Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://wykop.pl/link/7601609/sady-sa-poblazliwe-dla-aktywistow-z-ostatniego-pokolenia

https://wpolityce.pl/polityka/674521-druzyna-bodnara-czy-sorosa-kim-sa-nowi-ministrowie-w-ms

"

Tu warto zwrócić uwagę na środki, które fundacja Sorosa przekazała Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Od Stycznia 2015 roku do końca 2019 roku kwota dotacji wyniosła ponad 3 miliony dolarów.

Na co przeznaczano te pieniądze? Dobrą odpowiedzią będzie jeden z najniebezpieczniejszych pomysłów „Helsińskiej”. Chodzi o „poradnik” dla funkcjonariuszy Straży Granicznej, w którym doradzano jak omijać rozkazy przełożonych. Fundacja rozprowadzała też wzór skargi, protestu wyborczego i atakowała polskie służby mundurowe."

Obce służby robią sobie burdel u nas w kraju poprzez różnego rodzaje "fundację" i "filantropów". Jaka niby jest korzyść dla zwykłego polaka ze ściągania do naszego kraju różnego rodzaju nie zweryfikowanych ludzi z Afganistanu, Kolumbii, Nigerii itd? Jaką oni wnoszą wartość bez znajomości języka i często żadnego potrzebnego zawodu?

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Bzdury.

Do chwili obecnej żadnych zmian w l4 nie wprowadzono.

Prace nad abonamentem RTV trwają od dawna, ale nie ma żadnego projektu oficjalnie.

co dobrego zrobili?

Nie są pisem - to ich ogromną zaleta.

wywalili pisowskie pociotki z SSP i wprowadzili konkursy.

Rozpoczęły się rozliczenia.

nie ma zamrażarki sejmowej.

szybko ogarnęli np. In vitro.

Sprawiasz wrażenie jakbyś bardzo lubił rządy PiS.

Samo nie bycie PiSem to za mało. 4 lata grzania tematu rozliczeń PiSu to tylko zasłona dymna. Mamy ponad rok ich rządów i w temacie PiSu nic nie zrobiono. Jeśli ma trwać to 4 lata to ja dziękuję.

• Upvote 3
Opublikowano

I bez prezydenta pewnie nadal mało zrobią. Mamy taką wadę ustrojową po prostu. Za pierwszej kadencji mieli ten plus, że weto Lecha dało się odrzucać z pomocą SLD. Teraz nie ma takich możliwości.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Samo nie bycie PiSem to za mało. 4 lata grzania tematu rozliczeń PiSu to tylko zasłona dymna. Mamy ponad rok ich rządów i w temacie PiSu nic nie zrobiono. Jeśli ma trwać to 4 lata to ja dziękuję.

Gordon chyba nie uczy się na historii :D Już raz PO było. Miało rozliczyć PiS - nie rozliczyło. Kasa z OFE była zajumana do ZUS. Podatki podniesione. Ustawa śmieciowa to był jeden wielki wał za który każdy z nas teraz płaci więcej. U mnie w Szczecinie prezydent miasta jest w zarządzie Remondis - firma od śmieci, i w Wodociągach Zachodniopomorskich ( firma od wody). Dostał też jako radca prawny mieszkanie socjalne od miasta, takie dla ludzi z niskimi dochodami. Koleś jest z PO.

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Bzdury.

Do chwili obecnej żadnych zmian w l4 nie wprowadzono.

Prace nad abonamentem RTV trwają od dawna, ale nie ma żadnego projektu oficjalnie.

co dobrego zrobili?

Nie są pisem - to ich ogromną zaleta.

wywalili pisowskie pociotki z SSP i wprowadzili konkursy.

Rozpoczęły się rozliczenia.

nie ma zamrażarki sejmowej.

szybko ogarnęli np. In vitro.

Sprawiasz wrażenie jakbyś bardzo lubił rządy PiS.

Zamiany w L4 zdaniem rządzących są na ostatniej prostej. Abonament kiedyś miał być ponoć zniesiony- aktualnie kolejne "wycieki" od rządzących jasno sugerują, że zapłacimy więcej pod inną  nazwą.

Co do tych konkursów...udam, że tego nie napisałeś.

Trochę przekronie bym stwierdził, że za dużo tych sukcesów nie ma patrząc po tej Twojej liście ;D

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

I bez prezydenta pewnie nadal mało zrobią. Mamy taką wadę ustrojową po prostu. Za pierwszej kadencji mieli ten plus, że weto Lecha dało się odrzucać z pomocą SLD. Teraz nie ma takich możliwości.

Bez prezydenta spraw obyczajowych na pewno nie przeforsują, ale całą resztę spokojnie mogli zrobić lepiej. Sorry, ale samo przejęcie TVP i wsadzenie tam partyjnych przydupasów z GW i TVN24 to żadne rozwiązanie. Nie idzie tego oglądać, a idą na to miliardy podobnie, jak za PiSu. To ta zmiana?

1 minutę temu, Klakier1984 napisał(a):

Zamiany w L4 zdaniem rządzących są na ostatniej prostej. Abonament kiedyś miał być ponoć zniesiony- aktualnie kolejne "wycieki" od rządzących jasno sugerują, że zapłacimy więcej pod inną  nazwą.

Trochę przekronie bym stwierdził, że za dużo tych sukcesów nie ma patrząc po tej Twojej liście ;D

Były już przypadki, gdzie brano bez konkursów. Robią to samo co pisiory.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Taaaa nic się nie da zrobić, ani aborcji, ani mieszkalnictwa dla ludzi, ani obniżki podatków, ani przepchnąć elektrowni atomowej, tylko sprzedać biznes się da Niemcom/Ukraińcom :E 

A nie wróć, wolna wigilia za rok... SUKCES KOALICJI! 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Taaaa nic się nie da zrobić, ani aborcji, ani mieszkalnictwa dla ludzi, ani obniżki podatków, ani przepchnąć elektrowni atomowej, tylko sprzedać biznes się da Niemcom/Ukraińcom :E 

W Szczecinie od lat Niemcy blokują duże inwestycje eko oszołomami. Bardzo kluczowe inwestycje jak elektrownia Dolna Odra obrywa, Port Szczeciński oraz temat pogłębienia koryta Odry żeby obsługiwał większe kontenerowce. Niemcy oczywiście od lat protestują bo jest to w ich interesie. Ekologia? Obok jest rafineria w Szwedt i Niemcy dają zezwolenie co roku na ponadnormatywną emisję NOxów i innego syfu.

PO wygrało i co nagle? I nagle ma na tych terenach powstać nowy Park Narodowy :E

• Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Nawet co do pracujących niedziel nie ma zgody w koalicji. Komedia.

• Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, KiloKush napisał(a):

W Szczecinie od lat Niemcy blokują duże inwestycje eko oszołomami.

Ekoszołomów to wspiera sam Trzaskowski w Warszawie, przecież im wynajmuje lokale, a potem oni blokują ulice normalnym ludziom którzy się spieszą do pracy....

Jeden ciul czy rządzi PiS czy PO, żadna z tych partii nie jest propolska. Bez zaorania do zera albo grubszej rewolucji w tym kraju nic się nie zmieni, z jednej sekty do drugiej. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, KiloKush napisał(a):

Port Szczeciński oraz temat pogłębienia koryta Odry żeby obsługiwał większe kontenerowce.

Po co według Ciebie budujemy terminal kontenerowy w Świnoujściu, który ma być gotowy w 2028 r.?

• Upvote 4
Opublikowano
30 minut temu, Winter napisał(a):

Nawet jak jest "konkurs" to podziwiam naiwność, jeżeli ktoś myśli, że zwycięzca nie jest znany wcześniej. Robią to samo co było u nas chyba od zawsze :E 

• Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Po co według Ciebie budujemy terminal kontenerowy w Świnoujściu, który ma być gotowy w 2028 r.?

Nie zadawaj mu trudnych pytań, w przekazie dnia nie ma na nie odpowiedzi;)

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano
30 minut temu, galakty napisał(a):

Wygra Rafałek i wszystko ruszy z kopyta. Tak będzie !! :)

• Haha 2
Opublikowano
47 minut temu, KiloKush napisał(a):

https://wykop.pl/link/7601609/sady-sa-poblazliwe-dla-aktywistow-z-ostatniego-pokolenia

https://wpolityce.pl/polityka/674521-druzyna-bodnara-czy-sorosa-kim-sa-nowi-ministrowie-w-ms

"

Tu warto zwrócić uwagę na środki, które fundacja Sorosa przekazała Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Od Stycznia 2015 roku do końca 2019 roku kwota dotacji wyniosła ponad 3 miliony dolarów.

Na co przeznaczano te pieniądze? Dobrą odpowiedzią będzie jeden z najniebezpieczniejszych pomysłów „Helsińskiej”. Chodzi o „poradnik” dla funkcjonariuszy Straży Granicznej, w którym doradzano jak omijać rozkazy przełożonych. Fundacja rozprowadzała też wzór skargi, protestu wyborczego i atakowała polskie służby mundurowe."

Obce służby robią sobie burdel u nas w kraju poprzez różnego rodzaje "fundację" i "filantropów".

wpolityce :E

Powołujesz się na głupkowate pisowskie źródełka. Jak mam Cię traktować poważnie?

Po tym co PiS zafundował wymiarowi sprawiedliwości WSZYSTKO jest lepsze.

47 minut temu, KiloKush napisał(a):

Jaka niby jest korzyść dla zwykłego polaka ze ściągania do naszego kraju różnego rodzaju nie zweryfikowanych ludzi z Afganistanu, Kolumbii, Nigerii itd? Jaką oni wnoszą wartość bez znajomości języka i często żadnego potrzebnego zawodu?

Zamawiałeś kiedyś ubera, uber eats, wolta, bolta etc?

46 minut temu, Winter napisał(a):

Dla mnie nie bycię PiSem to już dużo.

Nie bardzo widzę jak mieliby ich rozliczać przy ułaskawiaczu, który tylko na to czeka.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Nawet jak jest "konkurs" to podziwiam naiwność, jeżeli ktoś myśli, że zwycięzca nie jest znany wcześniej. Robią to samo co było u nas chyba od zawsze :E 

Wyborcy Uśmiechniętej Koalicji to nadzwyczajna kategoria ludzi. Ludzi całkowicie naiwnych. Wystarczy poczytać trochę Twittera. Wszystkie te konta popierające PO to Tusk w profilu i teksty typu "Szczęśliwej Polski już czas". Dorośli ludzie, a tak głupi i naiwni, że głowa mała. Tusk rozgrywa tych cymbałów koncertowo.

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, KiloKush napisał(a):

Gordon chyba nie uczy się na historii :D

To raczej Ty zapomniałeś co wyrabiał PiS i dlatego tak ochoczo przeklejasz brednie od nich :)

Już raz PO było. Miało rozliczyć PiS - nie rozliczyło.

No, był to fakap.

Kasa z OFE była zajumana do ZUS.

Zajumana? Co się dla Ciebie zmieniło? :)

Podatki podniesione.

Taka kolej rzeczy. Wszyscy podnosili.

Ustawa śmieciowa to był jeden wielki wał za który każdy z nas teraz płaci więcej.

Czemu wał? Płacimy więcej, bo TRZEBA SIĘ NA POWAŻNIE ZAJĄĆ RECYKLINGIEM, a nie tylko składowaniem.

U mnie w Szczecinie prezydent miasta jest w zarządzie Remondis - firma od śmieci, i w Wodociągach Zachodniopomorskich ( firma od wody). Dostał też jako radca prawny mieszkanie socjalne od miasta, takie dla ludzi z niskimi dochodami. Koleś jest z PO.

Bzdura. Piotr Krzystek nie jest w zarządzie Remondis. Nie jest też w Wodocociągach Zachodniopomorskich.

Co do mieszkania:

https://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/szczecin;prezydent;krzystek;musi;oddac;mieszkanie,55,0,440375.html

Po co rzucasz starymi fejkami tutaj?

41 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Zamiany w L4 zdaniem rządzących są na ostatniej prostej.

Na ostatniej prostej oznacza jeszcze rok legislacji :)

Abonament kiedyś miał być ponoć zniesiony- aktualnie kolejne "wycieki" od rządzących jasno sugerują, że zapłacimy więcej pod inną  nazwą.

Zobaczymy. Ale większosć Polaków chce media publiczne utrzymać.

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9355332,publiczne-media-zachowac-czy-odlozyc-do-lamusa-sondaz.html

W większości przypadków są konkursy. Serio.

41 minut temu, Winter napisał(a):

Bez prezydenta spraw obyczajowych na pewno nie przeforsują, ale całą resztę spokojnie mogli zrobić lepiej. Sorry, ale samo przejęcie TVP i wsadzenie tam partyjnych przydupasów z GW i TVN24 to żadne rozwiązanie. Nie idzie tego oglądać, a idą na to miliardy podobnie, jak za PiSu. To ta zmiana?

Próbowali też inne rzeczy, które uda zawetował:

projekt ustawy o szczególnych rozwiązaniach służących realizacji ustawy budżetowej na rok 2024 (przekazanie na media publiczne 3 mld PLN)

projekt ustawy o zmianie ustawy - Prawo farmaceutyczne (dostępność środków antykoncepcyjnych)

projekt ustawy o zmianie ustawy o mniejszościach narodowych i etnicznych oraz o języku regionalnym oraz niektórych innych ustaw (nadanie statusu języka regionalnego językowi śląskiemu)

projekt ustawy o uchyleniu ustawy o Państwowej Komisji do spraw badania wpływów rosyjskich na bezpieczeństwo wewnętrzne Rzeczypospolitej Polskiej w latach 2007-2022 (rozwiązanie tejże komisji)

41 minut temu, Winter napisał(a):

Tak, były. Jest to żenujące.

Ale w większości przypadków są konkursy.

25 minut temu, Winter napisał(a):

Nawet co do pracujących niedziel nie ma zgody w koalicji. Komedia.

Czemu?

Po prostu są różni jak.... POLSKA.

10 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Mój daleki znajomy wygrał taki konkurs bez znajomości.

Twoja "wiara" to tylko "wieść gminna". W tej kwestii sporo się zmieniło, ale fakt - sporo jest jeszcze do zmiany.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zajumana? Co się dla Ciebie zmieniło? :)

Bzdura. Piotr Krzystek nie jest w zarządzie Remondis. Nie jest też w Wodocociągach Zachodniopomorskich.

https://bip.um.szczecin.pl/files/2BEAA757A1B74705BC9B9F9FA07ED45C/Krzystek-2023-04.pdf

Aktualnie już nie jest ale był członkiem rady zarządu Remondis i Wodociągów. Media zaczęły o tym trąbić więc już nie jest, ale był. Według Ciebie takie coś jest ok? Bo według mnie to jest jawne łapówkarstwo w białych rękawiczkach.

Na OFE miałem już 20 000 zł, które mi ukradziono. A byłem wtedy dopiero po paru latach (2-3?) pracy zawodowej.

Co do PiS to nigdy nie głosowałem na PiS. I nie lubię ich tak samo jak PO. Dlaczego mam się godzić na to żeby nowy rząd mnie okradał i robił rzeczy na moją szkodę tylko dlatego, że jest w opozycji do poprzedniego rządu?

Edytowane przez KiloKush
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, KiloKush napisał(a):

Na OFE miałem już 20 000 zł, które mi ukradziono. A byłem wtedy dopiero po paru latach (2-3?) pracy zawodowej.

Nie miałeś. Środki w OFE nigdy nie były własnością oszczędzającego. Jedyna różnica, to że zarządzał nimi (i brał za to opłatę) prywatny podmiot.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, KiloKush napisał(a):

Aktualnie już nie jest ale był członkiem rady zarządu Remondis i Wodociągów. Media zaczęły o tym trąbić więc już nie jest, ale był. Według Ciebie takie coś jest ok? Bo według mnie to jest jawne łapówkarstwo w białych rękawiczkach.

image.thumb.png.a087dfd6ddb8331336e8ba966f9e6534.png

Nie istnieje coś takiego jak "rada zarządu".

Krzystek był w latach 2012-2013 członkiem rady nadzorczej Remondis. Nigdy nie był w zarządzie tej spółki.

Mam w dupie tego kolesia, bo widać że to przekrętas. 

Ale chociaż miej na tyle skilla, żeby znajdować prawdziwe i aktualne informacje.

6 minut temu, KiloKush napisał(a):

JAK MOŻNA PO TYLU LATACH POWTARZAĆ TE KŁAMLIWE PISOWSKIE BREDNIE?

1. Te pieniądze są teraz w ZUS.

2. Gdzie były w OFE? jak to gdzie - w OBLIGACJACH SKARBU PAŃSTWA. 

3. Co to dla Ciebie oznacza? Że OFE pobierało 4-8% opłat za "inwestowanie" w obligacje.

4. Zamiast tego środki są w ZUS, rewaloryzowane i nie masz żadnego OFE, które spija z Ciebie zyski.

5. Srodki są tak samo jak poprzednio gwarantowane przez Państwo.

Nic się nie zmieniło. Tylko straciły na tym same OFE.

WIec przestań kłamać.

10 minut temu, KiloKush napisał(a):

Co do PiS to nigdy nie głosowałem na PiS. I nie lubię ich tak samo jak PO. Dlaczego mam się godzić na to żeby nowy rząd mnie okradał i robił rzeczy na moją szkodę tylko dlatego, że jest w opozycji do poprzedniego rządu?

W czym Cię okrada?

To na kogo ty kolego głosowałeś? Nie na Konfę, nie na PiS. Nie głosujesz w ogóle? Bo wtedy moim zdaniem to nie powinieneś w ogóle polityków krytykować. :)

• Like 3
  • Upvote 1