Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ron Vara

Czyli ta historia o tym specu od ekonomii to jednak prawda, jeśli nawet Musk o tym pisał.  :lol2:

To już więc nawet nie jest tylko Macierewicz-Trump w sensie rozwalania własnych służb i obronności. To jest także ten sam poziom kwalifikacji i IQ trumpowskiej ekipy w porównaniu z tym co mieliśmy za pisu.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
49 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

No właśnie musi.

Musi, musi. Przecież ta "wojna płci" na zachodzie też jest sztucznie podkręcona przez Rosję, o ile to nie oni mają główny udział w jej wywołaniu.

I przecież całe to szczucie na tęczowych jest ładnie nakręcane bot kontami, fejkami i całą masą syfu, gdzie się bierze jeden przypadek i generalizuje.

Zresztą w ogóle najlepsze są te wolnościowe komentarze z prawej strony, gdzie to właśnie tam są największe zapędy do cenzury i prawicowe/konserwa kraje to głównie dyktatury.

Ogólnie Europa i Zachód będą musiały polegać na większej aktywizacji Centrum, co też nie jest takie łatwe, bo to przeważnie ci najrozsądniejsi wyborcy, którzy widzą, jak finalnie żadna partia nie wprowadza większych zmian w dobrym kierunku. Najśmieszniejszy jest przypadek Ameryki, gdzie postawiono na... oligarchię xD

• Upvote 4
Opublikowano
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Zresztą w ogóle najlepsze są te wolnościowe komentarze z prawej strony, gdzie to właśnie tam są największe zapędy do cenzury i prawicowe/konserwa kraje to głównie dyktatury.

O. To w prawicowej Anglii odwiedza policja za wpisy antyimigracyjne? 🤔

To prawicowe Niemcy wysyłają najwięcej monitów do Twittera o ""mowę nienawiści""? 🤔

To prawica chce karać za nie nazywanie faceta w sukience kobietą? 🤔

Lewakom bliżej do skrajnej prawicy niż im się wydaje.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Musi, musi. Przecież ta "wojna płci" na zachodzie też jest sztucznie podkręcona przez Rosję, o ile to nie oni mają główny udział w jej wywołaniu.

I przecież całe to szczucie na tęczowych jest ładnie nakręcane bot kontami, fejkami i całą masą syfu, gdzie się bierze jeden przypadek i generalizuje.

:hahaha:

Tak tak. Winne wszystkim debilizmom lewicowców są ruskie trole.

Tą wiedzę też zdobyłeś pytając bota AI? :lol2:

Przez takie debilne pier(dzie)lenie właśnie ruskie boty dostały ogromną broń defensywną, pisząc "zawsze jak się coś nie podoba to wyzywanie wszystkich od ruskich troli!"

Oczywiście ruskie trolownie  pompują co mogą i pewnie dorzucają fake'i - jak to ruscy.

Ale żeby łykać propagandę drugiej strony to trzeba być mentalnie na poziomie... no nie wiem, może na przykład na poziomie wstawiania sobie na awatar jakiejś dziewczynki z chińskich bajek.

Czyli w sumie wszystko się zgadza. 

Jeśli już chcesz szukać kto to sztucznie pompuje to nie szukaj wśród krytyków, tylko zacznij szukać kto na zachodzie promuje te wszelkie gender studies, kto miesza ludziom we łbach tysiącem "półci" i kto popycha do ustanawiania przepisów. 

I zanim napiszesz wypierdy o wolności słowa związanej z tą kwestią, to jedź do jakiegoś kraju gdzie już jest zlewaczałe prawo i zacznij głosić np. takie rzeczy jak "transy to efekt działań rodziców zwyczajnie pierd(dzie)lniętych" czy usilnie odmawiaj nazywania jakiegoś ona onem, co jest nazywane "misgenderingiem" i za co ci z lewej chcą karać. Za wiele innych wyssanych z palca pierdół chcą karać pod szyldem "walki z mową nienawiści" zresztą.

Zobaczysz na własnej skórze jaka jest wolność słowa.

No i te tępienie innej niż jedynie słuszna narracji na Fejsie i Twitterach to też fake, no nie? Taki, że sam szefunio Mark Cukier za to przepraszał ostatnio. 

Nie no. WCALE nie ma problemów z wolnością słowa na zachodzie :D

Co do generalizowania.

To samo czytałem u skrajnych lewaków w wąku o imigrantach jeszcze na labie. "to tylko sporadyczne przypadki! To prawica to tylko pompuje! Zakazać mówienia o tym! Zabronili podawania narodowości i wyznania policji w UK odnośnie zamachów? I i bardzo dobrze, bo stygmatyzuje to mniejszości!"

Przez takie właśnie jednostki jak ten tutaj,  ruscy mają 10x łatwiej siać swoją propagandę. 

Edytowane przez VRman
  • Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

*Tę wiedzę zdobyłem już akurat czysto z obserwacji. Często też media nie pomagają, zostawiając niedopowiedzenia albo niedokładne informacje, żeby się lepiej klikało.

3 minuty temu, VRman napisał(a):

"zawsze jak się coś nie podoba to wyzywanie wszystkich od ruskich troli!"

Nie musiały nic dostawać, bo to dość standardowy zabieg. To tak jak z Konfederacją – mówią, że to żarty były i pora na CS-a.

4 minuty temu, VRman napisał(a):

No nie wiem, może na przykład na poziomie wstawiania sobie na awatar jakiejś dziewczynki z chińskich bajek.

A ma tu ktoś taki? Bo jednak wypadałoby odróżniać gierkę ze Steama od animacji. Ale szanuję za mocno nieaktualną obelgę (anime jest od lat w mainstreamie).

6 minut temu, VRman napisał(a):

Jeśli już chcesz szukać kto to sztucznie pompuje to nie szukaj wśród krytyków, tylko zacznij szukać kto na zachodzie promuje te wszelkie gender studies, kto miesza ludziom we łbach tysiącem "półci" i kto popycha do ustanawiania przepisów. 

Twitter? Bo sry, ale realnie to nigdzie nie ma 50 płci. Możesz sobie po prostu zaznaczyć 3 opcję "nie chcę podawać", co jest ukłonem w stronę tej malutkiej mniejszości niebinarnych (z 0,2% populacji). Nie za bardzo rozumiem, w czym miałoby to komuś przeszkadzać tak de facto. Poza mediami raczej też masz trudno spotkać taką osobę.

8 minut temu, VRman napisał(a):

A odpowiadając drugi raz – niech cię sam skomentuje, skoro tak to lubisz.

image.png.5768d156f99a51c4da5055eceb6e9bd3.png

10 minut temu, VRman napisał(a):

I zanim napiszesz wypierdy o wolności słowa związanej z tą kwestią, to jedź do jakiegoś kraju gdzie już jest zlewaczałe prawo i zacznij głosić np. takie rzeczy jak "transy to efekt działań rodziców zwyczajnie pierd(dzie)lniętych" czy usilnie odmawiaj nazywania jakiegoś ona onem, co jest nazywane "misgenderingiem" i za co ci z lewej chcą karać. Za wiele innych wyssanych z palca pierdół chcą karać pod szyldem "walki z mową nienawiści" zresztą.

To jest prawnie uznawane za przemoc psychiczną, więc nic dziwnego, że jest to zwalczane. Zresztą to też opinia seksuologów i psychiatrów.

Tylko oczywiście znowu przesadzasz, więc niech bot ponownie wyjaśni.

image.png.c9dfc7590c4fca0d9b7b3f592ce38f86.png

Ergo – piszesz bzdury wyssane z palca.

Swoją drogą, odwróćmy przykład – jedź na Białoruś i zacznij krytykować Baćkę. Zobaczymy, czy wrócisz ze wszystkimi kończynami %-)

13 minut temu, VRman napisał(a):

To prawica to tylko pompuje!

No ta, bo wcale nie szczuje na wszelkie możliwe grupy. WCALE xD

14 minut temu, VRman napisał(a):

Przez takie właśnie jednostki jak ten tutaj,  ruscy mają 10x łatwiej siać swoją propagandę. 

Dzięki. Swoją drogą, nie męczy cię takie pisanie ad personam? Zawsze się musisz skupić na mojej osobie, zamiast po prostu komentować treść.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Znaczy, ja się bardziej czepiam jego braku wiedzy po prostu. Zresztą, kutfa, weźcie się zastanówcie logicznie – jaki sens miałoby karanie kogoś za przypadkowe pomylenie płci?

To jest taka tępa propaganda, dosłownie do najgłupszych jednostek, że naprawdę jestem zdziwiony, że komuś nie jest wstyd coś takiego powtarzać %-)

A zweryfikowanie czegoś takiego to dosłownie jedno zapytanie do Clauda czy Gemini. Celowo GPT nie reklamuję, bo go nie lubię xD

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
21 minut temu, VRman napisał(a):

Tak tak. Winne wszystkim debilizmom lewicowców są ruskie trole.

rosyjskie społeczeństwo przekonywali i przekonują rosyjscy politycy, a głównie cerkwia, że to wojna z LGBT. Cyryl jakiś tam, patriarcha Moskwy błogosławił żołnierzy idących na wojnę, że zwalczą zgniliznę zachodu po to żeby nie dotarła do rosji. Cała wojna to wojna w obronie rosji przez zagrożeniem dzieci ideologią LGBT szerzącą się na Ukrainie. Politycy z jednej strony robią pranie mózgu, że NATO chce zaatakować rosję i muszą zająć Ukrainę aby przesunąć obronę na zachód, a z 2 strony cerkwie w całej rosji przekonują ludzi, że geje i lesbijki będą wykorzystywać rosyjskie dzieci. Taka jest prawda. W wielkich miastach urabia się wielką rosją i walką przed NATO, a na wsiach urabiają prawosławni walką z LGBT.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jak sądzicie, jak bardzo pomarańczowemu spodoba się to zdjęcie? :E 

Rok temu Chiny to był zły reżim i potencjalny oponent, a teraz cieszysz się, że oddajemy się jeszcze mocniej pod ich but? 🤔 

Wy lubicie się śmiać z idiotyzmów typu "dupa lewaków zaboli", a potem marszczycie freda jak ludzi których nie lubicie "dupa boli".

13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

@Kamiyanx

On nie potrafi zrozumieć, że ktoś się z nim może nie zgadzać. A jak ktoś się nie zgadza to jest „trollem”. 

Brak umiejętności prowadzenia dyskusji może wynikać z tego że to stary pryk. :) 

Leżę. Pana top 10, który sam wyzywa innych od onuc, inceli, rasistów, idiotów i czego tam jeszcze piecze ekspercki zad w związku z nadużyciem ad personam?

Niesamowite. 

10 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

– jaki sens miałoby karanie kogoś za przypadkowe pomylenie płci?

Nie przypadkowe. Ja w pełni świadomie nigdy nie zwrócę się do biologicznego faceta per ona.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubio napisał(a):

@Suchy211 

Trump ściąga na świat kryzys gospodarczy. Wcześniejsze kryzysy po prostu wybuchały, ale ten będzie na życzenie. Tak się kończy wybieranie populistów. Oni żyją w jakiś swoich teoriach i testują na ludziach swoje pomysły. Wybranie w Polsce konfy, w naszej skali spowoduje dokładnie to samo.

Nic nowego mi nie powiedziałeś. Ale co z tego. Może wszystkim zaczną mięknąc rury i zaczną spełniać zachcianki USA. Może nie zmiękną i poszczególne części świata bardziej będą musiały się opierać na własnych produktach. Może będzie wojna, a ponieważ do USA z wszystkich najważniejszych cześć świata jest daleko, myślą że przejdą ją suchą stopą, bo nikt ich tam nie zaatakuje i na tym wygrają jak na WWII. Co będzie to będzie. Nie twierdzę, że mi się to podoba, twierdzę tylko że Trump (i w zasadzie jego następca z tej samej linii, bo przecież już kombinuje jak nie oddać władzy) wcale nie musi tego przegrać. Tak naprawdę liczę przede wszystkim na obywateli USA, bo realnie tylko oni są to wstanie zatrzymać.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
9 minut temu, voltq napisał(a):

@Kris194 podlizywanie się państwu które oficjalnie jest komunistyczna Republika ludowa jest czymś godnym pochwały według ciebie ?

I jakie to będą negocjacje z pozycji klęczącej od samego początku?

Jako EU jesteśmy jednym z największych rynków zbytu dla Chin także nie wiem o jakim podlizywaniu się mówisz.

6 minut temu, crush napisał(a):

Rok temu Chiny to był zły reżim i potencjalny oponent, a teraz cieszysz się, że oddajemy się jeszcze mocniej pod but Chinom? 🤔

Oddajemy się pod but Chinom? A w jaki to sposób? Jeden z naszych dotychczasowych partnerów handlowych okazał się być nierzetelny więc zaczynamy rozmawiać z innym, coś w tym dziwnego?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Oddajemy się pod but Chinom? A w jaki to sposób? Jeden z naszych dotychczasowych partnerów handlowych okazał się być nierzetelny więc zaczynamy rozmawiać z innym, coś w tym dziwnego?

Nie odpowiedziałeś na pytanie - Chiny już nie są tym złym reżimem?

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

Wejdź na YT, prawie pod każdym filmem z wyborów jakieś 90% wpisów zachwala debila od gaśnicy.  Z miejsca widać że to boty i fejk konta wykupione przez "wiem od kogo i się nie muszę domyślać"...

To nie boty. 300k to jednak w wartościach bezwzględnych całkiem dużo. A weź pod uwagę, że to jest 300k nie tyle zwolenników, co fanatyków. Po treści tych pochwalnych postów można to wywnioskować.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jako EU jesteśmy jednym z największych rynków zbytu dla Chin także nie wiem o jakim podlizywaniu się mówisz.

Przyłącze się do tego o czym napisał @crush to jest jeszcze gorsze niż bycie pod butem 

@Kris194 wy jesteście jak chorągiewki jeszcze wczoraj chińczyk był zły dziś jest dobry jutro będzie znów zły czy jutro Amerykanin będzie dobry ? To  emocje ? czy wasze zdanie kształtuje się na podstawie jedynie słusznego przekazu partyjnego albo jakiś gadających głów w Internecie które uważacie za swoich idoli 

Chiny mogą swój towar sprzedawać gdzieś indziej i poradzą sobie bez UE , co my możemy im zaoferować w zamian ? Bo zrobić to możemy im dobrze co najwyżej 

Jeszcze to wasze zadowolenie z interesów z chińską komunistyczną Republika ludową gdzie rzadzi reżim a prawa człowieka itd mają głęboko w ...

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Nie odpowiedziałeś na pytanie - Chiny już nie są tym złym reżimem?

Chiny chcą przede wszystkim robić biznes a w tym momencie nie mamy zbyt wielkiego pola manewru. Widzisz, żebym gdzieś pochwalał ich ustrój czy sposób rządzenia?

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Chiny chcą przede wszystkim robić biznes a w tym momencie nie mamy zbyt wielkiego pola manewru. Widzisz, żebym gdzieś pochwalał ich ustrój czy sposób rządzenia?

Nadal nie odpowiedziałeś na pytanie

Skoro chcesz z nimi robić interesy to znaczy że pochwalasz , to tak jak byś teraz zaproponował robienie interesów z Rosją 

https://www.fxmag.pl/gospodarka/najgorsze-dopiero-nadejdzie-ostrzega-ekspert-rynki-szykuja-sie-na-kataklizm?utm_source=wykopoleca#toc-4

To co jest tutaj napisane to fakty ? jest ktoś w stanie to zweryfikować ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
7 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Dzięki. Swoją drogą, nie męczy cię takie pisanie ad personam? Zawsze się musisz skupić na mojej osobie, zamiast po prostu komentować treść.

Wezwij AI bota na pomoc, albo na ukojenie nerwów, niech przytuli i powie, że masz rację.

Ależ się pięknie sprułeś, aż dwa posty musiałeś dodać. Chcesz trolować i srać śmieciem w wątek? Dwóch może grać w tą grę, jeśli modom nie przeszkadza to co odpierdzieliłeś dzisiaj z tą podpuchą i spamem.

Jak chcesz to też zacznę wklejać gównoteksty chatbota analizujące twoje wypierdy. 

Nie napisałeś 1 (słownie: jednego) argumentu, który byłby celny. Zacząłeś pierwszy ad personam oskarżając mnie o pisanie głupot i ogólną głupotę, naiwność czy co tam insynuował twój pierwszy wysryw na mój temat. A teraz jak się okazało, że się nie dam, to zaraz pewnie zaczniesz zgrywać ofiarę.

Twitter? Bo sry, ale realnie to nigdzie nie ma 50 płci. Możesz sobie po prostu zaznaczyć 3 opcję "nie chcę podawać", co jest ukłonem w stronę tej malutkiej mniejszości niebinarnych (z 0,2% populacji). Nie za bardzo rozumiem, w czym miałoby to komuś przeszkadzać tak de facto. Poza mediami raczej też masz trudno spotkać taką osobę.

Fajnie, fajnie. Daj znać jak zrozumiesz co napisałem i odniesiesz się do tego, bo to jest jakiś wysryw kompletnie nie związany z tym o co mi chodziło. 

Może zapomniałeś o czym chciałeś dyskutować udawać, ze chcesz dyskutować: "co wkurzało ludzi w rządach i mediach Demokratów przed wyborami USA.?" 

Fajnie że nie manipulujesz wcale chwytając się tematów, w których możesz cokolwiek napisać, bo te inne, gdzie nie masz jak obalić moich argumentów, jakimś dziwnym przypadkiem pominąłeś. :E

A odpowiadając drugi raz – niech cię sam skomentuje, skoro tak to lubisz.

Jeśli myślisz, że ktokolwiek tutaj wchodzi aby czytać wysrywy chatbotów to chyba dobrze trafiłem sugerując wizytę i psychiatry.

więc niech bot ponownie wyjaśni.

WYJAŚNI. Bot. :hahaha:

Człowieku. Ty ponoć trenujesz na mnie swoje AI. A piszesz jakbyś nie miał pojęcia co to jest AI.

Ergo – piszesz bzdury wyssane z palca.

Dobre, dobre.  Bo bot tak powiedział.

Ja bez bota ci powiem, że takich durnych, pozbawionych sensu, faktów, logiki wysrywów jak to co nasrałeś w tym wątku odkąd mnie zaczepiłeś, to nie czytałem dawno. I to powiem sam, bez proszenia AI o pomoc.  Może jestem staroświecki...

Swoją drogą, odwróćmy przykład – jedź na Białoruś i zacznij krytykować Baćkę. Zobaczymy, czy wrócisz ze wszystkimi kończynami 

Tak taak. Jeszcze mi napisz coś o Hitlerach i Stalinach. W końcu jak już pisać kompletnie bez sensu i związku z tematem dyskusji, to co się szczypać!

Jakbyś nie potrafił zrozumieć o co mi chodzi, to zapytaj AI. Może on zrozumie, bo to nie jest wcale takie trudne. 

A jak akurat będzie offline, to się zlituję: chodzi o to, że brak wolności słowa gdzie indziej gówno ma do rzeczy z brakiem wolności słowa o której udwałeś, że chcesz dyskutować. I coś tam pierdziałeś o tym, że piszę bzdury wyssane z palca, to napisałem jak możesz się sam na własnej skórze przekonać że faktycznie z wolnością słowa jest słabo. Nie odniosłeś się oczywiście do fragmentu o Facebooku i banach za pisanie choćby tego, że Covid jest wyciekiem z labu. Tak wygodniej. Jak zignorujesz wszystko co cI nie pasuje, to wyjdzie że masz 100% racji we wszystkim! Czy to nie cudowne?! Takie życie to musi być sielanka. Wiem wszystko. Wszyscy inni są głupi. Ja mam zawsze rację. 

jaki sens miałoby karanie kogoś za przypadkowe pomylenie płci?

Ja poczekam. Może kiedyś zrozumiesz jak się wkopałeś tym zdaniem. Hint: google jeszcze nie zamknęli. 

Mi się nie chce marnować na cIEBIE czasu bo już mi zmarnowałeś go za dużo, więc będę jedynie marnował go od teraz tylko po to, aby odpowiedzieć mieszaniem cię z błotem w ramach odpowiedzi  na chamskie przypier(dzie)lenie się do mnie i zmarnowanie mi czasu tymi kłamstwami w pięciu postach gdzie skomlałeś, żebym cI jednak napisał tę listę, bo tak bardzo chcesz się czegoś dowiedzieć.

Dałem się wrobić, bo nie chciałem być nieuprzejmy. Za to odpowiedziałeś takim chamstwem, za które byś poleciał w 5 sekund i to na zawsze z forum, gdybyś to napisał na forum, które moderowałem przez wiele lat w dawnych czasach. 

Więc tylko i wyłącznie przekleję pierwszy link z googli

https://www.them.us/story/california-court-case-misgendering-law-struck-down

a teraz powooli. Wdech.. Wydech... Wdech... Wydech... I nie pisz nic zanim nie ochłoniesz.