Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, TheMr. napisał(a):

@Kris194 Norwegia jest jakby w EU bez możliwości głosowania w parlamencie. Muszą spełniać wymogi EU, prawo EU, są w Schengen oraz EOG. Norwegowie bali się o połów ryb, sektor naftowy i gazowy. Chociaż obecnie i tak muszą spełniać pewne warunki i nie są w 100% niezależni od swoich decyzji. 

Ale oczywiście dołączenie ich do EU wzmocni naszą pozycję na świecie. 

@voltq A Rosji skończyła się amunicja po roku, musiała kupić od Korei i Iranu. Ukraina nie jest wspierana od 2014 przez masę innych państw. Usuń konto. 

pierwszy przykład z brzegu szkolenie wojska ukraińskiego przez amerykanów , to nie jest wsparcie?

Opublikowano

@voltq Szkolenie wybranych jednostek, plus bardziej szkolenie instruktorów którzy mogą przekazać doświadczenie dalej ale nie muszą być na tym samym poziomie, dodatkowo wspólne ćwiczenia NATO, głównie tych co trzymało ATO. To nadal nie jest MASOWE WSPARCIE innych państw od 2014 roku. Usuń konto. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Robisz wszystko, żeby drążyć, choć dwukrotnie wyjaśniłem, że nie zamierzam włazić w bagno tego wątka pt. spieranie się z ludziem z netu o poglądy.

Ale ja się z tobą o nic nie spieram? Tylko zapytałem, czy potrafisz sam z siebie wymienić, co takiego szczególnie złego było w tych rządach. Ja za specjalnie tych wewnętrznych USA nie śledzę, a w poprzednich postach sprawiałeś wrażenie, że bez problemu możesz wymienić...

Dla mnie pytanie jest o tyle idiotyczne, że sugeruje, że nic poza TVNami i CNNami nie oglądałeś.

Nawet tych dwóch nie oglądałem. Pytam ciebie, bo pisałeś tak, jakbyś był obeznany. Tymczasem dostaje z 5 postów wymówek, dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na zwyczajnie zadane pytanie. Przecież napisałeś coś takiego:

Cytat

Poprzednia prezydentura Bidona i to co odwalają od lat Demokraci kompletnie skompromitowała przeciwników Trumpa, w tym i polityków i media.

Więc czemu nie potrafisz odpowiedzieć, co wyprawiali Demokraci i czym kompromitował się Biden?

Czemu mam pytać Chatbota, choć w tym temacie mamy kogoś tak obeznanego jak ty?

Nawet Ci pisałem, że możesz to uznać za walkower. Za moją przegraną. Tylko daj mi święty spokój. :)

???

Ja cię pociągnąłem za język, bo byłem ciekaw argumentów, przykładów. To było zwykłe pytanie. A odpowiadasz w sposób taki, jakbym groził zabawą z twoją rodzicielką.

Podałem też kilka przykładów, ale zachowałeś się dokładnie tak jak można oczekiwać od kogoś okopanego po którejś ze stron.

Ale jakie przykłady podałeś? Nie wstawiłeś nic poza ogólnikami, których nie da się w żaden sposób zweryfikować.

Trochę się utwierdzam w przekonaniu, że po prostu podajesz losowe rzeczy i niezbyt masz o tym pojęcie. Czyli tak jak ja. Nie rozumiem tylko, czemu piszesz o strasznych rządach Demokratów i nie potrafisz nic konkretnego napisać. Ja bym mógł na temat PiS-u skleić z kilka stron A4.

Tak tylko zwracam ci uwagę, że wypowiadanie się o czymś, o czym się mało wie, jest trochę dziwne.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

@voltq Szkolenie wybranych jednostek, plus bardziej szkolenie instruktorów którzy mogą przekazać doświadczenie dalej ale nie muszą być na tym samym poziomie, dodatkowo wspólne ćwiczenia NATO, głównie tych co trzymało ATO. To nadal nie jest MASOWE WSPARCIE innych państw od 2014 roku. Usuń konto. 

znów mam szukać innych przykładów i udowadniać kolejnemu który myśli ze zjadł wszystkie rozumy i wie wszystko najlepiej ze nie ma racji ?

Masz wypowiedz która dziadek korwin oczywiście przekręcił ale tutaj jest opisane prawidłowo bez fake newsów
czyli mój bład w takim sensie że pomagali juz przed 2014 rokiem

Since Ukraine’s independence in 1991, the United States has supported Ukrainians as they build democratic skills and institutions, as they promote civic participation and good governance, all of which are preconditions for Ukraine to achieve its European aspirations. We’ve invested over $5 billion to assist Ukraine in these and other goals that will ensure a secure and prosperous and democratic Ukraine.

Nie można zatem mówić tu o wydaniu 5 miliardu dolarów na destabilizację sytuacji na Ukrainie, a raczej na budowę i rozwój demokratyzacji w tym kraju. Pomoc Stanów Zjednoczonych trwa od roku 1991, kiedy to Ukraina odzyskała niepodległość.

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, TheMr. napisał(a):

@voltq Nie musisz szukać. Nie potrzebuje konforuskiej propagandy. Usuń konto. 

prosze bardzo Polska Pomoc
między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Gabinetem Ministrów Ukrainy w sprawie wzajemnej współpracy w dziedzinie obronności,
sporządzona w Warszawie dnia 2 grudnia 2016 r.

Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/mp-monitor-polski/ukraina-polska-umowa-w-sprawie-wzajemnej-wspolpracy-w-dziedzinie-18806214

Opublikowano (edytowane)

@voltq paradoks sytuacji - TY NIGDY NIC NIE WIESZ :E okresle to wprost, nawet kosztem kary... po prostu pierdolisz jak potluczony. Dyskutowanie z dwulatkiem o zjedzenie obiadku ma wiecej sensu.

Edytowane przez ryba
  • Haha 3
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

@voltq Nie musisz szukać. Nie potrzebuje konforuskiej propagandy. Usuń konto. 

prawdy i faktów nie zakrzyczysz 

1 minutę temu, ryba napisał(a):

@voltq paradoks sytuacji - TY NIGDY NIC NIE WIESZ :E okresle to wprost, nawet kosztem kary... po prostu pierdolisz jak potluczony.

Dziękuje za tą ważna wypowiedz , wniosła dużo do dyskusji o sytuacji ukrainy

@Camis czyli jednak PIS KO jedno zło ?

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale ja się z tobą o nic nie spieram? Tylko zapytałem, czy potrafisz sam z siebie wymienić, co takiego szczególnie złego było w tych rządach. Ja za specjalnie tych wewnętrznych USA nie śledzę, a w poprzednich postach sprawiałeś wrażenie, że bez problemu możesz wymienić...

Jedyne o czym mówią przeciwnicy demokratów to LGBT. Najlepiej by było jakby uznać, że ludzie homo nie istnieją i zakopać ich do szafy, niech cierpią. I nagle cyk 80% poparcia bo przecież to jedyne słuszne poglądy.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

@voltq Jakbyś potrafił czytać to byś zrozumiał sens tego dokumentu, a tak to, nie potrafisz tego. Powtarzam, gdzie jest to MASOWE WSPARCIE UKRAINY od 2014 roku? Usuń konto. 

Tylko jedynie słuszny towarzysz partyjni taki jak ty kolego rozumie ten dokument i może wyjaśnić nam jego sens , a pospolita ludność jest głupia , to jest typowy język komunistów z czasów stalinizmu 

Pamiętam jak mnie zapewniałeś ze Rosja zaraz upadnie jeszcze na poprzednim forum ze Ukraina zwycięży i inne bzdury , albo jak nawoływałeś do szczepień na covid przymusowych w wątku o covidzie również na poprzednim forum , mądrego poznasz po tym ze przyzna się do błędu

Opublikowano

Czyli zmieniasz temat, bo palnąłeś głupotę i nie masz jak jej obronić. Typowe. Nie wyzywaj mnie od komunistów, bo zbyt nisko stoisz. Po prostu, podatki ludzi którzy pracowali na twoją naukę poszły jak krew w piach, bo podstawowej umiejętności nie osiągnęłes - czytania ze zrozumieniem. 
Usuń konto. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Czyli zmieniasz temat, bo palnąłeś głupotę i nie masz jak jej obronić. Typowe. Nie wyzywaj mnie od komunistów, bo zbyt nisko stoisz. Po prostu, podatki ludzi którzy pracowali na twoją naukę poszły jak krew w piach, bo podstawowej umiejętności nie osiągnęłes - czytania ze zrozumieniem. 
Usuń konto. 

Nie zmieniam tematu , udowodniłem ci podając fakty ze Ukraina była wspierana już wcześniej przed wojną przez inne państwa , jedynym moim błędem było napisanie ze od 2014 roku a tu się okazało ze to miało miejsce jeszcze wcześniej , jak Niemcy w ramach UE komuś pomagają to Polska nie pomaga? skoro to system naczyń połączonych? , tak samo jest z USA i NATO

Oczywiście widzę po twoich postach bracie że prawda i fakty są dla ciebie obrzydliwe bracie

Tak pisanie ze tylko ty wszystko wiesz i wszystko rozumiesz a reszta jest głupia to jest opis sytuacji z czasów stanilizmu

4 minuty temu, Camis napisał(a):

Czarnek syndrom Korwina :D , że to innym ma zależeć a oni tu są szlachtą , no to dla mentzena druga tura coraz blizej  , a trzaskowski wygra bez problemu gdyby nawrocki był w drugiej jak Pis ma takie podejscie

Opublikowano (edytowane)

@voltq Niczego nie udowodniłeś. Masowe wsparcie drogi kolego to obecne 350 miliardów $ w 3 lata, to przekazanie ponad 1k wozów opancerzonych przez Kanadę, to 30 samolotów F-16, to 500 sztuk artylerii, to 5 mln sztuk amunicji artyleryjskiej, to przeszkolenie 100k wojska, to wyszkolenie ludzi na Patrioty, i przekazanie Patriotów. Czy coś podobnego było od 2014 roku? Cokolwiek z tej listy? Nie. To zamknij w końcu swoją część ciała którą uznajesz za mózg i usuń konto. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 2
Opublikowano
1 minutę temu, TheMr. napisał(a):

@voltq Niczego nie udowodniłeś. Masowe wsparcie drogi kolego to obecne 350 miliardów $ w 3 lata, to przekazanie ponad 1k wozów opancerzonych przez Kanadę, to 30 samolotów F-16, to 500 sztuk artylerii, to 5 mln sztuk amunicji artyleryjskiej, to przeszkolenie 100k wojska, to wyszkolenie ludzi na Patrioty, i przekazanie Patriotów. Czy coś podobnego było od 2014 roku? Cokolwiek z tej listy? Nie. To zamknij w końcu swoją część ciała którą uznajesz za mózg i usuń konto. 

Dziękuję że sam przyznałeś fakt iż Rosja nie walczy tylko z Ukraina ale z Koalicja państw które wspomagają Ukrainę na ich terenie 

Nie ustaliliśmy na początku znaczenia pewnych słów i dane słowo u ciebie jest odbierane inaczej i u mnie inaczej ale kierunek się zgadza
Więcej spokoju bracie , w odróżnieniu od ciebie nie będę nawoływał do usuwania przez ciebie konta , wręcz przeciwnie myślę że mozesz utworzyć kolejne tak jak to robiłeś na poprzednim forum gdzie miałeś kilka kont

• Upvote 1
Opublikowano

@voltq Ponownie, to Rosja kupiła 6 mln pocisków od Korei, to Rosja kupiła 300 pocisków balistycznych od Iranu, technologie do Szahedow, to Rosja sprowadziła 20k żołnierzy do Kurska, to Rosja kupiła artylerię. Nie jestem żadnym twoim bratem. Usuń konto. 
Tematem jest MASOWE WSPARCIE Ukrainy od 2014 roku. To jest twój argument. Który został zbity jak pionek, którym jesteś. Ponownie, usuń konto bo prostowanie twoich bzdur będzie co raz częstsze. 

• Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, TheMr. napisał(a):

I wszystko to przekłada się na brak sukcesów w walce z "hehe 2 armią świata" bez amunicji, ze sprzętem z lat 60tych, nieudolną armią złożoną z poborowych i produkcją która nie wyrabia?

Ameryka nie dawała aż takiego wsparcia i Europa sobie poradzi z pomocą bo produkcja się zwiększyła 999 krotnie! ... Jednocześnie w momencie odcięcia pomocy od USA nawet odbijanie stodół (które notorycznie ze strony Ukraińców nazywasz sukcesem, a ze strony ruskich nic nie wartym ruchem) zwolniło?

Pomijam już rozważania nad dealem minerałowym które sugerują, że Kijów nie wierzy w pomoc zachodu bez USA.

Zamknij to Ty telegrama. Po tylu latach tego bełkotu to chyba Ci się na tęczówce wypalił.

ANALityk.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1