstawie mam uwierzyc w zamach, a nie katastrofe? Dalem przyklady wczesniejszych argumentacji i wg Ciebie, jako myslaca osoba na tej podstawie mam wierzyc w dalsze bzdury?

To oni znowu wracają do teorii zamachu? Człowiek tylko przymknie oko i zaraz narracja się zmienia:D Dla mnie to zawsze było proste. Był zamach? Tak. To kto jest winny? Rosja? No to trzeba wypowiedzieć jej wojnę. Mieli na to 8 lat, ale parafrazując klasyka, okazali się fujarami. To jest tak oczywista gra polityczna, że trzeba być nieźle zaślepionym żeby tego nie widzieć.

Godzinę temu, hubio napisał(a):

Niektórym tak się odpala, że dają to nawet w grach:

- fajna komedia ale też wrzucona osoba transpłciowa gdzie kompletnie to nie miało być ani zabawne, ani sensownie wplecione w fabułę.

Myślisz, że jak się tam te seriale/filmy kręci ?? Najpierw wymyślają "te momenty", a potem próbują do tego stworzyć jakąś fabułę..