GordonLameman 148 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 15 minut temu, Spl97 napisał(a): Konfederatom również euro nie śmierdzą i robią wstyd na całą Europę, a Zajączkowska oraz Grzesiek Braun Szczęść Boże szczególnie . Nie sprowadzajmy dyskusji do takiej nawalanki. Gramatyka jest przykładem tego co bardzo kiepskie w naszej polityce - pogoń za kasą. Myślę właśnie, czy nie lepiej byłoby, gdyby wynagrodzenia w europarlamencie były równe tym z sejmu krajowego. Wtedy nie byłoby takich ucieczek
TheMr. 226 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Kasa to nie wszystko. Jednak w europarlamencie można wejść na wyższy poziom polityki jeśli komuś na tym zależy. A przy okazji kontakty, być może lepsze perspektywy na przyszłość w kraju. 1
trepek 135 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 45 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Dla odmiany Kierwiński wrócił, miał ratować powodzian ale coś słuch po nim zaginął. Pogłos mikrofonu nie daje mu dojść do głosu 1
Kamiyanx 34 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 55 minut temu, crush napisał(a): A Ty skrajna lewica, więc balans zostaje zachowany. Myślę, że stronieniu od obrażania mniejszości i doszukiwaniu się wszędzie spisków bliżej jest jednak do centrum niż do lewicy. Ja mam nawet mieszanie uczucia względem adopcji przez pary homoseksualne czy ślubów. Zaś Trzaskowskiego traktuje jednak jako po prostu bardziej reprezentatywnego kandydata w polityce międzynarodowej. 50 minut temu, crush napisał(a): Jak można porównywać multimiliardera do pracującego na czarno Jose, którego 6 z 7 dzieci jest w gangu? 🤔 A co, multimiliarder to z automatu rodowity Amerykanin? Bo nie wiem, co implikujesz w tym momencie. Zdaje się oponentka Trumpa też była z rodziny migrantów. Niesamowite, nie? Okazuje się, że nie każdy migrant to czarnoskóry przestępca w gangu, a do tego alimenciarz, jak sam zdajesz sobie projektować Edytowane 4 godziny temu przez Kamiyanx
crush 341 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 9 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Myślę, że stronieniu od obrażania mniejszości i doszukiwaniu się wszędzie spisków bliżej jest jednak do centrum niż do lewicy. Ja mam nawet mieszanie uczucia względem adopcji przez pary homoseksualne czy ślubów. Zaś Trzaskowskiego traktuje jednak jako po prostu bardziej reprezentatywnego kandydata w polityce międzynarodowej. A ja myślę, że wiara w żeńskie penisy to jednak nie jest centrum. Ba. Odnoszę wrażenie, że takowa wiara to całkiem inna kategoria niż polityka... Ale nie mamy na tym forum działu Zdrowie Psychiczne, więc na tym się ta moja mała dygresja kończy. A ja bym chciał kogoś bardziej stanowczego i neutralnego światopoglądowo. Sikorski się w to wpisuje, a Trzaskowski to tęczowy miękiszon. 12 minut temu, Kamiyanx napisał(a): A co, multimiliarder to z automatu rodowity Amerykanin? Bo nie wiem, co implikujesz w tym momencie. Zdaje się oponentka Trumpa też była z rodziny migrantów. Niesamowite, nie? Okazuje się, że nie każdy migrant to czarnoskóry przestępca w gangu, a do tego alimenciarz, jak sam zdajesz sobie projektować Chodzi o użyteczność. Implikuje, że masa tych nielegalsów to bezużyteczny chłam. No była. I tak jak rodzina Muska emigrowali "po bożemu" i byli wartościową i zintegrowaną częścią nowego kraju. I Trump mówi o nielegalnych imigrantach. Podrabianych azylantach. Mam dalszą rodzinę w USA. Oni się nie martwią Trumpem bo przeszli całą drogę emigracyjną, pracują legalnie, płacą podatki, mówią świetnie po angielsku i generalnie są zintegrowani ze społecznością rdzenną (Jak masz tu zrobić wrzut o indianach, to daruj. Przegrali. No one cares.). 1
Ludojad 25 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu https://wiadomosci.wp.pl/romanowski-kolejna-porazka-tuska-i-bodnarowcow-7095421994814016a
Kris194 268 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu "Art. 48 Konstytucji RP wyraźnie gwarantuje, że to rodzice mają prawo do decydowania o sposobie wychowania swoich dzieci. Próba wprowadzenia obowiązkowej edukacji seksualnej, która może deprawować dzieci, jest jawnym pogwałceniem tego fundamentalnego prawa. Nie możemy zaakceptować sytuacji, w której rodzice zostaną pozbawieni możliwości ochrony swoich dzieci przed treściami sprzecznymi z ich przekonaniami. " "czytamy w liście Rady Rodziców krakowskiego LO." https://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,31480668,obowiazkowa-erotyzacja-rada-rodzicow-xliv-lo-w-krakowie-przeciwna.html 1
GordonLameman 148 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 44 minuty temu, Ludojad napisał(a): https://wiadomosci.wp.pl/romanowski-kolejna-porazka-tuska-i-bodnarowcow-7095421994814016a Zrobili za dużą szopkę i chcieli za szybko. Ale materiał na niego wygląda na mocny. Raczej na skazanie
Klakier1984 61 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @GordonLameman Ja liczę, że te wyroki w końcu się zaczną sypać, a nie obiecanki cacanki no i najważniejsze ile z tej przepalonej kasy uda się odzyskać...
kubikolos 152 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ja już dawno straciłem nadzieję. Cytat Nowe świnie przy korycie rozpychają się coraz bardziej. Partyjni "hotelarze" w spółce Skarbu Państwa. Ujawniamy. Córka doradcy Władysława Kosiniaka-Kamysza, kolega wiceszefa MON Cezarego Tomczyka z Platformy Obywatelskiej, skarbnik tej partii w Sieradzu czy radni PSL-u z różnych stron Polski. Partyjna karuzela nie zwalnia tempa, a ludzie powiązani z rządzącą koalicją dostają dobre posady w kolejnej spółce Skarbu Państwa — zarządzającej siecią hoteli AMW Rewita. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/partyjni-hotelarze-w-spolce-skarbu-panstwa-ujawniamy-kolejne-nazwiska/xcv03lb,79cfc278
GordonLameman 148 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Klakier1984 Liczę (łudzę się), że to kwestia aktualnego prezydenta. Gdyby sądy już zaczeły ich skazywać to Duda by ich ułaskawił. Mógłby próbować nawet już na etapie pierwszej rozprawy - jak z Kamińskim i Wąsikiem, a to byłoby kolejne paliwo dla fanatyków PiS, którzy w kwestii prawa niewiele wiedzą. Zresztą - wyborcy KO też traktują prawo instrumentalnie i mają o nim małe pojęcie 1
Klakier1984 61 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Chytrzy Ci nasi samorządowcy i znowu Sutryk na pierwszym planie https://www.money.pl/gospodarka/stolek-za-stolek-samorzadowcy-chca-znow-dorabiac-w-spolkach-7094642178071136a.html
GordonLameman 148 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Faktem jest, że ja bym nie poszedł na wójta/prezydenta miasta. Za niskie zarobki I to jest pewnego rodzaju problem. Dziś w sektorze prywatnym można zarobić dużo więcej, co powoduje, że fachowcy z rynku prywatnego nie pójdą do samorządów/rządu. A z kolei Ci, którzy są w tych samorządach też chcą zarabiać tyle il ich koledzy na rynku prywatnym. Mimo, że nie są fachowcami
TheMr. 226 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Tylko na rynku prywatnym raczej szans na dorobienie bokiem nie masz, a w samorządach… A to się dowiesz szybciej o fajnych przetargach, a to masz córkę a jej mąż tworzy ciekawe rzeczy a akurat przetarg wpadł. I tym podobne kwiatki. Jak ktoś się nie dokopie to przecież nazwisko inne i gra gitara
LeBomB 149 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ale to jest właśnie podstawa takiego kombinatorstwa. Złota zasada, wynagrodzenie na takich stanowiskach powinno być na tyle wysokie, a kary za łamanie prawa na tyle surowe, żeby urzędnikowi państwowemu nie opłacało się kombinować na lewo. Tylko to dawno zostało wypaczone i teraz jakby ktoś ogłosił że daje urzędnikom 100% podwyżki ale wprowadza się dodatkowe kary i kontrolę to i tak byłoby powszechne społeczne niezadowolenie. 1 2
Klakier1984 61 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) W samorządach fachowców mało za to pełno ludzi wielu talentów @LeBomB no było by niezadowolone bo wynagrodzenie poszło by do góry, a wałki jak przechodziły tak będą przechodzić. To jest w sumie walka z wiatrakami ale co nam szkodzi ponarzekać 21 minut temu, GordonLameman napisał(a): Faktem jest, że ja bym nie poszedł na wójta/prezydenta miasta. Za niskie zarobki W pcimiu dolnym pewno tak bo tam nawet nie ma na czym przekrętów zrobić w jakimś mieście wojewódzkim sądzę, że można godnie zarobić jak podsumujesz wypłatę plus prezenty. Edytowane 3 godziny temu przez Klakier1984
Kris194 268 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, Ludojad napisał(a): https://wiadomosci.wp.pl/romanowski-kolejna-porazka-tuska-i-bodnarowcow-7095421994814016a Po pierwsze, nawet nie wiadomo kto wydał ten wyrok, sędzia czy jakiś neon. Po drugie, to dopiero początek ścieżki, można być pewnym, że prokuratura się odwoła. Bez uzasadnienia wyroku to można tylko zgadywać na co sąd się powołał. Aniołka też nie zatrzymali. Generalnie sprawa długo się będzie rozbijać jeszcze po sądach. Przypomnę też, że w całej sprawie wypowiadali się ludzie między innymi od prawa międzynarodowego, były też opinie prawne (fakt, że brakowało odręcznych podpisów ale jednak nie była to arbitralna decyzja prokuratora podjęta na podstawie jakiegoś "widzimi się"). Biorąc pod uwagę ciężar zarzutów to prokurator też będzie w stanie udowodnić, że działał jedynie w interesie sprawiedliwości. Nawet jeśli się finalnie okaże, że prokurator podjął złą decyzję to naprawdę, wśród niektórych prokuratorów jest niczym niewinne dzieciątko. Od tego są właśnie sądy żeby rozstrzygać takie rzeczy.
Digger 103 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nawet jeśli po wielu latach w końcu powsadzają pisowców to za 10 lat znowu będzie pisowski prezydent i wszystkich poułaskawia.
Spl97 145 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Chyba, że do tego czasu cały PiS się rozpadnie tak, że będą fruwały fajerwerki .
Klakier1984 61 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nawiązując do tematu zarobków lekarzy i dziury w NFZ https://www.money.pl/gospodarka/dyrektorka-szpitala-w-zakopanem-przed-sadem-rozdano-miliony-zlotych-premii-7095458326145600a.html
crush 341 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Kris194 napisał(a): Pytanie jak ta edukacja ma wyglądać. Bo jak na modłę amerykańską, to również bym swoich dzieci nie puścił. 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): @Klakier1984 Liczę (łudzę się), że to kwestia aktualnego prezydenta. Gdyby sądy już zaczeły ich skazywać to Duda by ich ułaskawił. Mógłby próbować nawet już na etapie pierwszej rozprawy - jak z Kamińskim i Wąsikiem, a to byłoby kolejne paliwo dla fanatyków PiS, którzy w kwestii prawa niewiele wiedzą. Zresztą - wyborcy KO też traktują prawo instrumentalnie i mają o nim małe pojęcie I lepiej strzelać kapiszonami? IMO najgorsza opcja. Albo pchać aż Dupa nie ułaskawi i pompować jak to rezydent chroni kolesi, albo trzymać język za zębami do zmiany.
Kris194 268 Opublikowano 24 minuty temu Opublikowano 24 minuty temu "Toadie" jednak jest niepowtarzalny
Rekomendowane odpowiedzi