Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Zandberg to jedyny prawdziwy lewicowiec w tej bandzie. Cała reszta to lewica kawiorowa którą interesują głównie litery alfabetu a  gospodarczo będą robić dobrze zagranicznym korporacjom tak samo jak KO

Zandberg przynajmniej nie sprzedał się za stołki i nie udawał, że okrąża Świat samochodem.

Chyba z wiekiem uzmysłowiłem sobie, że trochę za mocno poszła wajcha w stronę wyzysku pracownika i jeszcze wmawiania mu, że powinien całować wszystkich po rękach bo jest takim okropnym obciążeniem dla pracodawcy.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 2
Opublikowano
23 godziny temu, Digger napisał(a):

Memcen znowu na kacu na debacie, ale go zimne poty oblewały, chyba piwo to jednak alkohol?

Tak się bredzi gdy pigułka samogwałtu wejdzie za ostro i widzi się wszędzie spoconych typów :lol2:

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Umpero napisał(a):

Tak się bredzi gdy pigułka samogwałtu wejdzie za ostro i widzi się wszędzie spoconych typów :lol2:

#prawicoweurojeniaseksualne zawsze w modzie 

4 minuty temu, Winter napisał(a):

SLD plus. Oni się już nie zmienią.

O ile projekt 'Lewica' to totalny niewypał przez Żukowska i Czarzastego, tak Zandberg ma jeszcze jakieś szanse na nie bycie planktonem. Gorzej z jego minionami. 

• Upvote 4
Opublikowano
26 minut temu, Szambo napisał(a):

Chyba z wiekiem uzmysłowiłem sobie, że trochę za mocno poszła wajcha w stronę wyzysku pracownika i jeszcze wmawiania mu, że powinien całować wszystkich po rękach bo jest takim okropnym obciążeniem dla pracodawcy.

A gdzie tam pracownika. Nawet firma z milionem obrotu ma na czysto z 35-40 tysięcy. Koszt zatrudnienia też jest powalenie wysoki.

Kasa idzie tylko i wyłącznie do korporacji. Miliardowych korporacji. Chociaż i one kręcą nosem na płacenie ponad 2000 zł ZUS od łebka.

Opublikowano (edytowane)

Co do lewicy jako jedynych wartych głosu to mam wrażenie, że wielu się tak rozczaruje jak swego czasu wyborcy Kukiz 15 albo Konfy, którzy też myśleli, że oni dobrze gadają = tak będą robić.

Jeśli lewica dojdzie do władzy, oczywiście. A może dojdzie za 5-10 lat.

Dla mnie rozważanie lewicy w 2025 to jak "no ale w sumie to możnaby wypróbować ten faszyzm w naszym kraju" w roku 1946.

A że mogą coś powiedzieć z sensem na jakiś temat? Tusk też gadał, że zadba o gospodarkę kilkanaście lat temu i jak się ogląda stare wystąpienia to się człowiek łapie na "kurczę, jakby tak robili jak obiecywali, to byłoby w tym kraju super".

Ale niestety wyuczone formułki klepać umie każdy, a Zandberg jest typowym cwaniaczkiem. Jak nie poszedł po stołek to niekoniecznie ze szlachetnych pobudek. 

Lewicowiec nigdy nie zrobi rozsądnie, jeśli to powodowałoby dyskomfort jego wyborców, głównie kobiet. 

Weźmy przykład tej zbiórki.

Lewica: TAK! Dajmy te 11 milionów na ratowanie małego Nikosia, który wymaga specjalnej operacji

ktoś rozsądniejszy: NIE, te 11 milionów można użyć do uratowania życia 100 osobom, które nie wywołują sympatii tak jak chore dziecko

W polityce trzeba kierować się rozsądkiem, logiką, pragmatyzmem. A nie rozważać ludzi, co w 3/4 popierają kompletne otworzenie granic na wszystko i wszystkich, bo im się smutno zrobiło po materiale o chorych dzieciach w Afryce.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

Ale niestety wyuczone formułki klepać umie każdy, a Zandberg jest typowym cwaniaczkiem. Jak nie poszedł po stołek to niekoniecznie ze szlachetnych pobudek.

No tak... lepiej głosować na kogoś kto przynajmniej kradnie ze szlachetnych pobudek... ku chwale portfela... swojego.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):
Cytat

- Halyna, zabieraj graty i wynoś się z mojego mieszkania. Bierzemy rozwód!
- Ale Józiu, jak poczekamy 3 lata to dostaniemy 5.000 zł świadczenia jubileuszowego!
- Dobra, możesz zostać. Przynieś mi piwo, kobieto.

#takbędzie 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Winter napisał(a):

Świetny pomysł. Jeszcze dajmy bonusy fanom konkretnej muzyki i osobom, które zjadły w ciągu roku więcej niż 20 kilo fasoli.

Pozytywny efekt dla społeczeństwa będzie taki sam.

Już 500+ udowodniło, że kompletnie nie osiąga to zamierzonych celów (poprawa demografii) a wręcz szkodzi (pieniądze można było wykorzystać do zmian, które pomogą podejmować decyzję o założeniu rodziny, inflacja)

W końcu nie ma innych potrzeb i Polska nie ma długów ani wojny za miedzą.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
37 minut temu, huudyy napisał(a):

#prawicoweurojeniaseksualne zawsze w modzie

Zmień płytę bo ani to zabawne ani mądre. 

Z obserwacji kamilków i innych marksistów na tym forum jasno wynika, że to owi użytkownicy mają jakąś fiksację na punkcie prawicowych polityków i jakieś wysrywy na ich temat tu umieszczają. 

Kryptogejuchy czy jak? Nie potrafią wyrazić prosto swoich preferencji to stosują widocznie coś w rodzaju końskoch zalotów.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Winter napisał(a):

Chyba dalej bardziej opłaca się rozwód i ciagnięcie tematu samotnej matki. 

Przy stażu małżeńskim 50 lat samotna matka? :E 

9 minut temu, Umpero napisał(a):

Z obserwacji kamilków i innych marksistów na tym forum jasno wynika, że to owi użytkownicy mają jakąś fiksację na punkcie prawicowych polityków i jakieś wysrywy na ich temat tu umieszczają. 

Kryptogejuchy czy jak? Nie potrafią wyrazić prosto swoich preferencji to stosują widocznie coś w rodzaju końskoch zalotów.

image.png.e50d10dd22a8b7d1b76a18d656ce26ef.png

z tymi urojeniami :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

W każdym razie kolejna próba przetransferowania kasy do emerytów. Jak chcą im pomóc to niech nie płacą podatku od emerytury.

Zawsze mnie zastanawia ten argument...

Emeryci przeważnie mają tak małe te emerytury, że tam nawet nie ma co być opodatkowane.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Winter napisał(a):

A mnie zastanawia, że mają tak niskie, a co miesiąc Rydzyk dostaje przelewy. 

A to całkiem możliwe, że podnajmują swoje mieszkanka wykupowane za bezcen w czasach Polski Ludowej.

Tak naprawdę tamto pokolenie ma sporo kasy skitranej, która była zdobywana pod stołem.

Ale to oczywiście moje gdybanie, bo prawdy się nie dowiemy.

Prawda jest taka, że jakby wszyscy płacili uczciwie podatki to mielibyśmy sporo kasy więcej w budżecie i dofinansowany NFZ, wojsko, infrastrukturę.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Szambo napisał(a):

Zawsze mnie zastanawia ten argument...

Emeryci przeważnie mają tak małe te emerytury, że tam nawet nie ma co być opodatkowane.

"Przeciętny" emeryt może tak. Nie zapominaj, że masz kasty byłych milicjantów/policjantów itd. itp. Oni mają wyższe emerytury niż moja wypłata :E

Edytowane przez blabla123
Opublikowano
51 minut temu, Umpero napisał(a):

51 minut temu, Umpero napisał(a):

To ty ciągle robisz homoseksualne innuendo, polecam zapoznać się z terminem projekcja. :E

2 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Nie zapomiaj, że masz kasty byłych milicjantów/policjantów itd. itp. Oni mają wyższe emerytury niż moja wypłata :E

Sędziów, leśniczych czy innych górników co dostawali chore pieniądze praktycznie za nic... 

• Confused 1
Opublikowano
W dniu 2.05.2025 o 12:17, VRman napisał(a):

kontrwywiad Niemiec: mamy dowody, to ruska agentura

onuce jak ten z tweeta jakiegoś Michała Wawera "bez powodu, bo nie podobają się im poglądy!" 

W dniu 2.05.2025 o 13:39, VRman napisał(a):

Masz tu definicję słowa, jeśli samo info, że ruską agenturalność AfD potwierdził kontrwywiad to za mało.

z cyklu - zle sie zestarzalo:

Cytat

Zwrot w sprawie AfD: wycofane oskarżenia w związku z organizacją ekstremistyczną

Niemiecka agencja wywiadowcza wycofała oskarżenia, po tym gdy AFD złożyło wniosek o zbadanie zgodności decyzji z prawem.

https://wiadomosci.onet.pl/politico/zwrot-w-sprawie-afd-niemiecki-kontrwywiad-wycofuje-sie-z-decyzji/rhnl62n

no i gdzie teraz jestes? tym razem nie bronisz afd? przeciez KONTRWYWIAD, powtarzam KONTRWYWIAD wycofal sie z decyzji, tak wlasnie jest z okopanymi, jak dzialania propagandowe ida zgodnie z ich pogladami to przyklaskuja, jak sie okazuje ze nie - to siedza cicho, smiechu warte

Cytat

Czyli wykorzystano służby w celach propagandowych, a jak przyszło do prawnej oceny to władza sama przyznała, że to nie było na poważnie...

Dramatyczny jest stan władzy publicznej na Zachodzie.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@VRman to jest człowiek który domaga się banowania za pisanie  nie na temat , po czym po napisaniu tego 5 minut później wrzuca post nie na temat 

Logika level hard

@kubikolos oni posługują się kłamstwem więc atakują wszystkich którzy się z nimi nie zgadzają wymyślając jakieś frazesy i bełkoczą 

4 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Yep. Niestety nasza Lewica ma bardzo często rodzinno-ideologiczne w partyjniakach z PRLu.

Nie ufam im.

Pomijam że mowa o wyborach na Prezydenta a ten ma inne kompetencje niż parlament. Mimo to w kapani uparcie jest to ignorowane.

To wasza lewica ? Odkrywasz swoje prawdziwe upodobania ?

Prezydent ma bardzo dużą władze w Polsce może wetować ustawy i ma inicjatywę ustawodawczą a to już bardo dużo 

Jak się boicie Nawrockiego to zagłosuje na mentzena , przecież sami nawołujecie do wybrania mniejszego zła, a mentzen to chyba mniejsze zło od Nawrockiego ?

https://dorzeczy.pl/ekonomia/726456/wazna-decyzja-trumpa-uchyla-ograniczenia-dla-polski.html

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wspominał o tym wcześniej, ze temat był poruszony czy znowu wali w ch*? 

Dobra już wiem. USA zniosły ograniczenia do praktycznie wszystkich krajów a decyzja zapadła już w kwietniu przed wizytą Nawrockiego.

Edytowane przez Voodoo2
  • Upvote 9