Spl97 143 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Ale to jest miód, Konfiarz kłóci się z czołowym PiS-owcem Płaszczakiem, a Kaczyński nawet wstał z oślej ławki . https://wiadomosci.wp.pl/wrzawa-w-sejmie-wstal-nawet-kaczynski-7095270440204864a Edytowane 11 godzin temu przez Spl97 1
galakty 228 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 9 godzin temu, RyszardGTS napisał(a): Tak Szymusiu tak.... Nie wiem kto normalny w ogóle myśli o nim jako kandydacie... Przy nim to nawet Trzask ma sens XD
Camis 425 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) https://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-naloza-sankcje-na-mtk-wazna-zapowiedz-z-obozu-donalda-trumpa/wy8955c Spoiler Edytowane 10 godzin temu przez Camis
Badalamann 60 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Dziś KO wybiera kandydata na Prezydenta. Jutro poznamy wynik. Raczej wygra Trzaskowski, no ale zobaczymy jutro rano, bo Sikorski prowadził dość agresywną kampanię wewnętrzną. PiS też decyduje, mówi się o Nawrockim z Czarnkiem jako szefem propagandy, znaczy sztabu 1
Camis 425 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Badalamann napisał(a): Jutro poznamy wynik. Ja już znam: Trzaskowski VS Nawrocki. Prawaki i pisiory na X już wrzucają wpisy z Nawrockim. 1
Spl97 143 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Obojętnie co by było, to trzeba będzie apelować do wszystkich wyborców o nieoddanie głosów w wyborach prezydenckich na kandydata z PiS. 1 1
Spl97 143 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Kij z Memcenem, on ma zero szans na wejście do drugiej tury. 1
galakty 228 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 24 minuty temu, Spl97 napisał(a): Obojętnie co by było, to trzeba będzie apelować do wszystkich wyborców o nieoddanie głosów w wyborach prezydenckich na kandydata z PiS. Oho, zaczyna się. Za 4-8 lat zmiana rządu na "opozycję" bo KO źle rządzi
Spl97 143 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Nie odpowiadam za innych, lecz dla mnie powrót PiS-u do władzy samodzielnie bądź w koalicji? 2 3
TheMr. 226 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Na Sikorskiego bardzo chętnie bym zagłosował, na Trzaskowskiego już mniej ale nic lepszego na horyzoncie nie będzie. Memcen na FB co rusz się ora, ostatnio z ETS, człowiek który nie ma pojęcia jak działa ETS, myśli że jak wyjdziemy z Unii to ETS nie będzie nas obowiązywał. Szkoda, może trzeba mu powiedzieć że te złe komunistyczne Chiny też mają ETS? Albo że każde państwo prowadzi pracę nad podobnym systemem redukcji CO2? Albo że system ETS ma 20 lat i Polska miała go w pompie? Kandydat PiSu to miernota jak cała ich partia pokrak. Już nawet kandydata z Lewicy bym przełknął gdyby mieli sensownego, z szansami na II turę. 2
Kamiyanx 34 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 4 godziny temu, galakty napisał(a): Nie wiem kto normalny w ogóle myśli o nim jako kandydacie... Przy nim to nawet Trzask ma sens XD Miałby, gdyby nie popełnił po drodze kumulacji błędów. Najpierw był mało stanowczy wobec Kamiński & Wąsik, chociaż to przecież i tak nic nie dawało, bo nadal mieli Długopis. Potem była chyba ta sprawa z aborcją, w którą niepotrzebnie się mieszał. Mógł po prostu biernie dać Lewicy naparzać się z Długopisem. Chociaż wydaje mi się, że jego głównym obciążeniem jest hamulcowy z PSL. Sam po czasie żałuję głosu na P2050, ale nie dlatego, że partia jest zła, tylko dlatego, że jednocześnie oddałem głos na tych leśnych dziadków z PSL. Projekt TD należy zakończyć. Miejsce PSL jest przy PiS-ie i KonfedeRosji. 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Za 4-8 lat zmiana rządu na "opozycję" bo KO źle rządzi Tylko że KO w bardzo ograniczonym stopniu rządzi, skoro to szeroka koalicja. Bezwzględną władzę oddaliśmy tylko PiS i wszyscy wiedzą, jak źle się to skończyło. Poza tym dalszy dualizm nie jest jakiś pewny. Obie parte są wodzowskie. Kaczyński już chyba ma demencję, a po przegranych prezydenckich partia może się rozlecieć. 1
galakty 228 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przecież i tak oni jednogłośnie głosują, co taka Lewica ma do gadania? Zrobiła coś co zapowiadała? Poza LGBT i innymi bzdurami? Może mieszkalnictwo? Czy też machną kredyt 0%? 2
GordonLameman 148 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 29 minut temu, TheMr. napisał(a): Na Sikorskiego bardzo chętnie bym zagłosował, na Trzaskowskiego już mniej ale nic lepszego na horyzoncie nie będzie. Memcen na FB co rusz się ora, ostatnio z ETS, człowiek który nie ma pojęcia jak działa ETS, myśli że jak wyjdziemy z Unii to ETS nie będzie nas obowiązywał. Szkoda, może trzeba mu powiedzieć że te złe komunistyczne Chiny też mają ETS? Albo że każde państwo prowadzi pracę nad podobnym systemem redukcji CO2? Albo że system ETS ma 20 lat i Polska miała go w pompie? A co by się stało, gdyby się dowiedział, że państwa takie jak UK czy Szwajcaria muszą dostosowywać część swojego ustawodawstwa do UE? 12 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Miałby, gdyby nie popełnił po drodze kumulacji błędów. Najpierw był mało stanowczy wobec Kamiński & Wąsik, chociaż to przecież i tak nic nie dawało, bo nadal mieli Długopis. Potem była chyba ta sprawa z aborcją, w którą niepotrzebnie się mieszał. Mógł po prostu biernie dać Lewicy naparzać się z Długopisem. Chociaż wydaje mi się, że jego głównym obciążeniem jest hamulcowy z PSL. Sam po czasie żałuję głosu na P2050, ale nie dlatego, że partia jest zła, tylko dlatego, że jednocześnie oddałem głos na tych leśnych dziadków z PSL. Projekt TD należy zakończyć. Miejsce PSL jest przy PiS-ie i KonfedeRosji. Ja również mocno liczyłem na Hołownię i TD, jako siłę, która będzie mogła przełamać duopol KO/PiS. Jednak zdolności showmeńskie to trochę za mało.
TheMr. 226 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ale jako to niezależne i silne UK robi prawo pod UE!?!? Może nie wie ile Norwegia musi dopłacać do UE żeby z nią handlować i nie posiada nawet własnego głosu na radzie? Styki by mu spaliło chyba. 1
Kamiyanx 34 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @GordonLameman Kojarzysz profesora Antoniego Dudka? On niestety dość jasno podawał problem P2050 – za mało się różni od PO/KO. A tak naprawdę nie wiem, co mogliby robić, żeby się wyraźnie różnić, bo musieliby nie popierać tych pożądanych społecznie zmian, na których jedzie KO. Przeciwny tor ma właśnie PSL, tylko to jest tor na zderzenie ze ścianą, bo są zbyt mało radykalni na wyborców Konfabulacji. No i tak jak mówiłem, Hołownia niestety ma trochę mało doświadczenia. Niepotrzebnie mieszał się w trudne tematy, których Tusk celowo unikał. Ot, polityka.
GordonLameman 148 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) @TheMr. Nie mówmy tego głośno, bo Konfederaci tego nie wiedzą. Nie chcemy, żeby doznali szoku, albo dowiedzieli się, że ich Wspaniała Partia ich okłamuje! @Kamiyanx Tak, prof. Dudek jest dość celny. Czasem tylko mu się odleci. TD nie pomagały spady z KO, ale ja osobiście się wkurzyłem kiedy np. Michał Gramatyka, którego znam osobiście i cenię, uciekł do europarlamentu mimo teki wiceministra. Jeszcze chwilę przed wyborami rozmawiałem z nim na katowickim EKG (kwiecień 2024) i opowiadał jakie to wyzwania przed nim stoją w Ministerstwie Cyfryzacji. To było dla mnie wielki minus. Edytowane 5 godzin temu przez GordonLameman
Klakier1984 61 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Gramatyka nie pierwszy nie ostatni, który miał Polskę naprawiać ale euro nie śmierdzi Dla odmiany Kierwiński wrócił, miał ratować powodzian ale coś słuch po nim zaginął.
crush 341 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, Spl97 napisał(a): Obojętnie co by było, to trzeba będzie apelować do wszystkich wyborców o nieoddanie głosów w wyborach prezydenckich na kandydata z PiS. No ja apeluję do znajomych żeby w ogóle nie szli jak będzie Trzaskowski vs PiSowiec.
Badalamann 60 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu @Klakier1984 Kierwiński działa. To sprawny organizator. Choć wrócił głównie po to, by zarządzać Warszawą, gdy Trzaskowski zostanie Prezydentem.
Kamiyanx 34 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 6 minut temu, crush napisał(a): No ja apeluję do znajomych żeby w ogóle nie szli jak będzie Trzaskowski vs PiSowiec. Bez znaczenia. To nie są wybory dla centrum, więc część i tak zostanie w domach. Choć ty to chyba bardziej skrajna prawica, przynajmniej światopoglądowo.
crush 341 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a): Bez znaczenia. To nie są wybory dla centrum, więc część i tak zostanie w domach. Choć ty to chyba bardziej skrajna prawica, przynajmniej światopoglądowo. To się jeszcze okaże. A Ty skrajna lewica, więc balans zostaje zachowany.
Camis 425 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Cytat Nic mnie bardziej nie bawi niż biedni idioci głosujący za zabraniem im pomocy, żeby obniżyć podatki bogatym https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-190887829 Spoiler 1 2
Spl97 143 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 16 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Gramatyka nie pierwszy nie ostatni, który miał Polskę naprawiać ale euro nie śmierdzi Konfederatom również euro nie śmierdzą i robią wstyd na całą Europę, a Zajączkowska oraz Grzesiek Braun Szczęść Boże szczególnie . 1
crush 341 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jak można porównywać multimiliardera do pracującego na czarno Jose, którego 6 z 7 dzieci jest w gangu? 🤔 Czy tym ludziom leki na ADHD (bo co drugi liberał na Twitterze ma litanię zaburzeń w bio) wypaliły mózgi?
Rekomendowane odpowiedzi