Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Pisałem że to jest uproszczenie , oczywiście że da na dłuższą metę i to bardzo obniżanie podatków, likwidacja biurokracji , pogarszanie bytu patologii społecznej i bandytów na krótką metę podniesie się wrzask ale potem zostanie opanowany i będziemy się rozwijać 

To jest możliwe wystarczy chcieć 

Jak po prostu pozabijamy tą patologię i bandytów, to jak najbardziej się zgadzam. Inaczej będziesz bał się wieczorem wyjść na spacer, albo ten swój dobrobyt wydasz na ochroniarza. 

Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Przecież ja tym forumowym odklejkom nie raz nie dwa to sugerowalem

To przecież zostałem PISIOREM :balon:

Głosowałem na Trzaskowskiego ale w żaden sposób nie jestem do niego przekonany, swoje ma za uszami. Jednak wolałem to niż Nawrocki, który gwarantuje powrót PiS'u do władzy. Niestety Koalicja okazała się stadem baranów...

• Like 2
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

a zapędy autorytarne to już nie wiem skąd wziąłeś. :magik:

Intuicja mi tak podpowiada na podstawie tego co mówił, ale głównie mowy ciała i bliskich kontaktów zarówno w sensie ideologicznym jak i personalnym z środowiskami narodowymi. To nie jest dr. prawa z UJ jak Duda. Jeśli wygra za 2 lata albo szybciej PiS+Konfederacja z takim Prezydentem zatęsknimy do rządów PiS z 2015-2023 no, ale Polacy, szczególnie młodzi, którzy mają po 18-28 lat i nie wiedzą co to kryzys i chaos być może muszą się przekonać na własnej skórze. Oby tylko później było co jeszcze zbierać...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

To nie były wybory GŁOSUJĘ NA NAWROCKIEGO.

To były wybory #ByleNieTrzaskowski

Tym sposobem drugi raz konfiarze sprawili nam Prezydenta, na jakiego nie zasługujemy. Pierwszy raz było #mimowszystkoduda.

Niech w końcu przestaną gadać, że są alternatywą dla KO i dla PiS-u, na takie tanie frazesy ludzie nie powinni się nabrać. Dziś pokazali i to dobitnie, że jednak nie chcą być alternatywą dla KO i dla PiS-u, a chcą iść w tą samą drogę z PiS-em.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, lokiju napisał(a):

Ale wytyczyły linie, będę zdziwiony jak KO zrobi w następnych wyborach więcej niż 20%.  PiS ma teraz prostą drogę do powrotu do władzy i to z mocnym poparciem oraz swoim prezydentem. 

I trzeba to przeprowadzić. Naród wybrał w którym kierunku chce iść. 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, lokiju napisał(a):

Głosowałem na Trzaskowskiego ale w żaden sposób nie jestem do niego przekonany, swoje ma za uszami. Jednak wolałem to niż Nawrocki, który gwarantuje powrót PiS'u do władzy. Niestety Koalicja okazała się stadem baranów...

I to jest problem! Tak być nie powinno! Ty głosowałeś na Trzaska chociaż nie chciałeś #ByleNieNawrocki - a inni głosowali na Nawrockiego chociaż nie chcieli, bo #ByleNieTrzaskowski.

Ludzie to jest powalone, co to za wybory, nikt nie głosuje na tego, na kogo chce!

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, lokiju napisał(a):

Tak samo zrobiła druga połowa narodu, tylko że w drugą strone

W tym kraju nie będzie lepiej

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Jak po prostu pozabijamy tą patologię i bandytów, to jak najbardziej się zgadzam. Inaczej będziesz bał się wieczorem wyjść na spacer, albo ten swój dobrobyt wydasz na ochroniarza. 

? , nie trzeba nikogo zabijać , wystarczy kopiować dobre pomysły z innych krajów z lat przeszłych czy obecnych, wiadomo nie zlikwidujesz całkowicie zła ale można je ograniczyć, zobacz jaka różnica z przestępczością w Polsce rok 199x porównaj do roku 201x np , jest lepiej niż było 

Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Intuicja mi tak podpowiada na podstawie tego co mówił, ale głównie mowy ciała i bliskich kontaktów zarówno w sensie ideologicznym jak i personalnym z środowiskami narodowymi. To nie jest dr. prawa z UJ jak Duda. Jeśli wygra za 2 lata albo szybciej PiS+Konfederacja z takim Prezydentem zatęsknimy do rządów PiS z 2015-2023 no, ale Polacy, szczególnie młodzi, którzy mają po 18-28 lat i nie wiedzą co to kryzys i chaos być może muszą się przekonać na własnej skórze. Oby tylko później było co jeszcze zbierać...

Kiedy się dowiedzą, będziemy już po zwycięstwie systemu nad ludźmi. Wtedy następnym krokiem powinno być bratanie się rosjanami. 

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

I to jest problem! Tak być nie powinno! Ty głosowałeś na Trzaska chociaż nie chciałeś #ByleNieNawrocki - a inni głosowali na Nawrockiego chociaż nie chcieli, bo #ByleNieTrzaskowski.

Ludzie to jest powalone, co to za wybory, nikt nie głosuje na tego, na kogo chce!

Przepraszam bardzo , ja nie głosowałem w drugiej turze 

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

chcą iść w tą samą drogę z PiS-em.

albo..  gorszą... I pamiętaj o 6% Brauna gdzie 90% jego zwolenników zagłosowało na Nawrockiego... Problemem za chwilę nie muszą być wyborcy konfederacji tylko właśnie brauna. To jest naprawdę 6%, a Trzaskowski przegra pewno na poziomie 1-2%.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Przepraszam bardzo , ja nie głosowałem w drugiej turze 

Ja też, bo nie było na kogo. A nie będę już więcej głosował na kogoś, na kogo nie chcę, by ten drugi nie wygrał, bo to jest poebane do kwadratu. 

PORA NA ZMIANY. KOŃCZMY Z POPISEM. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, hubio napisał(a):

Nie oszukujmy się, że on tu będzie miał cokolwiek do powiedzenia. On będzie miał łapy wierchuszki PiSu jeszcze głębiej w odbycie niż Duda.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Bo trzeba. Na te bzdetne wydatki i bzdurne przepisy ktoś zgłosił zapotrzebowanie. 

Tak, grupy interesów lub niekompetencja rządów... Podawałem chociaż przykład o ile więcej stron mają nasze ustawy o VAT, PIT itd. niż w innych krajach. Również choćby gazylion zlewów w gastronomi jest zbędne i często tylko teoretyczne. Przydałby się lepsze warunki do sprzedaży produktów rolników w detalu przez ich pośredników, bo przecież nie mają czasu z tym sterczeć itd.
Przepisy odnośnie A1 można by zmienić, bo dalej mnóstwo osób musi wystawiać lewe faktury, aby płacić podatki w Polsce.
Lepsze warunki dla samozatrudnienia i zatrudniania bliskiej rodziny, które nie byłoby działaniem na rzeczy tylko jednego pracodawcy...
Zmiany tony niestosowanych przepisów, prostsza interpretacja podatków, a nie sprawy rodem z bagietką z masłem czosnkowym.

Jest też mnóstwo zbędnych urzędów lub urzędników... 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

albo..  gorszą... I pamiętaj o 6% Brauna gdzie 90% jego zwolenników zagłosowało na Nawrockiego... Problemem za chwilę nie muszą być wyborcy konfederacji tylko właśnie brauna. To jest naprawdę 6%, a Trzaskowski przegra pewno na poziomie 1-2%.

Jak trzaskowski był u mentzena na rozmowie, zeby "zjednac" sobie elektorat, to robil wszystko, żeby tego nie zrobić, a forumowi krzykacze mu brawo bili

Do kogo teraz pretensje?

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Bo te wybory to nie były wybory prezydenckie. Obaj kandydaci są słabi. Głosowaliśmy na długopis dla jednaj z 2 partii oraz na wizję Polski. Ta pisowska wygrała. 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

A chce iść na zwarcie z UE, a potem wyjście z UE oraz z NATO, będziemy bezbronni, a Rosja zaciera właśnie ręce, sami się do niej pchają.

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Nie do końca , weź frekwencję gdzie nie wszyscy głosowali podziel to i wyciąg wynik tylko Nawrockiego plus odejmij tych którzy głosowali z zagranicy 

To nie jest już taki dobry wynik 

Sondaże i głosowanie ludzi którzy mieszkają za granicą na stałe powinny być zakazane

Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

? , nie trzeba nikogo zabijać , wystarczy kopiować dobre pomysły z innych krajów z lat przeszłych czy obecnych, wiadomo nie zlikwidujesz całkowicie zła ale można je ograniczyć, zobacz jaka różnica z przestępczością w Polsce rok 199x porównaj do roku 201x np , jest lepiej niż było 

Bo jest dostatniej, ...również dla tych co nie potrafią sobie poradzić i żyją z socjalu. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

A chce iść na zwarcie z UE, a potem wyjście z UE oraz z NATO, będziemy bezbronni, a Rosja zaciera właśnie ręce, sami się do niej pchają.

A ten dalej swoje że najbardziej pro unijna partia w Polsce jaką jest prawo i sprawiedliwość które Żyrowało w ciemno każda rzecz narzuconą nam przez Unię europejską wyjdzie rzekomo z UE , nic nie dociera beton...

Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Prezydent nie, ale jeśli rząd chce udowodnić że jest wart wsparcia to niech coś robi ;) 
A w kradzieży są siebie warci. 

W tworzeniu różnych fundacji innych takich by wynosić kasę to PiS'u jak na razie nikt nie przebija. 

• Like 1
  • Upvote 1