Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Scenariusz S-F: Kaczyński i Tusk odchodzą z polityki, znikają w przestrzeni publicznej powstaje nowy rząd, składający z technokratów, który wprowadza kadencyjność posłów i senatorów - maksymalnie 2 kadencje. Politycy za nietrafione decyzje i działania na szkodzę obywateli odpowiadają własnym majątkiem, oprócz tego... WSTAWAJ, ZESR**** SIĘ.

Piękny sen :)

Na razie to widmo ułaskawień swoich hurtem i pokazanie że władza może wszystko i jest bezkarna. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Dimazz napisał(a):

Na razie to widmo ułaskawień swoich hurtem i pokazanie że władza może wszystko i jest bezkarna. 

W kwestii ulaskawien kolegow nadal rzadzi Kwasniewski, co dokladnie omowiono wczoraj na Zero, gdzie szybko zgaszono pania Senyszyn w tym temacie - ktora nagle stwierdzila, ze nie bedzie skupiac sie na przeszlosci xD 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ja tylko mam nadzieje, ze te wszystkie slowa ktore wczoraj padly ze strony ludzi koalicji (kiedy byli pewni wygranej Trzaskowskiego) - o potrzebie zmian, o potrzebie pojednania, o potrzebie zrozumienia potrzeb ludzi glosujacych na Nawrockiego, i o tym ze jutro obudzimy sie w nowej lepszej Polsce - sa nadal aktualne, i nadal beda chcieli laczyc, a nie dzielic.

Oby tak bylo. W koncu nie wazne sa slowa, a czyny, prawda? PRAWDA? 

Dalej nic nie zrozumiałeś? Nie będzie żadnego pojednania bo między jedną a drugą grupą jest przepaść cywilizacyjna.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, lukadd napisał(a):

Następne wybory i pis z konfą wchodzi na pełnej, będzie katolandia nie do ruszenia. ~90% konfiarzy i tych od Brauna poparło docelowo pis w tych wyborach.

Poparli bo nie było innej opcji i mieli dość fanów Niemiec.

Prawica mimo wszystko liczy że Nawrocki dotrzyma słowa, nie ma co się jątrzyć i wyzywać na każdym kroku jak KO czy tutaj na forum. A jak wyjdzie kupsko to nadzieja tylko w tym że Konfa przegoni PiS i to oni będą musieć się dogadywać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Umpero napisał(a):

Wygrał bo patoelita gardzi ludźmi z mniejszych miejscowości, wiosek i pracujących np fizycznie.

Tusk, Gajewska i Komorowski - kampania Trzaskowskiego w pigulce. Zostanie zapamietana z jakania sie Donalda, worka ziemniakow, jeleni i 2 godzinnego prezydenta Trzaskowskiego. Ci ludzie kompletnie nie rozumieja, kim sa wyborcy w Polsce. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Dalej nic nie zrozumiałeś? Nie będzie żadnego pojednania bo między jedną a drugą grupą jest przepaść cywilizacyjna.

Niech daja wiecej workow z ziemniakami i robia sobie selfiki, a z pewnoscia to sie kiedys zmieni. 

• Like 3
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Pisałem przed chwilą o pogardzie i macie zacytowany przykład.

Oni uważają się za wielce oświeconych, że druga strona to sami troglodyci, którzy nie mają prawa do bytowania w obecności tych pseudoelit.
Sam Hartman wypowiadał się ostatnio, że druga strona to ludzie głupi.

Nie lubię się chwalić, ale zaraz przyleci Gordon ze swoją urażoną młodzieńczą dumą co zaskutkowało przerośniętym ego i będzie wypominał, że się niczego nie dorobiłeś więc nic nie znaczysz.

Głosowałem na Mentzena i przeciwko Trzaskowskiemu.
Dorobiłem się wielodziectwa, dwóch mieszkań i domu w budowie. 
Nie w mniejszej miejscowości czy na wsi, ale w Warszawie.

Jestem w cholerę zacofanym architektem aplikacji i jest mi w fchuj z tym dobrze. 

Gardzę wami platfusy za to, że tak zioniecie pogardą do innych

Edytowane przez Umpero
  • Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galakty napisał(a):

Wy nadal nie wiecie czemu przegraliście.... A niby głosowali wykształceni... 

Ale ja się odnoszę tylko do statystyki. Tam przeważyły głosy mężczyzn i to tych najmłodszych. Tak wychodzi z late, który się nie pomylił.

Więc sry, ale tutaj Tiktok i KZ ma duży udział. Ta grupa raczej nie ogląda telewizji.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
25 minut temu, skypan napisał(a):

Po necie widzę wysyp wpisów jak to głupi ludzie wybrali Batyra. Tylko jak głupi wygrywa z mądrym to w sumie kto jest głupszy ?

Samozaoranie level master 😀

Oglądam wczoraj reakcje sztabów obu kandydatów po wyborach. Rafau zadowolony, szeroki uśmiech, gesty zwycięstwa, mówcie mi Panie Prezydencie, do starej już per "pierwsza dama", jakiś pizduś wyskakuje zapłakany ze szczęścia z tłumu i krzyczy że przez noc Rafau powiększy jeszczę przewagę. Patrzę na zegarek - 21sza z minutami, patrzę na wyniki - koleś ma przewagę 1%. Myślę sobie, ja pierdole co oni ćpają? 

Po kilku minutach w przeciwnym obozie wychodzi Jarosław - gość bez prawa jazdy, bez konta w banku i mówi: chłopaki! spokojna bryła, w nocy to bierzemy, okraszone lekkim uśmiechem. Myślę sobie, zbieram się w kimę, widać wyraźnie kto jest kim.

I tak gra się do końca co nie? Do samiutki ego końca. Wstaje rano i co? 

HAHAHAHAHAHAHA. 

Kolejny raz gość z kotem, któremu zarzucają że nigdy nie ruchał 😀 wyruchał ich wszystkich 🤣🤣

Wyruchał Rafau'a, tuska, Niemcy, nowego prezydenta Rumunii, siemensa i pewnie jeszcze wielu innych 🤣🤣

Aha, i teraz jeszcze żeby żadne gordony czy inne camisy się do mnie nie kleiły - nie jestem ani poplecznikiem Jarosława ani wyborcą pis. Piszę to z pozycji obserwatora, czytając te wszystkie żale.

• Like 1
  • Haha 5
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale ja się odnoszę tylko do statystyki. Tam przeważyły głosy mężczyzn i to tych najmłodszych. Tak wychodzi z late, który się nie pomylił.

Trzask przewalił sobie planami przyjęcia Ukrainy do NATO i widmem wysłania ludzi tam (wiadomo że to nierealne ale narracja zrobiła swoje), większość żołnierzy też na kandydata PiSu głosowała. Młodzi nawet nie chcą słyszeć o wojnie czy wojsku. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Samozaoranie level master 😀

Oglądam wczoraj reakcje sztabów obu kandydatów po wyborach. Rafau zadowolony, szeroki uśmiech, gesty zwycięstwa, mówcie mi Panie Prezydencie, do starej już per "pierwsza dama", jakiś pizduś wyskakuje zapłakany ze szczęścia z tłumu i krzyczy że przez noc Rafau powiększy jeszczę przewagę. Patrzę na zegarek - 21sza z minutami, patrzę na wyniki - koleś ma przewagę 1%. Myślę sobie, ja pierdole co oni ćpają? 

Po kilku minutach w przeciwnym obozie wychodzi Jarosław - gość bez prawa jazdy, bez konta w banku i mówi: chłopaki! spokojna bryła, w nocy to bierzemy, okraszone lekkim uśmiechem. Myślę sobie, zbieram się w kimę, widać wyraźnie kto jest kim.

I tak gra się do końca co nie? Do samiutki ego końca. Wstaje rano i co? 

HAHAHAHAHAHAHA. 

Kolejny raz gość z kotem, któremu zarzucają że nigdy nie ruchał 😀 wyruchał ich wszystkich 🤣🤣

Wyruchał Rafau'a, tuska, Niemcy, nowego prezydenta Rumunii, siemensa i pewnie jeszcze wielu innych 🤣🤣

Aha, i teraz jeszcze żeby żadne gordony czy inne camisy się do mnie nie kleiły - nie jestem ani poplecznikiem Jarosława ani wyborcą pis. Piszę to z pozycji obserwatora, czytając te wszystkie żale.

Nie lubię Jarosława, ale trzeba mu przyznać, że platforusków to on wie jak rozgrywać :smiech:

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Umpero napisał(a):

Wygrał bo patoelita gardzi ludźmi z mniejszych miejscowości, wiosek i pracujących np fizycznie.

Tylko w głowach tych ludzi ale w sumie to nie dziwi, oni mają syndrom wiecznie oblężonej twierdzy...

Edytowane przez Kris194
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tusk, Gajewska i Komorowski - kampania Trzaskowskiego w pigulce. Zostanie zapamietana z jakania sie Donalda, worka ziemniakow, jeleni i 2 godzinnego prezydenta Trzaskowskiego. Ci ludzie kompletnie nie rozumieja, kim sa wyborcy w Polsce. 

Różnica między Trzaskiem i Nawrockim wynosi 300k głosów, obaj dostali ponad 10 milionów. Czyli jednak w jakimś stopniu rozumieją kim jest wyborca a że nie starczyło do wygranej to inna sprawa. Co widzę w twoich postach to to, że piszesz jakby Nawrocki miał silny mandat i jakby poparła go znaczna większość społeczeństwa. Otóż tak nie jest, społeczeństwo podzieliło się 49/51, jedna strona jest wyraźnie inna od drugiej i jedna nie cierpi tej drugiej. Pisanie że mandat Nawrockiego jest mocny to zakłamywanie rzeczywistości. Mogę się mylić, ale podział utrzyma się co najmniej do parlamentarnych a być może nawet się umocni. 

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
9 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Więc sry, ale tutaj Tiktok i KZ ma duży udział. Ta grupa raczej nie ogląda telewizji.

To wytłumacz jakim cudem ktoś kto głosował na Biejat czy Hołownię poszedł zagłosować na Nawrockiego? 

To też efekt Kanału Zero? Czy tego że KO to porażka polityczna?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Gosc z kotem, ktory wykreowal 4 prezydentow: Walese, brata, Dude i Nawrockiego.

A wesoly Donald? Sam przegral wybory, namascil Bronka ktory przegral wygrane wybory, potem Trzaskowskiego (ktory de facto osiagnal w 2020 dobry wynik biorac pod uwage okolicznosci), ale teraz kiedy powinien wygrac wybory z palcem w dupie znowu dal dupy.

I kto tutaj jest przegrywem sie pytam? 

1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Co widzę w twoich postach to to, że piszesz jakby Nawrocki miał silny mandat i jakby poparła go znaczna większość społeczeństwa.

Nie, pisze od wczoraj ze Polska jest podzielona 50/50. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie rozumiem goscia. Kladl sie spac to pisal cos o tym ze jest dobrze i ze obudzi sie w lepszej Polsce - tak szybko mu sie odmienilo? Po tamtej stronie przebijaja juz tempo Hilary Clinton...

mi najbardziej zal tego okopanego,
gleboko wierzyl w swoj wybor, dali mu nadzieje sondazami przedwyborczymi a wieczor wyborczy zapewne swietowal w euforii
a na koniec ciezko przezywal rzeczywistosc...

W dniu 19.05.2025 o 11:24, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi.

13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jestem akurat na zewnątrz i ta radość wokół gdy pokazane zostały wyniki exit poll jest wręcz nie do opisania :)

11 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Przed chwilą różnica była na poziomie 200k, teraz prawie 400k WTF.

10 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Ten naród chyba chce koniecznie udowodnić, że nie zasługuje na demokrację...

:placz:

2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Otóż tak nie jest, społeczeństwo podzieliło się 49/51, jedna strona jest wyraźnie inna od drugiej i jedna nie cierpi tej drugiej. Pisanie że mandat Nawrockiego jest mocny to zakłamywanie rzeczywistości.

widze ze tez ciezko sie pogodzic, mandat jest taki jak poprzednie a nawet silniejszy (rekordowa frekwencja), tak wygladaja u nas wybory prezydenckie,

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galakty napisał(a):

To wytłumacz jakim cudem ktoś kto głosował na Biejat czy Hołownię poszedł zagłosować na Nawrockiego? 

To też efekt Kanału Zero? Czy tego że KO to porażka polityczna?

Tam jest tak niski % przejścia elektoratu, że trudno określić te 10%. Nieco więcej u Zandberga, który był antysystemowy. Ale ogólnie nawet po reddicie było widać, że nie wszyscy wyborcy Lewicy akceptują Trzaskowskiego, ale powodów z głowy nie pamiętam.

Natomiast przy Konfie/Braunie masz przepływy 90%, więc tutaj dość łatwo wskazać socjale jak TT czy KZ. Te media internetowe też są skręcone typowo pod prawicę.

Z mediami tradycyjnymi też nie do końca tak jest, bo zdaje się Republika trzyma się dość blisko wyników TVN.

Ale to już pomijam, bo mowa o wyborcach 18-39 – tutaj wygrywa prawica, szczególnie wśród facetów. To typowy odbiorca medium takiego jak KZ.

I to właśnie gender gap w tej grupie przeważył. Różnice w 60+ były marginalne.

Patrzcie na dane.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

a nawet silniejszy (rekordowa frekwencja)

jak może być silniejszy przy najmniejszej różnicy głosów w drugiej turze w historii?

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wyniki-wyborow-prezydenckich-2025-roznica-glosow-najmniejsza-w-historii-analiza/g6hcc5c

o czym ty piszesz XD to tylko pokazuje jak bardzo mamy spolaryzowane społeczeństwo. Wiesz na czym w ogóle polega silny mandat? :E

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2