Też się dziwię
U rodziców w mieście 200k ludzi parking pod kamienicą spory, parkuję i drzwi otwieram.
Poprzednie mieszkanie w dużym mieście parkuję Ceedem I i ledwo drzwi otwieram...
Teraz mam halę garażową i słup przed kopertą, Ceedem wyjeżdżam na raz ale większym autem nie ma już opcji nawet. Jakbym miał 4.8m to nie wiem, na 5 razy bym chyba się ustawiał. O ile bym wjechał.
Tak naprawdę napisałem tylko o niewielkiej części absurdów fabularnych w tej grze, bo było ich o wiele więcej. Po prostu gra według mnie jest nie do obrony jako bardzo dobra produkcja, a jedynie jako coś przeciętnego, gdzie sens i logika jest mało istotna.
Chociażby scena gdzie Ellie zabiła tego psa, Owena i kobietę w ciąży. Następnie wszyscy od razu po zabójstwie przybiegają do Ellie (tak, czysty przypadek oczywiście) czyli Jessy i Tommy, a potem kamera nagle pokazuje że Ellie zgubiła mapkę z danymi o ich lokalizacji i ze wszystkim co zrobiła przez pół gry. Dosłownie doświadczona bohaterka, która wszystko logicznie planuje, tworzy plan, nie daje się wykryć nagle zostawia mapkę żeby Abby mogła ją wyśledzić? Nawet jeśli była w szoku (bo była) to właśnie pojawił się również Jessy i Tommy i oni też nie widzieli tej mapki? Tylko uciekali wszyscy w popłochu jak szczury zamiast sprawdzić czy nie zostawili czegoś żeby inni z WLF ich nie namierzyli. Do tego jedno wejście do teatru zabarykadowali i słusznie, a drugie przez drabinę pozostawili z otwartym oknem i BEZ ŻADNYCH zabezpieczeń na wypadek włamania, że Abby mogła tam sobie wejść pod cichu jak gdyby nic.
Mnie tak naprawdę bardziej zastanawia co siedziało w głowie tego izraelsko-amerykańskiego pisarza, czyli Neila Druckamana. Uważam że jego przypadek byłby ciekawszym materiałem do analizy, niż ta cała gra.
Oczywiście nie przyzna się że jest debilem i rozwalił grę, bo jaki debil by się przyznał.
Rekomendowane odpowiedzi