Camis 5 885 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 2 godziny temu, TheMr. napisał(a): Vice USA będzie totalny debil, jeszcze gorszy niż sam Trump. Gorzej jak Trump fiknie i VC zostanie POTUSEM...
Fatality 656 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) 6 minut temu, Element Wojny napisał(a): Kamala nie miala zadnych szans na wygrana. Jakos z rok temu byla rozpatrywana jako jeden z najgorszych VP w historii USA, a teraz nagle mieli z niej zrobic POTUSa ? Budowanie falszywej narracji wokol jej postaci, falszywego poparcia, wszyscy Ci celebryci itd. a raptem pare tygodni na pogrzebie wdowy po Robercie Kennedym nagranie rozmowy Bidena z Obama "she's weak - yes, I know". Przeciez ludzie takie rzeczy widza, taki niezdecydowany potem mowi kurde jesli ludzie z jej wlasnego obozu uwazaja ja za slaba to na cholere mam na nia glosowac. (EX-)PCLabowców udało się przekonać jak widać po niektórych. Kobieta wypuszczająca czarnych gwałcicili na wolność, zamykająca białych za posiadanie marihuany, zero inteligencji patrząc po wywiadach, przesiągnięcia ideologią woke. Żodyn się nie spodziewał takiego obortu sprawy. Żodyn Edytowane 6 Listopada 2024 przez Fatality 3
areczek1987 899 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Ludzie tutaj za bardzo przeżywają coś na co nie mają wpływu a pytanie w jakim sensie coś w ich życiu zmieni... Te menagery to prócz kilku zapowiedzi i mieszaniem we własnym worku tak dużo nie robią prócz trzymania swojego statusu qvo...
trepek 1 345 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Ej czemu nikt nie mówi, że wybory sfałszowane tylko, że wygrała demokracja? 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 @Camis To już będzie jazda bez trzymanki i spełnienie filmu idiokracja. Osobiście czekam, jak zrobi się gorąco to czeka na mnie ciepła Australia, więc naprawdę mi to lotto, ale szkoda innych ludzi
Gość Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Teraz, TheMr. napisał(a): @Camis To już będzie jazda bez trzymanki i spełnienie filmu idiokracja. Osobiście czekam, jak zrobi się gorąco to czeka na mnie ciepła Australia, więc naprawdę mi to lotto, ale szkoda innych ludzi Tobie zaserwowałbym pierwsze miejsce w okopach za podburzanie do wojny. 2 lata czytałem twoje wpisy na Labie i ręce opadały.
Camis 5 885 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 2 godziny temu, Winter napisał(a): A co tam u Zelenskiego? Pewnie musiał przyjąć dziś większe ilości kresek z powodu złych wiadomości. 🤣 O kolejny który rozpowszechnia kacapską propagandę. Jakie masz dowody na te kreski?, wskażesz je?. 1
Fatality 656 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) 3 minuty temu, TheMr. napisał(a): czeka na mnie ciepła Australia Przecież ze względu na globalne ocieplenie Australia pierwsza zapłonie i spełni się przepowiednia płonącej ziemi. O co chodzi? Coś narracja się nie skleja 1 minutę temu, Camis napisał(a): Jakie masz dowody na te kreski?, wskażesz je?. Takie same dowody, że dzięki Trumpowi Rosja podbije Polskę a on nie zareaguje. Różnica jest taka, że Winter żartuje a Ty mówisz serio Edytowane 6 Listopada 2024 przez Fatality 2
Gość Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 2 minuty temu, Camis napisał(a): O kolejny który rozpowszechnia kacapską propagandę. Jakie masz dowody na te kreski?, wskażesz je?. Ale się odpaliłeś. Sługa nigdy nie da panu krzywdy zrobić
LeBomB 2 052 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 28 minut temu, Winter napisał(a): @RyszardGTS Wincyj LGBT, wincyj imigratów, wincyj podatków. No żodyn nie wiedzioł, żodyn. I co? Trump cudownie magiczną różdżką zlikwiduje wszystko? Chyba że wojną.
TheMr. 2 602 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 @LeBomB Najpierw zadłuży USA o kolejne 9 trylionów USD żeby wprowadzić swoje zmiany
Pitt_34 326 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 1 minutę temu, LeBomB napisał(a): I co? Trump cudownie magiczną różdżką zlikwiduje wszystko? Chyba że wojną. Więcej zrobi niż Pani lewaczka
Gość Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Teraz, LeBomB napisał(a): I co? Trump cudownie magiczną różdżką zlikwiduje wszystko? Chyba że wojną. Mnie nie chodzi o likwidowanie czegokolwiek. Każdy ma prawo być gejem lub lesbijką, jeśli tak się czuje. Problem polega na indoktynacji dzieci i wmawianie im, że mogą sobie zmieniać płeć w zależności od pory dnia. Z imigrantami nie mam problemu dopóki pracują i są zweryfikowani, ale nie zgadzam się na miliony nierobów. Nadal nie czaicie liberalni koledzy dlaczego Demokraci przegrali te wybory. Samym tematem aborcji to można ewentualnie wybory wygrać w takim bantustanie, jak Polska. Tam ludzie oczekują trochę więcej.
LeBomB 2 052 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Nie no w tym wszystkim wielu zapomina o prostych faktach. Ile to tutaj narzekania było, że Polska wydaje pieniądze których nie ma na uzbrojenie. Co mówił Trump? Że USA nie kiwnie palcem w stronę krajów NATO, jeżeli ten kraj nie będzie wydawał co najmniej 3% PKB na obronność. Polska właśnie to robi i odczuwamy efekty tych zwiększonych wydatków już od 2 lat. Ponadto jaki Trump ma plan na zakończenie wojny w Ukrainie? Zastanawiał się ktoś w ogóle nad tym jakie ma opcje? Co? Postawi ultimatum Ukrainie że albo oddadzą putinowi to co ten chce, albo skończy się wsparcie? Jak tak to wraz z tymi 3% PKB na obronność to jest jasny znak dla imperialistów takich jak putin, żeby się nie zatrzymywać tylko na Ukrainie. Jak jest inna opcja, to chętnie się zapoznam. Jak nie wiadomo, znaczy że ludzie w przypadku Trumpa też uwierzyli po prostu w czcze gadanie. 1 1
Gość Kelam Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Trump może i troszkę czub, ale przynajmniej będzie wesoło.
LeBomB 2 052 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) 7 minut temu, Winter napisał(a): Nadal nie czaicie liberalni koledzy dlaczego Demokraci przegrali te wybory. Samym tematem aborcji to można ewentualnie wybory wygrać w takim bantustanie, jak Polska. Tam ludzie oczekują trochę więcej. Nie, to Wy dalej (źle się wyraziłem, chodzi ogólnie o osoby brnące w skrajności po obu stronach) nie czaicie że opieracie cały swój obraz na totalnych skrajnościach. Sami nie raz piszecie, że głosują ludzie, którzy mają gdzieś to czy tamto i dokładnie tak jest. Napchano obie strony skrajnościami i próbuje się wmówić która skrajność lepsza. To samo zaczyna się dziać u nas. Dlaczego? Bo skrajnie podzielone społeczeństwo bardziej omotać i w razie czego łatwiej podjudzić do czegokolwiek. Ludzie się żrą między sobą o byle gówno a oni się tylko cieszą przerzucaniem władzy między sobą. Co jak co, ale po kilkunastu latach prób tworzenia czegoś takiego u nas na scenie politycznej, liczyłem na to, że jest w Polsce mniej naiwnych ludzi, którzy w to wierzą. Edytowane 6 Listopada 2024 przez LeBomB 1 2
Gość Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 2 minuty temu, LeBomB napisał(a): Nie no w tym wszystkim wielu zapomina o prostych faktach. Ile to tutaj narzekania było, że Polska wydaje pieniądze których nie ma na uzbrojenie. Co mówił Trump? Że USA nie kiwnie palcem w stronę krajów NATO, jeżeli ten kraj nie będzie wydawał co najmniej 3% PKB na obronność. Polska właśnie to robi i odczuwamy efekty tych zwiększonych wydatków już od 2 lat. Ponadto jaki Trump ma plan na zakończenie wojny w Ukrainie? Zastanawiał się ktoś w ogóle nad tym jakie ma opcje? Co? Postawi ultimatum Ukrainie że albo oddadzą putinowi to co ten chce, albo skończy się wsparcie? Jak tak to wraz z tymi 3% PKB na obronność to jest jasny znak dla imperialistów takich jak putin, żeby się nie zatrzymywać tylko na Ukrainie. Jak jest inna opcja, to chętnie się zapoznam. Jak nie wiadomo, znaczy że ludzie w przypadku Trumpa też uwierzyli po prostu w czcze gadanie. Albo Trump dowali takie sankcje, że ruscy się nie pozbierają. Sankcje są omijane cały czas, a ruska ropa płynie przez Indie. To się wszystko dzieje pod kuratelą zachodnich przywódców. Tu trzeba Trumpa, żeby ustawił ich do pionu, bo taki Scholz jest za głupi, żeby móc Putinowi stawiać warunki i Putin to doskonale wie.
hubio 1 173 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) @TheMr. a moim zdaniem problem jest o wiele, wiele bardziej złożony i to już nie na poziomie politycznym tylko cywilizacyjnym. Bo rozłam po tej linii: LGBT, imigranci itp obserwujemy niemal w całym cywilizowanym świecie. Moim zdaniem ludzie wciąż nie są w stanie prawidłowo zdefiniować co im nie pasuje, ale najbliżej tej frustracji i rozgoryczenia są partie prawicowe. Idziesz do takiego Amazona zapier... 8, czasami 10 godzin dziennie, co tydzień inna zmiana do wykorzystania z odmierzoną dokładnie przerwą ani na 1 min dłużej - jesteś traktowany nie jak człowiek tylko zasób ludzki, a musisz bo musiałeś wziąć kredyt w wieku 18 lat (w USA 80% ludzi ma kredyty już na starcie, w wielu miejscach bez karty kredytowej nie wynajmiesz nawet samochodu). Wracasz do domu i odpalasz netflixa, a tam nierealne, wydumane problemy osób niebinarnych, odpalasz grę, a tam wylewa się ze wszystkich stron polityczna poprawność. Ci sami mniej więcej ludzie co stoją na czele korpo w których harujesz jak wół stoją na czele korpo wciskających tą polityczną poprawność. I zadajesz sobie w duchu pytanie - o co chodzi? Co jest nie tak z tym światem? Korporacje powoli systematycznie wygryzają klasę średnią tzn zastępują przedsiębiorców działających na własnym na korpo ludków. Dawno już nie mamy do czynienia z klasycznym kapitalizmem jaki był w XIX czy nawet XX w, któremu zawsze kibicowałem. Korporacje to takie małe państwa gdzie właściciele dekadami kupują nowe jachty i wyspy i póki kasa płynie to mają wywalone co się dzieje w ich firmach, a kolejne szczeble menagerów walczą o stołki i wymyślają jak to skuteczniej wykorzystać zarówno niewolników w pracy fizycznej jak i konsumentów - coraz gorzej robionymi usługami i towarami... Do tego kapitał staje się coraz bardziej rozproszony... Jak ludzie widzą te "elity", które są na maxa oderwane od ich życia to wolą głos oddać na bardziej swojskiego Trumpa która mówi: "America First" choćby, żeby dopiec tym elitom, których szczerze nienawidzą... Z większymi lub mniejszymi wahaniami taki mechanizm jest obecny w całym cywilizowanym świecie. Kiedyś to wszystko skończy się rewolucją i zmianą ustrojów w USA i na świecie jak to było na początku XXw. gdzie po rewolucji październikowej - ideały komunizmu chciano wprowadzić niemal wszędzie. Wiemy jak to się skończyło... Ale brak prężnej klasy średniej - właścicieli, przedsiębiorców i rozwarstwienie ludzi na bardzo bogatych lub bogatych w zarządach korporacji, dyrektorów itd, a z 3 strony pracowników fizycznych ciężko pracujących za minimalne stawki i mało co pośrodku (albo kurcząca się liczba po środku) może doprowadzić w moim odczuciu do tragedii... Edytowane 6 Listopada 2024 przez hubio 3 1 5
kubikolos 1 324 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 8 minut temu, LeBomB napisał(a): I co? Trump cudownie magiczną różdżką zlikwiduje wszystko? Chyba że wojną. Lebomb wstał, powoli pojawia się nowe źródło trzasków 4 1
LeBomB 2 052 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 1 minutę temu, Winter napisał(a): Albo Trump dowali takie sankcje, że ruscy się nie pozbierają. Uwierzę jak zobaczę. Póki co jestem w tej kwestii sceptyczny. 1
Fatality 656 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 @Hubio ktoś się włamał na konto bo w końcu napisał jak człowiek 1 3
LeBomB 2 052 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 @kubikolos rozumiem że nie potrafisz napisać nic normalnego nie atakując innych wprost? 1
Camis 5 885 Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, mjd79 napisał(a): Pewnie całą noc obserwował wyniki i tera śpi Pudło nie śledziłem wyników, poszedłem spać o 22, wstałem przed 6 i tutaj nawet pisałem. 1 godzinę temu, RyszardGTS napisał(a): Był, załamał się że Trump wygrał. Etam, załamie się jak pisior wygra za rok Edytowane 6 Listopada 2024 przez Camis 1
Rekomendowane odpowiedzi