Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie się chce śmiać na widok niektórych wpisów, szczególnie od tych sympatyzujących się z prawicą i mają podnietę z możliwej wygranej Trumpka :hihot:. Wybór Amerykanów taki, że Prezydentem zostanie Trump spowoduje u nas, że będzie jeszcze bardziej niestabilnie, w 2025 roku Ukraina będzie musiała zawrzeć niekorzystny pokój z Rosją, a konkretniej z Putinem i FSB, którzy trzymają łapę na tym kraju, a złoty poleci na pysk, nie wiem na jaki poziom, ale na dłuższy czas zawędruje na ponad 4 zł za dolara.

@voltq

Daj Boże , obejrzałem wszystkie 3 , ze wszystkich innych polityków tylko Pana Grzegorza jestem w stanie jeszcze słuchać - co nie znaczy że popieram/zgadzam się w 100% (raczej w 60%).

PS: tylko zaraz mnie tu nie zjedzcie* :uklony:.

Zjedzcie te pierogi. Są naprawdę pyszne.

Zjedźcie windą na drugie piętro.

@cichy45

Witaj w klubie , co roku 32% i nic w zamian , rozdają Nasze jakby były ich , również kieruję wzrok w stronę skrajnej prawicy i gdyby teraz to wszystko :cenzura: (upadnie) , było by potem lepiej.

@trepek

Ja tam o pracę się nie martwię , każdy rozwinięty/rozwijający się kraj przyjmie mnie z otwartymi "ręcoma".

@Camis

Nie nienawidzi tylko jest wykorzystywana , mojej grupy nie zastąpisz byle kim i jak powiemy dość to Polacy będą "nosić prąd w wiaderkach".

Energetyka jest infrastrukturą krytyczną i zdzieranie z nas jest nie na miejscu.

Jakiś czas temu mieliśmy 3 nowych Ukraińskich pracowników (rządowe rozporządzenie z góry aby ich zatrudnić) , zawody takie same/podobne/bliźniacze do mojego ze stażem 10-20 lat.

Pracowali +/- pól roku :

1. został porażony i rzucony o ścianę stacji RPZ (zmarł na miejscu)
  2. drugi został zwęglony podczas przeglądu sieci WN
  3. zrezygnował z pracy po śmierci Śp. kolegów wyżej i sam powiedział że mieli problemy z naszą infrastrukturą (gdyby powiedzieli przed faktem tragedii można było uniknąć).

Podsumowując , energetyka w UA/RU/BY jest do siebie podobna , w Polska/Europa systemy są różne i bez wiedzy bardzo łatwo o tragedię (BHP to oni mają w poważaniu lub z czasów PRL).

Tusk powinien wywalić Sikorskiego za podżeganie do wojny i prokuratura powinna mu zarzuty postawić 

Ale widocznie pan Radosław jest wyżej w hierarchii i jest nietykalny

Braun przynajmniej coś robi podobnie jak Korwin a nie tylko gada tylko że obaj zwariowali i są zbyt radykalni w tym co robią , konfederacja trochę mniej ale też dużo mają za uszami , tak samo jak partia razem dobry kierunek ale zbyt radykalni i mają swoje za uszami, POPISOWI zależy tylko na stołkach i wzajemnej wojence mając w dupie zwykłych ludzi

Edytowane przez voltq
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

18 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wybór Amerykanów taki, że Prezydentem zostanie Trump spowoduje u nas, że będzie jeszcze bardziej niestabilnie, w 2025 roku Ukraina będzie musiała zawrzeć niekorzystny pokój z Rosją, a konkretniej z Putinem i FSB, którzy trzymają łapę na tym kraju, a złoty poleci na pysk, nie wiem na jaki poziom, ale na dłuższy czas zawędruje na ponad 4 zł za dolara.

Cięzko jest rozmawiać ze schizofrenikiem, ale wytłumacz. Kto naciska na niekorzystny pokój teraz Trump? Kto trzyma na smyczy Ukraine i nie pozwala jej wygrać teraz. Trump?

Edytowane przez MasterBlaster

28 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Już od dawna jest. Mam znajomych z Ukrainy i dosłownie każdy z nich uważa zełeńskiego za skorumpowanego zdrajcę. To jest niesamowite, że Polacy bardziej lubią tego gościa niż Ukraińcy. 

I proszę mnie nie posądzać o rusofilię bo nienawidzę Rosji całym sercem i kibicuję Ukrainie. Po prostu widzę i słyszę co się dzieje. 

68% Ukraińców jest za kontynuacją wojny do samego końca, a 70% popiera Żeleńskiego, trochę mu spadło z 99 z początku wojny. Tyle, ale nie rób już off topu. 

32 minuty temu, cichy45 napisał(a):

No, ja jestem ciekawy jaki musi być dysonans u ludzi karmionych propagandą że dziennie ukraińcy tracą 100 swoich a zabijają 5000 rusków, albo że rakiety ruskim kończą się za 2 tygodnie (od 2 lat). W mediach propaganda że ukraina od zwycięstwa do zwycięstwa idzie przecież, gruzuje rusków tysiącami, dziennie 1000 czołgów wroga rozbija to jak może przegrywać :E 

Zaraz będzie 62 dzień bez użycia Kh-101. Faktycznie, nie skończyły im się rakiety z zapasów. Na resztę szkoda marnować czasu. 

56 minut temu, Winter napisał(a):

TheMr, od 2022 roku pisałeś tylko w samych superlatywach o Ukrainie i o tym, jak wygrywa wojnę. Radzę przetrzeć oczy, bo sytuacja robi się krytyczna.

W sensie dla ruskich? No robi się krytyczna. Ale ponownie, off top. 

19 minut temu, voltq napisał(a):

Tusk powinien wywalić Sikorskiego za podżeganie do wojny i prokuratura powinna mu zarzuty postawić 

Ale widocznie pan Radosław jest wyżej w hierarchii i jest nietykalny

Braun przynajmniej coś robi podobnie jak Korwin a nie tylko gada tylko że obaj zwariowali i są zbyt radykalni w tym co robią , konfederacja trochę mniej ale też dużo mają za uszami , tak samo jak partia razem dobry kierunek ale zbyt radykalni i mają swoje za uszami, POPISOWI zależy tylko na stołkach i wzajemnej wojence mając w dupie zwykłych ludzi

Korwin to ruska ku*wa występująca w kacapskich telewizjach. Co gorsze to raczej nawet nie jest agent, tylko pożyteczny idiota.

Nie Sikorski powinien mieć zarzuty, tylko ten zdrajca powinien być pędzony nago ku Moskwie.

Ha tfu na kremlowskiego śmiecia.

Edytowane przez crush
  • Confused 2
  • Upvote 2

Teraz, crush napisał(a):

Korwin to ruska ku*wa występująca w kacapskich telewizjach.

xD No gdybyś jeszcze przeczytał proste tłumaczenie w postaci napisów, co on takiego tam mówił w tych ruskich TV i dlaczego prawie go tam chcieli bić :) Jak to niewiele trzeba niektórym xD 

Idąc twoim tokiem każdy o kim wspominają w ruskich TV jest kremlowskim agentem.

W sumie ciekawy wpis obrazujący brzydką stronę demokracji i jak ciężko jest kandydować zewnętrznym ludziom kiedy cały aparat państwa finansuje kampanię takim agentom z KOPIS

Cytat

W Bielsku-Białej Trzaskowski za darmo dostał salę w Ratuszu, za darmo dostał plac pod Ratuszem, na który nikt nie przyszedł, ale na wszelki wypadek miasto ustawiło tam telebim transmitujący spotkanie, którego wynajęcie kosztowało mieszkańców 12 tysięcy złotych.

xD

Godzinę temu, voltq napisał(a):

@crush widziałem jego jedno wystąpienie w Rosyjskiej telewizji i wyzywał tam wszystkich od idiotów i najeżdżał na związek sowiecki i socjalizm , wiec nie rozumiem tego twojego oburzenia

Sam występ w ruskiej tv to najwyższy poziom debilizmu. Widziałem jego występ i ręce mi opadły.

2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Już od dawna jest. Mam znajomych z Ukrainy i dosłownie każdy z nich uważa zełeńskiego za skorumpowanego zdrajcę. To jest niesamowite, że Polacy bardziej lubią tego gościa niż Ukraińcy. 

I proszę mnie nie posądzać o rusofilię bo nienawidzę Rosji całym sercem i kibicuję Ukrainie. Po prostu widzę i słyszę co się dzieje. 

Ja znam wielu i żaden dobrego słowa o Zełeńskim nie powiedział. Większość ze wschodu Ukrainy lub południa

2 godziny temu, cichy45 napisał(a):

No, ja jestem ciekawy jaki musi być dysonans u ludzi karmionych propagandą że dziennie ukraińcy tracą 100 swoich a zabijają 5000 rusków, albo że rakiety ruskim kończą się za 2 tygodnie (od 2 lat). W mediach propaganda że ukraina od zwycięstwa do zwycięstwa idzie przecież, gruzuje rusków tysiącami, dziennie 1000 czołgów wroga rozbija to jak może przegrywać :E 

Oprócz tego Ukraina leży gospodarczo i demograficznie. Ale dla theMr to w sumie spoko.

Edytowane przez Winter

Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

68% Ukraińców jest za kontynuacją wojny do samego końca, a 70% popiera Żeleńskiego, trochę mu spadło z 99 z początku wojny. Tyle, ale nie rób już off topu. 

Nie kłam, poparcie dla zełeńskiego spada - https://kyivindependent.com/poll-ukrainians-trust-in-zelensky-declines-trust-in-zaluzhnyi-is-high/

Wciąż jest wysokie, ale trzeba wziąć pod uwagę jaki był wynik wyjściowy. 

Coraz mniej obywateli Ukrainy popiera trwanie w konflikcie, 44% opowiada się za rozmowami pokojowymi z Rosją - https://kyivindependent.com/44-of-ukrainians-believe-its-time-to-start-official-peace-talks-with-russia-survey-finds/

Źródło tych informacji jest bardzo wiarygodne. 

Jeszcze raz napiszę, to nie chodzi o stawanie po stronie Rosji. To Ukraińcy tracą życie na tej wojnie a zachód nie ma dla nich rozwiązania. Pomoc wojskowa słabnie, Rosja produkuje więcej broni niż na początku wojny, nikt z zachodu nie robi nic, żeby ten konflikt definitywnie się zakończył więc może nie widzą sensu w dalszej walce. Rozumiem ich. Osobiście bym chciał, żeby szeroko rozumiany zachód przekazał Ukrainie bardzo dużo śmiercionośnej broni, żeby zaorać bandycką Rosję raz na zawsze, ale to się nie dzieje. Znowu trzeba liczyć na USA kiedy całkiem bogata Europa z Niemcami na czele nie robi niczego, żeby ten konflikt szybko zakończył się wygraną Ukrainy. 

Pomoc wojskowa w ostatnich 3 miesiącach wystrzeliła a na 2025 jest już zatwierdzona wyższa pomoc niż łącznie z 2023 i 2024 roku, to tyle. Rosja nie produkuje, Rosja szoruje po dnie i odzyskuje sprzęt ZSSR. I znowu się mylisz, jest kilka państw w Europie które chcą totalnego zwycięstwa ale blokuje to Olaf Scholz, Sullivan oraz Blinken. Można to powiedzieć wprost które to są osoby. Ale Olaf w 2025 roku zostanie zmieniony, to już zostało w sumie przesądzone, wygrana Kamali teraz i będzie można szykować warunki pokoju w 2025 roku na zasadach Ukrainy. 

33 minuty temu, Winter napisał(a):

Oprócz tego Ukraina leży gospodarczo i demograficznie. Ale dla theMr to w sumie spoko.

Faktycznie, państwo w czasie wojny powinno się rozwijać gospodarczo i demograficznie :E Że o tym nie wiedziałem. Gospodarka Rosji leży jeszcze mocniej. 
Ukraina przyjęła na siebie uderzenie 3 państw, nie istnieje państwo w Europie które by to wytrzymało, a gwarantuje Ci że na zachodzie znalazłbyś więcej szczurów niż na Ukrainie które by rozwaliły gospodarkę i demografię. 

6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Pomoc wojskowa w ostatnich 3 miesiącach wystrzeliła a na 2025 jest już zatwierdzona wyższa pomoc niż łącznie z 2023 i 2024 roku, to tyle. Rosja nie produkuje, Rosja szoruje po dnie i odzyskuje sprzęt ZSSR. I znowu się mylisz, jest kilka państw w Europie które chcą totalnego zwycięstwa ale blokuje to Olaf Scholz, Sullivan oraz Blinken. Można to powiedzieć wprost które to są osoby. Ale Olaf w 2025 roku zostanie zmieniony, to już zostało w sumie przesądzone, wygrana Kamali teraz i będzie można szykować warunki pokoju w 2025 roku na zasadach Ukrainy. 

Faktycznie, państwo w czasie wojny powinno się rozwijać gospodarczo i demograficznie :E Że o tym nie wiedziałem. Gospodarka Rosji leży jeszcze mocniej. 
Ukraina przyjęła na siebie uderzenie 3 państw, nie istnieje państwo w Europie które by to wytrzymało, a gwarantuje Ci że na zachodzie znalazłbyś więcej szczurów niż na Ukrainie które by rozwaliły gospodarkę i demografię. 

I dlatego importujemy ropę z Indii, która jest od ruskich? Tak ta Rodja upada? To już 3ci rok upada.

Ja nie chce żeby Kamala wygrała bo to będzie odkręcenie lewackiej śruby. Niestety czy nam się to podoba czy nie USA ma wpływ technologicznie na cały świat. Mogę sobie wyobrazić dokręcanie śruby ogólnie w internecie i socialach. To bardzo szybko przyjdzie do nas przecież bo wszyscy używany Google, FB itd

6 minut temu, jagular napisał(a):

Ok, pytanie dla forumowiczów mieszkających w Polsce i chcących wygranej Trumpa w wyborach na prezydenta USA: dlaczego? Jeżeli widzicie w tym zysk dla Polski, to na czym to by miało polegać?

To samo pytanie zadałem dziś koledze w pracy. Powiedział mi że Trump będzie lepszym prezydentem dla USA. Ja mu mówię że przecierz mieszka w Polsce,co go obchodzi USA,nic mi nie odpowiedział. Był zagorzałym fanatykiem PiS,teraz jest konfederacji.

4 minuty temu, MasterBlaster napisał(a):

Ja nie chce żeby Kamala wygrała bo to będzie odkręcenie lewackiej śruby. Niestety czy nam się to podoba czy nie USA ma wpływ technologicznie na cały świat. Mogę sobie wyobrazić dokręcanie śruby ogólnie w internecie i socialach. To bardzo szybko przyjdzie do nas przecież bo wszyscy używany Google, FB itd

Wydaje mi się że już ludzie mają dość tej "lewackiej śruby"i więcej nie wytrzymają.