Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te całe prawybory w KO to była akcja na umocnienie Czaskowskiego. Tak duża przewaga jest aż śmieszna. Jeśli według sondaży kandydat KO (niezależnie czy to Czaskowski lub Radzio) wygrywa z kandydatem PiS, to powinni wybrać tego drugiego. Czaskowski miał zawsze z górki. Wygrana w Warszawie to żaden sukces, natomiast stolica to taki samograj , tam kasa sama się robi. Nie trzeba być wielkim strategiem aby miasto się rozwijało. Wystarczy nie przeszkadzać i zajmować się podstawowymi rzeczami.

To jest mój kandydat :lol2:

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Choćby to:

https://www.wprost.pl/amp/11847441/braun-i-korwin-mikke-lacza-sily-skandaliczne-slowa-o-ukrainie.html

a to tylko z ostatniego miesiąca 

Braun zawsze jest pierwszy gdy można skrytykować Ukrainę, zrzucić na nią winę, a krytyki rossji z jego ust raczej nie usłyszysz. A wszyscy widzimy co Rosja wyrabia - czemu więc nie może zagłosować za sankcjami przeciw Rosji? Wniosek jest jeden: jest ruską onucą.

edit.

Szczepienie nie jest eksperymentem na ludziach. Nie jest i tyle.

A co jest w tym złego żeby zrobić międzynarodowe śledztwo? Dlaczego Rosja się zgodziła na to śledztwo a Ukraina nie ? Skoro to Rosja niby dokonała tej masakry to dlaczego Ukraina się nie zgadza? Gdzie tu logika bracie ?

Podawanie preparatu w fazie testów nie jest eksperymentem medycznym ? To nawet prosty Janusz spod butki z Piwem takich głupot nie wypisuje bracie

Nawet sam pfizer się przyznał do tego że to eksperyment medyczny producent tego wynalazku 

To są właśnie te twoje nielogiczne krzyki bracie , logika i samodzielne myślenie to podstawa , dlatego jesteśmy w takim marazmie gdyż tego brakuje w Polsce 

@ghostdog ja jeszcze nie mam swoje kandydata na prezydenta w Polsce i wątpię żeby taki się znalazł

Edytowane przez voltq
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nawet nie jesteś oryginalny, ale przyjmuję komplement. Imitacja jest najwyższym wyrazem pochlebstwa :)

Zarzucasz mi brak oryginalności kiedy sam kilka razy opierasz się na opinii 2 nudnych antykonfiarzy, których to nawet głupi pisowcy gasili tu jak peta. Ta imitacja to nie pochlebstwa, a wręcz coś przeciwnego :D ale tłumacz to sobie jak chcesz. Widać, że bardzo potrzebujesz atencji i akceptacji. Mi to wisi.

Nie rozróżniasz zatem "głosowania" w necie od dystrybucji materiałów. 

Nie to ty wybierasz sobie te dowody jakie ci akurat pasują. Dla ciebie dystrybucja z antykonfiarskich troll kont > ankieta wśród ludzi którzy interesują się gospodarką i obejrzeli całą debatę, a nie tylko shorty.

bo to czepianie się na siłę mniej lub bardziej niefortunnych wypowiedzi

Nic tu nie jest robione na siłę. Sami dostarczają materiału.

Gdy ktoś tak robi z kimś z Konfederacji pierwszy drzesz mordę "wyrwane z kontekstu!".

Nie mierz innych swoją miarą. To ty pierwszy tu wpadłeś i zrobiłeś "wyrzyg" na Konfederacje jak skrajny antykonfiarz. Znajdziemy tu zdecydowanie więcej dowodów na twoje antykonfiarstwo niż na moje Konfiarstwo :)

Płaczek >>> najebus :)

Może dla ciebie. Dla mnie zdecydowanie normalniejsze jest zaniemóc po codziennych podróżach, nieprzespanej nocy i kilku piwkach niż spłakać się nad Konstytucja. To świadczy o niezłym rozchwianiu emocjonalnym albo skrajnym cynizmie/aktorstwie dla kilku % poparcia. Obrzydliwe.

To co robisz to głupota - zawierzasz wszystko jednej partii i to takiej, która ma w swoich szeregach Brauna. 

To w dalszym ciągu na ten moment najlepszy wybór, a każda partia ma swojego "Brauna". I nie zawierzam im zdecydowanie wszystkiego.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Digger napisał(a):

Nie ośmieszaj się wyskakując z tym pisowskim ściekiem.

Sam się ośmieszyłeś. Ankieta tak samo jak i debata była organizowana przez Puls Biznes. Na bankier.pl też coś było.

Opublikowano (edytowane)

@Michaelred

Jak chcesz coś udowodnić to podawaj normalne źródła, ja tego szukał nie będę przecież. :lol2:

Na jakieś odrzeczy.pl nie będę wchodził bo nie chcę wspierać pisowsko ruskiej propagandy.

Edytowane przez Digger
Opublikowano

Dla mnie źródło jak każde inne na tej zasadzie, że przecież nie chodziło tutaj o PIS czy ruskich agentów.

27 minut temu, ghostdog napisał(a):

Te całe prawybory w KO to była akcja na umocnienie Czaskowskiego. Tak duża przewaga jest aż śmieszna. Jeśli według sondaży kandydat KO (niezależnie czy to Czaskowski lub Radzio) wygrywa z kandydatem PiS, to powinni wybrać tego drugiego. Czaskowski miał zawsze z górki. Wygrana w Warszawie to żaden sukces, natomiast stolica to taki samograj , tam kasa sama się robi. Nie trzeba być wielkim strategiem aby miasto się rozwijało. Wystarczy nie przeszkadzać i zajmować się podstawowymi rzeczami.

Oczywiście. To nie miało żadnego sensu jako prawdziwe prawybory. To była zwykła szopka do zmobilizowania elektoratu. Szczególnie takiego centrowo prawicowego, któremu lewoskrętny Rafałek średnio się podoba. Ta przemowa Sikorskiego to już była gotowa miesiąc temu:E

Opublikowano
36 minut temu, voltq napisał(a):

A co jest w tym złego żeby zrobić międzynarodowe śledztwo? Dlaczego Rosja się zgodziła na to śledztwo a Ukraina nie ? Skoro to Rosja niby dokonała tej masakry to dlaczego Ukraina się nie zgadza? Gdzie tu logika bracie ?

Podawanie preparatu w fazie testów nie jest eksperymentem medycznym ? To nawet prosty Janusz spod butki z Piwem takich głupot nie wypisuje bracie

Nawet sam pfizer się przyznał do tego że to eksperyment medyczny producent tego wynalazku 

To są właśnie te twoje nielogiczne krzyki bracie , logika i samodzielne myślenie to podstawa , dlatego jesteśmy w takim marazmie gdyż tego brakuje w Polsce 

Kolego, były już dwa międzynarodowe śledztwa. 
Po co trzecie? Żeby tym razem russkie śmiecie miały na nie wpływ? 

Raport możesz znaleźć tutaj:

https://www.ohchr.org/en/documents/reports/a77533-independent-international-commission-inquiry-ukraine-note-secretary

Nic więcej nie jest potrzebne, a to co robi Braun z koriwnem to rozsiewanie ruskiej dezinformacji. 

Co do szczepionek - one nie były w fazie testów klinicznych, a w fazie monitoringu. Nie będę tu robił wykładu na temat faz badań klinicznych nad lekiem, ale testy zostały zakończone. To co piszesz to kolejny element chłopskiego rozumu wynikający z niewiedzy dotyczącej systemu badań klinicznych oraz wyłapywania strzepków informacji z mediów, które się lubują w dezinformacji. 

34 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Zarzucasz mi brak oryginalności kiedy sam kilka razy opierasz się na opinii 2 nudnych antykonfiarzy, których to nawet głupi pisowcy gasili tu jak peta. Ta imitacja to nie pochlebstwa, a wręcz coś przeciwnego :D ale tłumacz to sobie jak chcesz. Widać, że bardzo potrzebujesz atencji i akceptacji. Mi to wisi.

Nie to ty wybierasz sobie te dowody jakie ci akurat pasują. Dla ciebie dystrybucja z antykonfiarskich troll kont > ankieta wśród ludzi którzy interesują się gospodarką i obejrzeli całą debatę, a nie tylko shorty.

Moje wpisy dostają głosy od więcej niż 2 osób. Ty od nikogo ;)

Ankieta w necie jest dla mnie mało wiarygodna - zawsze. Nie bez powodu korwin i konfederacja są mocne w internetowych głosowaniach, ale nie ma to przełożenia na rzeczywistość. 

Zgubiłeś w ogóle sens naszej dyskusji, ale nie mam już nawet ochoty tego prostowac.

Nic tu nie jest robione na siłę. Sami dostarczają materiału.

Wszystko jest robione na siłę. Wystarczyłoby abyś raz wygłaszał przemówienie, żebyś zrozumiał dlaczego różne lapsusy się trafiają.

Nie mierz innych swoją miarą. To ty pierwszy tu wpadłeś i zrobiłeś "wyrzyg" na Konfederacje jak skrajny antykonfiarz. Znajdziemy tu zdecydowanie więcej dowodów na twoje antykonfiarstwo niż na moje Konfiarstwo :)

To ty ustawiłeś się w pozycji adwersarza do mnie i zaczałeś wycieczki osobiste. 

Jak pisałem - jestem krytykiem konfederacji. Pisałem też dlaczego. Bycie antykonfiarzem to rigcz. Bycie konfiarzem to niestety efekt słabej edukacji lub socjopatii.

Może dla ciebie. Dla mnie zdecydowanie normalniejsze jest zaniemóc po codziennych podróżach, nieprzespanej nocy i kilku piwkach niż spłakać się nad Konstytucja. To świadczy o niezłym rozchwianiu emocjonalnym albo skrajnym cynizmie/aktorstwie dla kilku % poparcia. Obrzydliwe.

Obrzydliwe to jest upijać się 2 piwami :E :E :E

To w dalszym ciągu na ten moment najlepszy wybór, a każda partia ma swojego "Brauna". I nie zawierzam im zdecydowanie wszystkiego.

Oj, zawierzasz wszystko. Chcesz im oddać pełną władzę, a słów ich krytyki od Ciebie nie widzimy. Raczej bronisz wszystkiego - każdej jednej głupoty i każdego jednego ich przedstawiciela ;)

• Like 4
  • Confused 1
Opublikowano
20 minut temu, Michaelred napisał(a):

Dla mnie źródło jak każde inne na tej zasadzie, że przecież nie chodziło tutaj o PIS czy ruskich agentów.

Jakby taką ankietę zrobił Onet i wskazał że Mentzen przegrał, to co byś powiedział?

• Like 4
Opublikowano
46 minut temu, ghostdog napisał(a):

Jeśli według sondaży kandydat KO (niezależnie czy to Czaskowski lub Radzio) wygrywa z kandydatem PiS, to powinni wybrać tego drugiego. Czaskowski miał zawsze z górki. Wygrana w Warszawie to żaden sukces, natomiast stolica to taki samograj , tam kasa sama się robi. Nie trzeba być wielkim strategiem aby miasto się rozwijało. Wystarczy nie przeszkadzać i zajmować się podstawowymi rzeczami.

Sondaże, które wypłynęły na dniach pokazały, że na ten moment Nawrocki, prawdopodobny kandydat z PiS-u ma tak gdzieś 20% poparcia pomimo ogólnej nierozpoznawalności, gdzie nawet Czarnek ma na tą chwilę ok. 30-32% poparcia.
Trzeba przypomnieć, że Duda po tym, jak został ogłoszony kandydatem na Prezydenta z PiS-u na początku miał ok. 15% poparcia, a Komorowski, ówczesny Prezydent RP ponad 50% i miałby zwycięstwo już w I turze, a jak się później się skończyło, wszyscy wiemy.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jakby taką ankietę zrobił Onet i wskazał że Mentzen przegrał, to co byś powiedział?

Że to pewnie prawda i była jakaś wpadka. Nie wydaje mi się żeby Onet zaryzykował możliwość przedstawienie Konfy w dobrym świetle więc to musiała by być sytuacja zła dla Konfy/Mentzena. Tylko w takim przypadku pojawiła by się u nich taka ankieta. Onet jako internetowy mainstream ostatnio nie mógł przeboleć wygranej Szeremety bo powiedziała o swoich powiązaniach z Konfederacją. Robił reportaże o trasie Mentzena z Bosakiem wrzucając takie fotki :D
xyidlkJ.png

Czasem jednak ich dziennikarze wchodzą w jakąś 4 gęstość i potrafią nasmarować coś takiego:E

image.png.9cbaa79be5e6b493aed0797da81c5eea.png

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Trzaskowski juz wygrał wybory prezydencie , Pis wystawi śmiesznego kandydata , Hołownia i Mentzen nie maja szans z Trzaskowskim , reszta nie ma podjazdu

Edytowane przez voltq
Opublikowano
11 minut temu, Michaelred napisał(a):

Że to pewnie prawda i była jakaś wpadka. Nie wydaje mi się żeby Onet zaryzykował możliwość przedstawienie Konfy w dobrym świetle więc to musiała by być sytuacja zła dla Konfy/Mentzena.

Czyli dopiero jakbyś sam stwierdził, że Konfa/Mentzen zaliczyli jakąś wpadkę, to byś uwierzył, a tak to byś uznał, że ankieta jest nic nie warta i ustawiona?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

Czyli dopiero jakbyś sam stwierdził, że Konfa/Mentzen zaliczyli jakąś wpadkę, to byś uwierzył, a tak to byś uznał, że ankieta jest nic nie warta i ustawiona?

Nie było by takiej ankiety bez wpadki. Napisałeś o Onecie to odpowiadam jakby to było w ich przypadku. Onet nigdy przychylny Konfie nie był.
Nie pamiętasz już jaki hejt wylał się na media kiedy wyszło, że program Bosaka oceniony przez ekspertów ING był najlepszy? 
Foty w spojlerze!

Spoiler

8efccb79e36495566cb77fe96c747ec2.png

ingbosak655.png

Moje ulubione :D

Z77Qf8eSGdrrNRkZcD2t3WQM9RbsnFUN.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

oraz chciał mnie karać finansowo i więzieniem bo nie wzięłam udziału w eksperymencie medycznym i nie zaszczepiłem się na covid 

To chyba masz nieaktualne informacje, Trzaskowski w tej sprawie to zwyczajne przedłużenie polityki KO i masz szczęście że covid przegrał z wojną :faja:

16 minut temu, voltq napisał(a):

Trzaskowski juz wygrał wybory prezydencie

Oby w KO też tak myśleli to się zbytnio nie przygotują i będzie płacz jak w US :lol2:

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Michaelred napisał(a):

Nie było by takiej ankiety bez wpadki. Napisałeś o Onecie to odpowiadam jakby to było w ich przypadku. Onet nigdy przychylny Konfie nie był.

Ale ja nie pytam Ciebie o Twoje zdanie o Onecie, tylko o to ja Ty byś zareagował gdyby Onet zrobił taką ankietę, w której by wyszło, że Mentzen tę debatę przegrał. Tak samo jakby zrobiło to WP, Interia, Polsat, czy TVN. Ty zaraz widzisz tylko animozje, a ja zadałem proste pytanie opierające się na sytuacji hipotetycznej. W zasadzie to co napisałeś, sprawia, że już wiem, że od mediów, które uważasz za nieprzychylne Konfederacji, nie uznałbyś żadnej odpowiedzi, która nie zgadzałaby się z Twoimi poglądami i to wynika wprost z Tego co piszesz. 

Edit: zatem przyjmujesz zwycięstwo Mentzena wyłącznie na podstawie ankiety i opinii w mediach, które Konfederacji sprzyjają. To tak jakbyś poszedł do wiernie oglądających TV Republika i zapytał której partii są zwolennikami i wziął to za zobrazowanie całego społeczeństwa :D 

Edytowane przez LeBomB
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ale ja nie pytam Ciebie o Twoje zdanie o Onecie, tylko o to ja Ty byś zareagował gdyby Onet zrobił taką ankietę, w której by wyszło, że Mentzen tę debatę przegrał.

Uznał bym, że ją przegrał. Myślałem, że to wynikało z mojej poprzedniej wypowiedzi.

18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Czekam aż Szymek dostanie wyborcze manto bo jego ego już dawno wystrzeliło w kosmos.

Jego wyborcy też mają problem z ego więc może jednak wygra te wybory:E

9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Mentzena wyłącznie na podstawie ankiety i opinii w mediach, które Konfederacji sprzyjają

i co uważasz, że Puls biznesu, portale branżowe, WP czy eksperci z banku ING to są jakieś media sprzyjające Konfie? a to, że Onet takim medium nie jest ignorujesz?

Jeżeli chodzisz o manipulacje ankietami to czegoś takiego już się w zasadzie nie spotyka bo to szybko wychodzi na jaw.

Opublikowano
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Uznał bym, że ją przegrał. Myślałem, że to wynikało z mojej poprzedniej wypowiedzi.

Do której dodałeś warunek, który byłby spełniony tylko wtedy gdybyś w niego uwierzył i dopiero wtedy byś cokolwiek uznał. To wynika z Twojej poprzedniej wypowiedzi. 

Opublikowano (edytowane)

No to chyba jasne, że to wszystko nie jest zawieszone w próżni. 
Czy Puls biznesu, eksperci ING to media sprzyjające Konfie? Wp nie raz robilo rozne ankiety, czasem nawet widać było jak redakorom na koniec nie koniecznie podbal sie wynik i robili rozne docinki. Jednak o jakies manipulacje bym ich nie posadzal.
Ja rozumiem, że ty niczego nie oceniasz i jak widzisz pocięte materiały z TV Republika to we wszystko wierzysz bez sprawdzania. Do tego to się sprowadza w skrócie.

Opublikowano
31 minut temu, voltq napisał(a):

Trzaskowski juz wygrał wybory prezydencie , Pis wystawi śmiesznego kandydata , Hołownia i Mentzen nie maja szans z Trzaskowskim , reszta nie ma podjazdu

A powiesz kolego po co kolejne śledztwo międzynarodowe dot. Buczy?

czy będziesz powielał russkie fejk i od Śmiecia Brauna i Śmiecia Korwina?