Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Isharoth napisał(a):

Osobiście z aplikacji randkowych nie korzystałem, ale myślę że nie jest to reprezentatywna grupa do przeprowadzania takich statystyk. 

Wybory z 2023 mówią trochę więcej. Tu PiS jest praktycznie po równo.

Bardziej konserwatywne kobity, i nie mam tu na myśli "BÓG, HONOR, OJCZYZNA", nie korzystają z Tindera.

W ogóle znajdywanie partnera na tym syfie to jest akt wybitnej desperacji. :E

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Rzadko tu zaglądam i nie wiem, czy ktoś wklejał, ale piękny początek współpracy. Żona ministra spraw zagranicznych, którą cytuje Elon na X mówi o Trumpie, że jest jak Hitler, Stalin i Mussolini. Na dodatek premier był tak pewny wygranej Camali, że pierdzielił, że Trump został zwerbowany przez ruskie służby 30 lat temu. Co trzeba mieć we łbie, żeby o realnym przyszłym prezydencie USA mówić takie rzeczy.

• Like 2
  • Upvote 2

Było, było. Ciekawe czasy idą.

EDIT:

Mówiłem, że VW to początek domina: https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/audi-planuje-masowe-zwolnienia-zagrozone-tysiace-miejsc-pracy/w66gfls

Przypomnę tylko, że Niemcy to największy importer polskich produktów a polskie automotive odpowiada za 8% PKB kraju. Dla porównania całe polskie rolnictwo to 2.5% PKB.

Także tak...

Edytowane przez trepek

9 minut temu, skunRace napisał(a):

Rzadko tu zaglądam i nie wiem, czy ktoś wklejał, ale piękny początek współpracy. Żona ministra spraw zagranicznych, którą cytuje Elon na X mówi o Trumpie, że jest jak Hitler, Stalin i Mussolini. Na dodatek premier był tak pewny wygranej Camali, że pierdzielił, że Trump został zwerbowany przez ruskie służby 30 lat temu. Co trzeba mieć we łbie, żeby o realnym przyszłym prezydencie USA mówić takie rzeczy.

Niestety ale takie mamy elity. Czasami milczenie jest złotem i szczególnie w polityce wypadałoby zamknąć mordę.

Szczególnie jeśli jest choćby cień szansy, że wygra bufon z ego wielkości słońca. 

• Like 1
  • Upvote 4

@skunRace Afera wyszła bo faktycznie Tusk ma słabą pamięć :E Jakby się przyznał to nie byłoby o czym mówić. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Links_between_Trump_associates_and_Russian_officials

Plus ostatnie dwa lata pokazały że związek jest prawdziwy. Zwłaszcza powiązania pana Johnsona z kongresu. 

No i fakt, był zbyt pewny wygranej Kamali. Ale ten błąd popełniły inne państwa w Europie. Dlatego polityka międzynarodowa między USA a EU przez 4 lata będzie bardzo napięta. 

• Confused 1
  • Upvote 1

8 minut temu, voltq napisał(a):

@skunRace piękne , Tusk zaczyna być takim "wariatem" jak Kaczyński , 20 lat już ludzie PISKO rządzą czas na emeryturę , inne partie powinny przejąć stery 

Nie. Śmieci z konfederacji, ani socjaluchy z lewicy nie powinny przejąć sterów.

Chyba, że stery rowerka dla dzieci w pokoju bez klamek.

Edytowane przez crush

Ale przy okazji, będzie spięcie w mózgu wyborców u nas bo wpływ nie tyko RUS i Niemiec będą widoczne ale również USA, Vance już napisał przedsmak co będzie w polityce się działo. Tam gdzie prawica i szury będą chciały zwyciężyć tam USA im pomoże. A w Europie jest bardzo blisko do przestawienia wajchy na nacjonalizm w wielu państwach. 

17 minut temu, TheMr. napisał(a):

@skunRace Afera wyszła bo faktycznie Tusk ma słabą pamięć :E Jakby się przyznał to nie byłoby o czym mówić. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Links_between_Trump_associates_and_Russian_officials

Plus ostatnie dwa lata pokazały że związek jest prawdziwy. Zwłaszcza powiązania pana Johnsona z kongresu. 

No i fakt, był zbyt pewny wygranej Kamali. Ale ten błąd popełniły inne państwa w Europie. Dlatego polityka międzynarodowa między USA a EU przez 4 lata będzie bardzo napięta. 

kolejny etap tłumaczenia fanatyka KO/PO swojego guru Tuska 

Ciekawe kiedy dostrzeżesz ze ten Tusk a Tusk z lat 2007-2013 to dwie inne osoby , Tamten mądry człowiek antysocjalista , szanował prawo kiedy Pis tego nie robił w latach 2005-2006 , przeprowadził Polskie społeczeństwo przez kryzys finansowy  którego nie było dzieki polityce oszczędności a nie rozdawnictwa   , otaczający się tak znakomitymi personami jak Ewa kopacz która uchroniła nas od przekrętu o nazwie świńska grypa i pełno innych świetnych rzeczy które zrobili przy małej ilości tzw "afer" , dziś Tusk socjalista , kłamca , bredzi że nie może złożyć projektu kwoty wolnej od podatku bo prezydent go zawetuje , zaczyna wariować jak Kaczyński i twierdzi ze trump jest rosyjskim agentem , otacza się komunistami z PZPR jak Czarzasty i chce go zrobić marszałkiem sejmu czyli druga osoba w państwie itd itd

Edytowane przez voltq

5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Objawia się tym że nie wybierają partnerów którzy uważają ich za rzecz własną jak większość odklejonych prawakow. Bo wiesz, prawica jest za wolnością, dopóki ta wolność jest po ich myśli :E Konfederacja jest najlepsza w robieniu fikołków na temat wolności.

Pewnie się nie znam ale z tego co obserwuje to lewica robi dokładnie to samo z wolnością, równością i tolerancją.

No ale jak wspomniałem - pewnie się nie znam ;) 

WEqbnEF.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-190688513

Cytat

W Senacie największą przewaga GOP od 1928r.

Nawet jak demokraci wygrają za 4 lata to i tak nie będą mogli rządzić bo wszystko wzięli republikanie. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
  • Upvote 1

17 minut temu, lamparcicho napisał(a):

Pewnie się nie znam ale z tego co obserwuje to lewica robi dokładnie to samo z wolnością, równością i tolerancją.

No ale jak wspomniałem - pewnie się nie znam ;) 

Nie wiem, nie spotkałem się jeszcze z osobą z lewicy która miałaby problem z tym co wymieniłeś. Z prawą strona wielokrotnie. Lewica ma w poglądach - rób sobie co chcesz. Prawica - jesteś konserwatywny albo w ciulu mam twoje zdanie :) 

A to że prawacy sobie wymyślają jakieś zakazy, tolerancje i zamachy które urządza lewica, no cóż. Urojenia też się leczy. 
Problem polega na tym że większość nie ma pojęcia z czym się Lewica łączy, i nie jest to LGBT, transgender i inne wymysły które są łączone ze skrajną lewicą. 
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Classical_liberalism

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Centre-left_politics

Obie drogi są prawie idealnym rozwiązaniem. 

Edytowane przez TheMr.

4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Nie wiem, nie spotkałem się jeszcze z osobą z lewicy która miałaby problem z tym co wymieniłeś. Z prawą strona wielokrotnie. Lewica ma w poglądach - rób sobie co chcesz. Prawica - jesteś konserwatywny albo w ciulu mam twoje zdanie :) 

A to że prawacy sobie wymyślają jakieś zakazy, tolerancje i zamachy które urządza lewica, no cóż. Urojenia też się leczy. 
Problem polega na tym że większość nie ma pojęcia z czym się Lewica łączy, i nie jest to LGBT, transgender i inne wymysły które są łączone ze skrajną lewicą. 
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Classical_liberalism

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Centre-left_politics

Obie drogi są prawie idealnym rozwiązaniem. 

Lewica ma w poglądach - rób sobie co chcesz?
Chyba żeś gdzieś rozum zapodział.
Lewica to zamordyzm, cała masa biurokracji, kontroli przez państwo, narzuconych reguł, podatków.
Ot chociażby głupia zgoda na wyrażenie stosunku płciowego. Aplikacja do wyrażania zgody na telefon... Wolnościowa regulacja? :hihot:

Lewicowiec w świecie prawicowca będzie mógł sobie stworzyć swoją komunę i podpisać ze wszystkimi jej członkami umowy, że dają tyle a tyle daniny na ubezpieczenie, leczenie, budowę infrastruktury w ramach terenu, którego będą właścicielami.
W drugą stronę to już nie zadziała gdy prawicowiec będzie chciał stworzyć sobie wolnościową społeczność.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

37 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ale przy okazji, będzie spięcie w mózgu wyborców u nas bo wpływ nie tyko RUS i Niemiec będą widoczne ale również USA, Vance już napisał przedsmak co będzie w polityce się działo. Tam gdzie prawica i szury będą chciały zwyciężyć tam USA im pomoże. A w Europie jest bardzo blisko do przestawienia wajchy na nacjonalizm w wielu państwach. 

A wiesz co jest w tym najstraszniejsze? Że libki takie jak Ty dalej nie rozumieją czemu się tak dzieje.

• Like 2
  • Upvote 1

16 minut temu, skunRace napisał(a):

Na dodatek premier był tak pewny wygranej Camali, że pierdzielił, że Trump został zwerbowany przez ruskie służby 30 lat temu. Co trzeba mieć we łbie, żeby o realnym przyszłym prezydencie USA mówić takie rzeczy.

W marcu 2023 roku był pewien wygranej Kamali :E, to ciekawe 

9 minut temu, voltq napisał(a):

inne partie powinny przejąć stery

Już ci kiedyś pisałem, że droga do tego jest bardzo prosta ........ wystarczy wygrać wybory

21 minut temu, TheMr. napisał(a):

No i fakt, był zbyt pewny wygranej Kamali. Ale ten błąd popełniły inne państwa w Europie

Nikt nie był pewien wygranej Kamali, tak jak nikt nie był pewien wygranej Bidena. Pomijam już że odnosicie się do sytuacji z 2023 roku

Ale jak widzę, że dzisiaj wszyscy jadą po Tusku bo powiedział coś na Trumpa to mi się nóż w keiszeni otwiera, matko jakie to jest żałosne. Te umizgi pisowców i lizanie dupki na x-ie, czapeczki, okrzyki, 90% pisowców na x-ie pisząca do Trumpa co Tusk na niego powiedział :smiech: 

33 minuty temu, voltq napisał(a):

@Digger nie ma sensu czepiać się słówek bo jak się pisze z komórki to ona często uzupełnia i zmienia słowa , sam musze poprawiać wielokrotnie swoje posty

Edytował wcześniej post ale tego nie poprawił, myślał że to się tak pisze. :E 

Wszyscy uczymy się codziennie nowych nawet takich małych rzeczy, prawacki ekspert też może się nauczyć. :E

Godzinę temu, trepek napisał(a):

Było, było. Ciekawe czasy idą.

EDIT:

Mówiłem, że VW to początek domina: https://businessinsider.com.pl/motoryzacja/audi-planuje-masowe-zwolnienia-zagrozone-tysiace-miejsc-pracy/w66gfls

Przypomnę tylko, że Niemcy to największy importer polskich produktów a polskie automotive odpowiada za 8% PKB kraju. Dla porównania całe polskie rolnictwo to 2.5% PKB.

Także tak...

Ale Putin wojnę przegrywa!

25 minut temu, Maciek. napisał(a):

W marcu 2023 roku był pewien wygranej Kamali :E, to ciekawe 

Faktycznie sorry, więc inaczej, był pewien wygranej Bidena, czy ogólnie demokratów. Sam mówi na tym filmiku "moim zdaniem Trump ma małe szanse na wygranie kolejnych wyborów". Tak, czy inaczej mówiąc takie rzeczy o Trumpie, a wiadomo jakim jest człowiekiem, który jednak może zostać kolejnym prezydentem USA jest wyjątkowo głupie. Zwłaszcza będąc w naszym położeniu i jeśli mówi to premier Polski, bo w co innego jakby padło to z Niemiec, czy Francji oni w takie czarnej dupie jak my nie są.

Edytowane przez skunRace