Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Camis napisał(a):

A co tam było?.

Zdjęcia Oskara Szafranowicz i informacja że głosując na Nawrockiego głosujesz też na tego pokemona. 

Przecież nie o „fałszywe oskarżenia”, bo moderacja nie weryfikuje merytorycznej poprawności i do tej pory kompletnie na fejki nie reagowała :) 

1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

To źle myślałeś, rzucamy monetą po prostu...

Zabolało? :) 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

Odpowiedzialem gordonowi na post o masturbowaniu dzieci przez gejow ale sie chyba jakiemus katolowi nie spodobalo :E

Charakter człowieka po tym poznasz gdy mu dasz  troszkę władzy. Moderacja tutaj ma władzy naprawdę malutko, ale nawet to jest o dużo za dużo dla niektórych charakterów :) 

1 minutę temu, Camis napisał(a):

Wolność słowa czego nie rozumiecie?. 

No, chyba że chodzi o kandydata gangsterskiego :) 

No i wiadomo - możesz na poważnie takie zarzuty pisać, ale nie możesz się z nich śmiać. Wolność słowa :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

A pan wcześniej nie znał Jarosława Kaczyńskiego i myślał pan, że to będzie idylla? Wyobrażał pan sobie, że koalicja z PiS to będzie taka Drużyna A, ramię w ramię zbawiająca Polskę?

Jednak mimo wszystko myślałem, że oni są ludźmi.

Bo są.

Nie. To są potwory polityczne. Tam w ogóle nie ma człowieczeństwa. Zwłaszcza w Jarosławie.

"Jak się ludzie dowiedzą, co oni wyprawiali, jak się posługiwali służbami, jak naruszali prawo, jak łamali ludzi w prokuraturze i służbach, to PiS skończy jak AWS, a Kaczyński jak Krzaklewski. Kto dziś pamięta o Marianie Krzaklewskim. A też był taki kozak, że wszystkimi chciał rządzić."

Lepper o Kaczyńskim :) Piękny artykuł swoją drogą.

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/225840,1,andrzej-lepper-w-niektorych-przypadkach-udawalem-glupiego.read

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Cytat

Dają głos na tych co krzyczeli od dawna przeciwko imigrantom, zielonemu ładowi. Do tego dochodzi przejmowanie haseł skrajnej prawicy przez partie systemu i legitymizacja tych pierwszych przez to. Moim zdaniem nie ma już ratunku, jesteśmy na kursi i ścieżce. Takiego Tik Toka to trzeba było zamknąć z trzy lata temu. Jak wywali ceny energii w kosmos to myślę, że nawet pomysł ponownej restauracji obozów koncentracyjnych przejdzie. Wy sobie naprawdę nie zdajecie sprawy jak nasze społeczeństwo przesiąka najbardziej skrajnymi ideami. Rozmawiasz z człowiekiem, wydaje się normalny i nagle coś palnie na imigrantów, Tuska, Żydów czy Ukraińców i już wiesz, że niektórych tematów trzeba unikać bądź ucinać. To się toczy jak kula śniegowa ze zbocza. Widziałem to w fabryce, widzę w urzędzie. Niby środowiska inne, ale działa identyczny mechanizm. Ja jestem pesymistą, w poniedziałek rano będzie jeden wielki ból dupy po stronie liberalnej. Jeśli Trzaskowski jakimś cudem to jednak wygra, to tylko odsunie nieuniknione.

Jedyne rozwiązanie jakie widzie to punktowy zamordyzm demokratyczny- zamykanie wrogich platform społecznościowych, potężne dopłaty do opłat prądu etc, albo spokój społeczny albo mamy rewolucję faszyzmu. Przypominam, że w Rumunii powtarzali wybory. Ja zaczynam się czuć jak na przełomie lat 20 i 30 XX wieku, wtedy też problemy ekonomiczne promowały ruchy skrajne jak komuniści i faszyści. Tylko wtedy nie było Internetu...ale tą samą role spełniało radio i kino. Goebbels czy sowiecka agenda to przecież protoplasta tego całego propagandowego spierolenia w społecznościówkach.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-dziwki-koks-ustawki-boks.2410635/post-193404255

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Godności przydałoby się dodać trochę moderacji :) 

Ależ rozwiń temat, czekamy, bo rzucasz takie aluzje że jeszcze moglibyśmy uznać że może...nas obrażasz?

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

Ależ rozwiń temat, czekamy, bo rzucasz takie aluzje że jeszcze moglibyśmy uznać że może...nas obrażasz?

Napisałem co chciałem. Wyciągaj sobie z tego co chcesz. Wisi mi to zdecydowanie bardziej niż tobie tzw. Wolność słowa :) 

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Godności przydałoby się dodać trochę moderacji :) 

Strasznie monotematyczny jesteś. Wiecznie pouczasz innych :D Na księdza było iść, miałbyś wtedy może jakiś realny posłuch ... na misji w afryce lol. A tak ... rycerz internetu 8:E

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, TheMr. napisał(a):

Lepper dziś powiedziałby jota w jotę to samo, gdyby żył... A tak to Kaczyński zemścił się na Lepperze i Lepper przewraca się w grobie na myśl, co dzisiaj się odwala. 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

No nie będzie, trzeba podziękować Tuskowi i całej koalicji że w 1,5 roku przepalili tyle poparcia którego dostali m.in od młodzieży. 

Olewanie postulatów, robienie dobrze deweloperom, obsadzanie SSP swoimi "bez trybu", brak rzecznika rządu, pozwolenie na sączenie propagandy przez PIS itp... a miało być inaczej.

To teraz dostaną łupnia i już po nich, nigdy już nie dojdą do władzy. 

Tylko ja też nie wiem, czy nawet dużo lepsze rządy znacząco zmieniłyby wynik.

Problemem są jednak te bańki informacyjne, w które brunatni są po prostu lepsi. Z drugiej strony też nietrudno być lepszym w straszeniu/szczuciu niż w takiej obiektywnej ocenie. Ja mam wrażenie, że ludzie nie chcą słyszeć prawdy. Może dlatego, że jest bardzo niewygodna? Imigrantów mamy ze względu na demografię. Nie dlatego, że rządy ich tak bardzo chcą.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 5