Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, trepek napisał(a):

Piwa 0.0 są dobre!

Jak miód przez szybkę.

To znaczy to mój indywidualny pogląd. Mi nie smakuje alkohol w żadnej formie. Napoje 0% wzorowane na alkoholu tak samo.  Kiedy już go wypiję, to wyłącznie dla %. Jak mam psuć zdrowie, to chociaż w zamian za efekty. W przeciwnym razie wolę wodę.

Na inny temat, co się ta konfederacja tak ciska o niewysyłanie wojska na Ukrainę? Czyżby taka decyzja już zapadła? Czy po prostu straszą populistyczną propagandą w zamian za procenty? No i druga sprawa, WIEDZIAŁEM, że Braun to kotwica patrząc na ich najnowszy sondaż. Tylko czemu PiSowi też skoczyło, czyżby grali ta samą kartą i blokowali decyzję która nie zapadła i której nikt nie chce podjąć?

Czyli na dzisiaj prawica wygrywa wybory? Kiedy to się tak obróciło?

I jeszcze jedno. Czy Hołownia kilka dni temu powiedział, że koniec z koalicją jak przegra z Metzenem?

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Sprzedaż piwa spada w ogólności

No i świetnie. Teraz się zabrać za ćpunów. Bo odkąd papier na medyczną można załatwić od strzała to w co raz większej ilości miejsc wali tym gównem.

Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/decyzja-szefowej-cba-w-tle-miliony-zlotych/jf1mjhw,79cfc278

Dymisja szefowej CBA. Taka była jej decyzja w sprawie milionów złotych

Centralne Biuro Antykorupcyjne przeznaczyło niemal 24 mln zł na nowy fundusz dla swoich funkcjonariuszy, obejmujący nagrody, zapomogi oraz dodatki mieszkaniowe. Polsat News informuje, że decyzja ta była ostatnim posunięciem Agnieszki Kwiatkowskiej-Gurdak przed jej rezygnacją ze stanowiska.
------------

Tak trzymać KO  :thumbup:  bardzo dobrze aby za 3 lata PiS wrócił do władzy....

Edytowane przez kanon7
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Kiedy już go wypiję, to wyłącznie dla %. Jak mam psuć zdrowie, to chociaż w zamian za efekty. W przeciwnym razie wolę wodę.

Fajnie, że chociaż masz świadomość jakie to g... Ja wiele lat nie miałem... Zawsze piłem bardzo mało, a teraz przestałem całkowicie... Efekt czujesz tylko w danej chwili, ale długofalowo jak każda taka substancja to same negatywne skutki dla organizmu, łącznie z depresją... Jak teraz na to patrzę to tak naprawdę na 2 dzień nawet nie "czuje" się tego relaksu... i nie pamięta... Jedynie, że przez moment było przyjemnie, ale nic więcej... Stosuję obecnie taką zasadę: wszystko co robimy "normalnie" typu jedzenie, granie, sex :) i inne przyjemności, ale takie które są naturalne to tak, a wszystkie substancje bez których można przeżyć czyli alko, tytoń i inne tego typu substancje to nie. Oczywiście i można uzależnić się od tej pierwszej grupy więc trzeba uważać. 

Niestety w Polsce walka z lobby alkoholowym to jak walka z wiatrakami. Jak już ktoś tu podlinkował - w Radomiu jest więcej miejsc gdzie sprzedaje się etanol niż w całej Szwecji... W PL kupisz wszędzie. Na każdym kroku. A zerówki mają przyzwyczajać dzieci i młodzież i wyrabiać w nich poczucie, że to coś fajnego.

Wszechobecna reklama, wszechobecna sprzedaż i miliony uzależnionych ludzi którzy powołują się na "wolność" sterowani przez Panów z wysp i jachtów żerujących na słabości człowieka....

Opublikowano
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

@voltq wytłumacz mi proszę, bo czegoś może nie rozumiem. Jak to głosowanie, które jest pokazane na filmiku, a niżej daję link:

https://www.sejm.gov.pl/sejm10.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=10&NrPosiedzenia=29&NrGlosowania=2

czyli głosowanie nad wnioskiem o odroczenie posiedzenia, ma świadczyć o zgodzie na wysłanie polskich żołnierzy na Ukrainę? 

Nie świadczy, ale tak powiedzieli w filmiku na YT, a społeczeństwo analfabetów łyka brednie z filmików jak płatki śniadaniowe rano. :) 

• Upvote 1
Opublikowano

@hubio o ile coś tam sobie kilka razy w roku chlapnę, o tyle gdyby ktoś wprowadził skutecznie prohibicję poparłbym to. Może po części dlatego, że mam w bliskiej rodzinie alkoholika, który w zasadzie już skoczył w przepaść i nikt go już nie złapie jak sam się nie nauczy latać. To samo dotyczy fajek. To powoduje raka  jest rakiem, kiedy widzę ile ludzie tracą czasu na palenie fajek. Każda godzina aktywności to tak naprawdę 40 minut aktywności, reszta to palenie fajek.

• Like 1
Opublikowano

@voltq @GordonLameman

Dobra, cofnąłem sobie obrady sejmu na YT :D 

Sprawa wygląda tak:

Mentzen złożył wniosek formalny o odroczenie obrad, ponieważ chciałby w porządek 29 posiedzenia wsadzić swój projekt uchwały zabraniającej wysyłania żołnierzy na Ukrainę, bo wydaje mu się, że ktoś ten pomysł cały czas forsuje, żeby tam wysłać żołnierzy. Czyli stworzył chochoła z którym chciał walczyć odroczeniem obrad, błyskawicznym procedowaniem uchwały do następnego posiedzenia sejmu i zrobienia tam swojej wrzutki. Po czym wyszedł poseł PiS Andrzej Śliwka, który zaczął wypowiedź od słów "nie ma co odraczać posiedzenia" i powiedział dalej, że zgadza się z Mentzenem, żeby tam nie wysyłać polskich żołnierzy, ale nie ma sensu odraczanie obrad, tylko niech proceduje swoją uchwałę, tak by na następne obrady była gotowa. Zaznacza jednocześnie, że i tak do wysyłki żołnierzy na Ukrainę jest potrzebny wniosek rady ministrów i zgoda prezydenta, po czym robi kampanię Nawrockiemu :D a potem zaczyna się typowa pisowska propaganda :P Po czym zagłosował jednak że jest za odroczeniem obrad :E 

Także tak... @voltq zacznij weryfikować co wrzucasz...

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

@GordonLameman Czyli powoli przechodzimy z mafii deweloperskiej do mafii piwowarskiej :E 

Browary pewnie marzą o takim kliencie jak z amerykańskich filmów. Typ wraca z pracy i obala 6pak zimnego sikacza. I tak dzień za dniem. Dla browarów niestety przychodzą ciężkie czasy. Gusta klientów się zmieniają. Młode pokolenie raczej nie wali i nie będzie walić 6paków piwa do odcinki. Starsi wolą wypić mniej i stawiają na dobre kraftowe piwo. Już nie wspomnę o tym, że ludzie odkrywają świat dobrego winna i wódy na myszach. To nawet taki pijaczek woli walnąć owocową małpkę niż wlewać w siebie piwo. Nie pamiętam kiedy ostatnio wlałem w siebie większą ilość piwa. Właściwie to teraz raz w miesiącu wybieram się do Lidla i biorę tak z 5-6 piw kraftowych i nawet ich nie jestem w stanie wypić przez miesiąc. Już mi się robi górka w lodówce.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Na inny temat, co się ta konfederacja tak ciska o niewysyłanie wojska na Ukrainę? Czyżby taka decyzja już zapadła? Czy po prostu straszą populistyczną propagandą w zamian za procenty?

Chwila, przecież to ich retoryka od początku więc skąd zaskoczenie? Oczywiście teraz to jest gra na większych emocjach niż wtedy. Tylko dziwne że odcięli się od Sykulskiego, bo on sterował strajkami rolników i jak widzisz w internecie filmy "nie dla wojny" to większość to właśnie konfa+sykulski+ czasem od tego patusa co zapomniałem z czapeczką co do więzienia polazł i ma grubego kolegę. Taki aktor grający wojskowego który lubi falę. No i tam też zawsze antyLGBT, ciągle tylko że cioty i pedały. Cały czas.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
35 minut temu, Suchy211 napisał(a):

@hubio o ile coś tam sobie kilka razy w roku chlapnę, o tyle gdyby ktoś wprowadził skutecznie prohibicję poparłbym to. Może po części dlatego, że mam w bliskiej rodzinie alkoholika, który w zasadzie już skoczył w przepaść i nikt go już nie złapie jak sam się nie nauczy latać. To samo dotyczy fajek. To powoduje raka  jest rakiem, kiedy widzę ile ludzie tracą czasu na palenie fajek. Każda godzina aktywności to tak naprawdę 40 minut aktywności, reszta to palenie fajek.

W Polsce to epidemia... Każdy ma, miał lub słyszał o problemie alkoholowym kogoś z rodziny dalszej lub bliższej lub wśród przyjaciół, a państwo NIC nie robi. Nie ma żadnych kampanii ostrzegających - kompletnie nic. A nasz toast? "na zdrowie"?... popijany trucizną... :) A z czego się to bierze? Z 2 powodów w wielkim uproszczeniu: natychmiastowy, mega skuteczny dopływ endorfin dostępny niemal o każdej porze dnia i nocy w całej Polsce to tak dla nas samych + nowa praca, nowe towarzystwo, nowa relacja - my zestresowani, niepewni siebie, pełni kompleksów po prostu musimy... Do tego mega przyzwolenie społeczne od najmłodszych lat... Dawniej kompletnie tak na to nie patrzyłem, ale przejrzałem na oczy... :) Wiem, że to brzmi jak jakaś krucjata i niemal jak talib ale etanol na każdym miejscu wyrządza tyle krzywdy, że ja wydałem mu prywatną wojnę. I uważam, że każda ofiara tej trucizny czy to w formie choroby czy ofiara przemocy domowej lub wypadku drogowego powinna dostawać od konsorcjów alkoholowych dożywotnią rentę. Powinno się stworzyć obowiązkowy fundusz gdzie koncerny alkoholowe płaciłby np. 5% od swoich zysków i z tego funduszu każda ich ofiara dostawałaby dożywotnie świadczenie. Samo uzależnienie jest oczywiście chorobą i to ciężką i ja absolutnie nie osądzam ludzi chorych. Osądzam państwo z dykty, które dziesięcioleciami pozwala na taką krzywdę... Gdzie by nie spojrzeć, jakiego newsa nie usłyszeć to 80% przestępstw jest bezpośrednio lub pośrednio pod wpływem. A ile chorób? Gdzie nie ma bezp. dowodów, że np rak jaki mamy mając 65 lat był wynikiem weekendowego picia między 20 a 50 rokiem życia?

Polecam wszystkim posłuchać Roberta Rutkowskiego i Jana Śpiewaka.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hwdp43 napisał(a):

pisowskie bydlo

A ten co się znowu tak odgraża? Do Belgii go nie wpuścili? :E

5 godzin temu, Camis napisał(a):

A to takich wiadomości się nie wysyła też DW ministra obrony narodowej? Państwo nawet nie z dykty a z kartonu bo dykty już zabrakło.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubio napisał(a):

W Polsce to epidemia... Każdy ma, miał lub słyszał o problemie alkoholowym kogoś z rodziny dalszej lub bliższej lub wśród przyjaciół, a państwo NIC nie robi. Nie ma żadnych kampanii ostrzegających - kompletnie nic. A nasz toast? "na zdrowie"?... popijany trucizną... :) A z czego się to bierze? Z 2 powodów w wielkim uproszczeniu: natychmiastowy, mega skuteczny dopływ endorfin dostępny niemal o każdej porze dnia i nocy w całej Polsce to tak dla nas samych + nowa praca, nowe towarzystwo, nowa relacja - my zestresowani, niepewni siebie, pełni kompleksów po prostu musimy... Do tego mega przyzwolenie społeczne od najmłodszych lat... Dawniej kompletnie tak na to nie patrzyłem, ale przejrzałem na oczy... :) Wiem, że to brzmi jak jakaś krucjata i niemal jak talib ale etanol na każdym miejscu wyrządza tyle krzywdy, że ja wydałem mu prywatną wojnę. I uważam, że każda ofiara tej trucizny czy to w formie choroby czy ofiara przemocy domowej lub wypadku drogowego powinna dostawać od konsorcjów alkoholowych dożywotnią rentę. Powinno się stworzyć obowiązkowy fundusz gdzie koncerny alkoholowe płaciłby np. 5% od swoich zysków i z tego funduszu każda ich ofiara dostawałaby dożywotnie świadczenie. Samo uzależnienie jest oczywiście chorobą i to ciężką i ja absolutnie nie osądzam ludzi chorych. Osądzam państwo z dykty, które dziesięcioleciami pozwala na taką krzywdę... Gdzie by nie spojrzeć, jakiego newsa nie usłyszeć to 80% przestępstw jest bezpośrednio lub pośrednio pod wpływem. A ile chorób? Gdzie nie ma bezp. dowodów, że np rak jaki mamy mając 65 lat był wynikiem weekendowego picia między 20 a 50 rokiem życia?

Polecam wszystkim posłuchać Roberta Rutkowskiego i Jana Śpiewaka.

Akurat ja do alko mam awersję ogromną, bo mam patusów obok chaty, nie raz rozwalali okna, biją ludzi i widzę w necie co odwalają. Ale masa ludzi lubi takich ludzi i donejtuje, więc nic się tu nie poprawi, a całkowity zakaz alko by był odebrany jako jakiś totalitaryzm.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

@Keller nie o całkowity zakaz się rozchodzi tylko tak jak Szwecji albo Finlandii... Wydzielone sklepy czynne do 14. Dwa na całe miasto. A patusy to tylko czubek góry lodowej bo ktoś kto po pracy pije codziennie drinka może już być uzależniony choć to wypiera lub za chwilę będzie uzależniony... Osoby chore mogą normalnie funkcjonować całe lata. Czasami krzywdzą tylko siebie, czasami innych. Najgorzej jak jest sobie taka mamusia pijąca weekendowo albo po pracy drinka i ma dzieci, które momentalnie jak radar wyłapują nawet 0,5 promila. Dzieci się bardzo boją takich zmian nastrojów, a potem to się ciągnie całe życie... Te skrajne przypadki typu przemoc domowa, bezdomność to już ostatnie stadia, ale mamy być może uzależnienie na poziomie 80% społeczeństwa.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, hubio napisał(a):

I uważam, że każda ofiara tej trucizny czy to w formie choroby czy ofiara przemocy domowej lub wypadku drogowego powinna dostawać od konsorcjów alkoholowych dożywotnią rentę.

A niby dlaczego? Alkohol jak wszystko jest dla ludzi ale to dana osoba ponosi odpowiedzialność za swoje zachowanie.

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Niestety w Polsce walka z lobby alkoholowym to jak walka z wiatrakami. Jak już ktoś tu podlinkował - w Radomiu jest więcej miejsc gdzie sprzedaje się etanol niż w całej Szwecji... W PL kupisz wszędzie.

Jest popyt jest podaż, zmaleje popyt to podaż też zmaleje w naturalny sposób, nie trzeba niczego zakazywać.

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

A zerówki mają przyzwyczajać dzieci i młodzież i wyrabiać w nich poczucie, że to coś fajnego.

To już bzdura, młodzi jak się dorwą do piwa to do tego z "%" żeby zobaczyć jak to jest a nie będą pić "soczek".

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
35 minut temu, hubio napisał(a):

@Keller nie o całkowity zakaz się rozchodzi tylko tak jak Szwecji albo Finlandii... Wydzielone sklepy czynne do 14. Dwa na całe miasto.

A masz jakieś dane jak to u nich wpłynęło na zmniejszenie problemu alkoholizmu?