Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Yahoo86 napisał(a):

proporcjonalną, ale legalną

O to mi właśnie chodzi, że można zrobić legalnie a nie na zasadzie jakiegoś kręcenia że puśćmy im coś i powiedzmy że to nie nasze itp. 

Wielu na agresję chciałoby odpowiadać takim samym poziomem agresji zniżając się tak na prawdę to ich poziomu, a to nie w tym rzecz.

Co do zamknięcia granic i tranzytu to Trump już się wypowiedział że nie widzi powodu by izolować rosję, tak przynajmniej wynika z wypowiedzi Vancea

Cytat

prezydent USA "nie widzi żadnego powodu", by dalej izolować Rosję gospodarczo, "z wyjątkiem kontynuacji konfliktu". — Bądźmy szczerzy. Niezależnie od tego, czy lubisz Rosję, czy nie, czy zgadzasz się z jej argumentami dotyczącymi konfliktu, czy nie, faktem jest, że ma ona dużo ropy, dużo gazu i bogate zasoby mineralne — powiedział Vance.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, LeBomB napisał(a):

O to mi właśnie chodzi, że można zrobić legalnie a nie na zasadzie jakiegoś kręcenia że puśćmy im coś i powiedzmy że to nie nasze itp.

Mam nadzieję, że zestrzelenie absolutnie wszystkiego co choćby na pół minuty naruszy naszą przestrzeń powietrzną podczas najbliższych rusko-białoruskich manewrów będzie tą legalną odpowiedzią z naszej strony.

Edytowane przez Klakier1984
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale jak ktoś jest zaślepionym fanatykiem to nie będzie tego widział.

No patrz, połowa tekstu wprost o tobie :)

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Historia dowodzi, że obie strony zabijają

Przedstaw światopogląd sprawców w USA np. 5 ostatnich stzrelanin w szkołach gdzie zgineło sporo dzieci lub większych prób zamachów/samych zamachów. Oh nie podasz bo duma nie pozwoli oskarżyć kolegów z Bractwa.

PS. Na tiktoku wysyp lewaków wyśmiewających śmierć/zamach na tego człowieka. Zwierzęta, nie ludzie. Ale to wiadomo od dawna

Edytowane przez Fatality
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Fatality napisał(a):

No patrz, połowa tekstu wprost o tobie :)

Przedstaw światopogląd sprawców w USA np. 5 ostatnich stzrelanin w szkołach gdzie zgineło sporo dzieci lub większych prób zamachów/samych zamachów. Oh nie podasz bo duma nie pozwoli oskarżyć kolegów z Bractwa.

PS. Na tiktoku wysyp lewaków wyśmiewających śmierć/zamach na tego człowieka. Zwierzęta, nie ludzie. Ale to wiadomo od dawna

Zapomniałeś spojrzeć w lustro. 

Czemu 5 ostatnich? Czemu nie wszystkie z ostatnich 30 lat? Bo wtedy prawactwo wysunie się na prowadzenie? Tu mamy idealny przykład lewaka:

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Strzelanina_w_El_Paso_(2019)

Nie wiem co to jest “Bractwo”, ale ja do żadnego nie należę fanatyku. 

Jak prawak zamordował Adamowicza to tak samo prawactwo wyśmiewało.

niczym się nie różnicie :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 3
Opublikowano
57 minut temu, LeBomB napisał(a):

Bądźmy szczerzy. Niezależnie od tego, czy lubisz Rosję, czy nie, czy zgadzasz się z jej argumentami dotyczącymi konfliktu, czy nie, faktem jest, że ma ona dużo ropy, dużo gazu i bogate zasoby mineralne — powiedział Vance.

Bądźmy szczerzy, jak się czyta taki bełkot to aż przychodzi ochota, żeby takiemu ten gaz przepompować do jakiegoś zbiornika a następnie wysadzić w powietrze. Z takim podejściem to życzę im powodzenia w ewentualnej wojnie z Chinami.

Opublikowano
13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

O i jak tam, jest już reakcja USA poza tweetem Trumpa? Bo nasi europejscy sojusznicy przekazują nam kolejne systemy obrony ppl, samoloty i helikoptery.

• Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Nie wiem jak wy ale ja nie wierzę w takie przypadki, że tej samej nocy do Polski wlatują drony i kradnie się akurat auto rodziny PDT.

Niech mu dokładnie sprawdzą ten samochód aby nie było żadnego podsłuchu albo materiałów wybuchowych.

Opublikowano (edytowane)

Na onecie komentują atak dronów:

Tytuły newsów (pierwszy wczoraj, z pamięci więc może się lekko różnić, ale nie dużo)

1. Psycholog radzi jak sobie radzić ze stresem wywołanym atakiem dronów.

2. Putin to przegryw. Dlatego zaatakował Polskę

Jeszcze niech go nazwą incelem i napiszą, że Putin nienawidzi Polski bo tu jest strasznie dużo Januszy 40+ w przepoconych koszulkach, a wcale nie zgadniemy kto pisze te wysrywy :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Typowe lewactwo. Nie zgadzasz się z kimś to go zastrzel.

Sam Charlie Kirk uważał że to w porządku. 

Cytat

It's worth it to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year so that we can have the Second Amendment.

Edytowane przez Boldwyn
  • Upvote 1
Opublikowano

"I think it's worth it. I think it's worth to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year so that we can have the Second Amendment to protect our other God-given rights,"

Kirk umarł za swoje przekonania i to co głosił. Nie ma godniejszych śmierci. 
Żył w przekonaniu że ma rację, i dowiódł to. Oczywiście naturalna reakcją jest zarzut całego prawactwa że zamachowiec to lewicowiec, jak się okazuje że to jednak prawicowiec to nagle temat dziwnym trafem cichnie  

Był radykałem, i od radykałów zginął, balans we wszechświecie. 

Aż mi się przypomniał film Szakal z Bruce Willisem nie wiem czemu. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

No polemizowałbym czy ten zabity zasługuje na zrównanie z ludźmi. Każdy wpływowy polityk powtarzający ruską propagandę ma na rękach krew niewinnych, zabijanych na Ukrainie. A ta szmata gadała o tym, że Ukraina jest winna wybuchu wojny bo (tu wstaw ruską wersję) i nie tylko to.

Nie wiem czy to tylko lewak czy może ruskie służby się zorientowały, że im się pacynka buntuje i postanowiły tym zamachem zwiększyć poparcie dla pro-ruskich MAGA'wców. Wcale bym się nie zdziwił, bo taki zamach zawsze pomaga bardziej stronie ofiary a nie zamachowca. W sensie, że teraz głos pro-ruskich w USA będzie popularniejszy i w tym sensie stała się wielka tragedia. Ale szmat biorących ruble za kłamanie po linii rusków osobiście nie będę żałował,  choć lewactwa nienawidzę i nie zamierzam bronić ich debilnego zachowania. Trzeba być podwójnym idiotą, żeby się z tego zamachu cieszyć.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, VRman napisał(a):

No polemizowałbym czy ten zabity zasługuje na zrównanie z ludźmi.

Nie za bardzo wiem kto to jest. Raz na jakiś czas mignęła jego twarz na twitterze, ale same reakcje na coś takiego jest nieakceptowalne. Jakby w US próbowali być zamordystyczni jak w UK (tylko w drugą stronę), to już wszyscy by siedzieli w aresztach

7 minut temu, VRman napisał(a):

Nie wiem czy to tylko lewak czy może ruskie służby się zorientowały, że im się pacynka buntuje

Nie wiem czy to AI, czy nie - w tych czasach nie wiadomo - ale na jedny mz filmików nagrywanym telefonem widać starszego faceta, który jakby daje sygnał czapką i zaraz potem następuje strzał, jednocześnie trzyma on cały czas telefon i nagrywa wszystko. Jeśli filmik jest autentyczny, to ciężko uwierzyć, że to przypadek.

Do tego strzelec, którego nie ujeli i który wygląda na dość dobrze przeszkolonego (strzał z dachu z dużej odległości). 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano

Też nie wiedziałem kto to, ale pierwsza myśl "tylko niech to nie będzie proruski.. tylko nie to"

nawet z twarzy wygląda na fałszywego krętacza, cwaniaczka i kłamcę, co mnie tym bardziej zaniepokoiło bo taki charakter to idealny cel dla ruskich służb

więc wygooglowałem jego nazwisko i słowo "Russia". No i niestety. 

PS. Wczoraj czytałem że sprawcę szybko złapano. A teraz, że jednak nie?

Opublikowano

Jak ktoś śledził sprawę zamachu na Trumpa to wie, że tam była bardzo duża liczba "dziwnych zbiegów okoliczności". Na przykład szefowa SS stwierdziła, że dach był za stromy żeby dać tam snajperów, tymczasem 2 drużyny snajperów były na bardziej stromych dachach. W budynku były 3 osoby ale akurat wyszły z posterunku gdy Crooks wchodził na dach i jeszcze wiele innych. Koniec końców o Crooksie nie wiadomo prawie nic. Media zrobił z niego prawaka i zamknęły temat. 

Tymczasem Charlie Kirk mocno sobie przeskrobał u kogoś