Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://www.facebook.com/upsoclmistrzowie/posts/pfbid0Shn7nUr51QrUmbnVKYDAG1xMLj4354G5MKRrDFe6zzhppAYgi5Gfz8Y6N3R6jiKbl

Czytając komentarze aż strach się w oczach pojawia, że ci ludzie mają prawa wyborcze a tym bardziej dzieci. Ciekawe czy jak dziecko okaże się innej orientacji niż ta przez nich akceptowana to będą je napier....?

Edytowane przez lokiju
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Wszelkiego rodzaju ściskanie, drapanie, pocieranie, poprawianie, łącznie z dotykaniem górnej części ciała wysyłają sygnał wysokiego napięcia, stresu, kłopotu lub poddenerwowania

Nie twierdzę, że nie ma przypadków gdy tego typu analizy są trafne i przydatne, ale jest cała masa tego typu bełkotu zrobionego z tylko i wyłącznie bzdur.

Widzę tego syfu tony na wszelkich onetach, przy debatach itp. Momentami to jest na zasadzie "sraczka w spodniach sugeruje głęboki niepokój i napięcie, które potrafi się przenieść do żołądka skutkując typowym NISem czyli Nerwowym Incydentem Sraczkowym" -  gdy w rzeczywistości gość po prostu zjadł kebaba z popsutym mięsem.

Ja sobie poprawiam często okulary, jeśli mi się zsuną, albo jeśli chcę zobaczyć czy problem z widzeniem nie jest czasem przez to, że są brudne. Po głowie się można chcieć podrapać z powodu

- temperatury w pomieszczeniu

- ogólniego stresu (niekoniecznie paniki "bo się wyda!")

- stanu zdrowia czy diety i niedoborów 

Naciągane to jak wróżby cyganki czasem.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Na łeb upadli?!

Cytat

Do lekarza bez kolejki. Sejm pracuje nad przywilejami dla mundurowych i ich rodzin

Sejm rozpoczął pracę nad ustawą, która ma wprowadzić Kartę Rodziny Mundurowej. To projekt poselski, który budzi kontrowersje, ale ma szansę na uchwalenie. Podpisali się pod nim i posłowie Koalicji Obywatelskiej, i PSL, i Polski 2050, i Lewicy. Za jego sprawą duże przywileje zyskają rodziny blisko 1,5 mln żołnierzy, funkcjonariuszy policji, straży granicznej, Służby Ochrony Państwa oraz strażaków. Szacowany koszt to co najmniej 50 mln zł rocznie.

Karta Rodziny Mundurowej będzie gwarantowała:

bezkolejkowy dostęp do opieki zdrowotnej w placówkach wojskowych i resortowych
pierwszeństwo w przyjęciu do przedszkola
ulga w wysokości 37 proc. na bilety jednorazowe na przejazdy pociągami osobowymi, pospiesznymi i ekspresowymi;
ulga 49 proc. na imienne bilety miesięczne w pociągach osobowych i pospiesznych
zmniejszenie o 75 proc. opłaty paszportowej dla dzieci do 18 roku życia, a jeśli nadal się uczą, to do 25. roku życia.

https://businessinsider.com.pl/prawo/karta-rodziny-mundurowej-w-sejmie-miliony-zlotych-dla-miliona-polakow-na-nowe/6hxtpyh

Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Na łeb upadli?!

Wot też w to wliczą? Bezkolejkowy dostęp? XDD jak w kolejce będzie kombatant, Ukrainka w ciąży, ktoś na wózku, laska z małym dzieckiem, zasłużony dawca krwi i jakaś melepeta z tą kartą, to kto ma pierwszeństwo? :E

Poje***o ich do reszty. 

Opublikowano

Wstawiasz jako rząd kompletnych debili na najwyższe stanowiska w wojsku.

Kompletnie ignorujesz to co mówią ci znający temat. Albo ich zwalniasz i zastępujesz wiernymi swojemu rządowi.

Zainteresowanie służbą spada.

CO TU ROBIĆ?!

No przecież oczywiście, że wydać nie swoją kasę na jakieś przywileje dla nich. 

I pora na CSa. :E

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Wot też w to wliczą? Bezkolejkowy dostęp? XDD jak w kolejce będzie kombatant, Ukrainka w ciąży, ktoś na wózku, laska z małym dzieckiem, zasłużony dawca krwi i jakaś melepeta z tą kartą, to kto ma pierwszeństwo? :E

Poje***o ich do reszty. 

Nie wiem kto ma pierwszeństwo ale wiem kto wejdzie ostatni. Szary Kowalski który utrzymuje tę grupę.

Opublikowano
8 minut temu, huudyy napisał(a):

Poje***o ich do reszty. 

Mam już dość tego gówno kraju debile nami rządzą, chyba jednak trzeba się spakować i wyjechać w piz**. Zaraz pisiory i konforuskie dojdą do władzy i w ogóle zrobią rozpierdol. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Dimazz napisał(a):

ty już chyba coś działasz w tym kierunku

Ostatnio częściej o tym myślę.

Tusk kłamał?, stare znałem.

Tak samo z funduszem kościelnym...

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Cytat

"partia rządząca doszła do wniosku, że kontynuowanie sprawy przyniesie niewielkie, jeśli w ogóle, korzyści polityczne"

Ku** niech już giną w 2027 :rotfl2:

Kibol na 99% zablokuje SAFE.

image.thumb.png.7829214390e2fa1c550397e3252c3a8e.png

image.png.8acbdb420a1cabdeb8b889c9694c190f.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-dozgonna-przyjaźn-ameryki-i-polski-będzie-trwać-do-samego-końca.2410635/post-196506549

Edytowane przez Camis