Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdemontuje i jak to będzie wyjaśniał? Chwilowym zaćmieniem umysłu?

Trochę jakby

- pan żeś ukradł mojemu sąsiadowi kosiarkę!

- czekaj pan

(...)

- no to mu ją właśnie odniosłem

- ale żeś pan ją ukradł

- ALE ODNIOSŁEM więc nie ma problemu!

Wyborcy pisu: :thumbup::thumbup::thumbup:

Opublikowano

Jedni i drudzy mają swoje za uszami, fajnie się czyta jak Tusk niby nie wiedział gdzie jego syn pracuje i tym niby rozjechał zarzuty, normalnie kabaret. A jeszcze te fotki jak ciągnęli samolot OLT, żenada.

PiS ze skokami też pięknie pokazał jak się bawią "elyty" przez lata, potem te nieudolne próby odcinania się od Biereckiego.

Czarnek już widzę nawija makaron jak leci i później się gubi w tych głupotach.

Zielony ład, Spekulacje na ETSach, Mercosur, itd to nie wina PiSu tylko eurokratów przede wszystkim, no ale tutaj Nadkomisji EU nie wolno krytykować przecież bo przypną ci najpierw że chcesz wychodzi z UE a później ruskiego trola :boink:

A konkluzja jest taka że to już takie bagno że nie ma na kogo głosować.

Ale na tym pięknym forum zaraz poleci narracja odpowiednia, jak zwykle...że Tusk jest ... jak to Sikorski powiedział...wybitny mąż stanu, "de beściak" w naszej tysiącletniej historii, amen.

Opublikowano
12 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Kolega odkrył, że syn Tuska pracował w firmie powiązanej z Amber Gold i od tego momentu jego mózg zaczął działać jak automat do skojarzeń w wesołym miasteczku – wrzucasz jedną monetę, wyskakuje spisek xD

no nie, nie. To Ty wyłapujesz tylko jedną atrakcyjną dla Ciebie kwestie z nurtu informacji i bronisz till the death x D

Brawo. Właśnie w 4 skokach przeszedłeś od lokalnej afery finansowej do globalnego spisku żydowskiego. Dan Brown płacze w kącie z zazdrości.

To, co nazywasz "łączeniem faktów" – normalni ludzie nazywają "skojarzeniami wolnymi" i... zazwyczaj wykonuje się je na kozetce u psychiatry, nie na forum internetowym.

Chciałem tylko pokazać taki brak logiki w tym co zwolennicy Tuska (i on sam zresztą) gadają, analogia z tym jakoby za epsteinem stały rosyjskie służby jest jak najbardziej trafna, ale nawet tego nie zrozumiałeś i sam tak uważasz najwidoczniej, dlatego próbujesz to obśmiać, więc nawet nie ma co się rozwijać w tym temacie x DDD

PS: Skojarzenia wolne to technika Freuda – pacjent mówi wszystko co mu przychodzi do głowy, bez logiki i bez filtra, a terapeuta słucha i diagnozuje. Freud wymyślił to żeby leczyć nerwice.

Ty robisz to samo, tylko za darmo i publicznie – i nawet nie musisz płacić za wizytę, bo diagnozę wystawi ci każdy kto przeczyta twojego posta.

Ale to, że ty pewnych kwestii nie widzisz bądź widzieć nie chcesz, to raczej nie powód do takich przykrych insynuacji w moją stronę.

58 minut temu, ibizpl napisał(a):

fajnie się czyta jak Tusk niby nie wiedział gdzie jego syn pracuje i tym niby rozjechał zarzuty, normalnie kabaret. A jeszcze te fotki jak ciągnęli samolot OLT, żenada.

jeszcze ci taki będzie pisał, że urojenia masz. To wszystko tylko zwyczajny przypadek, Tusk nie wiedział o amber gold ani że syn tam jest mocno zakręcony, ABW tak przypadkowo ze wszystkim zwlekało póki kasa się nie rozejdzie. Twoje urojenia prawaku!!! Aha, to ruscy stworzyli epsztajna i jego wyspę.

No, a Hitler nie wiedział o holokauście. 

Opublikowano

Czarnek dowalił z tymi panelami i płatnością za prąd :E Cwaniak założył sobie panele w 2019r gdzie przed ich założeniem (czyli do 2018r gdzie prąd był śmiesznie tani) płacił za niego 2500zł (podobnie płaciłem za prąd i zużycie miałem wtedy ~4600 kWh rocznie), skoro jest na starych zasadach a i tak płaci rocznie za prąd ponad 1000zł to ciekawe o ile, od momentu założenia paneli, wzrosło mu zużycie prądu w stosunku do 2018r? Teraz płaciłby za prąd przy swoim zużyciu pewnie z 4-5 tys albo i więcej. No ale inwestycja nieopłacalna :E 

Jak to mówią - ciemny lód to kupi.

Opublikowano
1 minutę temu, trepek napisał(a):

Czarnek dowalił z tymi panelami i płatnością za prąd :E Cwaniak założył sobie panele w 2019r gdzie przed ich założeniem (czyli do 2018r gdzie prąd był śmiesznie tani) płacił za niego 2500zł (podobnie płaciłem za prąd i zużycie miałem wtedy ~4600 kWh rocznie), skoro jest na starych zasadach a i tak płaci rocznie za prąd ponad 1000zł to ciekawe o ile, od momentu założenia paneli, wzrosło mu zużycie prądu w stosunku do 2018r? Teraz płaciłby za prąd przy swoim zużyciu pewnie z 4-5 tys albo i więcej. No ale inwestycja nieopłacalna :E 

Jak to mówią - ciemny lód to kupi.

KO to mocno grzeje, ale to raczej będzei bez efektów.

Elektorat prawicowy jest na tyle zakochany w swoich idolach, że jak zdmeontuje panele to będzie ok, jak odda ukradzioną kawalerkę to będzie ok. 
Zaraz ziobro odda ukradzione poieniądzez Funduszu Sprawiedliwości i to też będzie dla nich dowód wielkiej uczciwości :E 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Elektorat prawicowy jest na tyle zakochany w swoich idolach, że jak zdmeontuje panele to będzie ok, jak odda ukradzioną kawalerkę to będzie ok. 
Zaraz ziobro odda ukradzione poieniądzez Funduszu Sprawiedliwości i to też będzie dla nich dowód wielkiej uczciwości :E 

Jasne, a jak Tusk nas zadłuży na 50 lat to też będzie ok :clap:, Domański jeszcze parę dni temu też uspokajał a dzisiaj pieprzy już odwrotnie. To tak jak Tusk nie wdział nic niepokojącego dzień przed powodzą: raporty nie są przesadnie alarmujące ;D

Cały czas jazda w jedną stronę...

Opublikowano
11 minut temu, LeBomB napisał(a):

Dlatego obecnie w polityce nie wygrywa ten, który zmusza ludzi do myślenia i zastanowienia się nad pewnymi mechanizmami, a ten co najwięcej obieca i stwarza największe pozory.

Populizm to od dawna największe zagrożenie. A do tego polaryzacja i to taka, gdzie jak ktoś skrytykuje PiS to od razu mu ktoś zasugeruje bycie psychofanem Tuska. 

Przeładowanie informacjami, zbyt duża ilośc fejków, błędnych analiz etc. powodują, że ludzie nie są w stanie śledzić tego co się dzieje. Łatwiej zawierzyć jednej, drugiej stronie albo pójść w symetryzm, który jest chyba najbardziej wygodny "wszyscy źli, prawda ZAWSZE leży po środku" etc. 

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Populizm to od dawna największe zagrożenie. A do tego polaryzacja i to taka, gdzie jak ktoś skrytykuje PiS to od razu mu ktoś zasugeruje bycie psychofanem Tuska. 

W drugą stronę też to działa :E 

Tym bardziej tutaj gdzie tylko jedna strona jest tą dobrą :P 

Ale spoko, haters gonna hate, a ja tankuję paliwo po 5.19 jak Tusk przepowiadał. 

Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Oczywiście, tego nie neguję. Warto jednak w krytyce jednej czy drugiej stronie używać prawdziwych argumentów, a nie efektów propagandy drugiej strony :) 

4 minuty temu, galakty napisał(a):

Ale spoko, haters gonna hate, a ja tankuję paliwo po 5.19 jak Tusk przepowiadał. 

Ty się kolego szykuj, bo w 2027 IDZIE GRA O WSZYSTKO!!!!

W 2023 też była gra o wszystko, ale teraz będzie BARDZIEJ! :rotfl: 

Opublikowano
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ty się kolego szykuj, bo w 2027 IDZIE GRA O WSZYSTKO!!!!

W 2023 też była gra o wszystko, ale teraz będzie BARDZIEJ! :rotfl: 

Dopóki nie przyjdzie nowe pokolenie w polityce to dla mnie się nic nie zmieni. Ciągle to samo, tylko metody inne. Jedni drugim łby piorą i się kłócą wzajemnie. Ile można oglądać kaczora czy pfuska...

8 minut temu, trepek napisał(a):

Kiedyś była Putinflacja, dzisiaj mamy Trumpoinflację

Nieeee, jak wybuchła wojna na Ukrainie to paliwo zdrożało przez PiS, a teraz przez Trumpa, wiadomo :hihot: 

Opublikowano
31 minut temu, galakty napisał(a):

Chyba u Skolima:red:

Opublikowano

@ibizpl na ile lat i jaki % jesteśmy zadłużeni u Koreańczyków? Na ile w USA?

Jazda jest po hipokrytach, którzy najpierw mówią, że Unia zła, potem sami pchają się tam na stołki, mówią, że OZE złe, po czym sami mają u siebie. Mówią że cudzołóstwo jest złe, a sami w tej materii nie lepsi. Mówią, że trzeba żyć po katolicku, a unieważniają sobie ot tak śluby kościelne i zieją nienawiścią i chęcią zemsty. Mówią że wystarczy nie kraść, po czym okazuje się, że 20 milionów to nagle "drobne"...

Kłamać w polityce każdy kłamie, to żadna nowość. Ale hipokryzją i łamaniem własnych zasad PiS i prawica póki co popisała się najbardziej. 

30 minut temu, galakty napisał(a):

A co jak Ci powiem, że obecnie nie ma dobrej strony, ale spośród badziewia jakie jest do wyboru po prostu lepsze to niż prawicowe pieniactwo, które chciałoby dyktować innym jak żyć, a samemu się nie trzymają własnych zasad? 

2 minuty temu, galakty napisał(a):

Nieeee, jak wybuchła wojna na Ukrainie to paliwo zdrożało przez PiS, a teraz przez Trumpa, wiadomo :hihot: 

Jak wybuchła wojna na Ukrainie to owszem, był skok cen ropy na ponad 100 dolarów. PiS zastosował wtedy ten sam mechanizm, który proponuje teraz, co skończyło się tym, że momentami cena hurtowa bywała wyższa niż cena detaliczna. Tylko większość gawiedzi nie zastanowi się jakim to było kosztem, że i tak za to wszyscy zapłaciliśmy, a cenę i tak po 4 miesiącach wywaliło na 7 zł. Potem jak cena ropy spadała, to cena paliwa trzymała się u nas dalej. Ropa spadła do około 80 dolarów, a paliwo u nas dalej kosztowało 6,5 zł. Zatem skok cenowy spowodowany przez konieczność zmian dostaw ropy minął, a wysoka cena u nas się utrzymała, właśnie przez politykę cenową paliw jaką wprowadził PiS. 

Co do paliwa, to w większości było po 5,20-5,60, ale zdarzyło mi się widzieć na stacji po 5,19 zł, na samoobsługowej. Tego już nie zanotowałeś, bo po co, ważne żeby teraz powtarzać kolejną tępą propagandę, że obiecał, a teraz nie ma! Było, ale pewien "wspaniałomyślny" wódz postanowił, że trzeba namieszać w łańcuchu dostaw ropy i gazu, ale widzę że to póki co za trudne dla niektórych do ogarnięcia. 

Opublikowano
16 minut temu, LeBomB napisał(a):

A co jak Ci powiem, że obecnie nie ma dobrej strony, ale spośród badziewia jakie jest do wyboru po prostu lepsze to niż prawicowe pieniactwo, które chciałoby dyktować innym jak żyć, a samemu się nie trzymają własnych zasad? 

To że jest lepsze nie znaczy że trzeba jakoś specjalnie bronić... Taki wybór to żaden wybór i go też krytykować będę. 

17 minut temu, LeBomB napisał(a):

Co do paliwa, to w większości było po 5,20-5,60, ale zdarzyło mi się widzieć na stacji po 5,19 zł, na samoobsługowej. Tego już nie zanotowałeś, bo po co, ważne żeby teraz powtarzać kolejną tępą propagandę, że obiecał, a teraz nie ma! Było, ale pewien "wspaniałomyślny" wódz postanowił, że trzeba namieszać w łańcuchu dostaw ropy i gazu, ale widzę że to póki co za trudne dla niektórych do ogarnięcia. 

Ani razu nie tankowałem za 5.19, a według Tuska jedną prostą decyzją miał zrobić 5.19. Nie zrobił. Nic innego mnie nie obchodzi, jak nie umie to niech nie obiecuje i nie kłamie.

Najlepiej to mu wychodzi pisanie postów gdzie siedzi przed TV albo pokazuje wnuczki i niech na tym się skupi ;) 

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tak gwoli ścisłości. Nie dowiózł tego 5,19zl i nie ma tu co kombinować. Pojedyncze stacje to bez znaczenia :) 

No dokładnie. Jeden wyborca widział 5.20 i już jestem hejterem Tuska bo kłamię XDDDDDD 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Digger napisał(a):

Co wy macie z tym 5.19? Ktoś z was w ogóle słyszał tą wypowiedz Tfuska i co on dokładnie mówił, czy wszyscy się opierają na pisowskim przekazie? 

Teraz przy agentach ławo znaleźć:

ta konkretna liczba stała się jednym z głównych motywów kampanii wyborczej i była przywoływana w kilku miejscach:

Czerwiec 2022 (Wywiad naTemat.pl): Pierwotne źródło, gdzie padła kwota 5,19 zł.

Styczeń 2023 (Siedlce): Podczas spotkania z wyborcami lider KO podtrzymał tezę, że przy "uczciwych marżach" taka cena jest realna.

Sierpień 2023 (Włocławek): Tusk mówił o "bardzo konkretnym planie" na paliwo po 5 zł, oskarżając ówczesny zarząd Orlenu o sztuczne zawyżanie cen.

Teraz pięknie widać że czy PiS czy PO, Orlen robi swoje i trudno się dziwić, pompują ile się da na akcjonariat.

Ewentualne ruchy rządu z akcyzą i podatkiem na razie = zero

Na stacjach zawsze fajnie to wygląda bo jak ropa gwałtownie idzie w górę to reakcja cen jest natychmiastowa, a jak ropa tanieje to mają zapasy i kiszka :dupa:

Łorlen nie może a taki Skolim czy jak mu tam może ;D

Edytowane przez ibizpl
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@ibizpl 

Co do paliwa, to w większości było po 5,20-5,60, ale zdarzyło mi się widzieć na stacji po 5,19 zł, na samoobsługowej. Tego już nie zanotowałeś.

https://cenypaliw.fyi/?from=2023-07-01&to=2026-03-09&series=brent%2Con

no może widziałeś, u Skolima który jak sam przyznał początkowo mocno dopłacał aby mieć najatrakcyjniejszą cenę i się rozreklamować. 

przestań kłamać

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)

Przy cenie benzyny 6.50 mamy: VAT: 1,21 zł + akcyza 1,53 zł + opłata paliwowa 0,21 zł + opłata zapasowa 0,05 zł, razem jakieś: 3 zł.

Z prądem jest jeszcze lepiej, bo wychodzi ponad 50%z VATem

Przy gazie też jakoś ponad 40% to podatki przeróżnie nazwane.

I tak to się kręci...

14 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

przestań kłamać

?? Na jego stacji teraz PB95 podobno po 5,94, czyli dalej może a Łorlen nie może ;D

Wynika z tego że taki Skolim zrobił zapasy a mózgi zarządu z Łorlenu nie :boink: no chyba że nas robiąw wała ale przecież to niemożliwe jak PO rządzi, uśmiechnijcie się brygada przy dystrybutorach, hej  :clap:

Widać ta nowa "opłata zapasowa" za 5 gr nie zadziałała na prezesuf...

Edytowane przez ibizpl