Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

JD Vance says US could drop support for NATO if Europe tries to regulate Elon Musk’s platforms

Republican vice presidential nominee says ‘Germans and other nations’ – not Russia – would ‘have to fund Ukraine’s reconstruction’

JD Vance has suggested that American support for NATO should be predicated on the European Union not regulating Elon Musk and his X social media platform, formerly known as Twitter.

The Republican vice presidential nominee and Ohio senator claimed in an interview with YouTuber Shawn Ryan that a top EU official had threatened to arrest the billionaire if he allowed former President Donald Trump back on X.

“The leader, I forget exactly which official it was within the European Union, but sent Elon this threatening letter that basically said, ‘We’re going to arrest you if you platform Donald Trump,’ who, by the way, is the likely next president of the United States,” Vance said in the interview published last week.

Trump’s running mate then suggested that US support for NATO should be used as a cudgel to get the Europeans in line.

“So what America should be saying is, if NATO wants us to continue supporting them and NATO wants us to continue to be a good participant in this military alliance, why don’t you respect American values and respect free speech?” Vance asked. “It’s insane that we would support a military alliance if that military alliance isn’t going to be pro-free speech. I think we can do both. But we’ve got to say American power comes with certain strings attached. One of those is respect free speech, especially in our European allies.”

Musk has been accused of banning several journalists since taking over Twitter, now X.

“I’m not going to go to some backwoods country and tell them how to live their lives,” Vance added. “But European countries should theoretically share American values, especially about some very basic things like free speech.”

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/jd-vance-elon-musk-x-twitter-donald-trump-b2614525.html

Edytowane przez Camis
  • Sad 1

7 minut temu, Winter napisał(a):

Lewica w pigułce.

To nie jest lewica, i mówię to jako konserwatywny liberał, to osoba o bardzo obecnie modnych "pogladach" woke/progressive czyli innnymi słowy uposledzona umysłowo, żyjąca w swojej bańce i uważająca że wszyscy mają myśleć tak jak ona, a jak masz zdanie inne to jesteś brunatnym faszystą, który nomen omen był lewicowy :smiech:

Edytowane przez Maciek.

2 minuty temu, Maciek. napisał(a):

To nie jest lewica, i mówię to jako konserwatywny liberał, to osoba o bardzo obecnie modnych "pogladach" woke/progressive czyli innnymi słowy uposledzona umysłowo, żyjąca w swojej bańce i uważająca że wszyscy mają myśleć tak jak ona, a jak masz zdanie inne to jesteś brunatnym faszystą, który nomen omen był lewicowy :smiech:IMG_0077.thumb.jpeg.5ed62e2a2ed5899c5ac67f7fed16ad1a.jpeg

IMG_0077.jpeg

Edytowane przez Winter

13 minut temu, Camis napisał(a):

Granie bezpieczeństwem przez tępe korpo k*rwy. Piękny dowód na to, że w dupie mają wszystko poza swoim portfelem. Myślą, że będą dużymi graczami i się przejadą na tym. 

Iloraz inteligencji j.d. vance`a  jest na poziomie rozjechanego jeża.

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 2
  • Upvote 2

39 minut temu, Crew 900 napisał(a):

@Winter

Trump to j*bany tępy debil nic więcej. Serio popierasz to co on pieprzy?  Łatwo komuś gnoić kogoś bez żadnych dowodów. U nas tak robi pis. Trump jest takim debilem, że jego jedyna wiedza o świecie pochodzi z  tiktok.

No nie taki debil skoro wygrał wybory mając na przeciwko siebie niemal wszystkie media i celebrytów, a do tego aparat państwowy od konkurenta... :)

• Upvote 1

6 minut temu, hubio napisał(a):

No nie taki debil skoro wygrał wybory mając na przeciwko siebie niemal wszystkie media i celebrytów, a do tego aparat państwowy od konkurenta... :)

on ma pieniądze i miał muska i poza tym nie od dziś wiadomo, że amerykanie nie grzeszą inteligencją. Z resztą u nas ni inaczej.

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 2
  • Upvote 1

2 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

on ma pieniądze i miał muska i poza tym nie od dziś wiadomo, że amerykanie nie grzeszą inteligencją. Z resztą u nas ni inaczej.

Harris uzbierała miliard dolarów na kampanię, Trump ledwo 300 mln.

Jeśli Amerykanie głupi i Polacy też to jakie narody są mądre?

• Upvote 2

13 minut temu, Winter napisał(a):

13 minut temu, Winter napisał(a):

Żadne. Z pokolenia na pokolenie społeczeństwo robi się coraz głupsze. Dzisiaj czytałem artykuł, że pokolenie Z w Ameryce nie umiało poprawnie oddać głosu i jest rekordowa ilość  nieważnych głosów. 

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/mlodzi-amerykanie-traca-umiejetnosc-podpisywania-sie/g53wby6

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 1

Teraz, Crew 900 napisał(a):

Żadne. Z pokolenia na pokolenie społeczeństwo robi się coraz głupsze. Dzisiajj był artykuł, że pokolenie Z w Ameryce nie umiało poprawnie oddać głosu i jest rekordowa ilość  nieważnych głosów. 

A na kogo Zetki głosują wg Ciebie? Bo wg mnie głównie na Demokratów. Zatem coś nie klei się Twoja narracja.

• Like 1
  • Upvote 1

7 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Żadne. Z pokolenia na pokolenie społeczeństwo robi się coraz głupsze. Dzisiaj czytałem artykuł, że pokolenie Z w Ameryce nie umiało poprawnie oddać głosu i jest rekordowa ilość  nieważnych głosów

Zgadza się, podobno przoduje Filadelfia... dziesiątki tysięcy nieważnych głosów :E 

• Like 1

6 minut temu, Winter napisał(a):

A na kogo Zetki głosują wg Ciebie? Bo wg mnie głównie na Demokratów. Zatem coś nie klei się Twoja narracja.

"według mnie głównie na demokratów. Zatem coś nie klei się twoja narracja" Weź człowieku przeczytaj co żeś napisał i pomyśl.  Według mnie ty jesteś przykładem pokolenia Z i masz pajęczynę pomiędzy uszami w pokrywie.

Co ma moja wypowiedź do twojego gdybania?  Proszę o źródło, że większość nieważnych głosów było oddanych na demokratów. 

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 1

3 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

"według mnie głównie na demokratów. Zatem coś nie klei się twoja narracja" Weź człowieku przeczytaj co żeś napisał i pomyśl.  Według mnie ty jesteś przykładem pokolenia Z i masz pajęczynę pomiędzy uszami w pokrywie.

Co ma moja wypowiedź do twojego gdybania? 

Najpierw piszesz, że Amerykanie to idioci, potem podajesz artykuł, że Zetki mają problemy z podpisaniem się. Ja Ci grzecznie tłumaczę, że Zetki to elektorat Demokratów. Ty natomiast uważasz, że tylko idioci głosują na Trumpa.

5 minut temu, Winter napisał(a):

Najpierw piszesz, że Amerykanie to idioci, potem podajesz artykuł, że Zetki mają problemy z podpisaniem się. Ja Ci grzecznie tłumaczę, że Zetki to elektorat Demokratów. Ty natomiast uważasz, że tylko idioci głosują na Trumpa.

A ja się pytam na jakiej to podstawie twierdzisz, że pokoleni Z głosuje na demokratów. Tak twierdzę, że na Trumpa głosowali idioci bo Trump jest przestępcą i kłamcą. To jest taki Maccierewicz ze swoim mitem smoleńskim. 

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 1

2 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

A ja się pytam na jakiej to podstawie twierdzisz, że pokoleni Z głosuje na demokratów. Tak twierdzę, że na Trumpa głosowali idioci bo Trump jest przestępcą i kłamcą.

https://www.pewresearch.org/politics/2023/07/12/voting-patterns-in-the-2022-elections/

IMG_0078.webp

6 minut temu, Winter napisał(a):

Ale to nie jest artykuł o tym co głosisz. Ja chcę  źródło od ciebie w którym twierdzisz, że większość pokolenia Z które oddało nieważne głosy głosowało na demokratów.  Ten artykuł jest o tym, że ci co głosowali na Demokratów zmienili stronę na Republikanów z powodów ekonomicznych. 

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 1

5 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Ale to nie jest artykuł o tym co głosisz. Ja chcę  źródło od ciebie w którym twierdzisz, że większość pokolenia Z które oddało nieważne głosy głosowało na demokratów.  Ten artykuł jest o tym, że ci co głosowali na Demokratów zmienili stronę na Republikanów z powodów ekonomicznych. 

Jesteś niemożliwy.

IMG_0079.gif