Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nie wiem czy to przedszkole czy nawyk z Laba, ale 90% (oczywiście liczba wiadomo skąd bo nikt statystyk nie robi) można streścić tak: "nie podoba mi się to co napisał bo KAŻDY wie że to nieprawda, on to w ogóle jest straszny burak i cham, najlepiej go w końcu zbanujcie.".

Reszta modów może potwierdzić że to jest w zasadzie standardowy raport z wątku o polityce, a bardzo podobne lecą w tym o Ukrainie.

Haaa szkoda komentować w ogóle. 

Tymczasem żeby nie było tak smutno to ktoś odważył się popełnić artykuł kreślący wybór Trumpa jako szansę dla Europy środkowej. Mam nadzieję, że bez raportu się obejdzie ;)

https://wiadomosci.wp.pl/mateusz-piotrowski-polska-sama-w-sobie-nie-powinna-obawiac-sie-powrotu-trumpa-7090123502283488a

Edytowane przez Klakier1984
  • Like 1

Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Najpierw trzeba udowodnić że jest to fałszywe, a nie po prostu odmienne od czyichś poglądów przez co poczuł się urażony i domaga natychmiastowego usunięcia posta, najlepiej razem z autorem.

Niestety ale 90% raportów które wysyłacie jest właśnie takie.

Wyjaśnienie zamieściłem wyżej. Tekst artykułu również nie zgadza się z tezą podaną w nagłówku. Potrzeba więcej dowodów? 
@Camis Regulamin regulaminem, od jakiegoś czasu w naszym prawie można za to ścigać ;) Dlatego wykop od 2022 kiedy wylało się mnóstwo rosyjskich botów albo ludzi im klaszczących usuwa bądź permy wydaje w ekspresowym tempie. Za takie artykuły jak wyżej 2 tygodnie odpoczynku rozdają. 
A słyszałem że to forum nie chce mieć ciemniejszej strony jak PClab posiadał. Od fejk ów się zaczyna. 

Ok, wprowadzimy tutaj zatwierdzanie postów, każdy będziemy sprawdzać osobno i weryfikować.

A że to robota za darmo i niestety na chleb trzeba zarabiać gdzie indziej to myślę że 1-2 postów dziennie będziemy mogli weryfikować.

Pasuje?

A jak już mamy się czepiać detali to należałoby się zastanowić czy link do "X" jest równoważny z zamieszczeniem czegoś na forum czy też nie? Bo tak naprawdę treść wisi na "X", a kolega jedynie to podlinkował. To zamieścił na forum czy jednak nie?

Ja coś uważacie za błędne to dajecie własne źródła, albo wskazujecie jak tutaj że tytuł jest mylący bo nie zgadza się z treścią artykułu, na tym polega dyskusja.

I skończmy już to bo to nie ma sensu, naprawdę robicie wszystko żeby temat zniknął, i może w końcu Wam się uda, tylko gdzie wtedy będziecie pisać?

Dlatego konfederacja nigdy nie będzie traktowana poważnie. Mają paru fajnie gadających polityków, aż tu nie z gruchy nie z pietruchy wyskakują z czymś takim.

48 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Jak już wcisnę przycisk cytuj, to potem nie umiem tego usunąć na komórce.

Wracając do tematu. Nikt nie ma monopolu na prawdę. Europa trochę usnęła w kwestii bezpieczeństwa i wielu w innych sprawach. Taki Trump może dać impuls, aby wziąć nie do roboty, co ostatecznie wszystkim wyjdzie na dobre.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1

:Eaż mi się przypomniało jak na labie regularnie zgłaszała mnie zorganizowana grupka lewoskrętnych xD Wyobraźcie sobie. Wchodzi dorosły poważny facet, ojciec dzieci i nie może znieść tego, że ktoś wkleił mema z Tuskiem. Takich zgłoszeń było więcej :D

3eoj2uv.png

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1
  • Haha 2

@Kris194 to nieźle odjechali jak lewica tylko lewicy objawia się matka ekolożka a prawicy matka boska

P.S wygenerowanie czegoś takiego na dzisiejszy jest bezproblemowe a nie wiem jaka technika wtedy dysponowali , wszak wielcy wynalazcy jak bracia lumiere byli uważani w tamtych czasach za magików 

Edytowane przez voltq

Moim zdaniem kandydatem, jeszcze od poprzednich wyborów, jest Trzaskowski.

Zaczął już tak właściwie kampanię wyborczą, dla niepoznaki podpinaną pod spotkania samorządowe.

Równocześnie KO przyciąga uwagę mediów i społeczeństwa tematem wyborów, promując dodatkowo Sikorskiego i pozorując starcie wewnętrzne. Idą wzorem USA.

Sądzę że już po ogłoszeniu Trzaskowskiego kandydatem, Sikorski zadeklaruje pełne wsparcie w trakcie kampanii i będzie zabiegał o bardziej konserwatywnych wyborców. To będzie miało pewne znaczenie, szczególnie w II turze.

• Like 1
  • Confused 2

Teraz, Badalamann napisał(a):

Zaczął już tak właściwie kampanię wyborczą, dla niepoznaki podpinaną pod spotkania samorządowe.

I co na to PKW? Będzie miał jakieś zarzuty? Do Mentzena wszyscy się czepiali przy czym on zaczął robić kampanie za swoje pieniądze a nie publiczne jak Trzaskowski.

• Like 1
  • Upvote 1

21 minut temu, Badalamann napisał(a):

Sądzę że już po ogłoszeniu Trzaskowskiego kandydatem, Sikorski zadeklaruje pełne wsparcie w trakcie kampanii i będzie zabiegał o bardziej konserwatywnych wyborców. To będzie miało pewne znaczenie, szczególnie w II turze.

Bardziej konserwatywni wyborcy będą kluczowi w tych wyborach prezydenckich, które będą w maju. KO będzie musiało zrobić absolutnie wszystko, żeby Polki i Polacy nie zrobili psikusa.

Zresztą PiS nie ma tak naprawdę optymalnego wyboru, jeśli chodzi o kandydata, którego namaści sam Kaczyński.
Czarnek - gbur i niewybieralny oprócz swojego betonu
Błaszczak - doprowadził wraz z Macierewiczem armię do ruiny i niewybieralny oprócz swojego betonu
Bocheński - konfrontował z Trzaskiem w tym roku i sromotnie przegrał, przegra drugi raz, także z Sikorskim
Nawrockl - bliżej kompletnie nieznany, nie wiadomo czego po nim się spodziewać, ale jemu jednak najbliżej do Duda 2.0 i miałby z tego grona największe szanse w tych wyborach
Morawiecki - wielki kłamca, zrobił jako poprzedni premier złodziejstwo na ogromną skalę i niewybieralny oprócz swojego betonu

O reszcie potencjalnych kandydatów szkoda nawet wspominać, w tym również o Tarczyńskim umiejącym w tej partii w języki, którego wypowiedzi śmiesznie brzmią, "pozytywny" błazen. 

Edytowane przez Spl97
  • Like 1

@Spl97 Patrzysz na to przez zły pryzmat. Dla wyborców Morawiecki to złoty chłopak, o niczym nie wiedział. A Błaszczak to wysoce inteligenta osoba. 
Dodatkowo u nas wybiera się prezydenta przez to jak dana partia sobie ostatnio poradziła, a nie przez pryzmat tego czy kandydat będzie godnym kandydatem na prezydenta, więc KO zawiodła wiele osób, odpływ głosów jest niemal pewny. 
Decydujące jak co wybory będzie mobilizacja, frekwencja i nic więcej. 
Kampania wyborcza będzie kształtowała się bardziej na “oby nie PiS” niż Trzaskowskim i jego obietnicach, zwłaszcza że ma małe pole do popisu bo to będzie kalka programu KO. 

Nie bez powodu pisałem o tym, że w maju trzeba powtórzyć co było 15 października 2023 i ponownie trzeba się zamobilizować oraz pokazać PiS-owi właściwe miejsce w szeregu.

To, że elektorat PiS-owski uważa, że Morawiecki czy Błaszczak nie są niczemu winni, to tylko jest ich punktem widzenia i to ich problem, że mają taką zakłamaną, a nie inną wersję. Natomiast napisałem w bardzo wielkim skrócie co takie osoby z PiS-u narobiły, kiedy byli u władzy.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 2

Różne źródła , ten sam syf w stylu " podcinamy gałąź na której wszyscy siedzimy" (Zielone :cenzura: które same stworzyły problem).

PS: Mam odruch wymiotny jak słyszę/czytam bzdury Urszuli/Szolca/Dragiego/Zielonych/EBC.

Von der Leyen: Raport Draghiego wskazał nam kierunek

Draghi: UE potrzebuje 800 mld euro rocznie, by zachować konkurencyjność gospodarki

Sprawozdanie Maria Draghiego wskazuje kierunek. Czy mamy odwagę i polityczną wolę, by przywrócić konkurencyjność UE?

• Like 2
  • Upvote 1

Ja obstawiam odwrotnie - Trzaskowski jest pompowany sondażami ale skończy jak USA gdzie partia zapomniała o normalnych ludziach a w Polsce aborcja i LPG to nie są największe problemy.

Sikorski za to może skusić znacznie więcej elektoratu niedostępnego dla progresywnego Trzaskowskiego.

Sam zagłosuję na Sikorskiego i to w 1 turze a na Trzaskowskiego nigdy.