Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Wierzysz poważnie w te kontrakty dla nas ?? :>

Wierzę że jest większe prawdopodobieństwo kontraktów dla Polski wtedy, kiedy Zachód będzie je rozdawać, niż kiedy będzie je rozdawać pan Putin. No wiesz, może jakieś chociaż materiały budowlane, meble, śrubki, gwoździe i inne.
Jeżeli w sytuacji rozdawnictwa kontraktów Polsce, krajowi sąsiadującemu z Ukrainą nic nie wpadnie, to będzie za to można winić nieudaczność polskiej strony, a nie Trumpa, Putina, czy innych Marsjan. 

22 minuty temu, crush napisał(a):

Tam gdzie poważnych polityków u demokratów? 

12 minut temu, Winter napisał(a):

Bush poważnym politykiem? I dlatego Irak rozwalił?

Myślę, że wyraziłem się niewystarczająco precyzyjnie. Chodziło mi o zwykłą kulturę osobistą, nie kwestie polityczne. Poglądy takie czy inne nie zwalniają z zachowania kultury a u Trumpa słoma wręcz z butów wychodzi. Widział ktoś żeby jego konkurenta - Kamala się tak zachowywała?

Edytowane przez Kris194

17 minut temu, ghostdog napisał(a):

A mogli wystawić amerykańskiego Kena, gubernatora Kalifornii. Nawet mają odpowiednie psy, husky i labrador :lol2: Rodzinka jak z folderu reklamowego.

Ta Newsom byłby dobry, jego była żona pracowała w FoxNews a ostatnio była narzeczoną Trumpa jr. Mieliby o czym pogadać na debatach :E  Mocno lewicowy gubernator kalifornii vs pomarańczowy prawicowy wariat, którego synowa jest była żoną tego pierwszego :smiech:

Ci demokraci w USA to sami się potykają o własne nogi

@ITProffesionalUser @hubio

O czym wy bredzicie ? Wrzuciłem wam mapkę dla dzieci z zaznaczoną granicą Polski z Rosją, do was nawet obrazki nie docierają

Jak ruskie mogą zaraz być przy granicy z polską, jak oni są przy tej granicy już od wielu lat , użyjcie tego waszego mózgu bracia

Edytowane przez voltq

7 minut temu, Kris194 napisał(a):

Widział ktoś żeby jego konkurenta - Kamala się tak zachowywała?

Biden nazwał wyborców Trumpa śmieciami. Trump był nazywany faszystą i nazistą.

Nie oszukujmy się, obie strony poszły w ten styl. Miło to już było. Debaty się skończyły, wjechał podział.

• Like 1
  • Upvote 1

@voltq nie dokładnie przeczytałeś w to co napisałem :) Mapkę widziałem... Też uważam, że putin nie waży się ruszyć na Polskę bo wtedy mamy III wojnę. Natomiast rynki jak nawet widzą 5% prawdopodobieństwa na niestabilność to już mogą nerwowo reagować i z tego powodu wybór Trumpa już od jutra będzie zły. Nie ważne więc co my uważamy i w co wierzymy, a nawet jak będzie tylko jak to odbiorą rynki.

Edytowane przez hubio

14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Myślę, że wyraziłem się niewystarczająco precyzyjnie. Chodziło mi o zwykłą kulturę osobistą, nie kwestie polityczne. Poglądy takie czy inne nie zwalniają z zachowania kultury a u Trumpa słoma wręcz z butów wychodzi. Widział ktoś żeby jego konkurenta - Kamala się tak zachowywała?

Tutaj zgoda. McClain to też była klasa.

10 minut temu, ghostdog napisał(a):

z czarną nie wyszło, zawsze mogą zagrać latynoską kartą :lol2:

Etv763aXMAYWtlc.jpg

Taaaa

Biała kobieta - przegrała

Dajemy starego pod 80-ke białego mężczyzne - wygrał

Dajmy kolorową o lekko lewicowych poglądach - przegrała

Był za mało lewicowa i nie do końca czarna a do tego za stara tym razem dajmy młodszą jeszcze bardziej lewicową portorykankę to musi się udać :smiech:

7 minut temu, Winter napisał(a):

Tutaj zgoda. McClain to też była klasa.

Brakuje takich polityków McCain broniący Obame na spotkaniu z wyborcami 

https://www.youtube.com/watch?v=JIjenjANqAk

Biden na pogrzebie McCaina

https://www.youtube.com/watch?v=s9Gx1N4VIu0

Inni ludzie z innych czasów :witojcie2:

Edytowane przez Maciek.
  • Like 1
  • Upvote 1

13 godzin temu, Fatality napisał(a):

Dzień dobry i smacznej kawusi. Zwycięstwo Trumpa, giełda w górę, bilans na koncie rośnie, a może jeszcze niedługo koniec wojny na ukrainie i koniec wykrwawiania się banderowskiej krwi na ukrainie. Czego chcieć więcej?

W 2016 też zniszczył. Zakaże tanzycji dzieci oraz wywieszania flag LGBT w szkołach. Straszne.

Niektórzy to zwyrodnialcy i antyukraińcy. Chcą kontynowania wojny w nieskończoność aby gineli młodzi ukraińcy na froncie kolejne 3 lata. Strategia amerykanów do tej pory polegała na tym, żeby ani jedna, ani druga strona nie wygrała.

Albo cieszy albo martwi. Trump albo sobie odpuści całkowicie, albo postawi warunki aby wyjść na zwycięzce - co będzie nie do przyjęcia przez Putina

Wygranie wojny kosztował by zachód 10 razy więcej pieniedzy  niz to co daje dziś. Żeby ukraina wygrala wojnę musiala by stworzyc ogromną przewagę w sprzęcie. Tylko ,że zachód nie ma tyle pieniedzy, zeby je poświęcać na ukraine

37 minut temu, Kris194 napisał(a):

A czym się Kamala popisała? Tiktokowymi filmiakmi i memami z Trumpem w roli głównej? Cała jej kampania to próba ośmieszania Trumpa i 0 konkretów na ważne tematy dla zwykłych amerykanów jak wysokie ceny czy problemy z imigracją. Nawet kobiety ją zignorowały bo okazało się że od aborcji ważniejszym dla nich problemem jest brak poczucia bezpieczeństwa we własnym kraju. 

Ale dziś TVP, TVN, Polsat, politycy, celebryci itd odstawiają fikołki logiczne ;)

Jak hejtujesz Trumpa to hejtuj do końca, trzymaj fason a nie odstawiasz cyrk... > KLIK < :lol2: 

Musk praktycznie na sto procent wchodzi do administracji Trumpa. Te jego zainwestowane poł miliarda $$$ chyba będzie najlepszą inwestycją jaką zrobił... to że zwróci mu sie ona dziesięciokrotnie to mało powiedziane.

4 godziny temu, voltq napisał(a):

@LeBomB mówię o ogólnym odcięciu a nie pojedynczym wymachiwaniu szabelka

Ale taki plan mają właśnie ci najbardziej konserwatywni republikanie. Nacjonalizacja czego się da i produkowanie co się da, wszystko zza granicy jest złe. 

3 godziny temu, Pitt_34 napisał(a):

Nastąpi wtedy, kiedy przyjdzie na to czas.

Zaraz zaraz. Trump mówił że 24 godziny. Skoro tyle razy się powtarzało gdzie są obietnice, gdzie jest to czy tamto co miało być w tyle czy tyle dni, a nie ma itd. i sugerowało się że prawica w tej kwestii jest bardziej "prawa" to oczekuję, że Trump nie rzucał słów na wiatr i skończy wojnę w 24 godziny od objęcia stanowiska. 

Żeby to jeszcze powiedział raz w jakichś okolicznościach to bym stwierdził, że ok, palnął coś. Lecz nie, on to powtarzał wielokrotnie.

Tu

https://www.wsj.com/video/watch-trump-says-as-president-hed-settle-ukraine-war-within-24-hours/0BCA9F18-D3BF-43DA-9220-C13587EAEDF2

Tu

Tu

I w wielu innych wywiadach i wystąpieniach. A na pytanie jak zamierza to zrobić, zawsze odpowiada podobnie, że zna i jednego i drugiego, i ich słabości, więc po prostu powie, macie to rozstrzygnąć...

Jedyne z czym się zgadzam to fakt, że ta wojna jest bez sensu i w ogóle nie powinna mieć miejsca. 

1 minutę temu, RyszardGTS napisał(a):

Musk praktycznie na sto procent wchodzi do administracji Trumpa.

Musk dostaje prawdopodobnie zielone światło jeśli chodzi o rozwój AI i technologii związanych z podbojem kosmosu. Tylko pozostanie kwestia, czy np. w starlinkach też dostanie już niemalże wolną rękę, czy jednak jakieś międzynarodowe organizacje go przyhamują żeby już całkiem nie zaburzyć obserwacji kosmosu teleskopami. 

Może dostanie też kontrakt na jakiś system satelitów wojskowych, kto wie?