GordonLameman 9 185 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Weryfikowanie informacji jest trudne. Lepiej po prostu wierzyć w brednie i powtarzać bzdury z netu. Większość ludzi uwierzy.
Crew 900 1 053 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Do prokuratury dziada za dezinformację !
ghostdog 1 006 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 2 godziny temu, TheMr. napisał(a): @GordonLameman Czyli powoli przechodzimy z mafii deweloperskiej do mafii piwowarskiej Browary pewnie marzą o takim kliencie jak z amerykańskich filmów. Typ wraca z pracy i obala 6pak zimnego sikacza. I tak dzień za dniem. Dla browarów niestety przychodzą ciężkie czasy. Gusta klientów się zmieniają. Młode pokolenie raczej nie wali i nie będzie walić 6paków piwa do odcinki. Starsi wolą wypić mniej i stawiają na dobre kraftowe piwo. Już nie wspomnę o tym, że ludzie odkrywają świat dobrego winna i wódy na myszach. To nawet taki pijaczek woli walnąć owocową małpkę niż wlewać w siebie piwo. Nie pamiętam kiedy ostatnio wlałem w siebie większą ilość piwa. Właściwie to teraz raz w miesiącu wybieram się do Lidla i biorę tak z 5-6 piw kraftowych i nawet ich nie jestem w stanie wypić przez miesiąc. Już mi się robi górka w lodówce. 2
Keller 807 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Na inny temat, co się ta konfederacja tak ciska o niewysyłanie wojska na Ukrainę? Czyżby taka decyzja już zapadła? Czy po prostu straszą populistyczną propagandą w zamian za procenty? Chwila, przecież to ich retoryka od początku więc skąd zaskoczenie? Oczywiście teraz to jest gra na większych emocjach niż wtedy. Tylko dziwne że odcięli się od Sykulskiego, bo on sterował strajkami rolników i jak widzisz w internecie filmy "nie dla wojny" to większość to właśnie konfa+sykulski+ czasem od tego patusa co zapomniałem z czapeczką co do więzienia polazł i ma grubego kolegę. Taki aktor grający wojskowego który lubi falę. No i tam też zawsze antyLGBT, ciągle tylko że cioty i pedały. Cały czas. Edytowane 20 Lutego 2025 przez Keller
hubio 1 283 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 35 minut temu, Suchy211 napisał(a): @hubio o ile coś tam sobie kilka razy w roku chlapnę, o tyle gdyby ktoś wprowadził skutecznie prohibicję poparłbym to. Może po części dlatego, że mam w bliskiej rodzinie alkoholika, który w zasadzie już skoczył w przepaść i nikt go już nie złapie jak sam się nie nauczy latać. To samo dotyczy fajek. To powoduje raka jest rakiem, kiedy widzę ile ludzie tracą czasu na palenie fajek. Każda godzina aktywności to tak naprawdę 40 minut aktywności, reszta to palenie fajek. W Polsce to epidemia... Każdy ma, miał lub słyszał o problemie alkoholowym kogoś z rodziny dalszej lub bliższej lub wśród przyjaciół, a państwo NIC nie robi. Nie ma żadnych kampanii ostrzegających - kompletnie nic. A nasz toast? "na zdrowie"?... popijany trucizną... A z czego się to bierze? Z 2 powodów w wielkim uproszczeniu: natychmiastowy, mega skuteczny dopływ endorfin dostępny niemal o każdej porze dnia i nocy w całej Polsce to tak dla nas samych + nowa praca, nowe towarzystwo, nowa relacja - my zestresowani, niepewni siebie, pełni kompleksów po prostu musimy... Do tego mega przyzwolenie społeczne od najmłodszych lat... Dawniej kompletnie tak na to nie patrzyłem, ale przejrzałem na oczy... Wiem, że to brzmi jak jakaś krucjata i niemal jak talib ale etanol na każdym miejscu wyrządza tyle krzywdy, że ja wydałem mu prywatną wojnę. I uważam, że każda ofiara tej trucizny czy to w formie choroby czy ofiara przemocy domowej lub wypadku drogowego powinna dostawać od konsorcjów alkoholowych dożywotnią rentę. Powinno się stworzyć obowiązkowy fundusz gdzie koncerny alkoholowe płaciłby np. 5% od swoich zysków i z tego funduszu każda ich ofiara dostawałaby dożywotnie świadczenie. Samo uzależnienie jest oczywiście chorobą i to ciężką i ja absolutnie nie osądzam ludzi chorych. Osądzam państwo z dykty, które dziesięcioleciami pozwala na taką krzywdę... Gdzie by nie spojrzeć, jakiego newsa nie usłyszeć to 80% przestępstw jest bezpośrednio lub pośrednio pod wpływem. A ile chorób? Gdzie nie ma bezp. dowodów, że np rak jaki mamy mając 65 lat był wynikiem weekendowego picia między 20 a 50 rokiem życia? Polecam wszystkim posłuchać Roberta Rutkowskiego i Jana Śpiewaka. 1
Kris194 4 848 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) 2 godziny temu, hwdp43 napisał(a): pisowskie bydlo A ten co się znowu tak odgraża? Do Belgii go nie wpuścili? 5 godzin temu, Camis napisał(a): Państwo z dykty. https://www.facebook.com/niebezpiecznik/posts/pfbid02PYYLEQendNLX5ciAi6xNWdPdLW8tUY1VD4pA2vcf1KYfmGxom3tExfw1Mpy3bT7Gl A to takich wiadomości się nie wysyła też DW ministra obrony narodowej? Państwo nawet nie z dykty a z kartonu bo dykty już zabrakło. Edytowane 20 Lutego 2025 przez Kris194
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 3 minuty temu, Kris194 napisał(a): A to takich wiadomości się nie wysyła też DW ministra obrony narodowej? W tym kraju to pewnie na Gadu-Gadu. 1
Keller 807 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) 13 minut temu, hubio napisał(a): W Polsce to epidemia... Każdy ma, miał lub słyszał o problemie alkoholowym kogoś z rodziny dalszej lub bliższej lub wśród przyjaciół, a państwo NIC nie robi. Nie ma żadnych kampanii ostrzegających - kompletnie nic. A nasz toast? "na zdrowie"?... popijany trucizną... A z czego się to bierze? Z 2 powodów w wielkim uproszczeniu: natychmiastowy, mega skuteczny dopływ endorfin dostępny niemal o każdej porze dnia i nocy w całej Polsce to tak dla nas samych + nowa praca, nowe towarzystwo, nowa relacja - my zestresowani, niepewni siebie, pełni kompleksów po prostu musimy... Do tego mega przyzwolenie społeczne od najmłodszych lat... Dawniej kompletnie tak na to nie patrzyłem, ale przejrzałem na oczy... Wiem, że to brzmi jak jakaś krucjata i niemal jak talib ale etanol na każdym miejscu wyrządza tyle krzywdy, że ja wydałem mu prywatną wojnę. I uważam, że każda ofiara tej trucizny czy to w formie choroby czy ofiara przemocy domowej lub wypadku drogowego powinna dostawać od konsorcjów alkoholowych dożywotnią rentę. Powinno się stworzyć obowiązkowy fundusz gdzie koncerny alkoholowe płaciłby np. 5% od swoich zysków i z tego funduszu każda ich ofiara dostawałaby dożywotnie świadczenie. Samo uzależnienie jest oczywiście chorobą i to ciężką i ja absolutnie nie osądzam ludzi chorych. Osądzam państwo z dykty, które dziesięcioleciami pozwala na taką krzywdę... Gdzie by nie spojrzeć, jakiego newsa nie usłyszeć to 80% przestępstw jest bezpośrednio lub pośrednio pod wpływem. A ile chorób? Gdzie nie ma bezp. dowodów, że np rak jaki mamy mając 65 lat był wynikiem weekendowego picia między 20 a 50 rokiem życia? Polecam wszystkim posłuchać Roberta Rutkowskiego i Jana Śpiewaka. Akurat ja do alko mam awersję ogromną, bo mam patusów obok chaty, nie raz rozwalali okna, biją ludzi i widzę w necie co odwalają. Ale masa ludzi lubi takich ludzi i donejtuje, więc nic się tu nie poprawi, a całkowity zakaz alko by był odebrany jako jakiś totalitaryzm. Edytowane 20 Lutego 2025 przez Keller
hubio 1 283 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) @Keller nie o całkowity zakaz się rozchodzi tylko tak jak Szwecji albo Finlandii... Wydzielone sklepy czynne do 14. Dwa na całe miasto. A patusy to tylko czubek góry lodowej bo ktoś kto po pracy pije codziennie drinka może już być uzależniony choć to wypiera lub za chwilę będzie uzależniony... Osoby chore mogą normalnie funkcjonować całe lata. Czasami krzywdzą tylko siebie, czasami innych. Najgorzej jak jest sobie taka mamusia pijąca weekendowo albo po pracy drinka i ma dzieci, które momentalnie jak radar wyłapują nawet 0,5 promila. Dzieci się bardzo boją takich zmian nastrojów, a potem to się ciągnie całe życie... Te skrajne przypadki typu przemoc domowa, bezdomność to już ostatnie stadia, ale mamy być może uzależnienie na poziomie 80% społeczeństwa. Edytowane 20 Lutego 2025 przez hubio
Kris194 4 848 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) 36 minut temu, hubio napisał(a): I uważam, że każda ofiara tej trucizny czy to w formie choroby czy ofiara przemocy domowej lub wypadku drogowego powinna dostawać od konsorcjów alkoholowych dożywotnią rentę. A niby dlaczego? Alkohol jak wszystko jest dla ludzi ale to dana osoba ponosi odpowiedzialność za swoje zachowanie. 1 godzinę temu, hubio napisał(a): Niestety w Polsce walka z lobby alkoholowym to jak walka z wiatrakami. Jak już ktoś tu podlinkował - w Radomiu jest więcej miejsc gdzie sprzedaje się etanol niż w całej Szwecji... W PL kupisz wszędzie. Jest popyt jest podaż, zmaleje popyt to podaż też zmaleje w naturalny sposób, nie trzeba niczego zakazywać. 1 godzinę temu, hubio napisał(a): A zerówki mają przyzwyczajać dzieci i młodzież i wyrabiać w nich poczucie, że to coś fajnego. To już bzdura, młodzi jak się dorwą do piwa to do tego z "%" żeby zobaczyć jak to jest a nie będą pić "soczek". Edytowane 20 Lutego 2025 przez Kris194
209458 291 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 35 minut temu, hubio napisał(a): @Keller nie o całkowity zakaz się rozchodzi tylko tak jak Szwecji albo Finlandii... Wydzielone sklepy czynne do 14. Dwa na całe miasto. A masz jakieś dane jak to u nich wpłynęło na zmniejszenie problemu alkoholizmu?
Zdzisiu 392 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 5 godzin temu, LeBomB napisał(a): No i długo nie trzeba było czekać, żeby wyszło na to co pisałem parę godzin temu Tylko beton pisowski nie zrozumie, że Trump przedstawił już właściwie sprawę jasno, że będzie dbał wyłącznie o swoje interesy, a nie o interesy Europy czy samej UE. Dlaczego Trump miał by dbać o interesy Europy a zwłaszcza UE? Najpierw lewaki z UE zarżnęli gospodarkę, w tym też przemysł zbrojeniowy w Europie a teraz lament że się USA odwraca.
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Sraki nie lewaki. Każdy jeden rząd dał pupy w temacie zbrojeń. To jest dokładnie taka sama sytuacja jak atom u nas. I gdyby nie ta wojna to dalej dawaliby. Bo przecież łatwiej opierać się o mocarstwo.
Keller 807 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 5 minut temu, Zdzisiu napisał(a): Dlaczego Trump miał by dbać o interesy Europy a zwłaszcza UE? Najpierw lewaki z UE zarżnęli gospodarkę, w tym też przemysł zbrojeniowy w Europie a teraz lament że się USA odwraca. To nie kwestia lewaków a umowy z USA od wielu lat. To USA np kazało się niemcom rozbroić po 2 WŚ, więc NATO było dobrym paktem, ale to musi być współpraca USA i Europa. Niestety tutaj coś poszło nie tak.
Zdzisiu 392 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 1 minutę temu, Keller napisał(a): To nie kwestia lewaków a umowy z USA od wielu lat. To USA np kazało się niemcom rozbroić po 2 WŚ, więc NATO było dobrym paktem, ale to musi być współpraca USA i Europa. Niestety tutaj coś poszło nie tak. No ciężko żeby nie kazało krajowi który zniszczył pół Europy. Nieporozumieniem jest że te niemcy po 2 WŚ w ogóle nie zostali wymazani z mapy świata. Ale dalej Niemcy to tylko jedno państwo. A kwestia lewaków to jest jak najbardziej. Bo żeby zbrojeniówka działała to muszą być fabryki, huty i kopalnie a cały przemysł w Europie został zniszczony w imię pierdół pokroju zielonego ładu. Dzisiaj nawet jak by Europa chciała przejść na gospodarkę wojenną to nie ma linii produkcyjnych które można przestawić na produkcje broni i amunicji.
Keller 807 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 1 minutę temu, Zdzisiu napisał(a): A kwestia lewaków to jest jak najbardziej. Bo żeby zbrojeniówka działała to muszą być fabryki, huty i kopalnie a cały przemysł w Europie został zniszczony w imię pierdół pokroju zielonego ładu. Dzisiaj nawet jak by Europa chciała przejść na gospodarkę wojenną to nie ma linii produkcyjnych które można przestawić na produkcje broni i amunicji. Właśnie nie o to chodzi. Cała kwestia rozbrojenia by nie tworzyć armii miała zapewnić spokój Europie. A parasol USA + atomówek Francji i UK miało chronić i przed Rosją. Dziś to wygląda jak rozkładanie rąk, szczególnie jeśli USA ma nas w dupie.
Camis 6 157 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 ZIOBRO zdziwienia Cytat Sprawa aresztu Zbigniewa Ziobry. Sejm zdecydował Sejm przegłosował uchylenie immunitetu oraz zgodę na 30 dni aresztu dla Zbigniewa Ziobry. Sprawa ma związek z koniecznością doprowadzenia byłego ministra sprawiedliwości na posiedzenie komisji śledczej do spraw Pegasusa. Posłowie przegłosowali także wniosek o zatrzymanie i tymczasowe aresztowanie Marcina Romanowskiego. Za tymczasowym aresztowaniem Zbigniewa Ziobry zagłosowało 239 posłów (wszyscy głosujący członkowie KO, Trzeciej Drogi, Lewicy, Partii Razem i niezrzeszony Adam Gomoła), przeciwko było 178 (PiS, Konfederacja i Republikanie). Nikt się nie wstrzymał. Jeśli zaś chodzi o sprawę Marcina Romanowskiego, za zatrzymaniem i tymczasowym aresztowaniem przebywającego na Węgrzech posła opowiedziało się 239 posłów (wszyscy głosujący członkowie KO, Lewicy, Partii Razem, niezrzeszony Adam Gomoła i 60 posłów Trzeciej Drogi). Przeciwko było 178 (PiS, Konfederacja i Republikanie). Jedynym wstrzymującym się był Marek Sawicki z PSL. https://wiadomosci.onet.pl/kraj/sprawa-aresztu-zbigniewa-ziobry-sejm-zdecydowal/ln36r1m Stolik obalony i zaraz siadają razem z pisiorami do koalicyjnego stołu 1 1
Kris194 4 848 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Jeśli areszt nie przejdzie w sądzie to jakie mogą być kolejne kroki? Kolejny wniosek o doprowadzenie?
LeBomB 2 156 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 1 godzinę temu, Zdzisiu napisał(a): Dlaczego Trump miał by dbać o interesy Europy a zwłaszcza UE? Nie, ale chodzi po prostu o współpracę choćby w ramach NATO. Obecnie daje do zrozumienia, że jakby coś się działo, to jest spore prawdopodobieństwo, że jak nie będą mieli w tym interesu, to będą mieli wywalone. Tak przynajmniej odbieram ostatnie wypowiedzi i wydarzenia. 1 godzinę temu, Zdzisiu napisał(a): zisiaj nawet jak by Europa chciała przejść na gospodarkę wojenną to nie ma linii produkcyjnych które można przestawić na produkcje broni i amunicji. Bzdura. Tylko o tym się po prostu głośno nie mówi które zakłady, fabryki i linie mogą przejść na taką produkcję ze względów bezpieczeństwa. 1
hubio 1 283 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) No przy całej mojej jakiejś tam sympatii dla Trumpa to gościowi coraz mocniej zaczyna odbijać: https://wiadomosci.wp.pl/trump-idzie-na-wojne-z-mediami-wydal-nakaz-wszystkim-ambasadom-7127255895513920a Czy on ma pełnię władz umysłowych? Ambasady to od zawsze prenumerują wszystkie możliwe gazety. Ja rozumiem, że obietnice wyborcze i, że to jest Trump, ale od tygodnia koleś zrobił sobie z polityki jakiś film sensacyjny... A to wygaduje głupoty o rozpoczęciu wojny przez Ukrainę, a to wyzywa Załenskiego od dyktatora, a to chce nałożyć 25% ceł na wszystkie kraje... Trochę mu odbija... No i ta solarka na nim wygląda komicznie bo nie obejmuje całej twarzy... Wygląda jakby go wypuścili na przepustkę od czubków Oj Amerykanie kogoście wy sobie wybraliście? Wiem, że elity zawiodły, ale naprawdę nie było innego wyjścia? Edytowane 20 Lutego 2025 przez hubio
kalderon 1 169 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 To powyżej to pikuś, tu masz rzecz naprawdę groźną: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/2025/02/ensuring-accountability-for-all-agencies/ Trump stawia się ponad prawem i zaczyna rządzić dekretami jak każdy dyktator. Zgodnie z najnowszym niezależne do tej pory agencje przestają być niezależne i podlegają prezydentowi oraz prokuratorowi generalnemu, mają się meldować i rozliczać z Białym Domem ze swoich zadań. To jest bezpośrednia realizacja Project 2025, który interpretuje konstytucję w taki sposób że ta daje prezydentowi nieograniczoną, niemal boską władzę bez żadnych ograniczników. Te są właśnie eliminowane, USA właśnie zamieniają się w Rosję. 7
Camis 6 157 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) Cytat Rozsądni konserwatyści: będzie Trump, będzie pokój na świecie, wojna na Ukrainie w 24 godziny zakończona. Trump: weźmiemy warte 500 mld surowce Ukrainy, bo tyle pomogliśmy, że są nasze, Zełeński to marny komik, agent CIA, tchórzliwy uzurpator dyktator, Ukraina wywołała wojnę, z Rosji należy zdjąć sankcje i wziąć do G-7, Putin to wiarygodny partner i mój przyjaciel, któremu mogę ufać. Rozsądni konserwatyści: i co lewactwo? Piecze was dupsko? https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-192193310 https://www.whitehouse.gov/fact-sheets/2025/02/fact-sheet-president-donald-j-trump-reins-in-independent-agencies-to-restore-a-government-that-answers-to-the-american-people/ Cytat Jedna rzecz mnie osobiście bardzo martwi: mocno pomyliłem się co do Muska. Spodziewałem się, że jego egocentryzm i chaotyczna natura szybko doprowadzą do konfliktu z Trumpem który wysadzi go z rządu. Niestety, nic takiego do tej pory nie miało miejsca - Vance pogodził się z rolą piątego koła u wozu. Nie doceniłem tego, że Trump będzie trzymać Muska jako metodę trzymania GOP w szachu. Mając miliardera z właściwie nieograniczonymi środkami finansowymi, Trump jest w stanie zniszczyć każdego polityka który mu się przeciwstawi dzięki słabościom regulacji amerykańskich wyborów. Oznacza to także, że Senat i Izba Reprezentantów będą nadal ślepo popierać działania Trumpa i zatwierdzać jego nominacje oraz decyzje, gdyż zwyczajnie nie mają innego wyboru. https://www.skyscrapercity.com/threads/stany-zjednoczone-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-192194681 Nadal twierdzicie że on tylko gra i to szachy 21D? Spoiler Edytowane 21 Lutego 2025 przez Camis 2
crush 3 575 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) 10 minut temu, kalderon napisał(a): USA właśnie zamieniają się w Rosję. Jezu jaka ta wasza panika jest przezabawna. A za 4 iata wygra czy to D czy R i będziecie pisać, że DEMOKRACJA URATOWANA! Dokładnie tak samo jak w 2016. Co na tym memie o brainwashingu robi przekreślony sierp i młot i czerwono czarne flagi śmieci z antify? 🤔 Edytowane 21 Lutego 2025 przez crush
kalderon 1 169 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 To nie jest panika - żaden inny prezydent nie odważył się podważać podziału władzy czy ignorować wyroki sądów federalnych. 2
crush 3 575 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 Za 4 lata Ci przypomnę jak będziesz wył, że uniknęliśmy końca świata. Po raz kolejny!
Rekomendowane odpowiedzi