Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie pozwalają mieć w domu narkotyków, ale jeżeli chodzi o szczepienia to już co innego. Na covida i to chyba co 3 miesiące (chyba że się coś zmieniło), na grypę, na KZM. Teraz jakieś polio doszło. Jest tego znacznie więcej. Jak myślicie, jakbym się zaszczepił na to wszystko to zostanę supermenem czy może chociaż batmanem.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zmutowany-wirus-wykryty-w-sciekach-gis-ostrzega-sytuacja-ale,nId,7858111

Edytowane przez sabaru128
  • Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Jak myślicie, jakbym się zaszczepił na to wszystko to zostanę supermenem czy może chociaż batmanem.

Nie zostaniesz, ale chociaż nie będziesz szurem. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, RyszardGTS napisał(a):

Bezczelni. Dziwne że prace ekshumacyjne odnośnie niemieckich żołnierzy są możliwe ale ofiar Wołynia nie są.

Rozumiem oburzenie, jest absolutnie słuszne biorąc pod uwagę przytoczony przez Ciebie fakt i jak chyba każdy albo prawie każdy Polak jestem za ekshumacją ale jednocześnie uważam, że to czas pokoju a nie wojny jest właściwy dla takich działań. Zastanówmy się przez chwilę, co chcemy tak naprawdę osiągnąć? Czy chcemy wyłącznie osiągnąć satysfakcję, że o "w końcu się udało" i godnie pochować szczątki ofiar czy może lepiej aby z tego wynikła też historyczna lekcja dla obecnych i przyszłych pokoleń zarówno Polaków jak i Ukraińców do czego może doprowadzić nacjonalizm? Jeśli interesuje nas to drugie to ta zbrodnia powinna dominować w przekazie, sama uroczystość powinna mieć odpowiednią oprawę a nie być gdzieś w tle innych wydarzeń. Niezależnie od tego co ktokolwiek myśli o Ukrainie i Ukraińcach to teraz, na terenie ich kraju ginie czyjś brat, ojciec, wujek, sąsiad itd. W takim momencie naprawdę trudno oczekiwać tak bardzo potrzebnej refleksji i powagi dla skali zbrodni w Wołyniu. Dodajmy, że Ukraińcy są dość butnym narodem i potrzeba będzie czasu i oczywiście odpowiedniej postawy zachodu aby Ukraińcy nauczyli się dyplomacji na faktycznie wysokim poziomie, pamiętajmy, że to jakby nie było byłe państwo bloku ZSRR czyli jeszcze gorzej niż my.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

Rozumiem oburzenie, jest absolutnie słuszne biorąc pod uwagę przytoczony przez Ciebie fakt i jak chyba każdy albo prawie każdy Polak jestem za ekshumacją ale jednocześnie uważam, że to czas pokoju a nie wojny jest właściwy dla takich działań. Zastanówmy się przez chwilę, co chcemy tak naprawdę osiągnąć? Czy chcemy wyłącznie osiągnąć satysfakcję, że o "w końcu się udało" i godnie pochować szczątki ofiar czy może lepiej aby z tego wynikła też historyczna lekcja dla obecnych i przyszłych pokoleń zarówno Polaków jak i Ukraińców do czego może doprowadzić nacjonalizm? Jeśli interesuje nas to drugie to ta zbrodnia powinna dominować w przekazie, sama uroczystość powinna mieć odpowiednią oprawę a nie być gdzieś w tle innych wydarzeń. Niezależnie od tego co ktokolwiek myśli o Ukrainie i Ukraińcach to teraz, na terenie ich kraju ginie czyjś brat, ojciec, wujek, sąsiad itd. W takim momencie naprawdę trudno oczekiwać tak bardzo potrzebnej refleksji i powagi dla skali zbrodni w Wołyniu. Dodajmy, że Ukraińcy są dość butnym narodem i potrzeba będzie czasu i oczywiście odpowiedniej postawy zachodu aby Ukraińcy nauczyli się dyplomacji na faktycznie wysokim poziomie, pamiętajmy, że to jakby nie było byłe państwo bloku ZSRR czyli jeszcze gorzej niż my.

Nieodpowiednim czasem jest stawianie też pomników morderców czasie wijny a tak się dzieje.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Winter napisał(a):

Nieodpowiednim czasem jest stawianie też pomników morderców czasie wijny a tak się dzieje.

To jak jest w końcu z tym pomnikiem? Renowacja czy stawianie jakiegoś nowego? To ogromna różnica mimo wszystko.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
26 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

https://www.rmf24.pl/regiony/poznan/news-dyspozytor-nie-wyslal-karetki-do-3-latki-dziecko-zmarlo-sa-w,nId,7858045#crp_state=1

1. Dziecko nie żyje.

2. To był błąd by nie wysłać karetki.

3. A nie no, spoko... czas na CS'a

Mam nadzieję że to się tak nie skończy i dyspozytor/operator 112 usłyszy zarzuty prokuratorskie.

To jeden z tych przypadków, gdzie ktoś truł gryzonie fosforowodorem w nieprawidłowy sposób? Nie wiedząc że to trujący gaz 100 razy silniejszy niż cyklon B?

14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Rozumiem oburzenie, jest absolutnie słuszne biorąc pod uwagę przytoczony przez Ciebie fakt i jak chyba każdy albo prawie każdy Polak jestem za ekshumacją ale jednocześnie uważam, że to czas pokoju a nie wojny jest właściwy dla takich działań.

Nie lubię gier losowych, ale tu założę się o 100zł, że po wojnie się wykręcą z tego. Wchodzisz? Ale ty musisz dopilnować zakładu ja pewnie zapomnę.

Opublikowano
9 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Nie lubię gier losowych, ale tu założę się o 100zł, że po wojnie się wykręcą z tego. Wchodzisz? Ale ty musisz dopilnować zakładu ja pewnie zapomnę.

Rozumiem obawy dlatego trzeba pilnować żeby temat nie "uciekł". Jeśli ktoś będzie w stanie to przeforsować to chyba właśnie Radek Sikorski ze swoją twardą dyplomacją.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

Nie pozwalają mieć w domu narkotyków, ale jeżeli chodzi o szczepienia to już co innego. Na covida i to chyba co 3 miesiące (chyba że się coś zmieniło), na grypę, na KZM. Teraz jakieś polio doszło. Jest tego znacznie więcej. Jak myślicie, jakbym się zaszczepił na to wszystko to zostanę supermenem czy może chociaż batmanem.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zmutowany-wirus-wykryty-w-sciekach-gis-ostrzega-sytuacja-ale,nId,7858111

Jakieś tam polio, odra, krztusiec, świnka... oj tam oj tam, tyle wieków ludzie przeżyli, a nagle szczepionek im się zachciało! Od tego autyzm jest!

Mówiłem, że takie wątki to chlew? :P 

Nie no, tak poważniej, to o dziwo jest nawet da się was poczytać, inaczej niż jakieś Interie czy WP. Aczkolwiek wiadomo, że obrzucania kałem i takich mądrości z Internetów jak wyżej nie unikniesz i chyba zdrowiej stanąć z boku, na Labie ograniczałem się do gier i chyba na tym poprzestanę. Dziś tylko wyjątkowo mi się nudzi :E 

Edytowane przez Zas
Opublikowano
1 godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

Jak myślicie, jakbym się zaszczepił na to wszystko to zostanę supermenem czy może chociaż batmanem.

Myślę, że bez szczepień już nim jesteś.

0b3.gif

Opublikowano
58 minut temu, Kris194 napisał(a):

To jak jest w końcu z tym pomnikiem? Renowacja czy stawianie jakiegoś nowego? To ogromna różnica mimo wszystko.

Wg Googla ma powstać nowy pomnik.

Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

To jeden z tych przypadków, gdzie ktoś truł gryzonie fosforowodorem w nieprawidłowy sposób? Nie wiedząc że to trujący gaz 100 razy silniejszy niż cyklon B?

Nie będą się wykręcać tylko nam pokażą środkowy palec.