Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

Problem jest z socjalem i pasożytami siedzącymi na nim.

Więc i z Niemcami i z tą częścią Ukraińców.

To niech ich Niemcy  wywalą, pojadą gdzie indziej i będą pracować, a sobie niech ściągną więcej z Afryki

Opublikowano
4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Wypad do kijowa jest ok, Wania nie ?

Sorki, ale ja nie zacząłem i nie lubię być wyzywany od idiotów, czy wygania ze swojego kraju, więc może tu jest pole do reakcji?

Docinacie sobie nawzajem, a my nie będziemy czytać tego spamu na 10 stron wstecz żeby dojść kto zaczął.

W dodatku spamujecie o Ukrainie w obu tematach tak że sam mam problem rozpoznać w jakim wątku jestem.

Ma to się skończyć.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, crush napisał(a):

Właśnie Ci napisałem, że u nas wystąpiła taka sama patologia.

Ja ich nie bronię tylko krytykuję idiotyczne systemy socjalne.

Owszem system jest zły, ale ogarniętemu człowiekowi byłoby wstyd brać jałmużnę.

Poza tym ja tylko stwierdziłem fakt, a wyzywa się mnie od ruskich onuc. To już prawdę nawet ten Putin kupił?

Edytowane przez Winter
Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

To niech ich Niemcy  wywalą, pojadą gdzie indziej i będą pracować, a sobie niech ściągną więcej z Afryki

Nierobów z Ukrainy mają zastąpić nierobami z Afryki?

Rozwiązaniem jest likwidacja socjalu.

Teraz, Winter napisał(a):

Owszem system jest zły, ale ogarniętemu człowiekowi byłoby wstyd brać jałmużnę.

No to musisz się bardzo wstydzić za nasz kraj.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Docinacie sobie nawzajem, a my nie będziemy czytać tego spamu na 10 stron wstecz żeby dojść kto zaczął.

W dodatku spamujecie o Ukrainie w obu tematach tak że sam mam problem rozpoznać w jakim wątku jestem.

Ma to się skończyć.

przepraszam , jeśli piszesz "w obu tematach" to wychodzi że spamerem jest on, bo ja piszę tylko w tym temacie

1 minutę temu, crush napisał(a):

Więc system jest winny

Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

No to musisz się bardzo wstydzić za nasz kraj.

Nigdy tego nie ukrywałem. Jestem pierwszy do krytyki Polaków, jeśli jest powód.

2 minuty temu, Kelam napisał(a):

@Winter @SylwesterI. Tak jak napisał @Mar_s. Obaj wyluzujcie. To nie jest miejsce na takie dyskusje, a już na pewno nie w takiej postaci. Radzę wstać od kompa, zaparzyć coś do picia, odsapnąć i po powrocie nie odwalać symulacji piaskownicy z wrogimi sobie smarkaczami walczącymi o łopatkę.

Nie lubię być wyzywany od ruskich agentów. Całe swoje życie poświęciłem, żeby polepszyć obraz Polaka poza granicami kraju. Kto mnie zna wie z jakim trudem mi to przychodziło. A teraz jakiś noname klasyfikuje mnie jako sojusznika Putina. Nie, nie zgadzam się na to.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Winter napisał(a):

Nigdy tego nie ukrywałem. Jestem pierwszy do krytyki Polaków, jeśli jest powód.

Nie lubię być wyzywany od ruskich agentów. Całe swoje życie poświęciłem, żeby polepszyć obraz Polaka poza granicami kraju. Kto mnie zna wie z jakim trudem mi to przychodziło. A teraz jakiś noname klasyfikuje mnie jako sojusznika Putina. Nie, nie zgadzam się na to.

Za to lubisz innych wyzywać od idiotów i wyganiać z kraju, przejrzyj swoje posty zobaczysz kto rozpoczął tę dziecinadę

Opublikowano
3 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

Nic nikomu się nie przepala, to nie pieski, które bija brawo w sejmie, bo wybrano takiego, a nie innego prezydenta w USA, to pragmatyczni politycy, którzy widzą co się stało i nie obrażają się jak długopis, tylko wiedzą, że dla dobra Polski trzeba grać w karty, jakie dał los, czy to się podoba, czy nie

Buahaha... pragmatyczni politycy...
Chyba chorągiewki. Taki Tusk to nawet ołtarzyki sobie stawiał i ślub brał na potrzeby kampanii.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Dostałeś potwierdzenie, że Ukraińcy w Niemczech nie pracują. Dziękuję za uwagę.

Tak naprawdę pracują. Zdecydowana większość z nich pracuje, ale na czarno :E

I tak winny jest temu socjal. Dostają 563euro miesięcznie + dostają dopłaty do mieszkań :E

Większości po prostu nie opłaca im się iść legalnie do pracy bo na start dostaną minimalną czyli ~1.5k na łapę, ale zabiorą im wtedy dopłaty do mieszkań i kaskę z socjalu i tam jeszcze inne drobne benefity są. Na czarno złapią 10-15euro na h.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Umpero napisał(a):

Buahaha... pragmatyczni politycy...
Chyba chorągiewki. Taki Tusk to nawet ołtarzyki sobie stawiał i ślub brał na potrzeby kampanii.

Znam osoby które co dzień się modlą, a do kościoła nie chodzą od wielu lat.

Czy Tusk określił się kiedykolwiek jako ateista?

Co jest gorsze? Katolik który chce rozliczać kościół, czy konserwatysta z drugą żoną albo z ósemką dzieci z czterech związków? W tym dwóch bez ślubu? A może żonaty członek fundacji ultrakonserwatywnej który rucha się z mężatką, również z tejże organizacji?

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-prawica-wychodzi-na-prowadzenie-nowy-sondaz-przelomem-dla-pi,nId,7856108

"Badanie wykazało, że listopadzie PiS wyprzedziło KO w rankingu poparcia, zajmując pierwsze miejsce na podium z wynikiem rzędu 34,30 proc. Tym samym KO spada na drugie miejsce z poparciem utrzymującym się nieco powyżej 32 proc."

"Badanie zrealizowane przez Instytut Badań Pollster dla "Super Expressu" w dniach 12-13.11.2024 roku metodą CAWI na próbie 1044 dorosłych Polaków."

Hmmm... całkiem niedawno KO mocno prowadziło, PIS miał zabetonowane +/- 30%, a tu nagle takie zmiany w nastawieniach Polek I Polaków?

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, crush napisał(a):

Znam osoby które co dzień się modlą, a do kościoła nie chodzą od wielu lat.

Czy Tusk określił się kiedykolwiek jako ateista?

Co jest gorsze? Katolik który chce rozliczać kościół, czy konserwatysta z drugą żoną albo z ósemką dzieci z czterech związków? W tym dwóch bez ślubu? A może żonaty członek fundacji ultrakonserwatywnej który rucha się z mężatką, również z tejże organizacji?

Najlepsza na pewno jest Martusia "niepokalana" Kaczyńska, co to męża miała, ale ten mąż to nie widział, że jego dziecko nie jest jego, potem zresztą Martusia dostała rozwód kościelny, bo przecież dziewicą była i znalazła drugiego gacha, ale i ten okazał się nieodpowiedni, z trzecim mężem Martusia do ślubu poszła dziwnie opuchnięta, a po 2 tygodniach znalazła w kapuście kolejne dzieciątko, dar boszy, to przygarnęła jak swoje

takie to wychowanie w PRAWDZIWEJ  POLSKIEJ KATOLICKIEJ rodzinie, z wujkiem co kotku dozgonną miłość poprzysiągł, i dziadziem z AK, który podczas gdy innych AK'owców ubeki katowali, to prezenta od nowej władzy dostawał 

ps. a ja w telewizji to takich widziałem, co w kościele plackiem leżeli, biskupów po rekach całowali, a jakie biznesy za państwową kasę z biskupami robili

PRAWDZIWI PATRIOCI i KATOLICY za naszą polską kasę z naszymi biskupami

Edytowane przez SylwesterI.