Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Nie do końca , weź frekwencję gdzie nie wszyscy głosowali podziel to i wyciąg wynik tylko Nawrockiego plus odejmij tych którzy głosowali z zagranicy 

To nie jest już taki dobry wynik 

Sondaże i głosowanie ludzi którzy mieszkają za granicą na stałe powinny być zakazane

Kto nie głosuje, głosuje na zwycięzcę. To jest zgadza się z zadaną rzeczywistością. Teraz dodaj sobie niegłosujących do wyniku Nawrockiego. Tak to należy rozumieć. Kto się nie wypowiada po prostu zgadza się z rzeczywistością. 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

A ten dalej swoje że najbardziej pro unijna partia w Polsce jaką jest prawo i sprawiedliwość które Żyrowało w ciemno każda rzecz narzuconą nam przez Unię europejską wyjdzie rzekomo z UE , nic nie dociera beton...

Ale jest to jedna z kart PiS'u jaką grają na naszym podwórku. Jak widać na ich wyborców działa.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Bo jest dostatniej, ...również dla tych co nie potrafią sobie poradzić i żyją z socjalu. 

Tacy są niepotrzebni ale zamiast ich "zabijać" jak to zapronowales, lepiej odciąć im zasiłek i nauczyć że dobrobyt pochodzi z pracy i dać im wędkę nie rybę i niech pracują 

Oczywiście niepełnosprawnym inwalidą nie z własnej winy podwyższyć zasiłek bo każdy może ulec wypadkowi lub chorobie , ci ludzie są potrzebni niektórzy mogą nawet pracować 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubio napisał(a):

albo..  gorszą... I pamiętaj o 6% Brauna gdzie 90% jego zwolenników zagłosowało na Nawrockiego... Problemem za chwilę nie muszą być wyborcy konfederacji tylko właśnie brauna. To jest naprawdę 6%, a Trzaskowski przegra pewno na poziomie 1-2%.

Jedni i drudzy przechylii szalę zwycięstwa na kandydata PiS-u. Gdyby trochę mniejsze przepływy od Konfiarzy byłyby dla Nawrockiego czy chociaż gdyby po południu w zachodnich województwach nie padało, nie grzmiało itd. to wynik mógłby być bardziej wyrównany. Już przed weekendem pisali, że pogoda będzie sprzyjać Nawrockiemu, gdyż wschodowi z wyjątkiem Podkarpacia ominął deszcz z burzami.

5 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Bo te wybory to nie były wybory prezydenckie. Obaj kandydaci są słabi. Głosowaliśmy na długopis dla jednaj z 2 partii oraz na wizję Polski. Ta pisowska wygrała. 

PiS od dłuższego czasu twierdziło, że te wybory to plebiscyt za lub przeciw rządowi Tuska. Ale osobiście uważam, że te wybory to było coś znacznie poważniejszego. To było moim skromnym zdaniem referendum za lub przeciw wpływom Rosji w Polsce. To pisałem od wielu tygodni i dziś wygrała jednak Rosja.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

podział nie podział. Jedna storna ma więcej, więc będzie rządzić. 

No właśnie nie będzie rządzenia, będzie utrwalanie podziału. Nawrocki może być jeszcze gorszą wersją Dudy, po tym jak Tusk z nim jechał przez ostatnie tygodnie. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

podział nie podział. Jedna storna ma więcej, więc będzie rządzić. 

Chyba na tym polega demokracja :E

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

No właśnie nie będzie rządzenia, będzie utrwalanie podziału. Nawrocki może być jeszcze gorszą wersją Dudy, po tym jak Tusk z nim jechał przez ostatnie tygodnie. 

Tusk lubi taki masochizm, i nie uczy sie nigdy na bledach. Trumpowi też ublizal

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Demokracja ma swoje minusy. W takiej postaci, że jak wygrywają ci mniej zamożni to reszta musi na nich robić.  Wyrównywanie szans nie powinno nigdy polegać na tym by zabierać tym co sobie lepiej radzą i dawać tym drugim za frajer. 

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

A chce iść na zwarcie z UE, a potem wyjście z UE oraz z NATO, będziemy bezbronni, a Rosja zaciera właśnie ręce, sami się do niej pchają.

Ale absolutnie żadnej wojny. Jeśli faktycznie znajdziemy się w takiej sytuacji, po prostu trzeba będzie oddać Rosjanom wszystko czego zażądają. Bo to się stanie w obu scenariuszach. Różnicą będzie tylko liczba trupów i ogólnych zniszczeń na skutek wojny. 

Opublikowano
12 minut temu, lokiju napisał(a):

Głosowałem na Trzaskowskiego ale w żaden sposób nie jestem do niego przekonany, swoje ma za uszami. Jednak wolałem to niż Nawrocki, który gwarantuje powrót PiS'u do władzy. Niestety Koalicja okazała się stadem baranów...

Ależ koalicja nadal ma możliwość przekonania do siebie wyborców. Nie jest do tego zdolna? To dlaczego chciałbyś aby nadal była u władzy?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Kto nie głosuje, głosuje na zwycięzcę. To jest zgadza się z zadaną rzeczywistością. Teraz dodaj sobie niegłosujących do wyniku Nawrockiego. Tak to należy rozumieć. Kto się nie wypowiada po prostu zgadza się z rzeczywistością. 

Jeżeli nie głosujący zagłosowali by na Nawrockiego to ten wygrał by większą przewagę, wybacz ale twój argument jest idiotyczny 

Nie będę wybierał pomiędzy jednym złem a drugim , jak dwóch ludzi próbuje mnie okraść to nie pytam kto zabierze mi mniej tylko dzwonię na policję i walczę z nimi żeby mnie nie okradli 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubio napisał(a):

Intuicja mi tak podpowiada na podstawie tego co mówił, ale głównie mowy ciała i bliskich kontaktów zarówno w sensie ideologicznym jak i personalnym z środowiskami narodowymi.

Przecenisz swoją intuicję w tej sprawie... A takie gorsze środowiska narodowe, w stylu kibolskim to przyciągają na chwilę lub w płytki sposób. Nie doszukiwałbym się w tym nie wiadomo czego. ;) Sam również miałem kontakty z tym środowiskiem, a raz jechałem z taką kibolską gromadą autobusem... Za to Ruch Narodowy i Młodzież Wszechpolska zbiera tych ciekawszych ludzi i tam częściej się stykałem z ludźmi od nacjonalizmu. Edit. Za to ONR zbiera ludzi czynu i jest nieco bardziej prostacki, ale ucywilizował się.

Ale osobiście mam przekonanie, że ludzi ze złych, głupich poglądów wyciąga się, a nie demonizuje, o ile nie tkwią w tym złowrodzy psychopaci. W USA jakiś czarny koleś wyciągnął ~400 ludzi z Ku Kux Klanu i podobne podejście miałem do sprawy tego jednego kibola z niestosownymi tatuażami, ten drugi mi już śmierdział.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Jedni i drudzy przechylii szalę zwycięstwa na kandydata PiS-u. Gdyby trochę mniejsze przepływy od Konfiarzy byłyby dla Nawrockiego czy chociaż gdyby po południu w zachodnich województwach nie padało, nie grzmiało itd. to wynik mógłby być bardziej wyrównany. Już przed weekendem pisali, że pogoda będzie sprzyjać Nawrockiemu, gdyż wschodowi z wyjątkiem Podkarpacia ominął deszcz z burzami.

PiS od dłuższego czasu twierdziło, że te wybory to plebiscyt za lub przeciw rządowi Tuska. Ale osobiście uważam, że te wybory to było coś znacznie poważniejszego. To było moim skromnym zdaniem referendum za lub przeciw wpływom Rosji w Polsce. To pisałem od wielu tygodni i dziś wygrała jednak Rosja.

Konfederacja winna że poseł Koalicji obywatelskiej witek powiedział że cóż szkodzi obiecać, Kinga Gajewska też jest z konfederacji ? Szczerba i joński też ?

To jest pogrążanie się w absolutnej głupocie i wypisywanie idiotyzmow 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, voltq napisał(a):

dać im wędkę nie rybę i niech pracują 

Przereklamowany argument. Są ludzie którzy nigdy nie zostaną zatrudnieni, bo są aż tak bezwartościowi. Ja wiem że wielu się wydaje, że na socjalach siedzą cwaniaki, którym nie chce się pracować. Poprawka. To nie ci najlepiej potrafią wydoić system, a ci co bez niego i tak radzą sobie całkiem dobrze. Nie znam nikogo kto żyje z socjalu z wyboru. Znam za to takich co mają 2 lewe ręce albo coś jest z nimi nie tak i pracy nigdy nie dostaną. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, adashi napisał(a):

Ależ koalicja nadal ma możliwość przekonania do siebie wyborców. Nie jest do tego zdolna? To dlaczego chciałbyś aby nadal była u władzy?

Tym co pokazała przez ostatnie 1,5 roku nie jest. Jakby mieli tego prezydenta to chociaż by utonęli wszyscy razem a teraz dalej będzie grana śpiewka bo prezydent... Znając historię i jak mocno różniła się pierwsza kadencja PiS'u od tych ostatnich to raczej nie będziemy szli w dobrą stronę. TVN, Onet i inne to gówno ale Republika to gówno nad gównem, szambo i pomyje najgorszej jakości. 

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Ten cały Czyż mówił o czystej wodzie, a jedyne co widzę to spływający kał.

Raz wszedłem w jego profil na FB... szczerze? Ile tam było nienawiści... 

Przecież to są teraz te rzetelne media

A nie jakaś republika :E

Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Ale absolutnie żadnej wojny. Jeśli faktycznie znajdziemy się w takiej sytuacji, po prostu trzeba będzie oddać Rosjanom wszystko czego zażądają. Bo to się stanie w obu scenariuszach. Różnicą będzie tylko liczba trupów i ogólnych zniszczeń na skutek wojny. 

Gdybyśmy nie zmarnowali wielu lat na wojnie Polsko-Polskiej to dziś dyplomacją byśmy podejmowali próby wymuszenia pokoju pomiędzy Rosją a Ukraina byli byśmy mocarstwem w Europie a poziom zamożności obywateli i rozwinięcie kraju pozwoliło by nam na wszelkie groźby Rosji w naszą stronę odpowiadać śmiechem albo w ogóle by nie było tych gróźb 

Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Trzeba przerwać to utrwalanie, rozpisać nowe wybory i niech już teraz pis bierze pełnię władzy. Niech nawet opozycję w więzieniach pozamykają. To skończy podziały. 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Konfederacja winna że poseł Koalicji obywatelskiej witek powiedział że cóż szkodzi obiecać, Kinga Gajewska też jest z konfederacji ? Szczerba i joński też ?

To jest pogrążanie się w absolutnej głupocie i wypisywanie idiotyzmow 

Ci winni też są obok konfiarzy głosujących na Nawrockiego, przeciwko Trzaskowskiemu.

• Confused 1
Opublikowano

Przereklamowany argument. Są ludzie którzy nigdy nie zostaną zatrudnieni, bo są aż tak bezwartościowi. Ja wiem że wielu się wydaje, że na socjalach siedzą cwaniaki, którym nie chce się pracować. Poprawka. To nie ci najlepiej potrafią wydoić system, a ci co bez niego i tak radzą sobie całkiem dobrze. Nie znam nikogo kto żyje z socjalu z wyboru. Znam za to takich co mają 2 lewe ręce albo coś jest z nimi nie tak i pracy nigdy nie dostaną. 

Trudno życie nie jest sprawiedliwe, natomiast nie może być tak że zabiorą ci pod przymusem twoje pieniądze i oddadzą mi bo mam "dwie lewe ręce"

Opublikowano
Teraz, SM_M4E5TRO napisał(a):

Przecież to są teraz te rzetelne media

A nie jakaś republika :E

Nadal o poziom wyżej niż pomyje z Republiki. Tam paskowy to się powinien mocno wstydzić. Nie bronie TVP ale jednak oni tam jeszcze zachowują pozory jakiegoś smaku.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

Trzeba przerwać to utrwalanie, rozpisać nowe wybory i niech już teraz pis bierze pełnię władzy. Niech nawet opozycję w więzieniach pozamykają. To skończy podziały. 

Nie, pora na nowe. 

Teraz, lokiju napisał(a):

Nie bronie TVP ale jednak oni tam jeszcze zachowują pozory jakiegoś smaku.

Czyż nie. Może inni dziennikarze tak, ale ten koleś nie wie co to znaczy. 

• Like 1